wyścigi wózków - jaki kupujecie/macie?

Zaczęty przez inkageo, 26 Lut 2008, 12:28:38

nionczka

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

vobi

kamu2, fajne to Toledo, tylko nie ma przekladanej raczki/siedziska  :'(

znalazlam na necie cos takiego
http://www.totamto.com.pl/index.php?p6267,wozek-gleboko-spacerowy-vscout-z-fotelikiem-samochodowym-kol-bordowy-font-color-red-super-cena-nowosc-2008-font
(kolor przypadkowy) ma niby wszystkie elementy ktore wydaja mi sie na dzisiaj wazne, ale cholernie niski ten wozek... wysokosc siedziska nad podlozem 40 cm to imho bardzo malo... poobijalibysmy biedaka/biedaczke o chodniki chyba... no a maz (1.80 cm) chyba musialby klekac nad wozkiem  ;D

Co to w ogole za firma to Tomi Design, znalazlam ich w jakims katalogu firm, ale nawet strony www nie maja  >:D

eva_luna

Cytat: kamu2 w 01 Lip 2008, 08:58:05
Na 100% nie mają przekładanego siedziska ani przekładanej rączki.Ja miałam go kupić w sumie się dosyć napaliłam,ale stwierdziłam że jak dziecko mi nie pojeździ w nim nawet roku to kupie podobny ale tańszy,kupiłam wózek firmy coneco.Jak dziecko będzie miało ok roku to zamierzam przesadzić je do spacerówki lekkiej typu parasolka.Myślałam że to za wcześnie ale tak robią moi sąsiedzi,znajomi i wszystko jest ok.

Kamu a dlaczego nie pojezdzi nawet roku?

Ja sie zastanawiam nad sensem glebokiego wozka, skoro dziecko ma sie urodzic w grudniu i sama juz nie wiem, tez sie napalilam na x-landera.

vobi

eva_luna

widzialam go w sklepie na zywo, nie pamietam tylko dlaczego mi nie przypadl do gustu.....

kamu2

Cytat: eva_luna w 01 Lip 2008, 11:33:23

Tzn jeździć może nawet do 3 lat,ale te wózki są ciężkie ok 12-14 kg,a "parasolka" zdecydowanie lżejsza i tym samym dla mnie będzie wygodniejsza
prawdziwa kobieta jest jak herbata: mocna i gorąca, jak posłodzisz-słodka, jak nie posłodzisz to pij kurwa gorzką!

eva_luna

Cytat: kamu2 w 01 Lip 2008, 13:45:28
Cytat: eva_luna w 01 Lip 2008, 11:33:23

Tzn jeździć może nawet do 3 lat,ale te wózki są ciężkie ok 12-14 kg,a "parasolka" zdecydowanie lżejsza i tym samym dla mnie będzie wygodniejsza

Jesli chodzi o x-landera, wersja terenowa, ktora nas najbardziej w pierwszej chwili przekonala wazy 16 kg:( Zrezygnowalismy bo bez tragaza to bym do domu sie nie wdrapala...

aja

o rany dostałam oczopląsu po przejrzeniu tych 28 stron...
ja wiem ze chce wózek na 4 kółkach - 3 odpadają!
nie będę go wnosić po piętrach więc ... jedynie tylko do samochodu
i jak na razie to podoba mi się np. to http://www.emmaljunga.se/start.asp?lang=PL&country=PL

http://www.emmaljunga.se/start.asp?lang=PL&country=PL

x-landery też wchodzą w grę
http://www.x-lander.com/xlander/pl/modele/x1/
x3

zuzia

mika

emmajungla superanckie, zwłaszcza jeśli macie taką możliwosć - czytaj nie będziecie ich tahać po schodach bo one ciężkie :D ale są świetne
w tym roku mają wejść na polski rynek super lekkie x landery :D

eva_luna

rzeczywiscie emmajunga super zwrotny i super ciezki :)

aja

podoba mi się ten model City Cross i w dodatku ten jasny ale pewnie szybko będzie brudny.... napisane jest że waży 11 kg to dużo ?

gioseppe

Cytat: aja w 01 Lip 2008, 17:03:56
podoba mi się ten model City Cross i w dodatku ten jasny ale pewnie szybko będzie brudny.... napisane jest że waży 11 kg to dużo ?
11kg ale sama spacerowka?

nie widzialam go na zywo
za to widzialam city jeta, spacerowka, gdyby nie to ze jest kubelkowa, bylaby idealna ;) 
wogole nie czuc wagi i wielkosci wozka
do tego super wykonanie

znalazlam takie dane (porownaj wage ;))

emmaljunga city cross
Waga:
- podwozie: 6,5kg
- kpl. kół: 2,2kg
- siedzisko: 5,9kg
- gondola City Korg: 3,9kg

emmaljunga city jet
Waga:
- podwozie: 5,8kg
- kpl kół: 2,6kg
- siedzisko: 4,3kg
- gondola City Korg: 3,9kg
http://www.szajnar.pl/   - makijaż Kraków - fotografia kobiet
http://www.facebook.com/EwelinaSzajnarMakeUP

kamu2

Cytat: mika9983 w 01 Lip 2008, 15:33:32
w tym roku mają wejść na polski rynek super lekkie x landery :D
Miały wejść już w czerwcu ale się nie wyrobili z produkcją,może od sierpnia im się uda.Mnie podobają się bardzo te nowe x-landery i faktycznie są lżejsze
prawdziwa kobieta jest jak herbata: mocna i gorąca, jak posłodzisz-słodka, jak nie posłodzisz to pij kurwa gorzką!

aja

Cytat: gioseppe w 01 Lip 2008, 22:01:39
gdyby nie to ze jest kubelkowa
tzn.???
ja mało rozezmana jeszcze jestem więc sory za głupie pytania! jak na razie patrze tylko na wygląd

ale aż zachciało mi się jechać po wózek :D ale to jednak zbyt wcześnie!

twinnie77

Z kupnem wózka najlepiej poczekać jak najdłużej, bo gwarancja to 12 miesięcy (przeważnie).

marax

Cytat: twinnie77 w 02 Lip 2008, 09:41:28
Z kupnem wózka najlepiej poczekać jak najdłużej, bo gwarancja to 12 miesięcy (przeważnie).

a tam ja mam 4 psy wyprubuje sie go wczesniej z jamnikiem  jupi jupi jupi jupi

foszek

Ja mam 24 m-ce dlatego kupilam juz wczesniej :D

Cytat: maraxela w 02 Lip 2008, 11:11:37

Moze kup blizniak od razu, bo jak za bardzo przyzwyczai sie jamnik, to bedzie sie pozniej cisnal z dzieckiem w jednym

zuzia

foszek,
a jaki ty w końcu kupiłaś??

gioseppe

Cytat: aja w 02 Lip 2008, 09:26:05
tzn.???
ja mało rozezmana jeszcze jestem więc sory za głupie pytania! jak na razie patrze tylko na wygląd
kubełkowy czyli taki gdzie dziecko ma pozycje wymuszona, zgieta, nie ma mozliwosci rozlozyc na plasko, nie moze przekreic sie na bok ani na brzuch. Moza jedynie przechylic kubelek prostopadle do drogi ale dziecko zostaje w tej samej pozycji
http://www.szajnar.pl/   - makijaż Kraków - fotografia kobiet
http://www.facebook.com/EwelinaSzajnarMakeUP

nionczka

Gios, wczoraj widzialam dziecko spiace na boku w takim wlasnie kubelkowym. to nachylenie nie jest az tak duze, zeby na boku nie moglo lezec. Bo to jednak jest bardziej lezak niz krzeslo. Cos jak rozlozony fotel w samochodzie.

marax

[/quote]
Moze kup blizniak od razu, bo jak za bardzo przyzwyczai sie jamnik, to bedzie sie pozniej cisnal z dzieckiem w jednym
[/quote]

zebys wiedziala moj jamnik jest tak zazdrosny o wszytkich ze szok.Otwieram drzwi samochodu zanim zdaze usiasc jamnik juz siedzi za kierownica.chce isc spac odkrywam koldre -on tam jest.Chce usiasc na krzesle -on jest peirwszy.Otwieram ksiazke on jzu na niej lezy.bede miala problem nie wiem czy nie bede musiala go oddac.W swojej zazdrosci obawiam sie czy nie bylby zdolny dziecku zorbic krzywde.Jak ktos sie zbiliza do mojego meza on poprostu wszytkie zeby wystawia i chce sie rzucac

konwalia

Zgodnie z prawem UE na wszystko masz 24mce czy komuś się to podoba czy nie

Chermelle

Cytat: maraxela w 02 Lip 2008, 11:11:37

[/quote]

;D lol ;D lol

Chermelle

Cytat: maraxela w 02 Lip 2008, 13:03:20

zebys wiedziala moj jamnik jest tak zazdrosny o wszytkich ze szok.Otwieram drzwi samochodu zanim zdaze usiasc jamnik juz siedzi za kierownica.chce isc spac odkrywam koldre -on tam jest.Chce usiasc na krzesle -on jest peirwszy.Otwieram ksiazke on jzu na niej lezy.bede miala problem nie wiem czy nie bede musiala go oddac.W swojej zazdrosci obawiam sie czy nie bylby zdolny dziecku zorbic krzywde.Jak ktos sie zbiliza do mojego meza on poprostu wszytkie zeby wystawia i chce sie rzucac

a może stać sie najlepszym "pilnowaczem" dziecka