Skład kosmetyków, czyli zło w drogerii ;)

Zaczęty przez errata, 19 Wrz 2016, 21:33:30

wrobelek0403

golinda, no tamta była o kosystencji gęstego kremu i wsiąkała tak szybko, ze w zasadzie po godzinie to ja juz niewiele na tej twarzy miałam.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

errata

Cytat: malutenka w 15 Mar 2018, 18:52:41
ja mam Holika Holika miodową. https://www.cocolita.pl/maseczki-do-twarzy/holika-holika-honey-sleeping-pack-calonocna-maseczka-canola-90ml?gclid=CjwKCAjws6jVBRBZEiwAkIfZ2vhi8i5ZqvMFEArE0a2VPRqiyROdJxC08sadpQGR6hw1VU4Pg-V7_BoC7k0QAvD_BwE

też chciałam polecić Holika, Holika, ale inną takąhttp://kosmetycznie.pl/Holika-Holika-Superfood-Capsule-Maseczka-Lentils-odzywcza-na-noc-10ml-p102743
lub z firmy Koress

W glinki w przypadku skóry brakującej nawilżenia bym nie szła. Glinki są super do oczyszczania i raczej wysuszają niż nawilżają.
Ewentualnie mogłabym polecić oleje (np. czarnuszki, słodkie migdały, z pestek moreli) i gdzieś po 15 minutach nałożyć krem na noc  albo serum nawilżające do twarzy nakładane na noc.

wrobelek0403

A te holike mozna gdzies dostac stacjonarnie?
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

malutenka

Cytat: wrobelek0403 w 16 Mar 2018, 09:02:19
A te holike mozna gdzies dostac stacjonarnie?
W pigment była, stamtąd zamawiałam do domu. I w Kosmyku, ale tego w poz chyba nie masz.

errata

wrobelek0403, wydaje mi się, że powinny być. To jest dość znana marka w tej chwili.

Coś jest w Superpharm.

wrobelek0403

callja

Właśnie wchodzi do drogerii nowa seria Bielendy, podobno "0% PARABENÓW, 0% SILIKONÓW,0% PEG, 0% GLUTENU, 0% SZTUCZNYCH BARWNIKÓW, 0% OLEJU PARAFINOWEGO" :hmm: Na razie kupiłam serum z kurkumą i zamierzam testować - dam znać, jak się sprawdza ;)
http://bielenda.pl/serie/botanic-spa-rituals-pielegnacja-twarzy
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /

wrobelek0403

inkageo

Imagine there is no hate

inkageo

Ale ja już porzuciłam siberice i teraz stosuję tołpę green z biedry. Ładniej pachnie. Mam mus nawilżający, krem na naczynka, żel do twarzy, fajna seria.
Imagine there is no hate

wrobelek0403

inkageo, ja po tołpie dostałam wyprysków.

Normalnie uzywam biotherm aquasource gel, ale nigdzie nie ma, a na all piszą, ze dostawa 3 dni robocze, boje sie, ze do urlopu nie dojdzie. Musze cos kupic stacjonarnie.

Justynna

A ja mam teraz serię z Bielendy. Botanic Spa. Płyn mineralny i krem. Super są! Polecam. Krem do twarzy można stosować także pod oczy :)

malutenka

A mnie załatwił krem z filtrem.
Miałam już tak dobrze - w ogóle się nie malowałam, tylko bibułkami matującymi traktowałam pysk co parę godzin, z filtrem miałam Neutrogena Hydro boost - polecam i z SPF i nawiżający żelowy. Ale skończył się z filtrem, pomyślałam sobie kupie coś mocniejszego, 25 trochę mało, chcę 50 na to słońce. Kupiłam to gówno https://skin79-sklep.pl/73983-skin79-non-chemical-sun-block-spf50-pa---50-ml..html po 3 dniach mam twarz na której kilka razy dziennie wyskakują wstętne pryszcze z białymi czubkami nawet w miejscach, które wczesniej skłonności nie miały :zly:

errata

wrobelek0403, skład ok. Ja teraz zachwycam się kremem z fitomed.

malutenka, skin79 jest straszny. Te ich produkty maja takie długie składy... polecam filtr z La roche, albo teraz mam le cafe de beaute.
Poza tym nakładanie filtrów każdego dnia zupełnie mi nie służy, wiec nakładam tylko wtedy kiedy bardziej wystawiam się na słońce. No niestety nie mogę w tej kwesti mieć wszystkiego. :(

wrobelek0403

malutenka, moze te Neutrogene kupie.

Ja mam z filtrem Fluid Biodermy 50. Wiec krem juz moze byc zwykly. Fluid troche tlusty, ale jak jezdze na rowerze to musze miec cos porzadnego. Popoludniu wciskam sie w czapke z daszkiem, ale rano jakos musze wygladac w robocie :D

wrobelek0403

errata, dzieki.

Zobacze co bedzie w Plazie.

malutenka

Cytat: errata w 08 Sie 2018, 22:17:12skin79 jest straszny. Te ich produkty maja takie długie składy...
Ja miałam go dwa lata temu i był boski! Wchłaniał się do matu, nic nie robił - zmienili opakowanie i masakra - dwa dni po odstawieniu moja twarz wraca do normy. No nic, zużyje do nóg...
wrobelek0403, Neutrogena jest świetna, ta seria hydro boost poza żelem do mycia twarzy, który był taki se i się cieszyłam, że się skończył. Tylko filtr 25 wydawał mi się ciut za słaby.

wrobelek0403

callja

Cytat: errata w 08 Sie 2018, 22:17:12Ja teraz zachwycam się kremem z fitomed.
Składy świetne, dostałam kiedyś próbki, i okazało się, że mogę je stosować wyłącznie jako maskę albo na noc. Jako kremy na dzień - masakra, ślizgały mi się po skórze, wchłaniania zero, świeciłam jak psu wiadomo co :/

Cytat: Justynna w 08 Sie 2018, 21:33:11serię z Bielendy. Botanic Spa. Płyn mineralny i krem. Super są! Polecam.
Miałam serum z tej serii (pisałam o nim), jest ok, ale lepiej toleruję Avę.

Cytat: inkageo w 08 Sie 2018, 20:40:14teraz stosuję tołpę green z biedry
O, muszę obczaić.

errata

callja, a jaki krem miałaś od nich? Z serii ,,mój krem", czy tradycyjny?

Ja nam krem nr 11 z ser ,,mój krem" i od 2 tygodni stosuje i jest ok.

Ale znalezienie dobrego kremu to naprawdę nie jest larwa sprawa.

callja

Cytat: errata w 18 Sie 2018, 23:30:44,,mój krem"
Dokładnie, to były "moje", miałam próbki kilku rodzajów i wszystkie miały masakrycznie ciężką konsystencję - nijak się nie wchłaniały, tylko maziały po skórze. Mogłam je stosować wyłącznie jako maskę, ewentualnie na noc.
Krem CC z Mixy też mi się lepił dziko :/
Ostatnio częściej stosuję sera, wchłaniają się błyskawicznie, coś za coś :/

errata

callja, a o jakiej bazie sera stosujesz? Widnej? Olejowej?

callja

Raczej wodnej. Moje ulubione są z Avy, zdarzył się Bioliq, Eris tylko raz, bo nie podpasowała mi. Poza tym patrzę na składy, a Ava ma akurat ten krótki & przyjazny.

karpecik

W drogeriach w 90% jest syf w składzie. Ja wolę sobie kupić swoje zaufane kosmetyki mineralne - osobiście uwielbiam po prostu ich cień do powiek. Skład? 4 albo 5, naturalnych składników, więc nie ma szans, że będzie tam coś niedobrego. Stosuję od ponad roku i jestem zachwycona efektami