jest mieszkanie, jest remont

Zaczęty przez bozena.dp, 07 Mar 2012, 12:54:25

natka

no, no Bożena..swietnie :) bardzo podoba mi się ten szary :) naprawe piekny jest i ja bym chyba i ten duży pokój zrobiła na szaro :)
Oj, dobrze się stalo że wybralioście białe drzwi i te listwy. Ciekawa jestem kuchni :D

bozena.dp

dzięki dziewczyny, cieszę się, że wam się podoba :)

oglądałam dziś ten kolor vanilla z becersa i tak - w sklepie, gdzie było trochę ciemno ten kolor wyglądał jak poszarzały biały, w świetle dziennym (w pełnym słońcu na podwórku) wyglądał jak biały - więc to pewnie będzie taka złamana biel, bo jednak od białego się różni ;)
jutro będę miała próbkę, ale chyba się na niego zdecyduje ;) ważne, że nie wpada w żółty ;)

no chyba żeby pomalować komin i tą ścianę przy nim (tą na przeciw okna) na szaro jak w przedpokoju,  a reszte ścian na biało albo tą vanilla właśnie... hmm...

Chermelle

bozena.dp jesli moge doradzic to bierz bialy/szary itp czyli konkretny kolor bo zlamany bialy moze wyjsc jak brudny/starawy no jakby dawno remontu nie bylo ;D

wiem co mowie mielismy taki w salonie i wszedzie bylo widac ze świezo i nowo a tam nie

zwierzatko_mojej_mamy

ja juz sie nie odzywam :D ale pomysl wjebania znienacka zlamanej wanilii do calosciowo czysto-bialy-szarego mieszkania jest dla mnie calkowicie no.. zdupy :D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

mary

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 23 Lip 2012, 17:08:34pomysl wjebania znienacka zlamanej wanilii do calosciowo czysto-bialy-szarego mieszkania jest dla mnie calkowicie no.. zdupy Cheesy

Zwierzu, ale Ty jesteś dosadna! :D Myślę tak samo, aczkolwiek trochę innymi słowami :P

bozena.dp

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 23 Lip 2012, 16:08:34
ja juz sie nie odzywam :D ale pomysl wjebania znienacka zlamanej wanilii do calosciowo czysto-bialy-szarego mieszkania jest dla mnie calkowicie no.. zdupy :D

te, stara, ale pytałam o twoje zdanie w kwestii koloru to się nie odezwałaś :P
a ja tu cały czas głośno myślę co zrobić, jak zrobić :P

mobka

Bozena to jak szczerze, to ja bym salon na bialo pomalowala, ale to ponoc nie przejdzie ;)

bozena.dp

Cytat: mobka w 23 Lip 2012, 21:52:08
Bozena to jak szczerze, to ja bym salon na bialo pomalowala, ale to ponoc nie przejdzie ;)

próbuje przeforsować pomysł szara ściana - ta z kominem, która jest tak jakby przedłużeniem korytarza - a reszta biała, ale ciężko mi idzie, nie wiem co z tego będzie ;D (czy pomysł 1 krótka ściana szara, reszt biała jest ok, czy też z dupy? :P)

zobaczymy jeszcze jak ta próbka vanilli na ścienie wyjdzie ;)

Dodany tekst: pon, 23 lip 2012, 20:55:50

no i przecież chodzi mi o szczere rady! bo ja naprawdę nie mam pomysłu na ten duży pokój :crazy:

wrobelek0403

a ja od poczatku szczerze radze szary lub biały :D

ta złamana biel to tak na upartego ;) Bozenka, a byliscie w casto poogladac farby z mieszalnika??? tam jest tak ogromny wybór, jakis jasniutki szary albo szary lekko wpadający w niebieski. swoją drogą błekit zestawiony z brazem to piekne polaczenie ;)
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

bozena.dp

problem z farbą z mieszalnika jest taki, że ja nie wiem jaki kolor brać ;D :blush:

Angie

bozena.dp taki macie ładny szary w przedpokoju, że ja bym nim duży pokój też malowała ;D
Moim zdaniem bez sensu malować tę jedną ścianę innym kolorem ;D

bozena.dp

tylko jest taki problem, że mąz nie chce całego mieszkania szarego (pomysł aby pomalować pokój tym szarym który w korytarzu) ani białego (pomysł z białym pokojem), a ja już się poddaje i sama nie wiem co robić... chciałam znaleźć coś co będzie jasne, ale nie białe i pasujące do tego szarego, ale nie mam pomysłu, nie mam wizji...

wrobelek0403

bozena.dp ja pojde jutro do casto i poogladam kolory ;) podam Ci potem kody próbników, one sa uniwersalne :)
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

bozena.dp

naprawde? dziękuje :) jesteś kochana bighug

Dodany tekst: 23 Lip 2012, 22:32:15

zobacz przy okazji na próbniku jak wygląda misty grey (to nasz szary) i vanilla beckersa ;)

natka

ja chyba też bym tak zrobiła :) albo na szaro :D albo na biało :) tak mi się ten szary podoba że aż się zastanawiam czy nie przemalować pokoju

Chermelle

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 23 Lip 2012, 16:08:34

:rotfl:

no ja to ujełam innymi słowami ale zamysl byl podobny  :highfive:

Bozenka no wanilia to zawsze od zółtego a jak juz masz takie fajne białości i szarości to po kihu... tam zółcie ?

zwierzatko_mojej_mamy

malujta se potem ten salon na zielen, fiolet, fuksje, turkus, limonke, cytryne - ozywic mozna na milion sposobow, skoro maz nie chce w stricte bialym, ale podstawy na boga nie zmieniaj, bo bedzie wygladalo mieszkanie jak zajebiste nowoczesne mieszkanie z jakas dziwna przybudowka po dziadkach :D no i tez jak chermelle pisala - przy tak jednolicie "czystej" reszcie mieszkanie bedzie wygladac jak brudny i nieremontowany
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

mary

co tu dodać - Zwierzak dobrze gada i tyle!

Bożena, mając taki metraż b. ważne jest to, aby mieszkanie było spójne. Nie wprowadzaj już innych odcieni (wanilia to kolor ciepły, a u Ciebie mieszkanie pomalowane w chłodne)

bozena.dp

ta vanilla becersa to akurat taki zimny odcień (na moje oko) i nie jest żółty, ale w castoramie pani powiedziała, że to taki jasny beżyk i już mi się nie podoba :P
no nic, będę przekonywać męża do białego albo szarego, który jest w korytarzu, albo ewentualnie szary ale jaśniejszy niż to co już mamy - zobaczymy co z tego wyjdzie ;D

Dodany tekst: 24 Lip 2012, 13:19:23

no i dziękuje za wasze rady i opnie, bo ten duży pokój męczy mnie strasznie i nie mogę się doczekać aż będzie pomalowany, na jakis sensowny kolor ;)

Dodany tekst: 25 Lip 2012, 12:29:59

zmieniając na chwilę temat
a może sobie taką baterię do łazienki zamontuje, będzie kolorowo :P http://allegro.pl/wyprzedaz-4xchrom-bateria-umywalkowa-square-led-i2489711595.html
a taką do kuchni http://allegro.pl/hit-bateria-kuchenna-zlewozmywakowa-albero-i2489711765.html

Dodany tekst: 25 Lip 2012, 15:11:13

dziewczyny, nachodzą mnie wątpliwości czy dobrze zrobiłam z tym czy tamtym
obecnie męczy mnie szafa w przedpokoju
czy dobrze zrobiłam robiąc ją w ten sposób?

czy może lepiej było zrobić MNIEJ więcej tak

tylko zamiast tych półek zrobić zamkniętą ściankę na całej wysokości szafy, taką po skosie - byłaby to zaślepka, straciłabym w ten sposób ok.20-30cm z szafy, ale nie byłoby tego wystającego roga, bo korytarz wąski przecież

co myślicie?

wrobelek0403

bateria kuchenna super, z pomysłem i ładnie wykonana :thumbup: łazienkowa za bardzo plastikowa, nie podoba mi sie. ;)

a co do szaf, to moze lepiej między nimi na wysokosci przecietnego stolika zrobic jedną połkę - na klucze, torebke, zakupy, cokolwiek. ale nie tak jak te zaokrąglone pólki, tylko prosty i konczący sie równo ze sciankami szaf :knuje:

marax

nie bierz tej baterii do lazienki kamien cie zniszczy . Bedzie ciagle bruda . ja mam miske szklana zielona i ja przeklinam ok 4 razy dziennie - nie da sie tego doczyscic ..............

Dodany tekst: 25 Lip 2012, 21:14:38

mi sie ta bateria do kuchni tez nie widzi . Kamien sie szybko bedzie osadzal w tych malych przewodach . przekombinowana troche

wrobelek0403

Cytat: maraxela w 25 Lip 2012, 22:13:03Kamien sie szybko bedzie osadzal w tych malych przewodach

a to akurat niestety prawda :thumbdown:

nionczka

Ja jestem za pierwszą opcją jeśli chodzi o szafę. nie znoszę szczerze ukosów, łuków i otwartych półek. Tak jak jest na pierwszym rys. jest fajnie. Mam tylko dwie uwagi. częśc z drzwiami suwanymi zrobiłabym z ukryta prowadnicą, a otwieranymi bez uchwytów na docisk. No i nie w ciemnym brązie?

wrobelek0403

nionczka piszesz o tych drzwiach "bezramkowych" ?? one sie wsciekle drogie  :thumbdown:

mobka

Zrobilabym jak nionczka. A w jakim kolorze szafa w ogole ma byc?