Skład kosmetyków, czyli zło w drogerii ;)

Zaczęty przez errata, 19 Wrz 2016, 21:33:30

wrobelek0403

olejek to dla mnie odkrycie roku :D

robie sobie maske, mieszam z kremem na noc i zmywam ten tusz maybelline, :D

na dzien jednak za tłusty pod makijaz. Ale poza tym miodzio :D zawsze mam problemy z przesuszeniem w sezonie grzewczym, a na razie odpukac, jest ok :)
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

suegro

malutenka, chodzę w czepku godzinami po każdym myciu. :D kalossa też używam (dokładnie tak jak piszesz jako bazę, często też pierwsze mycie robię kaloszem) i olejki też. Jedynie silkonów chyba nie próbowałam.
"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

suegro

"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

callja

A słyszałyście o odżywkach myjących?? Ponoć jakiś hiper-hicior, sama jeszcze nie próbowałam ;)
OMMO praktykuję, ale nie zawsze - bywa, że mam po tym zbyt obciążone włosy :/
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /

mayagaramond

Cytat: ziuta w 07 Paź 2016, 11:05:32eliminacja aluminium wynika u mnie wyłącznie z jego potencjalnych powiązań z rakiem piersi, podobno kolejne badania wykazują, że akumulacja aluminium może mieć związek z procesami nowotworowymi

to sa przypuszczenia, przeprowadzono jakies badania, podczas ktorcyh stwierdzono np. ze kobiety chorujace na raka piersi mialy w tkance tluszczowej parabeny. Wiec parabeny powoduja raka. Tylko nikt nie sprawdzil, ile parabenow mialy kobiety ktore nie chorowaly na raka...

To samo jest z aluminium. Niemieckie Towarzystwo do Badan nad Rakiem kaze takie informacje wlozyc miedzy bajki:

https://www.krebsinformationsdienst.de/vorbeugung/risiken/mythen.php#inhalt13

https://www.cancer.gov/about-cancer/causes-prevention/risk/myths/antiperspirants-fact-sheet
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

zosia2007

Cytat: callja w 03 Lis 2016, 00:22:37
A słyszałyście o odżywkach myjących?? Ponoć jakiś hiper-hicior, sama jeszcze nie próbowałam ;)
OMMO praktykuję, ale nie zawsze - bywa, że mam po tym zbyt obciążone włosy :/
o myciu włosów odżywką? tak, na blogach włosomaniaczek już jakiś rok temu czytałam choć sama nie próbowałam

mobka

Odkryłam olej bawełniany do włosów, chyba pierwszy, który coś włosom moim daje :)

Olejek różany jest spoko na noc. Kupiłam sobie jeszcze ostatnio olej kokosowy w kremie z Nacomi i testuję na moje przesuszone dłonie i paznokcie. Plus masło shea na skórki.

inkageo

Muszę przyznać, że jestem zadowolona z efektu rewolucji kosmetykowej. Używam alterry i evree, włosy i cera są ok. Może to trochę kwestia pory roku dzięki której zbladły mi przebarwienia, ale czuję się młodziej i ładniej. Wieczorem olejek różany i krem różany (jest doskonały, zapach, konsystencja, słoiczek..super), na dzień alterra. Nie pamiętam kiedy ostatnio miałam pryszcza i musiałam użyć korektora.
Imagine there is no hate

salsa

inkageo, super !!

a co za krem rózany używasz?

ja używam teraz nacomi i tez jestem bardzo zadowolona, świetne sa te kremy :)

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

konwalia

A ja mam wysyp jak nastolatki,  robię kwasy i zluszczam się i co chwilę coś wyrasta plus zaskorniki

inkageo

Imagine there is no hate

Justynna

inkageo, ja też zauważyłam, że cera mi się poprawiła. Jestem bardzo zadowolona z olejku różanego oraz z wody oczyszczającej http://erato-organic.pl/produkt/aktywna-woda-oczyszczajaca-lotus-argile-verte/

inkageo

A ta woda to zamiast płynu micelarnego?
Imagine there is no hate

wrobelek0403

Cytat: inkageo w 23 Lis 2016, 09:33:31
Salsa ten krem, Wróbel też go ma:
http://www.rossmann.pl/Produkt/Evree-Magic-Rose-krem-do-twarzy-upiekszajacy-50ml,359179,7119

tez uważam że jest swietny. To na razie początek zimy, ale póki co, odpukać, mam ładną cerę, nie łuszczy się (to była moja zmora), pryszczy tez jakby mniej :D

ja mam teraz tak: na dzień ten krem rózany (zaraz dokupie płyn micelarny), na noc żel z pillingiem Biały Jelen i krem Organic na zmianę z olejkiem rózanym.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

inkageo

Też kupiłam ten różany płyn micelarny z evree bo była promocja. Czeka bo nie mogę vianka skończyć ;)

Krem do rąk alterra z granatem jest świetny!
Imagine there is no hate

wrobelek0403

Cytat: inkageo w 23 Lis 2016, 10:17:31Krem do rąk alterra z granatem jest świetny!

dobrze wiedziec.

ja do konca nie jestem zadowolona z kremu do stóp evree. Myslałam, ze bedzie bardziej zmiękczał. No, ale ja mam mega problematyczne pięty :/ Niewiele na nie pomaga.

inkageo

Ja też mam od tego lata problem z piętami.. Teraz smaruje je wieczorem olejkiem różanym evree. Twarz i pięty tym samym :D Kremy dają efekt na 5 minut ;)
Oliwkowy krem do twarzy z ziai też jest dobry na pięty, ten tłusty, zielony.
Imagine there is no hate

rubin04

ja to jestem w czarnej dupie kosmetykowej i jakos nie mam zacięcia do tematu...
Ale kupiłam ostatnio ten zachwalany Lidlowy Cien na noc i naprawdę jest fajny. Mam poczucie ze dobrze nawilża mi w nocy skóre.

Ale kupie ten upiększajacy na dzień co piszecie.

Mam tez jakis płyn miceralny "Sequences" czy jakos tak, ale napisane ze bez parabenów. Czasmai nawet się tym wytrę.

Ogólnie to ja jednak mało robię ze sobą i mam postanowienie to zmienić.

Na razie mam zrobioną hybrydę u rąk, nóg i pieknie zafarbowane włosy. Jestem b.zadowolona bo kolor niby jak mój ale ciut ciemniejszy i wszyscy mówią ze super.

inkageo

Rubin wypróbuj alterrę i evree, ceny mają niskie więc dużo nie ryzykujesz.
Imagine there is no hate

justynaaaa2

golinda

Cytat: inkageo w 23 Lis 2016, 10:25:11
Ja też mam od tego lata problem z piętami.. Teraz smaruje je wieczorem olejkiem różanym evree. Twarz i pięty tym samym :D Kremy dają efekt na 5 minut ;)
Oliwkowy krem do twarzy z ziai też jest dobry na pięty, ten tłusty, zielony.

krem do pięt musi mieć dużą zawartość mocznika. tylko te naprawdę pomagają.

salsa

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

inkageo

Może spróbuję coś typowego do stóp, ale wszystkie kremy, które miałam strasznie śmierdziały. Jak już krem jest do stóp to wali miętą i innymi odurzającymi ziołami. Tak jakby miał zabić smród. A ja stopy na noc smaruję, czyściutkie :D
Imagine there is no hate

golinda

Cytat: inkageo w 23 Lis 2016, 09:33:31
Salsa ten krem, Wróbel też go ma:
http://www.rossmann.pl/Produkt/Evree-Magic-Rose-krem-do-twarzy-upiekszajacy-50ml,359179,7119

i ja :) fajny jest, bo nie zostawia tłustego filmu, można od razu podkład nakładać
zastanawiałam się czy brać 30+ czy 40+, ale jednak nie byłam dla siebie taka sroga :D