Skład kosmetyków, czyli zło w drogerii ;)

Zaczęty przez errata, 19 Wrz 2016, 21:33:30

errata

Cytat: inkageo w 15 Maj 2017, 21:25:56
Mam kryzys i ochotę wrócić do ziai ;)
Już dosyć długo używam kosmetyków z lepszym składem, a moja cera jest gorsza.. Tłusta, po 30 minutach się świeci, mam wypryski na czole, przebarwienia już powyłaziły mimo czapki i filtrów 50+. Tylko zmarszczki opanowane, ale to nie dzięki kosmetykom ;)

najlepsze efekty widać po 6 miesiącach. A może gdzieś popełniasz błąd?
Stosujesz podkład, puder?

na przebarwienia polecam maseczki holika holika, najlepiej te z pandą ;)
http://kosmetycznie.pl/category/?cats%5B%5D=64&q=holika+holika&from=&to=#t

aktualnie na sobie mam tą http://kosmetycznie.pl/Holika-Holika-Pure-Essence-Mask-Sheet-Rice-1szt-p92353

inkageo

Dzięki!
Pewnie, że używam podkładu i pudru sypkiego na to.
A na moje przebarwienia to tylko odpowiedni laser pewnie, ale najpierw odstawienie hormonów musiałoby być..
Imagine there is no hate

inkageo

Imagine there is no hate

errata

inkageo, a ten podkład i puder to jakie? Z jakim składem? Może one Ci psują efekt?

malutenka

errata, na mnie wszystkie maseczki z Holika Holika działają mi i jedynie nawilżająco. Za to żel aloesowy jest boski! Drugie opakowanie zużywam

mayagaramond

Moze na poczatek odstaw wszystko i wracaj po malu po jednym kosmetyku, wg mnie to jedyna metoda, zeby zobaczyc, co moze powodowac wypryki/ uczulenia.

"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

errata

Cytat: malutenka w 16 Maj 2017, 08:54:37
errata, na mnie wszystkie maseczki z Holika Holika działają mi i jedynie nawilżająco. Za to żel aloesowy jest boski! Drugie opakowanie zużywam

mnie pięknie rozjaśniają buzię. Żel aloesowy też teraz mam i super jest.

wrobelek0403

a co byscie poleciły na cere przesuszoną? Nie moge sie pozbyc takich złuszczających się skórek :/
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

errata

Cytat: wrobelek0403 w 16 Maj 2017, 09:38:36
a co byscie poleciły na cere przesuszoną? Nie moge sie pozbyc takich złuszczających się skórek :/

A czym myjesz twarz? Zmywasz makijaż?

wrobelek0403

Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

errata

wrobelek0403, niestety mają bardzo złe składy te kosmetyki z białego jelenia. Z tej emulsji na drugim miejscu składu jest silny detergent myjący, który powoduje wysuszanie np. ;)
peeling też nie lepszy. A jak często używasz peelingu? Najlepiej dwa razy w miesiącu, max to raz na tydzień. Zbyt częste używanie podrażnia skórę.

Poszukam, czegoś fajnego dla Ciebie. To napiszę.

wrobelek0403

errata, dzieki. wczesniej uzywalam tego: http://www.bialyjelen.pl/kosmetyki-pielngnacyjne/hipoalergiczny-zel-do-mycia-twarzy1.html

i jakos tak byłam zadowolona, bo nie sciągał skóry i nie piekł w oczy. Myslałam, ze ten bedzie jeszcze lepszy :/

errata

wrobelek0403, biały jeleń niestety ma kiepskie składy. :(

Wieczorem postaram się poszukać czegoś fajnego dla Ciebie. ;)

szelma

Ja myję twarz pastą z Lusha i bardzo mi służy, choć składowo się nie znam :D Do tego na noc mam bardzo nawilżający krem (od mojej kosmetyczki) i ostatnio jest bardzo ok pod względem nawilżenia. Ale ogolnie to ciągła walka... Teraz mam problem ze znalezieniem balsamu do ciała, który mnie wreszcie nawilży.
- Co pani chciałaby najbardziej usłyszeć?
- Piosenkę pana Kor... Koracza "O zdrowiu" bym chciała najbardziej usłyszeć.
- Tak się szczęśliwie składa, że mamy pana Koracza na sali!

wrobelek0403

Cytat: errata w 16 Maj 2017, 11:08:19
wrobelek0403, biały jeleń niestety ma kiepskie składy. :(

Wieczorem postaram się poszukać czegoś fajnego dla Ciebie. ;)

dzieki :beer:

niewiemjaka

wrobelek0403, ja cale zycie mylam mydlem i woda albo zelem i woda i wlasnie mialam jak Ty, cienka skora zluszczajaca sie sucha, a cere mam mieszana, wiec potem tluste placki

myje wode tylko tonikiem do twarzy a maijaz oczu micelarnym, nie mam juz tego problemu
jak chcesz sie pozbyc zluszczajacyh sie skorek to imo nie powinnas uzywac zadnych zeli i wody
(chociaz to sie moze komus wydawac, ze skora brudna, ale to nieprawda, normalnie tonikiem zmyjesz wszystko)
sprobuj naprawde polecam

szelma

U mnie to w ogóle nie działa. Próbowałam toników, płynów miclarnych i buk wie czego i właśnie miałam wtedy sucha masakrę z pryszczami.
- Co pani chciałaby najbardziej usłyszeć?
- Piosenkę pana Kor... Koracza "O zdrowiu" bym chciała najbardziej usłyszeć.
- Tak się szczęśliwie składa, że mamy pana Koracza na sali!

malutenka

Cytat: szelma w 16 Maj 2017, 15:32:39
U mnie to w ogóle nie działa. Próbowałam toników, płynów miclarnych i buk wie czego i właśnie miałam wtedy sucha masakrę z pryszczami.
Mam to samo

wrobelek0403

Niewiemjaka, ale ja i tak mocze twarz myjac glowe. Wiec to chyba zadna roznica. Moze errata mi cos znajdzie.

A mylam kiedys twarz takim mleczko-emulsja bez wody i jednak nie moglam sie przyzwyczaic.

zwierzatko_mojej_mamy

wrobelek0403, no, ja tez miałam, miałam wrażenie, ze tym sie brudzę i tłuszczę, bleee
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

wrobelek0403

Zwierzu. Ja i tak przecieralam skore wacikiem z woda (przegotowana), a emulsja byla od dermatologa nakas wypasiona. Bleeee :D

niewiemjaka

Mleczko czy emulsja to ble też bym tym nie myła
Tonik nie natluszcza, zostawia skórę taką czystą bez żadnego dodatku
Wiadomo, ze pod prysznicem sie zachlapie wisa, ale to nic to w porownaniu z mycuem twarzy zelem do mycia
Do suchej skóry albo wrażliwej imo to udręka, dlatego zmieniłam te paredziesiat lat temu, bo ktoś mi tak poradził

zwierzatko_mojej_mamy

na mnie jednak najlepiej działa umycie bardzo porządne twarzy mydłem (kupuje takie "bardziejsze") i myjką do ryja, a potem, po wyjściu, natychmiastowe nałożenie kremu.
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

konwalia

Ja muszę żelem bo się czuję brudna, używam isana różowego albo..... Lactacydem myje