wyścigi wózków - jaki kupujecie/macie?

Zaczęty przez inkageo, 26 Lut 2008, 12:28:38

abkasia

zwierzatko_mojej_mamy a czerwonej sypialni to chyba tylko :sex: :sex: :sex: :sex: mozna.. :point_lol: :point_lol:

zwierzatko_mojej_mamy

abkasia no mamy szara i glownie robimy chrrrr chrrr to ja juz wole szal seksu :D

Dodany tekst: 22 Sty 2009, 12:19:19

mayagaramond no jedna jedna - w tej chwili jest szary/srebrny z mala domieszka fioletu cieplego takiego, ale nie indyjskiego :)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

mayagaramond

Fiolet tez ladny, zaraz nas stad popedza, za zasmiecanie ;) Chociaz nie, przeciez to administratorka zasmieca ;D
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

zwierzatko_mojej_mamy

mayagaramond to znikamy stad - no fajny , tylko stanowczo za malo jest go teraz i tak smutno jest ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

Agaaa

Dziewczyny ja bym chciała troche podciagnać wątek wózkowy. Była tu moze mowa o wózkach firmy Tautonia? macie jakies doświadczenie z tymi wózkami - pisze tutaj do mamusiek:)
Byłam wczoraj w Świecie Dziecka z koleżanką, dla mnie jeszcze nieco za wczesnie:) i zdecydowanie sa dla mnie 1. miejscu.  Nawet pobiły jak dla mnie Quinny, miedzy innymi ze względu na spory kosz na dole na zakupy, czego w quinniowych wózkach nie było...
cała gama kolorow do wyboru, kilka modeli, cztero i trzy kołowce...
Poki co dla mnie nr 1...

abkasia

Agaaa w quinny jesy maly kosz na zakupy ;) ;) ale rzeczywiscie maly :)

Agaaa

abkasia no wlaśnie tyci ,tyci:)
a wydaje mi sie , że jednak jest to bardzo potrzebna i praktyczna rzecz..

dragonfly

Agaaa o teutonii to chyba nionczka wie duzo (ona chciala na poczatku ten wozek o ile pamietam, zarazila mnie nim tez, ale ja w koncu wybralam co innego)

abkasia

Cytat: Agaaa w 22 Sty 2009, 13:59:15

ja nic Ci nie pomoge w kwestii tego wozka co pokazalas.. nie widzialam go.. ;D

Dodany tekst: 22 Sty 2009, 14:02:11

Cytat: Agaaa w 22 Sty 2009, 13:59:15
a wydaje mi sie , że jednak jest to bardzo potrzebna i praktyczna rzecz..
to chyba zalezy jakie sie ma oczekiwania..
my na wieksze zakupy jezdzimy samochodem zawsze..a takie malutkie w sklepiku obok mi sie zmieszcza..

Agaaa

dragonfly na co sie w koncu zdecydowalas?

abkasia

Agaaa

abkasia pewnie..
ja myslalam bardziej pod tym katem zakupowym, że sobie łazisz po centrum handlowym, kupujesz rozne rzeczy i gdzieś je musisz wsadzić:) wygodniej niż obwiesić ręce torbami i jeszcze wózek pchac..

Dodany tekst: 22 Sty 2009, 14:07:50

Cytat: abkasia w 22 Sty 2009, 14:04:23
Cytat: Agaaa w 22 Sty 2009, 14:02:36

na stokka :)
widziałam je wczoraj, śmieszny maja design, nie przypadły mi szczególnie do gustu

abkasia

Agaaa maz bedzie siatki nosil, jak sie nie zmieszcza do koszyczka :)

dragonfly

Cytat: Agaaa w 22 Sty 2009, 14:05:44
abkasia pewnie..
ja myslalam bardziej pod tym katem zakupowym, że sobie łazisz po centrum handlowym, kupujesz rozne rzeczy i gdzieś je musisz wsadzić:) wygodniej niż obwiesić ręce torbami i jeszcze wózek pchac..

widziałam je wczoraj, śmieszny maja design, nie przypadły mi szczególnie do gustu
zupelnie inne niz teutonia, fakt
ale maja zalety ktore nas przekonaly (m. in design - inne niz wiekszosc wozkow ;) )

Agaaa

abkasia widze, że masz wszystko pięknie obmyślane:)

Dodany tekst: 22 Sty 2009, 14:23:07

Cytat: dragonfly w 22 Sty 2009, 14:11:58
abkasia pewnie..

zupelnie inne niz teutonia, fakt
ale maja zalety ktore nas przekonaly (m. in design - inne niz wiekszosc wozkow ;) )

tak zdecydowanie to je wyróżnia spośród innych

niewiemjaka

dziewczyny, która przetestowała juz porzadnie Quinny Speedi SX ?
bede wdzieczna za uwagi jak sie sprawuje itd.. bo sie zastanawiamy nad nim, a caly czas nas kusi jakis 4-kołowiec... ale jestesmy dopiero na początku drogi :)

vobi

Agaaa, to celowe, zeby nie ciagac dzieci po centrach handlowych ;)

fasolka1980

Zdecydowanie Graco!

Dodany tekst: 06 Lut 2009, 07:43:56

Cytat: niewiemjaka w 05 Lut 2009, 21:37:31
dziewczyny, która przetestowała juz porzadnie Quinny Speedi SX ?
bede wdzieczna za uwagi jak sie sprawuje itd.. bo sie zastanawiamy nad nim, a caly czas nas kusi jakis 4-kołowiec... ale jestesmy dopiero na początku drogi :)

niewiemjaka - tez sie nad nim zastanawiamy  :beer: Mój mąż już sie napalił,ale ja jeszcze chce poczytać, bo nie wiem czy ta gondolka nie będzie za mała...

mika

brawurka ja bym obstawiała Kees, to bardzo dobre wózki, ale dokładnie wymierz wszystkie drzwi czy Ci się zmieści wersja obok siebie

Kasia

Ja tez bym wybrała Graco ze zwzgledów o jakich już pisałam

mimo iż bardziej podobają mi sie (wizualnie) wózki "obok siebie" to miałabym obawey czy starsze dziecko nie bedzie dokuczać noworodkowi
- bo rozumiem że to wozik dla Mai i Igi ?

brawurka

mika w drzwiach sie miesci,wizualnie bardziej mi sie podoba kees, siostra T.ma graco i w sumie jest fajny,ma wielki kosz itd,ale nie prowadzi sie świetnie,troche sily trzeba miec zeby np skręcić,wiec tu jest ten minus,ale z drugiej strony boje sie ze kees do wszystkich sklepów nie wjedzie i bede juz w jakis sposób ograniczona.

mika

dla mnie wózki graco są takie strasznie plastikowe
czytałam wiele opinii, że ten plastik to taki chiński chłam, nie wiem jak jest z tym konkretnym ale generalnie panują takie opinie
natomiast Kees to wózki polecane dla bliźniaków i dzieci rok po roku
W sklepach rzeczywiście może być problem
a może tego Kees'a byś spróbowała
http://www.allegro.pl/item547258994_kees_k_74_wozek_dla_blizniat_rodzenstwa.html

Dodany tekst: 06 Lut 2009, 18:45:58

albo tego ABC Design
http://www.allegro.pl/item538152268_wozek_dla_rodzenstwa_blizniakow_tandem_abc_design.html
to porzadne wózki podobno

Dodany tekst: 06 Lut 2009, 18:47:44

albo może uda Ci się ustrzelić używany jakiś z tych lepszych, czy w ogóle nie bierzesz tego pod uwagę? np. jane powertin two albo peg perego duette ?

Dodany tekst: 06 Lut 2009, 18:49:05

tu np. ktoś sprzedaje
http://www.allegro.pl/item548483901_jane_twin_two_z_fotelikami_w_super_stanie.html
tylko ciekawe jak wysoko cena podskoczy

Dodany tekst: 06 Lut 2009, 18:50:58

a ja nie widziałam fotki fury Abkasi ;(

niewiemjaka

drogie to moze takie pytanie z innej paczki, skoro nikt nie ma Quinny speedy sx..
czy BUJANIE / HUSTANIE  to wogole potrzebne jest, tzn pamietam ze jak opiekowalam sie maluchami to sie je usypialo hustajac w wozku albo w lozeczku bujany, ale da sie takiego maluszka po prostu polozyc i usnie? czy ta funkcja bujania potrzebna jest i niezbedna?
bo 4-kolowce maja lepsze bujanie niz 3-kolowce z tego co probowalam