jest mieszkanie, jest remont

Zaczęty przez bozena.dp, 07 Mar 2012, 12:54:25

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

bozena.dp

Cytat: vobi w 03 Sie 2012, 14:21:30bozena.dp, ale przeciez biale drewniane zaluje mozna tez kupic w innych miejscach, podejrzewam ze na wymiar tez dostaniesz

tak, ja wiem, ale z tego co tak pobieznie przejrzałam te oferty to w ikei najtaniej było ;D

Dodany tekst: 03 Sie 2012, 13:26:42

ale ja się nie przejmuje tym gadaniem, mi się podoba, mężowi w sumie też, ale że takie komentarze będą to wiedziałam i tylko czekałam kiedy... no i trochę mnie wkurza takie gadanie... jak mąż powiedział rodzicom, że bedzie szara kuchni ai korytarz to było "szary? czemu szary? przecież to taki nijaki kolor" ;D

wrobelek0403

bozena.dp kompletnie sie nie przejmuj komentarzami, Wam sie podoba i to najwazniejsze, a jak beda sie czepiac to zawsze jest jedna odpowiedz "bedzie remontowac swoje, zrobicie jak zechcecie, my mamy tak i koniec dyskusji". ;)

Dodany tekst: 03 Sie 2012, 13:33:31

Cytat: bozena.dp w 03 Sie 2012, 14:24:17przecież to taki nijaki kolor

tak, najlepiej walnac na pomaranczowo w czerwone kropki :D
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

vobi

Cytat: wrobelek0403 w 03 Sie 2012, 14:32:49"bedzie remontowac swoje, zrobicie jak zechcecie, my mamy tak i koniec dyskusji".

:thumbup:

mary

Cytat: wrobelek0403 w 03 Sie 2012, 14:32:49"bedzie remontowac swoje, zrobicie jak zechcecie, my mamy tak i koniec dyskusji". wink

o tak, Wróbelek dobrze radzi! to się sprawdza nie tylko w kwestii mieszkania, ale również dziecka (mój mąż tak powiedział kiedyś teściom - urodzicie sobie to sobie będziecie rządzić - i się szybko skończyły mądrości ;))

inkageo

Urodzili męża to rządzą :D
Imagine there is no hate

zwierzatko_mojej_mamy

bozena.dp mozesz im odpowiedziec, ze na ich prawdopodobnych zolciach na pewno nie widac odciskow palcow, za to przez to, ze ich nie widac, to nikt tego nie myje i mieszkaja w ujebanym i klejacym mieszkaniu :P:P:P
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

Chermelle

taa Wam beda mowic ze takie i owakie

a pewnie do sasiadow czy komu tam to beda opowiadac jak to sobie super nowoczesnie zrobiliscie i beda sie chwalic

tak ze olej komentarze (choc wiem trudno czasami) i ciesz sie ze jest tak jak Tobie  sie podoba, bo Ty tam bedziesz mieszkac

bozena.dp

no!
a jak się duży pokój zabrudzi to się go na szaro przemaluje :D
a u P. wystarczy trochę białej farby i znowu będzie czysto ;)

Dodany tekst: 03 Sie 2012, 18:38:10

czy mogę was pomęczyć lampami? bo najważniejsze rzeczy już wybrane i kupione ;)

inkageo

Wg mnie biała farba brudzi się najmniej...i najłatwiej też zamalować jak się rzeczywiście coś stanie. W Lądku mamy ten pokój beżowo-brązowy i to jest coś strasznego. Wystarczy dotknąć palcem i zostaje wstrętny tłusty ślad, a jak się to zamalowuje, to odcień już się różni od reszty ściany, trzeba malować całą na nową, to jest straszne! Pewnie wkrótce przemalujemy na biało. Po pół roku wszędzie plamy. A nie ma tam dzieci i bywamy okazjonalnie..

Dodany tekst: 03 Sie 2012, 18:48:20

A fioletowa ściana w sypialni też była zmorą, bo przynajmniej raz w tygodniu drapnęłam ją pazurem i zostawały białe ślady...
Imagine there is no hate

konwalia

Cytat: natka w 03 Sie 2012, 13:16:16
niestety, premiera 20go...
ja już z tydzień temu oglądałam, ale nie wersja pl, ale zawsze jest to samo :D
proszę
http://info.ikea-usa.com/Catalog/

inkageo

Imagine there is no hate

mobka

Cytat: inkageo w 04 Sie 2012, 21:37:50
Ale wszystko fajne  :dreaming:

Nic nowego mi sie w oczy nie rzucilo ;) i "moich" krzesel nie ma :(

inkageo

Imagine there is no hate

mobka

A lozka mnei nie interesowaly :D Zla jestem, bo krzesla jednak chyba nie wroca, nie ma tez pokazanych poduszek do beddinge - potrzbowalabym takie jak te stare, prostopadlosciany, a nie zaokraglone jak te teraz :(

inkageo

A to tych poduszek już od kilku lat nie ma..
Imagine there is no hate

konwalia

mobka ja krzesłą monitorowałam, ale od pewnego czasu nie wyskaskuja nawet

mobka

Cytat: inkageo w 04 Sie 2012, 22:02:21
A to tych poduszek już od kilku lat nie ma..
nooo, a moglyby wrocic ;)

wrobelek0403

moze zrobimy oddzielny watek :D przejrzałam pierwsze 20 stron, ach :D
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

nionczka

Cytat: bozena.dp w 03 Sie 2012, 14:10:07komentarz do męża - a bo wybrałeś takie gówniane listwy, które trzeba docinać zamiast wziąć i kupić zwykłe plastikowe montowane do ściany i nie byłoby probemu

bozenka, to tylko o nim swidaczy, jak sie zna i jakie ma priorytety, olej!!!

bozena.dp

właśnie składaliśmy puzzle-syfon z naszego zlewu i... okazało się, że zamówiłam zlew ze zwykłym korkiem na wcisk (bo tańszy, bo pisałyście, że automaty się psują), a dostałam z korkiem automatycznym ;D

natka

Cytat: konwalia w 04 Sie 2012, 21:28:46
ja już z tydzień temu oglądałam, ale nie wersja pl, ale zawsze jest to samo :D
proszę
http://info.ikea-usa.com/Catalog/
no popatrz..a ja jakiś czas temu weszlam na strone amerykanska i jeszcze nie bylo :)
no ciekawe czy nasz bedzie taki sam, wydaje mi sie ze ten na 2012 byl w Pl mniejszy

bozena.dp

może ślepa jestem i do tego tak na szybko przeglądała ten katalog ikei, ale żaluzji w nim nie widziałam ;D

nionczka

Cytat: bozena.dp w 06 Sie 2012, 21:09:06
może ślepa jestem i do tego tak na szybko przeglądała ten katalog ikei, ale żaluzji w nim nie widziałam ;D
pewnie są, ale nie muszą. nie wszystkie produkty są w katalogu

bozena.dp

no tak ;)

kurcze trochę się stresuje jutrem, bo jutro montaż kuchni...
jadę tam już o 8, bo panowie mają być między 8-9...
wieczorem wrzuce fotki (jak nie zapomne aparatu zabrać, bo przy mojej sklerozie to róznie może być ;))

inkageo

Spoko...jutro to się okaże, że blat źle docięty, a jedna szafka nie pasuje, więc na efekt się nie nastawiaj :D
No i sprawdzaj wszystko, czy zgodne z zamówieniem! Nasza kuchnia wcale zgodna nie była ;)
Blaty inaczej wykończone, relingi za krótkie, zawiasy inne niż wybrane.. Z tego wszystkiego udało im się naprawić tylko blat..
Imagine there is no hate