wyścigi wózków - jaki kupujecie/macie?

Zaczęty przez inkageo, 26 Lut 2008, 12:28:38

nionczka

Cytat: konwalia w 28 Lip 2008, 23:29:45
mi n obiecał, że jak się zdecydujemy na malucha kupimy mutsy :) ale fajnie, podoba mi się już z dwa lata

Ty sie pospiesz lepiej bo jeszcze Ci wozek wycofaja z produkcji do tego czasu. Albo wprowadza nowe! Najlepiej byc na bierzaco z oferta i kiedy pojawi sie cos ciekawego zajsc w ciaze :-)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

zuzia

Cytat: nionczka w 28 Lip 2008, 23:44:27
Najlepiej byc na bierzaco z oferta i kiedy pojawi sie cos ciekawego zajsc w ciaze :-)

ciekawa filozofia :D

konwalia

Cytat: zuzia w 28 Lip 2008, 23:46:49
Cytat: nionczka w 28 Lip 2008, 23:44:27
Najlepiej byc na bierzaco z oferta i kiedy pojawi sie cos ciekawego zajsc w ciaze :-)

ciekawa filozofia :D

No mojemu N by ta filozofia mega odpowiadała :D
Po prostu za tymi wózkami oglądamy się na ulicy, więc coś muszą mieć...  ;D

aja

oglądałam kilka sztuk wózków Emmalijunga (starszych modeli) i odniosłam wrażenie że są strasznie duże!!!!  :o  ja mam tylko 166cm i ten wózek to połowa mnie

nionczka

Cytat: aja w 04 Sie 2008, 08:53:27
oglądałam kilka sztuk wózków Emmalijunga (starszych modeli) i odniosłam wrażenie że są strasznie duże!!!!  :o  ja mam tylko 166cm i ten wózek to połowa mnie

No ale chyba lepsze wyzsze niz takie, do ktorych trzeba sie schylac az do ziemi. Ja ciagle widze takie bardzo nisko zawieszone (nie wiem co to za marka, ale sa bardzo kwadratowe), ktore sa za niskie dla 90% Hiszpanów czyli NAPRAWDE niskie.

aja

tzn może bardzo wysoki nie jest ale na stronie int. wydawał mi sie taki zgrabny i w sam raz - bardzo mi sie podoba a w rzeczywistości jest szeroki i jakiś taki dziwny!
troszke się rozczarowałam no ale nie widziałam w dalszym ciągu City Crosa w sklepie!

jusia

a my wczoraj byliśmy u znajomych, ktorzy maja coreczke 1rok2 m-ce, no i troche nam zakrecili z wozkami w glowie, po pierwsze mala juz teraz siedzi tylko w parasolce spacerowce  :o, wiec jak sobie wyliczylam, moj jesienno- zimowy maluch to w zasadzie do przyszłych wakacji pojezdzi w gondoli, jak bedzie siedzial to przesadzimy go w spacerowke, a pozniej pewnie tez przyjdzie nam jezdzic w parasolce, bo poreczna i wygodna, zatem.....powaznie sie zastanawiam nad wydawaniem duzej kasy na wozek, chociaz te x-landery sa takei ladne, ehhhh....ale mamy dylematy ;)
"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"

aja

to ja się zastanawiam czy wogóle jest sens kupowania gondoli - bo w zimie to na spacer nie pojde!
x-landery też mi się podobają ale x1 albo x3

vobi

jusia79, po podpytaniu znajomych plus poczytaniu forow zdecydowalam, ze kupimy jakis polski wozek (prawdopodobnie Tako Jumper, ca 1300 zl), bo jak maluch bedzie mial max 1,5 roku i tak trzeba bedzie kupic jakas dobra, lekka spacerowke-"parasolke. Nie chce wydawac 3000 na wozek, ktory posluzy mi maksymalnie 1,5 roku (a pewnie i mniej). A tak - nawet gdybym go miala potem wyrzucic (nie podejrzewam zeby ktos chcial kupowac uzywany Tako), to zrobie to bez wiekszego zalu.

jusia

Cytat: aja w 04 Sie 2008, 10:28:11
to ja się zastanawiam czy wogóle jest sens kupowania gondoli - bo w zimie to na spacer nie pojde!
a dlaczego? zima to tak do marca bedzie, a poki maluch nie siedzi (czyli do pol roku), to bym go w spacerowke nie pakowala), trzeba malucha hartowac ;) na poczatku moze wystarczy wietrzenie na balkonie, ale tez w czyms trzeba dziecko wystawic

jusia

vobi no ja tez sie chyba ku tanszym zwroce, chociaz design juz nie ten, ale jakby co mam wozek mojego brata z 91roku ;) z fioletowego pluszu w myszki miki, prawdziwy hardcore  lol lol a tak serio, to u znajamych ogladalismy wczoraj jedo Bartatina i w sumie nie byl taki zly, choociaz ten stelaz taki rurkowy był niestety...podoba mi sie jeszcze wozek kamu (to byla chyba firma conceco), ale musimy obejrzec na zywca ;) no i nie wiem, czy bedzie do nich mozna zainstalowac na dodatkowych adapterach fotelik maxi-cosi, bo na tym nie chce oszczedzac, ale pewnie nie

foszek

Cytat: aja w 04 Sie 2008, 10:28:11
A dlaczego nie pojdziesz? Zamierzasz cala zime dziecko w domku za przeproszeniem, kisic???
Ja sobie tego nie wyobrazam, owszem, gdyby byly mrozy powiedzmy -20 st, to raczej bym sie nie odwazyla a tak?? Zimy mamy coraz cieplejsze... A co z lekarzem, zakupami ???

konwalia

Ja wychodzę z założenia, że wózek będzie dla dwójki :) więc sobie kupię taki bardziej wypaśny.
Na razie tylko teoria, ale jak już zaczniemy starania to na jednym się nie skończy. N mówi, że ma być min. 3 :D

aja

mi się bardziej nosidełko przyda! kisić nie zamierzam hahhahah

nionczka

Ja znam dzieci, ktore nigdy w gondoli nie lezaly.
My kupimy bo urodzi sie w grudniu a ja duzo chodze na piechote wiec na spacerki w sam raz. Ale w sumie bedzie uzywana jakies 3 miesiace, nie wiecej.
Zastanawiam sie natomiast na fotelikiem samochodowym czy bedzie nam potrzebny :-)
Aja, na spacer zima tez sie chodzi. Moze nie tak dlugie i nie w najwieksze mrozy, ale sie chodzi.

nionczka

Cytat: konwalia w 04 Sie 2008, 11:13:03
Ja wychodzę z założenia, że wózek będzie dla dwójki :) więc sobie kupię taki bardziej wypaśny.
Na razie tylko teoria, ale jak już zaczniemy starania to na jednym się nie skończy. N mówi, że ma być min. 3 :D

A ja dla trójki!

aja

dragonfly

Cytat: nionczka w 04 Sie 2008, 12:01:52
Ja znam dzieci, ktore nigdy w gondoli nie lezaly.
My kupimy bo urodzi sie w grudniu a ja duzo chodze na piechote wiec na spacerki w sam raz.
z tych samych powodow my kupujemy z gondola...
dzieki nioncze zakochalam sie w emmaljunga, napalilam sie na city cross ale okazalo sie, ze nie ma obrotowych kol, wiec milosc przenioslam z latwoscia na City Cerox 360 (czym zarazilam meza tez ;) ).... Jako ewentualnosc rozwazamy teutonie (tu bardzo popularne, emmaljunga tylko w jednym sklepie do tej pory spotkalismy)

zuzia

dragonfly

Cytat: zuzia w 04 Sie 2008, 16:08:02
dragonfly_80,
wklej fotkę proszę :)
www.emmaljunga.se/start.asp?lang=UK&country=DE
nie umialam sobie ze zdjeciem poradzic, masz linka do zdjecia ;)
ok, powinno teraz pojsc... tylko kolor speed lime chcemy (taki zielonkawy fajny ;) )

zuzia

dragonfly_80,
dobra, zielona jestem, ale to jest wózek dla noworodka? czy dla starszego dziecka?

dragonfly

Cytat: zuzia w 04 Sie 2008, 16:23:32
dragonfly_80,
czy dla starszego dziecka?
zuzia, Ty dla siebie szukasz?  lol lol lol lol
ten jest dla 6 mc +, ale jak kupisz gondole to jest od 0 - 6 mc gondolka, potem spacerowke robisz....

zuzia

Cytat: dragonfly_80 w 04 Sie 2008, 16:25:54
Cytat: zuzia w 04 Sie 2008, 16:23:32
dragonfly_80,
czy dla starszego dziecka?
zuzia, Ty dla siebie szukasz?  lol lol lol lol
ten jest dla 6 mc +, ale jak kupisz gondole to jest od 0 - 6 mc gondolka, potem spacerowke robisz....

nie, tak sie zachwycacie to chciałam zobaczyć :)

aja

fajne to są ....  mi się bardziej podobają na tych (dla mnie) normalnych kółkach czyli jak w City Crosie ale jeszcze biorę pod uwagę x-landery nawet dzisiaj w sklepie dziewczyna miała i całkiem ładnie się prezentował - ciekawe czy gdzieś dorwę City Crosa w sklepie do wypróbowania!

http://www.bobowozki.pl/product_info.php?products_id=956&osCsid=a49deb2d464d867433dba3d606e606c6

takiego jeszcze znalazłam
http://www.bobowozki.pl/product_info.php?products_id=796