Skład kosmetyków, czyli zło w drogerii ;)

Zaczęty przez errata, 19 Wrz 2016, 21:33:30

konwalia

Mam nowość w aptece i super działa,  żel zluszczajacy z wit c ausalla,  skóra kula się pod palcami a nie podrażnil

zuzia

Cytat: konwalia w 24 Lis 2016, 10:23:27
Mam nowość w aptece i super działa,  żel zluszczajacy z wit c ausalla,  skóra kula się pod palcami a nie podrażnil
a jak to cenowo wychodzi?

konwalia

Ja mam 59,90

W przyszłym tygodniu wyślę obiecuję

callja

Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /

elve

konwalia, interesujace... nie znalazam żadnych opinii

golinda

taki nabyłam i jestem bardzo zadowolona, ma przyjemną bogatą konsystencję i świetnie się wchłania
opakowanie wygląda bardzo ekskluzywnie
wyciska się pompką, która się chowa w zakrętce, więc w pełni sterylne ;)

http://www.siberica.com.pl/pl/kremy/43-odmladzajacy-lodowy-lifting-pod-oczy-na-bazie-czarnego-kawioru-15ml-4744183010376.html?search_query=czarny+kawior&results=6

zuzia

doradźcie mi coś!
włosy mi się kołtunią przeraźliwie. Po nocy mam taką masakrę z tyłu głowy... rodzaj poduszki nie ma znaczenia - próbowałam!
HELP

wrobelek0403

zuzia, moze to od czapek? ja ostatnio tez non stop mam mase kołtunów, w lecie tego nie było.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

zuzia

Cytat: wrobelek0403 w 28 Lis 2016, 14:52:46
zuzia, moze to od czapek? ja ostatnio tez non stop mam mase kołtunów, w lecie tego nie było.
jesczcze w tym roku nie nosiłam. mam to po nocy głównie. ale nigdy mi się tak nie robiło. to jest masakra.

wrobelek0403

przyznam szczerze, ze mi w tym roku tez wyjątkowo masakrycznie sie plączą :/ nawet jak związe kucyk, to potrafią na plecach sie skołtunic :headbang:
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

golinda

Cytat: zuzia w 28 Lis 2016, 14:40:26
doradźcie mi coś!
włosy mi się kołtunią przeraźliwie. Po nocy mam taką masakrę z tyłu głowy... rodzaj poduszki nie ma znaczenia - próbowałam!
HELP

a jaką masz długość? możesz związać?

zuzia

Cytat: golinda w 28 Lis 2016, 15:08:55
a jaką masz długość? możesz związać?

mogę swobodnie. myślisz, że to coś da?

golinda

Cytat: zuzia w 28 Lis 2016, 15:09:30
mogę swobodnie. myślisz, że to coś da?

tak, anwen zleca spanie w koczku na czubku głowy, bo to najlepsza metoda na uniknięcie niszczenia się włosów i plątania

wrobelek0403

Cytat: golinda w 28 Lis 2016, 15:14:09anwen zleca spanie w koczku na czubku głowy,

szkoda, ze u mnie to nic nie daje, do spięcia na czubku mam za krótkie,, tzn wyłazą drobne pasma znad szyi, a one są najbardziej kołtunią. czasem zaplatam warkocz, ale nie lubie miec związanych, bo mnie gniecie.

zuzia

Cytat: golinda w 28 Lis 2016, 15:14:09
tak, anwen zleca spanie w koczku na czubku głowy, bo to najlepsza metoda na uniknięcie niszczenia się włosów i plątania

no aż takich to nie mam

malutenka

Cytat: zuzia w 28 Lis 2016, 14:40:26
doradźcie mi coś!
HELP
zuzia, a jakie są Twoje włosy? Szorstkie w dotyku? Czy tak się "ciągną" przy czesaniu? Jak końcówki?
Bo może być tak, że trzeba przyciąć, a może być tak, że wlosy sa przeproteinowane od odżywek na przykład, możliwe, że trzeba przyciąć...

zwierzatko_mojej_mamy

czyli podsumujmy: "możliwe, że trzeba przyciąć" lol lol wybacz, mam głupawkę lol
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

malutenka

No wiesz, ja miałam przez chwilę takie przeproteinowanie włosów, że były jak siano, ale walczyłam jak lwica i nie ścięłam nic :D

malutenka

Poleććcie coś regenerującego do rąk, od częstego mycia mam na dłoniach czerwone, łuszczące się plamy :(

zuzia

Cytat: malutenka w 28 Lis 2016, 19:08:14
No wiesz, ja miałam przez chwilę takie przeproteinowanie włosów, że były jak siano, ale walczyłam jak lwica i nie ścięłam nic :D
co ci pomogło???
bo u mnie to się nie robi na końcówkach... ja nie chcę ciąć! niby lubię siebie w krótkich, ale chcę mieć długie, spróbować, zobaczyć.

martullek

Cytat: malutenka w 28 Lis 2016, 21:26:14
Poleććcie coś regenerującego do rąk, od częstego mycia mam na dłoniach czerwone, łuszczące się plamy :(

mam ten sam problem - ostatnio bardzo fajnie mi się sprawdza evree http://www.rossmann.pl/Produkt/Evree-Instant-Help-krem-do-rak-75-ml,363509,5841
trochę gorzej isana z mocznikiem http://www.rossmann.pl/Produkt/Isana-intensywny-krem-do-rak-z-5-zawartoscia-mocznika-100-ml,97975,5841 kiedyś był isana med z większą zawartością mocznika, ale od dawna nie widziałam, więc pewnie wycofali, szkoda, bo był lepszy
kupiłam jeszcze na spróbowanie to https://www.doz.pl/apteka/p13103-Bioderma_Atoderm_Creme_Mains_krem_do_rak_50_ml ale jeszcze się nie wypowiem, bo za krótko używam

niestety w razie masakry na dłoniach pomaga mi jedynie steryd :(

callja

Moje ostatnie odkrycie na ręce:
http://tusziwanilia.blogspot.com/2013/05/linoeparol-intensive-na-ratunek-suchym.html
Ostrzegam - tłuste jak fras, więc najlepsza opcja, to nasmarować dłonie grubą warstwą maści, założyć bawełniane rękawiczki i... iść spać. Rano ze zdziwieniem zauważysz brak czerwonych, podrażnionych plamsk na dłoniach ;)
Przy moich zimowych problemach z dłońmi (coroczna atrakcja, ale nie przywykłam do niej mimo wieloletniego "doświadczenia" w temacie :/ ) co chwila coś testuję, ideał poszukiwany nadal ;)
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /

szelma

U mnie sprawdza się Cicalfate z Avene.
- Co pani chciałaby najbardziej usłyszeć?
- Piosenkę pana Kor... Koracza "O zdrowiu" bym chciała najbardziej usłyszeć.
- Tak się szczęśliwie składa, że mamy pana Koracza na sali!