jest mieszkanie, jest remont

Zaczęty przez bozena.dp, 07 Mar 2012, 12:54:25

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

bozena.dp

nie, bo ja kupowałam listwy w castoramie :P
są to listwy z mdf-u ;)

zuzia

Cytat: bozena.dp w 31 Lip 2012, 13:16:31
no właśnie mnie przeraża trochę, ze taka zmywarka myje 170-190min na programie eco (czy jakimś tam), przecież to ponad 4h!

bozenka, raptem 3 :)

Dodany tekst: 02 Sie 2012, 06:56:17

Cytat: bozena.dp w 01 Sie 2012, 18:01:01wczoraj mąż stwierdził, że taki piękny ten szary, że mogliśmy nim całe mieszkanie pomalować (czytaj duży pokój), a jak proponowałam taką opcję to było wielkie NIE, absolutnie
ech... faceci :)

konwalia

ja mam drewniane i pomiędzy jakiś szpachel wlaśnie, też się nie zgrywały na kątownik, P. docinał inny kąt

wrobelek0403

Cytat: bozena.dp w 01 Sie 2012, 23:38:43
te nasze mocuje się niby na takie zaczepy, które montuje się do ściany i potem listwe na to nakłada, ale mąż mówi, że on już też rozważał opcje przyklejenia, bo te zaczepy go, cytuje, gówno jest ;)

P miał takie same zaczepy, to jest gówno jak mało co, lepiej je kleic zdecydowanie :D 
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

feeling.good

u mnie facet tez kleił listwy. Tylko później wpadł na pomysł przybijania gwózdkami. Ale się wściekłam...

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: nionczka w 01 Sie 2012, 23:00:34Szary to piękny kolor, ale nie malowałabym całej ściany. Raczej cały pokój jesli już. Pojedyncza ściana na szaro i z brązowymi meblami, jakos nie widzę tego.
ja mam szara sciane jedna ;) wlasnie z brazowymi meblami :D nie uwazam, zeby wygladala zle ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

inkageo

Cytat: bozena.dp w 01 Sie 2012, 23:46:11
nie, bo ja kupowałam listwy w castoramie :P
są to listwy z mdf-u ;)

No ja też mam mdf tylko z allegro.
Imagine there is no hate

bozena.dp

melduje, że sprzet do kuchni kupiony/zamówiony, w sobotę nam to przywiozą ;) dziś też przyszedł zlew ;)
piekarnik będzie jednak biały :D dlaczego jednak?! otóż do samego końca mąż chciał ten tańszy szaro-czarny, wczoraj byliśmy w sklepie jeszcze raz pooglądać ten sprzęt i prowadnice w tym piekarniku tak chodziły, że maskara, ale jak powiedział pan w sklepie-te piekarniki tak mają niestety, na co mąz 'to weź sobie ten biały' :D, płyta gazowa czarna, okap biały (okapom poświęciłam najmniej uwagi, wzięłam tani i w mairę cichy - 48dB ;)), zmywarka z ukrytym panelem i wyświetlaczem, choć ta bez wyświetlacza była 100zl tańsza i miała dodatkowy program garnki, ale nie nie miała połowy wsadu ;D lodówke mamy po babci i będzie wolno stojąca, i teraz najlepsze - każdy sprzęt mam innej firmy, ale mi to nie przeszkadza ;D
kuchnia będzie montowana we wtorek jednak ;)

Dodany tekst: czw, 2 sie 2012, 20:14:00

aaa, no i dziś zauważyłam, wcześniej nie zwracałam na to uwagi, że 2 sąsiadów ma w domu drewniane rolety w oknach ;) rolety pod kolor stolarki okiennej, czyli jedni ciemny brąz/wenge, drudzy taki orzech i muszę przyznać, że ładnie to wygląda, przynajmniej z zewnątrz ;) ci jedni nie mają firanek, drudzy nie wiem ;D

inka mam ptanie o te żaluzje z ikei - czy mozna je zamontować w świetle okna=na ramie okna, nad szybą? bo ja nie mam miejsca żeby do sufitu zamontować... no i czy jak je zamontuje na tej ramie to jak otworze okno na uchył, czy one będą mi zwisać czy można je jakoś tak zamontować, że będą się 'trzymały' tego skrzydła okiennego? orientujesz się może? bo tak się składa, że troche mi nie po drodze do ikei, żeby o to popytać ;D

Chermelle

bozena.dp u nas te listwy to czesc na zaczepy czesc na klej a luki wypelnione akrylem albo silikonem i jest git

nie rezygnuj z tych listew bo one sa super  :thumbup:

magdalinska

bozena juz ostatnia prosta :) strasznie jestem ciekawa kuchni :)

inkageo

No ja mam właśnie do skrzydeł okien zaraz nad szybą zamontowane i w domu i w biurze. Nie przeszkadza mi, że jak jest uchylone to ona wisi nadal w pionie. W łazienkach okna cały czas uchylone, ale kwiatki trzymają je w ryzach, w biurze tez okno mam cały czas uchylone i ona sobie wisi w pionie, nic się nie dzieje. Ale na pewno można pokombinować i jakoś to zamocować na dole :)
Imagine there is no hate

bozena.dp

z listew nie rezygnujemy, przekazałam mężowi co mi tu radzicie i zostajemy prz tym co mamy :)
dzięki dziewczyny bighug

inka dzieki, chyba będę musiała się do ikei wybrać, tylko jeszcze muszę okna pomierzyć i sprawdzić czy mają potrzebny mi rozmiar ;)

magdalińska, tez jestem ciekawa kuchni i jednocześnie boję się jak to wyjdzie, czy tam za ciasno nie będzie, i takie tam rózne ;D

inkageo

Tak one dyndają, mi to nie przeszkadza.
Imagine there is no hate

natka

bozena.dp od 20go będzie obowiązywał w ikei nowy katalog, więc żaluzje moga mieć inna cenę.
Też jestem ciekawa tej twojej kuchni :) chyba powoli mozecie sie pakować :D

bozena.dp

Cytat: inkageo w 02 Sie 2012, 22:41:12
Tak one dyndają, mi to nie przeszkadza.

no rzeczywiście nie ma źle ;)
ale z tego co widziałam na stronie ikei nie ma rozmiaru jaki bym potrzebowała z tych białych :/

Dodany tekst: 03 Sie 2012, 13:02:49

Cytat: natka w 03 Sie 2012, 09:37:58
bozena.dp od 20go będzie obowiązywał w ikei nowy katalog, więc żaluzje moga mieć inna cenę.
Też jestem ciekawa tej twojej kuchni :) chyba powoli mozecie sie pakować :D

tak, pewnie będą droższe ;)
i fakt, czas się zacząć pakować ;)

wrobelek0403

Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

natka

Cytat: wrobelek0403 w 03 Sie 2012, 14:03:37a wcale niekoniecznie Cheesy
no wlasnie...jakos nei kojarze żeby w ikei coś w kolejnym katalogu było droższe :) jest ryzyko że wycofaja jakiś rozmiar albo kolor albo w ogole dany produkt

bozena.dp

kurcze, zaczyna się ;/
2 dni temu teść do męża, że jest głupi, że mieszkanie (pokoje) na biało pomalował, bo biały to taki beznadziejny kolor, który szybko się brudzi, każdy odcisk palca widać (jak próbowali mocować te listwy to trochę się ściana przybrudziła), na co mąż do teścia a ja do męża kiedy mi to mówił, że jak się pobrudzi to się przemaluje
tego samego dnia był tam na chwile szwagier, żeby spojrzeć na te listwy jak to docinać żeby było dobrze i wychodząc komentarz do męża - a bo wybrałeś takie gówniane listwy, które trzeba docinać zamiast wziąć i kupić zwykłe plastikowe montowane do ściany i nie byłoby probemu
mąż mi w domu powiedział, że tak mamy, bo ja tak chciałam
ehh....

Dodany tekst: 03 Sie 2012, 13:10:34

a czy można już gdzieś ten nowy katalog z ikei obejrzeć?

magdalinska

inkageo

Albo wycofują, albo jest tańsze ;) Nigdy jeszcze nie podrożało  :hmm:
Imagine there is no hate

bozena.dp

na dzień dzisiejszy wielu rozmiarów z tych białych nie ma :( czyli jest możliwość że wycofają skoro braki, prawda?

natka

Cytat: bozena.dp w 03 Sie 2012, 14:10:07a czy można już gdzieś ten nowy katalog z ikei obejrzeć?
niestety, premiera 20go...

vobi

Cytat: bozena.dp w 03 Sie 2012, 13:13:15
na dzień dzisiejszy wielu rozmiarów z tych białych nie ma :( czyli jest możliwość że wycofają skoro braki, prawda?

bozena.dp, ale przeciez biale drewniane zaluje mozna tez kupic w innych miejscach, podejrzewam ze na wymiar tez dostaniesz
http://zaluzje.sklep.pl/index.php?go=2_kat_drew5001
http://zaluzje.sklep.pl/index.php?gallery=1&category=10&id=237

Norka

Bożena, nie przejmuj się, takie gadanie to zwykła zazdrość... wiedzą, że nie mają dobrego gustu i pitolą, żeby sobie powetować. Dobre decyzje podjęliście i będzie pięknie! :beer:

vobi

Cytat: bozena.dp w 03 Sie 2012, 14:10:07mąż mi w domu powiedział, że tak mamy, bo ja tak chciałam

przestan, macie tak, jak chcialas, i jest ladnie, swiezo i nowoczesnie