Skład kosmetyków, czyli zło w drogerii ;)

Zaczęty przez errata, 19 Wrz 2016, 21:33:30

ziuta

Cytat: malutenka w 28 Lis 2016, 21:26:14
Poleććcie coś regenerującego do rąk, od częstego mycia mam na dłoniach czerwone, łuszczące się plamy :(
The Secret Soap Store - Argan&Goats

malutenka

Cytat: martullek w 28 Lis 2016, 21:48:49niestety w razie masakry na dłoniach pomaga mi jedynie steryd
na noc wysmarowałam maścią z wit A, trochę teraz mniej piecze, skoczę do rossmanna po ten Evree

golinda

to nie od mycia tak masz tylko od zimy - zimna i ogrzewania
ja mam wysuszoną skórę między palcami. tylko zimą. trzeba kremować.

kup sobie Dexeryl w aptece. Igor miewa problemy z mega suchością skóry, zwłaszcza zimą. Zapisałam do dermatologa, a pani w rejestracji poleciła, żebym najpierw spróbowała Dexeryl - 4 razy mu posmarowałam i ma gładziutkie ciałko.

niewiemjaka

tez polecam Dexeryl,
Wiktorowi zaleca alegrolog w balsamie do smarowania, a mi do suchych dłoni pani w aptece

zuzia

Cytat: golinda w 29 Lis 2016, 08:45:27kup sobie Dexeryl w aptece. Igor miewa problemy z mega suchością skóry, zwłaszcza zimą. Zapisałam do dermatologa, a pani w rejestracji poleciła, żebym najpierw spróbowała Dexeryl - 4 razy mu posmarowałam i ma gładziutkie ciałko.
a na skórki też to działa? M. ma takie odstające te skórki, obgryza to, okropność

niewiemjaka

skórki nad paznokciami to mama zawsze mówiła, że brak witamin ::D i kazała jeść kapustę kiszoną :D

zuzia

Cytat: niewiemjaka w 29 Lis 2016, 12:49:19
skórki nad paznokciami to mama zawsze mówiła, że brak witamin ::D i kazała jeść kapustę kiszoną :D
nierealne!

Cytat: golinda w 29 Lis 2016, 12:37:45
ale gdzie ma te skórki?
przy paznokciach

Kasia

zuzka, tez obstawiam brak witamin, osłabienie.
obcinać przy samej skórze te skórki, cały czas myć aby się nie paskudziło i aby mogło przyschnąć (woda wysuszy)
plus jakaś kuracja witaminowa ale doustna :)

krem tylko to zapaskudzi.

malutenka

Cytat: zuzia w 29 Lis 2016, 10:49:30
a na skórki też to działa? M. ma takie odstające te skórki, obgryza to, okropność
ja ogryzam ze stresu i skubię w stresowych sytuacjach.

szelma

Witamin mi nie brakuje, a problem ze skórkami mam od zawsze. Najlepiej działa masło do skórek i rąk z Lusha. Muszę nawilżać, nawilżać, nawilżać i tyle.
- Co pani chciałaby najbardziej usłyszeć?
- Piosenkę pana Kor... Koracza "O zdrowiu" bym chciała najbardziej usłyszeć.
- Tak się szczęśliwie składa, że mamy pana Koracza na sali!

Kasia

a to u mnie zawsze skórki sa objawem braku witamin, biore jedną tabletkę typu centrum i po problemie (tak tak, u mnie te leki wszystkie jak placebo działają chyba). Tak samo mi usta pękają, jedna tabletka i po problemie.
i ja znowu muszę osuszać, aby się ładnie zagoiło, często przemywać wodą z mydłem i osuszać :) zadnych kremów, kremików itd.

inkageo

Dostałam dzisiaj arabski olejek Busajna, używał ktoś?

INCI: Limnanthes alba Seed Oil, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Ribes Nigrum Seed Oil, Camellia oleifera seed oil, Borago Officinalis Seed, Oleum Amygdalae dulcium, Vitis Vinifera Seed Oil/waga 
Imagine there is no hate

zuzia

ja obstawiam, że to M. je wyskubuje, obgryza i stąd problem. Może i gdzieś tam witaminowy jest, ale on to ma niezależnie od pory roku.
okropnie to wygląda.

malutenka

Cytat: zuzia w 29 Lis 2016, 15:34:17ja obstawiam, że to M. je wyskubuje, obgryza i stąd problem.
zuzia, ja ci powiem co robię u siebie, bo ja wyskubuję skórki i ogryzam niezależnie od tego, czy odstają czy nie. Zaklejam plastrem jak tylko zauważam, że zaczynam przy nich kombinować. Z ustami jest większy problem, bo z warg też skubię i przygryzam, na to trochę pomagają pomadki ochronne. Paskudny nawyk swoją drogą.

zuzia

Cytat: malutenka w 29 Lis 2016, 15:59:29Paskudny nawyk swoją drogą.
niestety.
nie mogę go tego oduczyć. a nie mogę mu zakleić wszystkich palców :)

malutenka

Cytat: zuzia w 29 Lis 2016, 16:23:41a nie mogę mu zakleić wszystkich palców
zaklejaj ten, przy którym skubie, prawie na pewno nie kombinuje przy wszystkich na raz.

zuzia

Cytat: malutenka w 29 Lis 2016, 17:01:03
zaklejaj ten, przy którym skubie, prawie na pewno nie kombinuje przy wszystkich na raz.
kombinuje! wie, że tego nie lubię, proszę go żeby nie skubał to się chowa po kątach!!!

wrobelek0403

ja tez skubie skórki :blush: zwalczyłam obgryzanie paznokci w liceum, ale skórki mi zostały. Moja mama na to samo, wiec to rodzinne.

Niestety trzeba kremowac, zaopatrz M w tubke Neutrogeny i po kazdym myciu rąk musi smarować. Ten jest dobry, bo sie szybko wchłania i nie klei. Nawet P uzywa, choć on mocno niekremowy jest :D
http://www.superkoszyk.pl/neutrogena-formula-norweska-krem-do-rak-50-ml-bezzapachowy.html?gclid=Cj0KEQiA6_TBBRDInaPjhcelt5oBEiQApPeTF-6VUL3vJuTFnFwnu2swfP-jZ7E3kYrm0lwlXO_niSkaAqaW8P8HAQ
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

zuzia

Cytat: wrobelek0403 w 29 Lis 2016, 19:51:29
ja tez skubie skórki :blush: zwalczyłam obgryzanie paznokci w liceum, ale skórki mi zostały. Moja mama na to samo, wiec to rodzinne.

Niestety trzeba kremowac, zaopatrz M w tubke Neutrogeny i po kazdym myciu rąk musi smarować. Ten jest dobry, bo sie szybko wchłania i nie klei. Nawet P uzywa, choć on mocno niekremowy jest :D
http://www.superkoszyk.pl/neutrogena-formula-norweska-krem-do-rak-50-ml-bezzapachowy.html?gclid=Cj0KEQiA6_TBBRDInaPjhcelt5oBEiQApPeTF-6VUL3vJuTFnFwnu2swfP-jZ7E3kYrm0lwlXO_niSkaAqaW8P8HAQ
dzięki wróbelku. kupię mu to, a na weekendy pewnie będę palce obklejać! on to czasem tak masakruje, że ja patrzeć nie mogę :(

Kasia

Cytat: doda w 28 Wrz 2016, 20:39:08
aaa i wiecie że są antyperspiranty bez aluminium?

Nie wiem czy skuteczne ale dzisiaj na jednak grupie znalazłam przepis na antyperspirant domowej toboty
"Soda + olej koko rozpuszczony. Oleju tyle zeby wyszla pasta. Potem schladzam do temp pokojowej i w sloiku trzymam. Co rano biore troche na palce, rozcieram i smaruje. Po 2-3 dniach gdy wyjda z czlowieka resztki antyperspirantu ze sklepu jest super. Smarujemy caly obszar a nie kawaleczek ;-)"

callja

ekhm, a co z tłustymi plamami na ciuchach??
Gdy smarowałam sobie olejem koko dłonie, z marszu musiałam zakładać bawełniane rękawiczki, inaczej tłuste ślady zostawiałam wszędzie i na wszystkim :/
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /

Kasia

Z tego co wyczytałam to gdy sie tego oleum nie da za dużo to problemu nie ma.
Inna dziewczyna używała znowu wody.

inkageo

Mam kryzys i ochotę wrócić do ziai ;)
Już dosyć długo używam kosmetyków z lepszym składem, a moja cera jest gorsza.. Tłusta, po 30 minutach się świeci, mam wypryski na czole, przebarwienia już powyłaziły mimo czapki i filtrów 50+. Tylko zmarszczki opanowane, ale to nie dzięki kosmetykom ;)
Imagine there is no hate