Skład kosmetyków, czyli zło w drogerii ;)

Zaczęty przez errata, 19 Wrz 2016, 21:33:30

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

inkageo

O kurcze, no jak to? A ta zasada, że nawilżać, nawilżać, nawilżać.. Do kosza?
Imagine there is no hate

inkageo

Teoria dotychczas była taka, że jak skóra jest za mało nawilżona, to się bardziej przetłuszcza właśnie.. Dlatego ja tak szaleję z tym nawilżaniem. No ale bezskutecznie w zasadzie :D
Imagine there is no hate

errata

Cytat: inkageo w 17 Maj 2017, 14:26:58
Teoria dotychczas była taka, że jak skóra jest za mało nawilżona, to się bardziej przetłuszcza właśnie.. Dlatego ja tak szaleję z tym nawilżaniem. No ale bezskutecznie w zasadzie :D

bo jest przez silne detergenty i alkohol wysuszana. Jeśli w kosmetykach tego nie masz, to aż takie nawilżanie nie jest potrzebne. No chyba, że masz mocno suchą skórę i tego wymaga.

errata

inkageo

No to może odstawię olejek, a kremu będę nakładać tylko odrobinę.
Imagine there is no hate

inkageo

Siedzę z maską Holika holika na twarzy i nie mogę iść spać :)

Słucham grzecznie strefy! Cytrynową kupiłam, ma rozjaśnić przebarwienia.. Fajnie, bo są w drogerii na przeciwko mojej pracy.
Imagine there is no hate

inkageo

W rossmannie jest promocja 2+2 gratis na pielęgnację twarzy. Warto tam coś kupić?
Imagine there is no hate

wrobelek0403

kupiłam polecony mi przez Errate zel do mycia twarzy http://sylveco.pl/produkt/zel-myjacy-do-twarzy/ i jest swietny! Skóra od razu jest mniej sciagnieta i mniej wysuszona. Zapach troche dziwny od tej lawendy, ale do przywyczajenia.

Kupiłam tez taką maseczke, http://sylveco.pl/produkt/wzmacniajaca-maseczka-do-twarzy/

Errata, nadaje sie? :D

Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mika

W niektórych Rossmanch pojawiły się szafy naturalnych kosmetyków, jest vianek i sylveco, marka pochodną Nacomi, Lavera i natura siberica. Tyle widziałam u siebie.

errata

wrobelek0403

Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

ishka82

ja mam od jakiegoś czasu krem odżywczy Vianek (jest super lekki), krem pod oczy, maseczkę z pellingiem i płyn miceralny sylveco i jestem zachwycona!

wrobelek0403

ishka82, jaki masz krem pod oczy? Stary mi sie skonczyl.

ishka82

wrobelek0403, http://www.dressyourface.pl/2016/10/vianek-odzywczy-krem-pod-oczy.html link przypadkowy ;) teraz chcę sobie kupić te nawilżające, niebieskie, a nie pomarańczowe

inkageo

Mi ten niebieski nie odpowiadał, ani zapachowo, ani konsystencją. Ishka poproś o próbki, w mojej drogerii Jasmin dali mi bardzo dużo próbek kremów sylveco i vianek.
Imagine there is no hate

ishka82

golinda

Cytat: wrobelek0403 w 17 Maj 2017, 13:50:58z tego co doczytała na szybko jej rady to:

takie omijam, ale przemawia do mnie niesmarowanie twarzy na noc
na mnie to dobrze działa

inkageo

Ja spróbowałam nie smarować na noc w tym tygodniu i dupa. Wstaję rano i tak cała tłusta, a po nałożeniu podkładu suche skórki na czole widać bardziej niż kiedykolwiek.
Imagine there is no hate

Justynna

też muszę posmarować twarz na noc, ale niczym tłustym, jedynie lekki krem

wrobelek0403

zapachy tego Sylveco są rzeczywiscie mało zachęcające,

tylko biolaven daje rade, bo lavendowy. Reszta jak masci robione z apteki ;)

errata, a z tej Siberiki można w ciemno kupowac, czy tez trzeba czytac składy? Wpadł mi taki krem w oko, z opisu idealny dla mnie, bo do mieszanej i troche matuje no i ma filtry. Znasz go?
http://www.siberica.com.pl/pl/kremy/26-krem-do-twarzy-na-dzien-sofora-japonska-do-cery-tlustej-i-mieszanej-50ml--4744183011205.html

A powiem tylko, ze po zmianie zelu do mycia na biolaven i pellingu (kupiłam tej siberiki wlasnie) jest ogromna poprawa :)

errata

wrobelek0403, ciesze się, że odczuwasz różnicę. Sibierica ma dobre składy. Ten krem znam, bo sama w zeszłym roku go używałam. Także polecam.

wrobelek0403

inkageo

Idę powąchać ten biolaven, bo u mnie nadal poprawy brak.. Cera do dupy..

Otworzyli obok jakąś nową drogerię, wpisuje się w dobrą zmianę bo "drogerie polskie". Ale mają chyba cały asortyment sylveco i ten biolaven widziałam.
Imagine there is no hate

wrobelek0403

poleccie na szybko jakąs maske odzywczą, taka, zeby jej nie zmywać na noc. Moze być taka?

http://www.bodyland.pl/dermika-maseczka-do-twarzy-satysfakcja-saszetka-10ml-p141.html?gclid=CjwKCAjws6jVBRBZEiwAkIfZ2kvecsL6YAtWeOMHzo_KWXpRRruNc7qNA5z-wn-AR9EJC3WCTPZVJRoCei8QAvD_BwE

kiedys ją miałam i nawet spoko, ale moze macie cos lepszego?

Po ostatnich zabiegach peelingowo-nawilzających u kosmetyczki wreszcie pozbyłam sie tych łuszcących sie skórek, ciekawe na jak długo :crazy:

golinda

wrobelek, kup sobie coś z naturalnych na bazie glinek i srebra i/lub miedzi koloidalnej. one są świetne.

na noc? ja bym się bała o pozatykane pory...

Inka, a co z Twoją cerą?