wyścigi wózków - jaki kupujecie/macie?

Zaczęty przez inkageo, 26 Lut 2008, 12:28:38

konwalia

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 19 Cze 2008, 08:44:19
jak zrobie ten test to i tak nie wierze w prawdziwosc wyniku, chociaz pisza, ze po 7dmiu juz dziala ;)

Teścik zadziała, ale 7 dni od zagnieżdżenia się zarodka, bo Hccg która jest wykrywana w moczu, jest gonadotropiną łożyskową. Zapłodnienie, wędrówka zarodka z jajowodu do macicy, wytwarzanie łożyska....
Test ma sens po 10 dniach od zapłodnienia i ok 14-15 po stosunku (chyba że sie seksimy w dniu owulacji to ok.10).

Bez sensu robić test za szybko i się stresować
:)

zwierzatko_mojej_mamy

konwalia pisza na tescie jak byk, ze 7 dni od STOSUNKU ;) jakby pisalo, ze od zagniezdzenia/zaplodnienia, to bym czekala - a skoro napisali stosunek to profilaktycznie zrobilam :D :D

jesli za 2 tygodnie wyjdzie jakas ciaza to napisze do producenta, ze jest glupi ;) hihihi
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

konwalia

Tak się robi biznes....niestety. Bo kupisz dwa testy  :P

zwierzatko_mojej_mamy

konwalia no nic to - do tej pory na tych testach na mnie nie zarobili ;)

www.annawilk.pl

nionczka

Ja kupilam jeden jedyny test w zyciu po tygodniu od dnia spodziewanej miesiaczki. Chyba by mi nerwy wysiadly jakbym w kazdym cyklu bo kilka robila. A tak niektore panny robia. Wystarczy zajrzec na forum gazetowe.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

twinnie77

twinnie77

Dopiero teraz popatrzyłam na temat wątku, nieźle :D

mayagaramond

"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

konwalia

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 20 Cze 2008, 19:11:52
konwalia pisza na tescie jak byk, ze 7 dni od STOSUNKU

Zwierzak, jestem ciekawa co to był za test. Dziaij przeglądałam, te co mamy w aptece i piszą, żę wykrywa już 6dniową ciążę. Sprytne, bo to wcale nie oznacza 6-7dni od stosunku.

zwierzatko_mojej_mamy

konwaliajuz ide po ulotka od drugiego :D wiedzialam, ze nie wytrzymam i kupilam dwa :D

"jest wyjatkowo czulym testem przeznaczonym do wykrywania hormonu HCG juz w 2-3 dni od momentu wzrostu HCG. wykrywa go ok. 50% czybciej niz inne testy.....
(..) odczekaj 7dni po STOSUNKU zanim przeprowadzisz test, jezeli minal pierwszy dzien spodziewanej miesiaczki test mozna przeprowadzic o kazdej porze dnia, jesli nie minal jeszcze pierwszy dzien do przeprowadzenia testu nalezu uzyc pierwszego porannego moczu. "

www.annawilk.pl

nionczka

A ja dzisiaj we Francji widzialam naprawde kosmiczny wózek we Francji. Trzy rozne osoby go mialy. Potem poszlismy do sklepu z artykulami dzieciecymi i dostalam katalog, z ktorego wynika ze ten wozek jest z Bebe Confort, ale tylko na rynek francuski. Jak znajde fotke to wkleje. Calkiem ciekawy :-)

mika

Nionczka pewnie mówisz o serii limiowej bebeconforta kenji albo yumiko????
http://www.bebeconfort.fr/collection-2008/FR/accueil.htm

nionczka

Nie, nie o ten chodzilo. Ta limitowana seria Kenzo jest dobra dla Maraxeli. Mowila, ze wszytsko takie nudne  :P
Tego wózka tutaj nie widze, ale to bylo cos jak "Maxi Cosi" z serii Mura (i innych) takie wlasnie na plastikowym jajku. Tylko, ze gondole tez byly takie jajeczne.

mika

Cytat: nionczka w 22 Cze 2008, 12:18:18
Nie, nie o ten chodzilo. Ta limitowana seria Kenzo jest dobra dla Maraxeli. Mowila, ze wszytsko takie nudne  :P
Tego wózka tutaj nie widze, ale to bylo cos jak "Maxi Cosi" z serii Mura (i innych) takie wlasnie na plastikowym jajku. Tylko, ze gondole tez byly takie jajeczne.

to może w ogóle mówisz o bebeconfort mura
http://www.bebeconfort.pl/product.php?id=1300

nionczka

Te kolorowe to seria limitowana zaprojektowana przez Kenzo. na stronie glównej fr jest link, ale nie wiem gdzie oprocz Francji sa sprzedawane ani ile taka przyjemnosc kosztuje.

vobi

Ja jeszcze mam sporo czasu, ale z ciekawosci przeczytalam caly watek o wozkach i ogladnelam rozne wozki na necie.

Bardzo podobaja mi sie X-landery, zreszta pare osob juz je polecalo jako sprawdzone, ale - jesli dobrze doczytalam na stronie producenta - one nie maja przekladanej raczki. Nie jest to dla mnie priorytet, ale moja Mama, ktora prawdopodobnie bedzie zajmowac sie maluchem jak pojde do pracy po macierzynskim (no, na razie to oczywiscie bardzo ogolne plany), mowi ze to jest bardzo przydatna funkcja (na pewno zna sie na tym bardziej niz ja, bo od kilku lat "bawi" dzieci) i ze bardzo by jej zalezalo, zeby wozek takowa raczke mial.

Dwa pytania w zwiazku z tym do ekspertek ;)
1. czy X-landery faktycznie nie maja przekladanej raczki?
2. slyszalam jeszcze o takiej opcji jak mozliwosc montowania w dwoch kierunkach "gory" wozka (no, tego co na stelazu, sorry nie mam opanowanego slownictwa w tym zakresie ;)) Czy to mozna traktowac jako odpowiednik przekladanej raczki? Wydaje mi sie, ze to jest znacznie trudniejsze przeinstalowac "gore" wozka, ale sama nie wiem... No i jeszcze - czy X-landery maja taka opcje? Bo tez na stronie producenta nie znalazlam

Z gory dzieki :)

nionczka

Nie znam sie na tych wozkach ani nie znam nikogo kto by taki mial, ale wydaje mi sie,z e przekladana raczka i dwustronne montowanie krzeselka daja ten sam efekt. Szybciej sie pewnie przeklada raczke, ale z drugiej strony nie robi sie tego caly czas podczas spàceru. Czesto zanim sie wyjdzie z domu mzona zdecydowac jak zamontowac krzeselko.

eva_luna

Cytat: vobi w 30 Cze 2008, 15:07:37

Dwa pytania w zwiazku z tym do ekspertek ;)
1. czy X-landery faktycznie nie maja przekladanej raczki?
2. slyszalam jeszcze o takiej opcji jak mozliwosc montowania w dwoch kierunkach "gory" wozka

w piatek z nudow bylam w sklepie poogladac wozki i pani powiedziala mi, ze x-landery nie maja przekladanej raczki.

wozki napreawde fajne, u nas na pierwszym miejscu, poki co. W gdansku co trzeci wozek to x-lander, cos musi byc na rzeczy skoro ludzicha tak kupuja.

vobi

Cytat: eva_luna w 30 Cze 2008, 15:46:08
w piatek z nudow bylam w sklepie poogladac wozki i pani powiedziala mi, ze x-landery nie maja przekladanej raczki.
eva_luna, a nie wiesz czy maja przekladane siedzisko/gondole?

eva_luna

jestem prawie na 100 % pewna, ze niestety nie.

kamu2

Na 100% nie mają przekładanego siedziska ani przekładanej rączki.Ja miałam go kupić w sumie się dosyć napaliłam,ale stwierdziłam że jak dziecko mi nie pojeździ w nim nawet roku to kupie podobny ale tańszy,kupiłam wózek firmy coneco.Jak dziecko będzie miało ok roku to zamierzam przesadzić je do spacerówki lekkiej typu parasolka.Myślałam że to za wcześnie ale tak robią moi sąsiedzi,znajomi i wszystko jest ok.
prawdziwa kobieta jest jak herbata: mocna i gorąca, jak posłodzisz-słodka, jak nie posłodzisz to pij kurwa gorzką!

vobi

kamu, a jaki kupilas? zapodasz linka? :)  :thx:

kamu2

Cytat: vobi w 01 Lip 2008, 09:01:29
kamu, a jaki kupilas? zapodasz linka? :)  :thx:
Mam zdjęcie tego wózka co kupiłam,a co do strony to jest www.coneco.pl wózek nazywa się toledo
prawdziwa kobieta jest jak herbata: mocna i gorąca, jak posłodzisz-słodka, jak nie posłodzisz to pij kurwa gorzką!