wyścigi wózków - jaki kupujecie/macie?

Zaczęty przez inkageo, 26 Lut 2008, 12:28:38

Kasia

moim zdaniem bujanie pomaga ALE też uzaleznia

i w wózku uspisz dziecko a w łóżeczku już go nie pobujasz

z tym bujaniem byłabym ostrozna, dla Twojej wygody :)

nionczka

Cytat: niewiemjaka w 11 Lut 2009, 13:43:43
drogie to moze takie pytanie z innej paczki, skoro nikt nie ma Quinny speedy sx..
czy BUJANIE / HUSTANIE  to wogole potrzebne jest, tzn pamietam ze jak opiekowalam sie maluchami to sie je usypialo hustajac w wozku albo w lozeczku bujany, ale da sie takiego maluszka po prostu polozyc i usnie? czy ta funkcja bujania potrzebna jest i niezbedna?
bo 4-kolowce maja lepsze bujanie niz 3-kolowce z tego co probowalam

my mamy 3 kolowego quinny buzz i mala usypia kiedy wozek jest w ruchu, kiedy podskakuje, byle nie stal spokojnie w miejscu. bujac nie trzeba... ale pewnie wiele zalezy od dziecka.

Dodany tekst: 11 Lut 2009, 13:51:19

ale w domu nie pakujemy jej do wózka. usypia w lozeczku lub w moich ramionach jedzac...
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

abkasia

niewiemjaka my mamy quinny speede sx , al ejeszcze nie wyprobowany.. ;D
nam koieta w sklepie powiedziala ze tymi wozkami nie powinno sie bujac na boki wcale, bo one sa tak skonstruowane, ze sie nie powinno.
mozna natomiast wozic w przod i w tyl... i to tez usypia i uspokaja dziecko :) a tak juz mozna z quinny speede :) wystarczy tylko zablokowac przednie kolo :)

niewiemjaka

no to już coś! dziekuje za podpowiedzi, nadal sie bede zastanawiac nad 3-kolowcem, ale moze faktycznie nie przyzwyczajac dzidziusia do ciagle bujania, bo potem jak pisze Kasia moze byc probem
w quinny boje sie tego ze jak sie oprze wozek na 1 kole podnoszac dwa tylne na przeszkodzie - to ma sie tylko 1 punkt podparcia i mozna wykiprowac dzidka jak na taczkach - tak mowil nam sprzedawc a swiecie dziecka, wiec trzeba uwazac i nie zapominac o tym...a ze ja mam cos z glowa i pamiecia.. wiec moge zapomniec :/ tego sie boje ciut
pozatym podoba mi sie bo jest duzo lzejszy od 4-kolek

abkasia

niewiemjaka podobno trzeba sie poprostu nauczyc jezdzic i wozkiem 3 kolowym, i 4...
ja chcialam 4 kolowy, ale wkoncu kupilismy 3 kolowy.. zobaczymy jak sie sprawdzi :)
najwazniejsze zeby kolko przednie, badz kolka(w 4 kolowcach) nie byly takie malutkie, bo wtedy zle sie jezdzi. speede ma duze przednie kolo..
zobaczymy... jak juz wyprobuje, to dam znac.. po domu jezdzi swietnie :) jest super skretny i wygodny ;)
jak sie jedzie w terenie po prostej drodze to przednie kolko mozna zablokowac wtedy wygodniej sie prowadzi..

niewiemjaka

abkasia z niecierpliwoscia bede czekala na Twoje dzieciatko:) i na wiesci jak sie wozek sprawuje w takim razie  :daisy:

zuzia

my wczoraj dostaliśmy od kolegi K. wózek Graco. nie mam pojęcia co to za model ani nic. ma fotelik i spacerówkę (gondoli nie kupili w ogóle). ja na pewno chcę gondolę. i albo dokupię gondolkę albo całość a ten będzie wózkiem na mazurach. zobaczymy jak go oblookam dokładnie.

nionczka

Cytat: niewiemjaka w 11 Lut 2009, 14:21:26
no to już coś! dziekuje za podpowiedzi, nadal sie bede zastanawiac nad 3-kolowcem, ale moze faktycznie nie przyzwyczajac dzidziusia do ciagle bujania, bo potem jak pisze Kasia moze byc probem
w quinny boje sie tego ze jak sie oprze wozek na 1 kole podnoszac dwa tylne na przeszkodzie - to ma sie tylko 1 punkt podparcia i mozna wykiprowac dzidka jak na taczkach - tak mowil nam sprzedawc a swiecie dziecka, wiec trzeba uwazac i nie zapominac o tym...a ze ja mam cos z glowa i pamiecia.. wiec moge zapomniec :/ tego sie boje ciut
pozatym podoba mi sie bo jest duzo lzejszy od 4-kolek

No nie wiem, nie wiem. Zeby dziecko wypadlo z wozka to trzeba naprawde niezle go przechylic do przodu. Mi sie pare razy zachwial wózek, ale zawsze od strony 2 kólek bo powiesilam sobie za duzo rzeczy (torbe, plaszcz,etc).
Nie chce Cie namawiac na 3 kolka bo to indywidualna sprawa. Ale chcialam sie podzielic z Toba moimi wrazeniami  z uzytkowania. Przez wiele lat pracowalam jako opiekunka i tak wygodnego, skretnego i lekkiego wózka nie uzywalam nigdy. Inna sprawa, ze kiedyts takich bajeranckich nie bylo...

Dodany tekst: 11 Lut 2009, 17:33:44

Cytat: zuzia w 11 Lut 2009, 15:14:23
my wczoraj dostaliśmy od kolegi K. wózek Graco. nie mam pojęcia co to za model ani nic. ma fotelik i spacerówkę (gondoli nie kupili w ogóle). ja na pewno chcę gondolę. i albo dokupię gondolkę albo całość a ten będzie wózkiem na mazurach. zobaczymy jak go oblookam dokładnie.

Jestes pewna, ze chcesz gondole? ja mysle, ze gdybym miala leptnie dziecko to bym juz nie kupowala.

abkasia

nionczka mam nadzieje ze z mojego quinny tez bede taka zadowolona :)

a ja gondole bym kupila.. nawet jesli spacerowka rozklada sie calkiem poziomo.. taka gondola jest chyba stabilniejsza..

brawurka

dziecka nie powinno sie bujac w wózku,ani wogóle za bardzo "trząchać" nim. nawet huśtawka (dla starszaka) powinna być uzywana sporadycznie

niewiemjaka

abkasia a czy mozesz napisac czy QUINNY SPEEDI SX ma takie cos do trzymania sie raczkami dziecka w spacerowce? taka obrecz? bo wogole tego nie widze na zdjeciach a w sklepie nie zauwazylam... takie jak chociazby ponizsze foto:

aaa i pytanie do doświadczonych mamusiek - do ilu miesięcy dzidzius sie miesci w gondoli ?
czy jak moje dziecię bedzie mialo w grudniu 8 miesięcy to juz spacerowka? ;/ yyy

gioseppe

Cytat: niewiemjaka w 21 Lut 2009, 16:12:14
aaa i pytanie do doświadczonych mamusiek - do ilu miesięcy dzidzius sie miesci w gondoli ?
czy jak moje dziecię bedzie mialo w grudniu 8 miesięcy to juz spacerowka? ;/ yyy
z tego co ja pytalam to roznie ;)
8 miesiecy to juz na bank spacerowka, nie bedzie chcial lezac w gondoli chocby sie miescil ;)
http://www.szajnar.pl/   - makijaż Kraków - fotografia kobiet
http://www.facebook.com/EwelinaSzajnarMakeUP

gatka2804

W gondoli dziecko może nie chciec lezec. Ania jak skonczyla 6 m-cy zaczela pewnie siedziec, np na podlodze z zabawkami. I od tego czasu jak sie przebudzi na spacerze to juz nie musimy pedzic do domu z obawy ze bedzie marudzic/plakac. Po prostu sadzam ja w wozku i wtedy mozemy jeszcze dlugo spacerowac - rozglada sie i jest zadowolona

marax

ja mam wozek ktory sie buja i mozna nim calkiem dobrze kolysac-kupilam tylko dlatego ze ma swietna amortyzacje a ja mieszkam na doludziu i droga jest z kamieni polnych :) mala czasem pokolysze ale nei ejst to niezbetne do spania wystarczy ja powozic w przod -tyl i zasypia.

Angie

Zamówiłam dziś wózek. Model Mutsy 4 rider, kolor czerwony. Do tego fotelik maxi cosi.

Teraz tylko zostaje czekać az przyjdzie. Z tym jest trochę problem, bo jest jeden importer na Polskę

i czasem nie dostarcza  do sklepów tego co zamawiały... Ale mam nadzieję, że w moim przypadku odbędzie się bez przygód

zuzia

Angelos
ile kosztowało to cudo? moze być na pw :)

justynaaaa2

Angelos śliczny :) już sobie go znalazłam w necie i oblukałam ;) akceptuję  :jejeje:

elve

ten mutsy to mój faworyt (może dlatego, ze to jedyny jakiego dotykałam)

które wózki są najtańsze? z tego co widziałam to na allegro ceny wózków uzywanych są niewiele niższe niż nowych
dobre a tanie
bezpieczne dla dzecka

eva_luna

Cytat: elvelve w 25 Lut 2009, 20:57:42
ten mutsy to mój faworyt (może dlatego, ze to jedyny jakiego dotykałam)

które wózki są najtańsze? z tego co widziałam to na allegro ceny wózków uzywanych są niewiele niższe niż nowych
dobre a tanie
bezpieczne dla dzecka

roan marita. Naprawde dobra jakosc za przyzwoita cene.

elve

tylko zapomniałam o jednym warunku, muszą się składać do auta

twinnie77

marax, jaki masz w końcu wózek? Roan Marita?

gioseppe

Cytat: elvelve w 25 Lut 2009, 20:57:42
dobre a tanie
bezpieczne dla dzecka
a chcesz male kola czy duze?
musisz wnosic czy masz winde a moze mieszkasz w domu i waga nie ma znaczenia ;)?

Dodany tekst: 25 Lut 2009, 22:20:08

twinnie77 z tego co pamietam to tak, maraxela ma roana ;)
http://www.szajnar.pl/   - makijaż Kraków - fotografia kobiet
http://www.facebook.com/EwelinaSzajnarMakeUP

vobi

elvelve, najtansze to chyba Tako... ale przy tym ohydne, ciezkie jak diabli i musisz miec auto combi zeby toto zapakowac (no, poza Tako Jumper, ten wydaje mi sie ok)

elve

gioseppe drogi mam takie sobie, więc pewnie duże koła lepsze
nosić za bardzo wózka nie trzeba będzie max 1 piętro (choć mam nadzieję, że uda się go upchać w garażu)

Dodany tekst: 25 Lut 2009, 23:50:16

fajny ten tako jumper

vobi

Cytat: elvelve w 25 Lut 2009, 23:48:35
fajny ten tako jumper

elvelve, no ja jako frakcja wozkowa ekonomiczna mialam na oku Tako Jumper... niestety malzowi bardziej spodobal sie Collette, na arbitra wzielam siostre i ona tez - brutus jeden - na Collette zaglosowala, tym sposobem mam Colleta, jeszcze sie nie rozwalil, ale wydaje mi sie ze Tako jest porzadniej zrobiony... tylko troche ciezszy