wyścigi wózków - jaki kupujecie/macie?

Zaczęty przez inkageo, 26 Lut 2008, 12:28:38

mobka

Folia przeciwdeszczowa jest niezbedna, ja mam caly czas przypieta ja w etui do wozka. Spacery w deszczu sa calkiem fajne ;) O ile nie wieje, nie leje i jest w miare cieplo ;)

Must have jak juz pisalam to folia i adaptery (jak ktos fotelik MC kupuje). Przydac sie moze oslonka do spacerowki, fajny bajer to mini-nest, ale strasznie drogie, torba - raczej uniwersalna.

Dodany tekst: 22 Gru 2010, 11:57:13

Cytat: errata w 22 Gru 2010, 11:49:48
tego też nie dają z wózkiem?
Nie. Tylko folia jest w komplecie. Jak popatrzys zna te liste po prawej, to wszystko jest opcjonalne.

rilla

z sankami tez nie jest tak fajnie, jak np. chce sie wyjsc do sklepu... i np. dzisiaj wziełam wozek bo drogi i czesc chodników czarna, a u mnie na osiedlu zasypane.

mobka

A no i tak patrzac na torbe do teutonii, to tam jest opakowanie izolacyjne na butelke, przewijak, saszetka. W torbie za 40zl z allegro tego nie bylo. Opakowanie izolacyjne mam z TT, za przewijak robi mi podklad z belli (choc jeszcze nigdy nie uzywalam), za saszetke woreczki z teco na pieluchy.

rilla

ja mam folie uniwersalna, wiele razy sie przydała. Miałam moskitiera, nigdy nie założyłam. Mam śpiworek ale kombinezon, śpiwór i osłonka to już za dużo bajerów.

mobka

Cytat: aniak1211 w 22 Gru 2010, 11:56:27Folia chroni tez przed wiatrem;)
W tym celu nie stosowalam. Nie stosowalam tez teraz na mrozy, bo nei zgadzam sie z opinia, ze izoluje. Przy - kilku st. moze tak, ale przy kilkunastu - dl amnie z inzynierskiego punktu widzenia bzdura. Jakby wialo, to tak, ale sam mroz - niewiele daje, jak w ogole cos.

Justynna

U mnie moskitiera się sprawdziła, ale gdyby nie była potrzebna, to bym się nie przejmowała, że ją kupiłam, bo miałam tanią za ok. 15 zł :) No i może się jeszcze przy spacerówce przydać.

mobka

Do teutoni kosztuje ok. 35zl. Niby tez nei duzo, ale jak sie wszystko zliczy to troche wychodzi.

Justynna

Cytat: mobka w 22 Gru 2010, 12:11:36
Do teutoni kosztuje ok. 35zl. Niby tez nei duzo, ale jak sie wszystko zliczy to troche wychodzi.
to może lepiej poszukać jakieś taniej, uniwersalnej? Ja właśnie taką miałam.

mobka

Cytat: Justynna w 22 Gru 2010, 12:13:34
to może lepiej poszukać jakieś taniej, uniwersalnej? Ja właśnie taką miałam.
Mozna :)

zosia2007

u mnie moskitiera byla w uzyciu cale lato, mlody spal u moich rodzicow na ogrodzie w wozku pod moskitiera i nigdy nic go nie pogryzlo. nad morzem jak grillowalismy to mlody tez spal w wozku i my bylismy cali pogryzieni przez komary a on nic :)
ja za moskitiere placilam cos ok 13 zl i nawet jakbym miala zaplacic 50 to bym wziela

Justynna

Cytat: zosia2007 w 22 Gru 2010, 12:45:11
u mnie moskitiera byla w uzyciu cale lato, mlody spal u moich rodzicow na ogrodzie w wozku pod moskitiera i nigdy nic go nie pogryzlo. nad morzem jak grillowalismy to mlody tez spal w wozku i my bylismy cali pogryzieni przez komary a on nic :)
ja za moskitiere placilam cos ok 13 zl i nawet jakbym miala zaplacic 50 to bym wziela
:highfive:

zosia2007

mary

mobka a masz rozeznanie w innych modelach teutonii (fun system, lambda lub mistral z obrotowymi kołami)? Widziałaś je wszystkie na żywo? Dlaczego akurat u Was wygrała teutonia cosmo?

Dodany tekst: 22 Gru 2010, 13:06:29

Cytat: errata w 21 Gru 2010, 13:07:31Wypadało by nam kupić wózek jeszcze w tym roku, bo z tego co w sklepach mówią, ceny pójdą od razu w styczniu do góry, a przy takich cenach wzrost będzie znaczny.

wózki, które już są w sklepach na stanie też podrożeją? Ja się nawet spodziewałam, że stanieją, jako że już będą ze starego rocznika.

errata

Cytat: mary_popins w 22 Gru 2010, 13:04:11wózki, które już są w sklepach na stanie też podrożeją? Ja się nawet spodziewałam, że stanieją, jako że już będą ze starego rocznika.

te co są w sklepie zostaną w starych cenach (ale watpie, aby z taniały - biorac pod uwage, ze nowe beda duzo drozsze), ale jak juz bedziesz chciała inny kolor to cena bedzie nowa ;D

Osłone przeciw deszczowa na pewno chce :)

nad tym spiworkiem sie zastanawiałam, bo na kombinezon bede miec nie wiele czasu wiosna, a na jesien pewnie bedzie wiekszy potrzebny juz. Wiec myslałam, ze wtedy zamiast kombinezonu wykorzystała bym spiworek.

zosia2007

Cytat: errata w 22 Gru 2010, 13:27:27ze wtedy zamiast kombinezonu wykorzystała bym spiworek.
ja zakladam malemu i to i to bo ten spiworek zazwyczaj jest do pasa

rilla

zosia hehe nadal mamy niespójność terminów:D czym jest śpiworek a czym osłonka na nóżki:D

Dodany tekst: 22 Gru 2010, 13:36:27

zosia hehe nadal mamy niespójność terminów:D czym jest śpiworek a czym osłonka na nóżki:D

mobka

Cytat: mary_popins w 22 Gru 2010, 13:04:11mobka a masz rozeznanie w innych modelach teutonii (fun system, lambda lub mistral z obrotowymi kołami)? Widziałaś je wszystkie na żywo? Dlaczego akurat u Was wygrała teutonia cosmo?
Widzialam chyba wszystkie na zywo. na poczatku chcialam Fun system, bo byl najlzejszy i najmneijszy. Ale wizualnie bardziej mi sie Cosmo podobalo. I cosmo mimo, ze minimalnie szersze, ma te zalete, ze z zalozonymi kolami sklada sie tak, ze raczka wchodzi miedzy kola, wiec jest bardziej plaski. Natomiast Fun byl za waski i zeby raczka weszla m-dzy kola trzeba bylo jedno kolo sciagnac. Wiec pod tym wzgledem cosmo wygralo. Choc i tak, zeby zmiescic stelaz do mikro bagaznika w VW Lupo, to musze jedno kolo zdjac ;)
Lambda jest fajna wizualnie, ale wieksza. Mezowi sie Spirit podobal, ale wlasnie u nas glownym kryterium bylo, zeby sie skladal do jak najmneijsych rozmiarow. Tego z przekladana raczka, czyli Mistrala P? ma u nas na forum Zuzia. Mi sie on wizualnie nie bardzo podoba i jest normalnych rozmiarow. Ale bajer z przekladana raczka fajny :)

Dodany tekst: 22 Gru 2010, 13:40:04

Cytat: rilla w 22 Gru 2010, 13:36:27

Dodany tekst: 22 Gru 2010, 13:36:27

No tak, ale raczki i tak beda na wierzchu.

Ja bym mimo wszystko cienki kombinezonik kupila. To jest wygoda po prostu. A na jesien siworek moze tez juz byc maly. I jesienia pewnie bedziesz w spcerowce juz jezdzic.

mary

Mobka, Ty moja wszechnico teutoniowej wiedzy ;)  :beer: Dla mnie wielkość wózka po złożeniu nie ma decydującego znaczenia, bo mamy kombi, ale czy poza tym jest jakaś znacząca różnica w modelach teutonii? I czy Ty zamawiałaś ją może przez net czy w stacjonarnym sklepie?
Przekładana rączka przy obrotowych kołach? :hmm: Myślę, że jeśli siedzisko jest montowane w dwóch kierunkach to chyba rączka przekładana zbędna?

rilla

mobka masz racje, ja mam marcowe dziecko i tylko kilka razy P. jezdził w takim polarkowym spiworku, ale przydał sie

Dodany tekst: 22 Gru 2010, 13:50:01

mary_popins ja myślę, że przekładana raczka jest fajnym rozwiązaniem, ale przy obrotowych kołach sobie tego jakoś nie mogę wyobrazić (nie widziałam nigdy teutonii). Przekładane siedzisko jest super, ale w odroznieniu do raczki ma wielki minus - nie mozesz w trakcie jazdy zmienic kierunku, w którym siedzi dziecko - chyba, ze przekładasz siedzisko wraz z dzieckiem (dla mnie to teraz 15 kg, wiec jest ciezko), albo ktoś ci trzyma dziekco, a ty przekładasz siedzenie:)

mobka

Cytat: mary_popins w 22 Gru 2010, 13:46:22Mobka, Ty moja wszechnico teutoniowej wiedzy    Dla mnie wielkość wózka po złożeniu nie ma decydującego znaczenia, bo mamy kombi, ale czy poza tym jest jakaś znacząca różnica w modelach teutonii? I czy Ty zamawiałaś ją może przez net czy w stacjonarnym sklepie?
Przekładana rączka przy obrotowych kołach?  Myślę, że jeśli siedzisko jest montowane w dwóch kierunkach to chyba rączka przekładana zbędna?
Tez mamy kombi, ale ja mam jeszcze Lupka mojego i chcialam, zeby wozek byl jak najmniejszy. Przekladana raczka jest o tyle fajna, ze w czasie spaceru mozesz ja przelozyc i nie musisz siedziska z dzieckiem przekladac. Tylko raz dwa i masz w druga strone. Zuzi wiem, ze sie przydawaly przy jezdzeniu po piasku, sniegu, bo tedy duze kola lepiej sobie radza jako pierwsze. A te obrotowe sie wtedy blokuje.

Modele teutoni roznia sie tylko stelazami. Siedzisko spacerowki, gondola, to wszystko jest takie samo.

Kupowalam tutaj: http://www.wozki-teutonia.pl/

Daja rabat :) Odberalam osobscie, ale uwazam, ze sklep godny zaufania i  mozna zamowic z wysylka.

errata

ok czyli jednak kupić kombinezon. A śpiworka jednak nie kupować, nie wykorzysta się? To już lepsza ta osłonka, tak?

mobka

Cytat: errata w 22 Gru 2010, 13:59:56
ok czyli jednak kupić kombinezon. A śpiworka jednak nie kupować, nie wykorzysta się? To już lepsza ta osłonka, tak?
Ja wyszlam z takiego zalozenia :) Do gondoli masz te plandeke, pod to kocyk i jest cacy :) A do spacerowki to juz oslonka na pozneij.

Z reszta uniwersalny spiworek mozna na allegro za 50zl kupic, jakbys jednak stwierdzila ze jest niezbedny.

mary

rilla ja zakładałam, że na początku dziecko wozi się w spacerówce przodem do mamy, a jak trochę podrośnie przodem do świata ;) Nie brałam pod uwagę przekładania siedziska w trakcie spaceru. Dzięki za uwagi :)

Mobka, na tej twojej stronie teutonii piszą, że zamówienia przyjmują tylko do 26.12. a nowa kolekcja kolorystyczna będzie ok. 20% droższa  :crazy:. Długo czekałaś na wózek?

errata