jest mieszkanie, jest remont

Zaczęty przez bozena.dp, 07 Mar 2012, 12:54:25

zwierzatko_mojej_mamy

mi brakuje czasem podanej ilosci minut do konca, bo bym chciala sie dowiedziec, kiedy laskawie skonczy, ale podejrzewam, ze jakbym tam zobaczyla, ze jeszcze tylko 120 minut to by mnie bardziej szlag trafial niz obecnie lol poza tym ja wlaczam ten najdluzszy program, jak wychodze z domu, zeby wypralo sie bez doznan akustycznych dla moich uszu
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

bozena.dp

no właśnie mnie przeraża trochę, ze taka zmywarka myje 170-190min na programie eco (czy jakimś tam), przecież to ponad 4h!

zwierzatko_mojej_mamy

ale co cie przeraza? :> masz zmywarke w sralonie? :> jak nie, to powinnas miec w dupie ;)

www.annawilk.pl

jestynka

w mojej najdłuzszy program ma 148 min, ale z niego nie korzystamy
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mobka

Cytat: bozena.dp w 31 Lip 2012, 13:16:31
no właśnie mnie przeraża trochę, ze taka zmywarka myje 170-190min na programie eco (czy jakimś tam), przecież to ponad 4h!

3 ;) I moim zdaniem to dlugo. Ale mam program mniej eko, ale tylko troche ;) i myje 58min. A na eko 2h35min ;) Ostatnimi czas i tak korzystam z tego drugiego. Choc chwale sobie i ten drugi, bo muje porzadnie, a znacznie szybciej. A nie zasze moe czekac 3,5h, bo mi gary potrzebne. Wyswietlaczz przydaje mi sie do zagladania ile jej jeszcze czasu do konca zostalo.
I jak najbardziej polecam ukryty panel.

bozena.dp

fakt, 3 godz. ;) pomyliło mi sie :P
ale to i tak długo ;) nie wiem, nie miałam wcześniej zmywarki, ale jakiś myślałam, że takie mycie to max. 1-1,5 godz. bedzie :P

Dodany tekst: 31 Lip 2012, 12:36:19

dobra to zmywarka wybrana, teraz tylko musze sie zastanowic czy brac z wyswietlaczem czy bez ;)

Dodany tekst: 31 Lip 2012, 13:37:42

ale, ale, co z moimi bateriami? :P

ponawiam pytanie - czy ma któraś kabine prysznicowa z głębokim brodzikiem? i jaka baterie do tego? zwykla prysznicowa czy wannowa? czy wannowa w tym przypadku sie mija z celem? pytam, wiem, ze glupio, ale nie wiem, nie mialam nigdy kabiny :P

mobka

Bozena, wydaje mi sie,ze sam prysznic starczy.

inkageo

Nie widziałam nigdzie głębokiego brodzika z wannową baterią ;)
Imagine there is no hate

ishka82

bozena.dp, zdecydowanie bateria prysznicowa ;)

nionczka

Cytat: bozena.dp w 30 Lip 2012, 16:06:48Cytat: inkageo  Wczoraj o 03:05:34
No a te drewniane żaluzje? Ja je mam do ram okiennych pomontowane w biurze i domu. Przytulny efekt dają

zaraz zobacze jak to to wygląda

ja też polecam. nas ratuja przed sąsiadami i upałem.

Dodany tekst: 31 Lip 2012, 14:50:33

Cytat: bozena.dp w 30 Lip 2012, 16:36:56dziewczyny, jaka bateria kuchenna lepsza?
kuchenna chyba lepsza z jednym pokrętłem. często ręce są zajęte i nie ma co odkręcać kurków

Dodany tekst: 31 Lip 2012, 15:51:47

Cytat: bozena.dp w 31 Lip 2012, 00:37:28ten wąż chyba, który się wyciąga razem z końcówką baterii i który jest tam gdzieś zwinięty pod zlewem, czy jakoś tak to było
może być metalowy, wtedy starczy na dłużej

wrobelek0403

bozena.dp ja mam prysznicową, bo kran na takiej wysokosci jest bez sensu. Natomiast zamonotowałam dodatkowy punktowy uchwyt do prysznica na wysokosci kolan z boku kabiny i uzywam go do nalania wody do miski, czy do pedicuru :D
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

zosia2007

Cytat: bozena.dp w 31 Lip 2012, 14:32:09czy brac z wyswietlaczem czy bez
czasem sie przydaje bo czasem trzeba wiedziec ile jeszcze do konca prania.
ja bym wziela z wyswietlaczem jesli nie ma duzej roznicy w cenie

vobi

Cytat: bozena.dp w 30 Lip 2012, 00:40:08na naszym osiedlu widziałam w jednym mieszkaniu takie rolety (w oknach) które się przesuwa z dołu do góry, jak te plisy, ale one akurat zwykłe były i musze przyznac, że to też głupie nie jest  tylko trzeba sprawdzić jak to się montuje, ile kosztuje i takie tam

kolega niedawno takie kupowal, nie pamietam czy w koncu w jakims Casto/Leroy czy w firmie ktora robi pod wymiar, ale na pewno kokosow to nie kosztowalo (on raczej z tych oszczednych ;)).
Rolety dzien/noc tez sa wg mnie ok, zwlaszcza do mieszkania na parterze - przeciez jak ustawisz je na "dzien", to przepuszczaja swiatlo jak przecietna firanka (one maja taka cienka siateczke - widzialam u znajomych).
Plisy fajne, ale chyba dosc drogie.
Ale zaluzji tez bym nie odrzucala - IMHO wlasnie zaluzje pozwalaja najbardziej optymalnie "operowac" swiatlem ;D

Dodany tekst: 31 Lip 2012, 16:24:22

Cytat: bozena.dp w 31 Lip 2012, 13:16:31

pralka tez na programie ECO zapieprza 3-4 godziny, z tego co pamietam ;D

Dodany tekst: 31 Lip 2012, 17:25:40

a co do okapu, w zeszlym roku najcichszy jaki znalazlam to byl okap TEKA (no, pomijam te okapy wyspowe, nie patrzylam na nie w ogole).

bozena.dp

kuwa, mam dość!
w poniedziałek przyjadą montować kuchnię i szafy
no a my zmywarkę mamy dość daleko od przyłączy wod-kan (przez ten zasrany kaloryfer) i teraz mąż dzwoni do brata jak to podłączyć, a ten zdziwiony/zaskoczony dlaczego zmywarka tak daleko będzie - a jak robili tę wodę (mąż z bratem) to mówiłam co gdzie ma być, tylko szwagier z nas się na tym wod-kan zna i zrobił te przyłącza jak zrobił, a teraz kuwa wielki szok, że trzeba będzie jakieś przedłużki czy co tam, żeby to podłączyć, a można to było pewnie trochę dalej zrobić (te przyłącza)... no ale mnie kuźwa nikt nie słucha! i tak jest zawsze! ;/

Dodany tekst: 01 Sie 2012, 13:30:11

normalnie w momencie mi sie odechciało tej zmywarki

inkageo

Spokojnie! Wszystko będzie dobrze ;)
Imagine there is no hate

Angie

bozena.dp spokojnie, u mnie też jest daleko, a położenie dodatkowych rur to pół godziny roboty.

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: bozena.dp w 01 Sie 2012, 14:29:22normalnie w momencie mi sie odechciało tej zmywarki
szukasz pretekstu, bo jej poczatkowo nie chcialas ;P

www.annawilk.pl

ishka82

Cytat: Angie w 01 Sie 2012, 13:48:06
bozena.dp spokojnie, u mnie też jest daleko, a położenie dodatkowych rur to pół godziny roboty.
dokładnie, te rurki puszcza się za meblami na zewnątrz, a nie w ścianie ;)

bozena.dp

zmywarka będzie tak czy siak ;)
tylko wkurzyłam się na szwagra, że nie zrobił tych przyłączy trochę bliżej, tak jak mówiłam, a teraz wielce zdziwiony, że czemu ta zmywarka tak daleko
no i wkurzyłam się, że nikt mnie nie słucha, no! :P

Dodany tekst: 01 Sie 2012, 13:07:29

Cytat: Angie w 01 Sie 2012, 13:48:06

jak daleko masz zmywarkę od przyłączy? od zlewu?
aha - a jaką masz płytę gazową? jaka firma i model?

Dodany tekst: 01 Sie 2012, 14:09:08

dzięki dziewczyny, już mi lepiej ;)

ale, ale.... chciałam wam powedzieć, że aaaaaaaaa w poniedziełek będzie kuchnia :P
a we wtorek szafa w przedpokoju i w łazience!!

mobka

A ja ci powiem, ze zazdroszcze :D

wrobelek0403

bozena.dp bo faceci tak mają, im sie zawsze wydaje ze cos wiedza, jak nie wiedza :spank:

pomysl, ze to juz finisz  :thumbup:
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

magdalinska

bozena ja robiłam specjalnie drugi odpływ w kuchni do zmywarki, zeby miec ja podłączona osobno, a nie do zlewu. A mam do zlewu, bulgocze mi w tym zlewie, a odpływ czeka nalepsze czasy ;)

bozena.dp

no ja też mam osobny odpływ do zmywarki, ale jest za daleko, więc niech mądry szwagier teraz kombinuje jak to podłączyć, mnie to nie interesuje ;)
mąż do niego pojechał żeby pogadać co i jak ;)

Dodany tekst: 01 Sie 2012, 14:19:42

a właśnie
jest jeszcze sprawa tego dużego pokoju ;)
komin pomalowany na szaro, reszta biała (lilowym białym, na opakowaniu napis śnieżnobiała biel ;D) i powiem wam, że chyba jednak lepiej wyglądałaby cała ściana szara, ta obok komina i zastanawiam się czy jej nie przemalować jednak ;)
zaraz wam pokaż fotki, ale robione tel, więc jakoś słaba

mobka

Ja mam do zlewu i mi nic nie bulgocze :D