wyścigi wózków - jaki kupujecie/macie?

Zaczęty przez inkageo, 26 Lut 2008, 12:28:38

twinnie77

vobi, zdecydowaliśmy się na Roan Marita, bo ma dużą gondolę, a nasze dziecię będzie od urodzin w lipcu do wiosny w gondoli jeździć.

http://www.roan.pl/index1.php?p=mar
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

foszek

Cytat: maraxela w 02 Lip 2008, 13:03:20
zebys wiedziala moj jamnik jest tak zazdrosny o wszytkich ze szok.Otwieram drzwi samochodu zanim zdaze usiasc jamnik juz siedzi za kierownica.chce isc spac odkrywam koldre -on tam jest.Chce usiasc na krzesle -on jest peirwszy.Otwieram ksiazke on jzu na niej lezy.bede miala problem nie wiem czy nie bede musiala go oddac.W swojej zazdrosci obawiam sie czy nie bylby zdolny dziecku zorbic krzywde.Jak ktos sie zbiliza do mojego meza on poprostu wszytkie zeby wystawia i chce sie rzucac
:)
Bedziecie mieli wesolo.
Ale mysle ze uda Wam sie go wychowac i zaadoptuje Wasze dziecki i bedzie jego pilnowal

eva_luna

Cytat: twinnie77 w 02 Lip 2008, 20:10:20
vobi, zdecydowaliśmy się na Roan Marita, bo ma dużą gondolę, a nasze dziecię będzie od urodzin w lipcu do wiosny w gondoli jeździć.

http://www.roan.pl/index1.php?p=mar

moja bratowa go ma i jest bardzo zadowolona. Jedyna waa jest taka, ze dosc ciezko sie nim skreca ale to jest kwestia przyzwyczajenia. Tez mu sie ostatnio przygladalismy, no i ma atrakcyjna cene..

goga

twinnie77 fajny wózek wybrałaś - mój Paweł miał 3-funkcyjny - torba do noszenia, duża gondola i potem jeszcze za spacerówkę robił, jak widzę te dzisiejsze modne malutkie gondole to mam wrażenie że maluszek się męczy :( no ale ja już nie w temacie...............
W życiu niewiasty można rozróżnić siedem okresów: niemowlę,
dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta
i młoda kobieta. (G.B. Shaw)

twinnie77

Bardzo mi zależało na dużej gondoli, bo nie dość, że mój maluch może nie być taki mały w dniu urodzin, to jeszcze co najmniej 6-7 miesięcy będzie jeździł w gondoli. Mi też się wizualnie podoba, no i pediatrzy dobrze go oceniają. I jest mnóstwo kolorów do wyboru :)

gioseppe

Cytat: konwalia w 02 Lip 2008, 13:18:07
Zgodnie z prawem UE na wszystko masz 24mce czy komuś się to podoba czy nie
dobrze wiedziec :)

Cytat: nionczka w 02 Lip 2008, 12:39:33
Gios, wczoraj widzialam dziecko spiace na boku w takim wlasnie kubelkowym. to nachylenie nie jest az tak duze, zeby na boku nie moglo lezec. Bo to jednak jest bardziej lezak niz krzeslo. Cos jak rozlozony fotel w samochodzie.
to pewnie tez zalezy od modelu, az tak nie wnikalam

Cytat: vobi w 02 Lip 2008, 16:20:17
Pytam jakie, a ona mowi - no moze byc Evital, Feminatal, byle nie Materna
ja bralam na poczatku feminatal N ale tylko pierwsze 2 m-ce, potem kazali zaniechac ;) wyniki mam dobre
http://www.szajnar.pl/   - makijaż Kraków - fotografia kobiet
http://www.facebook.com/EwelinaSzajnarMakeUP

aja

Cytat: twinnie77 w 02 Lip 2008, 21:13:54
Bardzo mi zależało na dużej gondoli

to mam ciężki orzech do zgryzienia - jeśli urodzę w grudniu to przypuszczam że szybko na spacer to nie pójdziemy! nie wiem czy aż tak bardzo zwracać uwagę na gondolę ale oczywiście lepiej byłoby gdyby była duża!

vobi

twinnie77, dzieki za odpowiedz :) Bardzo ladny ten Roan, taki klasyczny, no i wybor kolorow naprawde niespotykany  :o. Gdzie mozna znalezc takie informacje jak pediatrzy oceniaja dany wozek? Bardzo przydatne by byly ... to przeciez najwazniejsze zeby wozek byl wygodny i "nieszkodliwy" dla malucha...

twinnie77

vobi, na różnych forach. A mika u nas w wątku też coś pisała o tym.

kamu2

Fajny ten Roan,to nawet tez jest częstochowski producent.I dobrze go oceniają.Szkoda ze nie ma skrętnych kół bo mnie właśnie na tym bardzo zależało.Mam mały przedpokój a idealnie się jeździło ze skrętnymi kołami,bardzo lekko.
Ja mam zamiar pojeździć do lutego a potem do tej spacerówki przełożyć,ale ona akurat jest dosyć głęboka ta spacerówka,rozkładana na płask,więc spokojnie będę mogła już półroczne dziecko wozić
prawdziwa kobieta jest jak herbata: mocna i gorąca, jak posłodzisz-słodka, jak nie posłodzisz to pij kurwa gorzką!

nionczka

A ja mysle, ze jeden pediatra powie jedno, drugi zupelnie cos innego. Jak z naszymi ginami. Najwazniejsze, zeby wozek byl dopuszczony do rynku europejskiego i spelnial jego ogolne i aktualne normy.

kamu2

Cytat: nionczka w 03 Lip 2008, 11:01:02
A ja mysle, ze jeden pediatra powie jedno, drugi zupelnie cos innego. Jak z naszymi ginami. Najwazniejsze, zeby wozek byl dopuszczony do rynku europejskiego i spelnial jego ogolne i aktualne normy.
Też mi się tak wydaje,to jest pewnie tak jak z tymi witaminami.Która firma więcej da,ta jest lepiej oceniana.
prawdziwa kobieta jest jak herbata: mocna i gorąca, jak posłodzisz-słodka, jak nie posłodzisz to pij kurwa gorzką!

zwierzatko_mojej_mamy

kamu2 nie bylabym taka przekonana co do dawania w sensie firm pediatrom :D

zwykle firmy przylaza do szpitala, zeby przekonac do zapisywania lekow w szpitalu, nie na prywatnej praktyce, bo nikt nic z tego nie ma i wybiera najlepszy ;) a dzieciaczki to taka srednia polka kosztowa w sensie statystycznie otrzymywanych lekow - grypki, zapalenia pluc i takie tam leczy sie specyfikami relatywnie tanimi - co innego neurologia, gdzie ktos dostanie psychotropy - koszt np. od 300 zl miesiecznie, to wtedy zalezy firmie, zeby juz w szpitalu dali TEN a nie inny i zeby pacjent MUSIAL kupic ten - jednak neurologicznych rzeczy sie boimy bardziej - a lek "duomox" czy inny to jakos znany z nazwy, lekarze znaja 1000 zamiennikow i wystarczy poprosic o inny, a temtych mniej na rynku i strach zmieniac ;)

tak wiec moja mama zawsze kwiczy ze smiechu, ze do ciotki na neurologie to przynosza super czajniki, kuchenki mikrofalowe, proponuja oplacenie szkolen personelu i takie tam, a ona ma aktualnie pelna szafe!! - gumowych kaczuszek, naklejek "dzielny pacjent", sikawek na wode w ksztalcie rekinka, tone dlugopisow i 3 kubki bebiko i bebilon oraz 5 gwizdkow z kulka  :D raczej nie jest to lapowa taka, zeby zapisywac cokolwiek ze wzgeldu na "prezenty":D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

nionczka

Moja siostra pracowala w duzej firmie farmaceutycznej i niedobrze jej sie robilo jak widziala prezenty dla panów doktorów. Ale tam glownie chodzilo o kardiologów, ginekologów i innych zajmujacych sie "powaznymi" chorobami.

Mysle, ze wsrod pediatrow wieksze znaczenie maja ich prywatne poglady niz wiedza medyczna.

eva_luna

ja mysle, ze jednak ginekologowie moga cos z tego miec. Dziwnie mi i nie jestem do konca przekonana jesli moja pani dr ma na fartuchu napisane feminatal, karte ciazy mam rowniez tej firmy i dr zalecxa te witaminki..... jest pewna watpliwosc czy aby napewno o jakosc tu chodzi.

nionczka

Karte ciazy sponsorowana? O kurde!
Moja ma tylko logo Baskijskiej Sluzby Zdrowia i jest identyczna dla wszystkich ciazówek a Kraju Basków.

kamu2

Ewa_luna ma rację ja też mam kartę feminal,ale moja koleżanka już inną.Jednak moja lekarka nie powiedziała mi jakie mam wybrać witaminy,podała kilka nazw i kazała wybrać

gioseppe

Cytat: kamu2 w 05 Lip 2008, 19:16:14
Ewa_luna ma rację ja też mam kartę feminal,
ja mam karte feminatal od lekarza, ktory kazal przerwac branie tych tabletek :P
http://www.szajnar.pl/   - makijaż Kraków - fotografia kobiet
http://www.facebook.com/EwelinaSzajnarMakeUP

jusia

bylismy na wozowym spotkaniu, bardzo bylo milo, prowadzacy elokwentny i kompetentny, chyba sie zdecydujemy na z-lander xa + fotelik maxi-cosi cabrio
"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"

foszek

Cytat: jusia79 w 15 Lip 2008, 20:14:38
fotelik maxi-cosi cabrio
Jusia, a ile kosztuje teraz ten fotelik w plskich sklepach? Moze bardziej bedzie ci sie oplacalo kupic go w DE, teraz € tak cienko stoi...

jusia

foszek w sklepie, w ktorym wczoraj go ogladalismy 529 pln, dodatkowo adaptery do montazu na stelazu wozka x-landera 99 pln
"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"

foszek

To duzo, w DE mozna kupic juz za 99 €, czyli jakies 330 zl.

zuzia

foszek,
w odpowiednim czasie to ja się będę do ciebie uśmiechać :)

foszek

Cytat: zuzia w 16 Lip 2008, 14:02:54
foszek,
w odpowiednim czasie to ja się będę do ciebie uśmiechać :)
Prosze bardzo :D
To chyba jedyna rzecz, ktora jest tutaj tansza niz w PL