jest mieszkanie, jest remont

Zaczęty przez bozena.dp, 07 Mar 2012, 12:54:25

wrobelek0403

Cytat: mobka w 25 Lip 2012, 21:42:37
Zrobilabym jak nionczka. A w jakim kolorze szafa w ogole ma byc?

a nie biała?? :knuje:
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mobka

Cytat: wrobelek0403 w 25 Lip 2012, 21:44:24
a nie biała?? :knuje:
Tak by bylo najlepiej, ale wlasnie nie pamietam :)

natka

Mnie się ta bateria kuchenna nie podoba. Wygląda troche jak zepsuta trzepaczka :D
co do szafy, to otwartym pułkom mówie nie, podoba mi się pomysł wróbelka z ala stolikiem i mam nadzieje że nie będzie taka ciemna :)

jestynka

bożenka,ale postepy remontowe zrobiliście :) pieknie jest :)
dużą kabiną bym się nie przejmowała, ostatnio mylsałam o przyszłym remoncie łazienki i tez myslę o wannie na polowę pomieszczenia ;)
to ma Wam służyć :) a nie metraz msa cieszyc oko

jaka farbą pomalowałaś na zielono? piękny kolor

zwierzatko_mojej_mamy

o widze siog!!! siog - rzuc okiem na franowy watek pokojowy! :)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

bozena.dp

Cytat: nionczka w 25 Lip 2012, 22:32:53zęśc z drzwiami suwanymi zrobiłabym z ukryta prowadnicą, a otwieranymi bez uchwytów na docisk. No i nie w ciemnym brązie?

będą białe i na środkowych drzwiach przesuwnych będzie wklejone lustro, ale nie na całej wysokości i szerokości
prowadnice będą "normalne", chyba (nie wiem w ogóle jak taka wygląda :blush:)
co do szafy zamykanej na docisk i tej ukrytej prowadnicy, nie wiem czy da się to jeszcze zmienić, bo szafa, wg tego projektu własnie, już w produkcji ;D
a pisałam wam o tej szafie, nie żeby coś zmieniać, ale żebyście mi powiedziały czy dobrze zrobiłam wybierając ten projekt właśnie ;)

co do baterii - łazienkowej i kuchennej - ja ich nie chce, pokazałam wam je w formie żartu/ciekawostki ;) :P

Dodany tekst: czw, 26 lip 2012, 17:52:34

Cytat: natka w 26 Lip 2012, 11:30:10Mnie się ta bateria kuchenna nie podoba. Wygląda troche jak zepsuta trzepaczka

ja w pierwszej chwili też myślałam, ze to trzepaczka :P

Dodany tekst: czw, 26 lip 2012, 18:59:21

Cytat: jestynka w 26 Lip 2012, 16:02:00jaka farbą pomalowałaś na zielono? piękny kolor

dekoral zielone wzgórze
muszę wam nowe fotki zrobić, bo dopiero jak druga warstwa farby porządnie wyschła widać jaki ten kolor ładny (moim zdaniem), taka trochę limonka ;) bardzo podobny jak na tym zdjęciu (te ściany też tą farbą pomalowane) http://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/ud/pj/nnp8/OIQT30QLYb3ckzlK1X.jpg

jestynka

bozena.dp

Cytat: wrobelek0403 w 25 Lip 2012, 21:36:03
nionczka piszesz o tych drzwiach "bezramkowych" ?? one sie wsciekle drogie  :thumbdown:

jezeli o to chodziło nionczce to nawet nie pytam mojego pana od szaf-kuchni ;D

ale będę miała drzwi szafki - zabudowy licznika - na docisk zamykane :D dzięki nionczka :beer:
w sumie nie pomyślałam o tym wcześniej, ale po cholere mi tam uchwyty, które będa zabierały miejsce w, i tak już wąskim korytarzu ;)

Dodany tekst: 26 Lip 2012, 20:45:50

dobra dziewczyny, ale jest poważniejszy problem, skupcie się prosze :P ;)

jak malować ten duży pokój?
bo mąż mówi, że on by malnął tę ścianę z kominem na szaro jak korytarz, a reszta niech jest biała ;)
już piszę dlaczego tak - całe czas piszemy o kominie, ale nikt nie pamięta o tym, że prostopadle do komina jest ścianka/wejście do pokoju i jeżeli komin zrobi się na biało, jak pokój, to w korytarzu będzie to troche "dziwnie" wyglądać - komin biały, a ścianka nad wejściem do pokoju szara...
tu macie zdjęcie korytarza z pomalowanymi ścianami i białym kominem (najlepiej pod sufitem widać o co chodzi, bo na kominie nie ma białego paska) https://picasaweb.google.com/BozenaDP/Remont?authkey=Gv1sRgCMbl35z9jdvesAE#5767724761980100322 i następne
tu jeszcze spojrzenie na duży pokój od strony okna https://picasaweb.google.com/BozenaDP/Remont?authkey=Gv1sRgCMbl35z9jdvesAE#5750280090803988018
ta ściana na wprost byłaby szara, a te dwie długie białe, trzecia krótka też biała, ale na niej okno + drzwi balkonowe + kaloryfer, a to zajmuje prawie całą ścianę ;)

jestynka

Cytat: bozena.dp w 26 Lip 2012, 20:21:32
jezeli o to chodziło nionczce to nawet nie pytam mojego pana od szaf-kuchni ;D

ale będę miała drzwi szafki - zabudowy licznika - na docisk zamykane :D dzięki nionczka :beer:
w sumie nie pomyślałam o tym wcześniej, ale po cholere mi tam uchwyty, które będa zabierały miejsce w, i tak już wąskim korytarzu ;)

Dodany tekst: 26 Lip 2012, 19:45:50

dobra dziewczyny, ale jest poważniejszy problem, skupcie się prosze :P ;)

jak malować ten duży pokój?
bo mąż mówi, że on by malnął tę ścianę z kominem na szaro jak korytarz, a reszta niech jest biała ;)
już piszę dlaczego tak - całe czas piszemy o kominie, ale nikt nie pamięta o tym, że prostopadle do komina jest ścianka/wejście do pokoju i jeżeli komin zrobi się na biało, jak pokój, to w korytarzu będzie to troche "dziwnie" wyglądać - komin biały, a ścianka nad wejściem do pokoju szara...
tu macie zdjęcie korytarza z pomalowanymi ścianami i białym kominem (najlepiej pod sufitem widać o co chodzi, bo na kominie nie ma białego paska) https://picasaweb.google.com/BozenaDP/Remont?authkey=Gv1sRgCMbl35z9jdvesAE#5767724761980100322 i następne
tu jeszcze spojrzenie na duży pokój od strony okna https://picasaweb.google.com/BozenaDP/Remont?authkey=Gv1sRgCMbl35z9jdvesAE#5750280090803988018
ta ściana na wprost byłaby szara, a te dwie długie białe, trzecia krótka też biała, ale na niej okno + drzwi balkonowe + kaloryfer, a to zajmuje prawie całą ścianę ;)

terudne pytanie,sam delugo rozkminialam ;)
ichyba dałabyym komin na szaro (tam gdzie jest rownoległy z przedpokojem,a ten wąski pasek na biało. Wiesz o co chodzi?

zwierzatko_mojej_mamy

nie widze problemu ;) scianka kominowa szara, nad drzwiami bialo, bo przeciez to od bialej sciany przedluzenie, a boczki komina to juz jak chcewa - nie mialabym cisnienia na malowanie tego waskiego od komina na bialo, moze byc szare
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

bozena.dp

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 26 Lip 2012, 22:09:46scianka kominowa szara, nad drzwiami bialo, bo przeciez to od bialej sciany przedluzenie, a boczki komina to juz jak chcewa - nie mialabym cisnienia na malowanie tego waskiego od komina na bialo, moze byc szare

no dobra, czyli komin szary, a nie biały jak miało być pierwotnie?
bo jakby miał komin zostać biały to w korytarzu to tak trochę ni w pięc ni w dziesięć wygląda ;)
a szary komin z białą ścianą prostopadłą już ok wyglądać będzie ;)

ale mówicie, żeby tej ściany obok komina nie malować na szaro? tylko sam komin, reszta biała?
bo kurcze, z powodu takiego kawałka komina kupować puszkę farby... szkoda, żeby się tyle zmarnowało :P

jestynka

ja bym zrobiła komin szary.ale tylko sam komin

bozena.dp

no i dupa
mąz powiedział, że on nie kupi puszki farby za 65zł, zeby pomalować sam komin (bo farby z przedpokoju nie wystarczy, troszeczkę tylko zostało), że jak malować to całą ścianę ;D

jestynka

to już lepiej komin na biało zrobić, niż całą ścianę szarą

vobi

Cytat: bozena.dp w 26 Lip 2012, 22:58:43mąz powiedział, że on nie kupi puszki farby za 65zł, zeby pomalować sam komin (bo farby z przedpokoju nie wystarczy, troszeczkę tylko zostało),

nie wiem ile litrow ma ta puszka, ale troche farby w zapasie zawsze sie przydaje - poprawki zrobic, zamalowac uszkodzenia (rysy, malunki itp.)...

wrobelek0403

maz niech sie nie wygłupia i kupuje farbe, jeszcze Wam sie przyda w przyszłosci na wypadek podmalowania tego i owego, np. w kuchni po montazu mebli.

zgadzam sie z dziewczynami, komin szary, reszta biała. :)
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

bozena.dp

puszka ma 2,5l ;)
na małe poprawki zostało nam farby z korytarza, ale za mało jej jest żeby pomalować komin, bo malować trzeba 2x ;D

wrobelek0403

bozena.dp ale gdybyscie od poczatku mieli zamiar ten komin malowac i przeciez i tak musielibyscie farbe dokupic. poza tym pomysl tak, oszczedzicie na bezu do salonu, bo zwykła biała jednak tansza. kilka puszek do przodu, to ta jedną mozecie kupic dodatkowo ;)

bozena.dp

spróbuje męża przekonać, zobaczymy co z tego wyjdzie ;)

vobi

bozena.dp powiedz mu, ze te 56 zl to cena jego swietego spokoju ;) Inaczej za kazdym razem patrzac na komin bedziasz marudzila ;D

wrobelek0403

mary

Cytat: vobi w 27 Lip 2012, 09:25:20bozena.dp powiedz mu, ze te 56 zl to cena jego swietego spokoju wink Inaczej za kazdym razem patrzac na komin bedziasz marudzila Grin

hehe, świetny pomysł :D

ishka82

Cytat: vobi w 27 Lip 2012, 08:25:20
bozena.dp powiedz mu, ze te 56 zl to cena jego swietego spokoju ;) Inaczej za kazdym razem patrzac na komin bedziasz marudzila ;D
:rotfl:

bozena.dp

65 jak już :P

panele w małym pokoju już położone ;)
dziś mąż maluje duży pokój drugi raz i tam jeszcze panele trzeba położyć, listwy przykręcić i gotowe ;)
potem baterie, meble i można się wprowadzać ;)
zdjęcia będą jak już będą pokoje gotowe ;)

mary

czyli jesteście na ostatniej prostej - możesz już obmyślać menu na parapetówkę ;)