jest mieszkanie, jest remont

Zaczęty przez bozena.dp, 07 Mar 2012, 12:54:25

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

marax

bozena pieknie !! mieszkanie sprawia wrazenie bardzo duzego

Dodany tekst: 22 Lip 2012, 10:55:57

Dobrze ze zmienilas zdania i nie ma bezu !!!

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: maraxela w 22 Lip 2012, 11:54:44Dobrze ze zmienilas zdania i nie ma bezu

czekaj, bo jeszcze wlozy bez! :D ja nic nie mowie, zeby nie zapeszyc, bo wizualizacja mieszkania sprzed kilku miesiecy byla niestety tragiczna, a kolejne decyzje jak na razie sa zupelnie odwrotne od poczatkowych i mam nerwice, ze to piekne szaro-biale sie zaraz spieprzy przez jedna glupia decyzje ;P
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

magoo

bozena.dp bardzo mi sie podoba, super wyszło
i jakie jasne sie wydaje
dobrze, że nie poszliście w kolory na ścianach ;)
i mam pyt, mogłabyś mi napisać na priv (bo tutaj na pewno zginie) jaka to szarość beckersa?
jakiś numer czy nazwa...

magdalinska

bozena super :) oby tak dalej :)

mobka

Mi tez sie podoba, tylko ja mam wrazenie odwrotne do marax, jak tam wasko w tych korytarzykach :D

OlaFasola

Bożena, wyszło bardzo ładnie. Jedyne co mi się nie podoba, to ułożenie kafli na podłodze, że są w "cegiełkę"

mobka

Cytat: OlaFasola w 22 Lip 2012, 11:42:57
Bożena, wyszło bardzo ładnie. Jedyne co mi się nie podoba, to ułożenie kafli na podłodze, że są w "cegiełkę"
O tez mi cos nie pasowalo, a nie wiedzialam co :D

marax

Cytat: mobka w 22 Lip 2012, 11:35:28
Mi tez sie podoba, tylko ja mam wrazenie odwrotne do marax, jak tam wasko w tych korytarzykach :D

no niestety korytarz jest wąski i ciezko sie go pewnie "rozciąga ". Na pewno jest duzo wiecej optycznie miejsca niz jakby korytarz byl w kolorze .

mobka

A no tego to nie kwestionuje. I lepiej, ze wasko jest w korytarzu, a nie wielki korytarz, a pomieszczenia malutkie.

I z niecierpliwoscia czekam na kuchnie :D

wrobelek0403

ja nadal optuje za szaroscią w salonie, brązowe meble absolutnie nie beda sie z tym gryzły ;)

a generalnie jest pieknie :D :D
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

bozena.dp

Cytat: OlaFasola w 22 Lip 2012, 12:42:57Jedyne co mi się nie podoba, to ułożenie kafli na podłodze, że są w "cegiełkę"

nie wszystko może być idealne :P fugi też są za jasne ;/
a tak poważnie, ja chciałam płytki na podłodze normalnie kłaść, ale mąż się uparł, że w cegiełke mają być ;D no to niech jest choć jedna rzecz tak jak ona chce ;) mi to aż tak bardzo nie przeszkadza ;)

Cytat: mobka w 22 Lip 2012, 12:35:28jak tam wasko w tych korytarzykach

a korytarz rzeczywiście bardzo wąski i jeszcze troche się zmniejszy w jednym miejscu, bo licznik gazu będzie obudowany szafką do samego dołu (przed łazienką), bo oczywiście mamy wielgachny ten licznik ;/

Cytat: magoo w 22 Lip 2012, 12:06:04jaka to szarość beckersa?

szary beckersa to gotowa farba, nowy kolor light grey lub, jeżeli ktoś by kupował w castoramie, kolor misty grey ;)
jak się okazało castorama ma te same farby-kolory becersa co inne sklepy, ale mają inne puszki i kolory mają inne nazwy ;) jak mi powiedział przedstawiciel beckersa to ukłon w strone casto ;) a że castorama szczyci się tym, że nikt nie pobije ich cen, to mają inne opakowania i nazwy ktorych nikt nigdzie nie kupi, wiec ceny nie do pobicia, a w rzeczywistosci w sklepie można kupić taniej niż u nich (u nas w miescie o 1zł taniej na puszce 2,5l)

no i cieszę się, że wam się podoba :)

Dodany tekst: 22 Lip 2012, 13:32:36

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 22 Lip 2012, 11:58:43ja nic nie mowie, zeby nie zapeszyc, bo wizualizacja mieszkania sprzed kilku miesiecy byla niestety tragiczna

no wiesz :P

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 22 Lip 2012, 11:58:43a kolejne decyzje jak na razie sa zupelnie odwrotne od poczatkowych

to fakt, a to wszystko dlatego, że mam upartego męża :P który w końcu i tak robi tak jak ja chce ;)
teraz np. chodzi i się cieszy jaką to on piekną szarość na ściany wybrał lol i jak super będą te białe listwy przypodłogowe odbijać (na kilku zdjęciach jest listwa postawiona, bo sprawdzałam która lepsza 6 czy 7 cm) i jakie mamy fajne drzwi do łazienki lol
a wczoraj wrócił z pracy i powiedział "masz racje, musimy ten duzy pokoj tez jasna farba pomalowac" ;) dla przypomnienia on chciał jedną ścianę ciemną, albo w ogóle jakiś jasny brązik :P

mam tylko nadzieje, że panele które wybraliśmy będą ok ;)
a panele mają być takie (jeszcze nie kupione), w rzeczywistości kolor trochę inny

mobka

Bozena, panele dobre beda.

A co do plytek, jak mam jeszcze gorzej, bo w romb kladzione :D Ale coz ;D

wrobelek0403

mnie nie przebijecie, ja mam w kuchni prosto, a w przedpokoju w romby :D oba "systemy" sie stykają, :crazy:
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

bozena.dp

zwierz, ty zamiast się nerwicować powiedz lepiej na jaki kolor pomalować ten duży pokój, bo ja nie wiem ;/ wiem tylko, że ma być jasno ;) i wszystkie te gotowe farby, które oglądam wpadają w żółty, a tego nie chce, a jak nie żółty to beżyk własnie i już sama nie wiem co robić... malować będziemy w piątek dopiero, więc mam jeszcze kilka dni, ale wątpię, że wymyśle coś nowego ;D

mobka, wróbel, ale wy tych płytek nie kładłyście, my tak ;D

Dodany tekst: 22 Lip 2012, 14:04:02

tak w ogóle to teraz jestem na etapie oglądania lamp i mam mętlik :crazy: i w dużym pokoju lamp nie będzie bo nic nie umiem znaleźć odpowiedniego ;D
do reszty pomieszczeń wam pokaże co mi by się widziało, a wy, mam nadzieje, powiecie czy ok ;)

wrobelek0403

bozena.dp spokojnie, lampy bym dopierała po wprowadzeniu sie, jak juz beda ustawione meble - zwłaszcza w salonie. :)

mobka

Cytat: wrobelek0403 w 22 Lip 2012, 14:00:26
mnie nie przebijecie, ja mam w kuchni prosto, a w przedpokoju w romby :D oba "systemy" sie stykają, :crazy:

MAm tak samo :P Tylko plytki inne :D

BOzena, no nie kladlysmy ;D Ale jeszcze pare lat tak pewnie pozyjemy :D

Dawaj lampy :D

Dodany tekst: 22 Lip 2012, 14:09:44

Ja do kuchni kupilam te http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00037980/ i jestem b. zadowolona. Wyglada duzo mneij tandetnie niz cena wskazuje ;) A jest na pewno lepsza, niz to co tam wczesniej wisialo  :D

emcia

chyba chcę mieć białe drzwi i wszystko :)
a tylko trochę podglądam :)

bozena.dp

Cytat: mobka w 22 Lip 2012, 15:06:47a do kuchni kupilam te http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00037980/ i jestem b. zadowolona. Wyglada duzo mneij tandetnie niz cena wskazuje wink A jest na pewno lepsza, niz to co tam wczesniej wisialo

fajna, ale ona za ciemna chyba do kuchni jako jedyne światło :hmm:

Dodany tekst: nie, 22 lip 2012, 19:32:37

OlaFasola chyba się udusze :P
przez ciebie cały dzień myślałam o tych płytkach w korytarzu i kuchni, że trzeba było sie upierać przy położeniu normalnie prosto, no ale już po fakcie ;D

ale tak poza tym, to powiem nieskromnie, że coraz bardziej podoba mi się nasze mieszkanie :P
byłam tam dzisiaj, żeby trochę wywietrzyć (bo pachnąca zielona farba dekorala na dłuższą mete śmierdzi) i powiem wam, że teraz jak już są 2 warstwy tego zielonego i farba dobrze wyschła, podoba mi się jeszcze bardziej :D i zupełnie przypadkiem płytki w kuchni na ścianie i zielona ściana u Pawła są bardzo podobne do siebie - taka troche limonka, która zmienia odcień w zależności od światła :D

nionczka

Bozenka, bardzo ladnie jest. Ta zielen u Pawelka sliczna. Ja bym chyba pomalowala komin na ten sam kolor co w salonie, podlaczajac go w pewien sposob do salonu. Najchetniej pomalowalabym na ten sam kolor koryatrz i salon, ale jesli nie chcesz, to raczej komin jak w salonie. W koryatrzu chyba bedzie mniej przeszkadzalo laczenie kolorów.

bozena.dp

a teraz będę marudzić :P
pomóżcie mi dobrac kolor na ściany do dużego pokoju proszę, bo ja już nie wiem jaki brać
pisałyście tutaj kiedyś o złamanej bieli, ok, niech będzie, ale złamana czym/jakim kolorem? aż tak bardzo sie na kolorach nie znam... cały czas myślę o tej vanilli beckersa, ale nie wiem czy to nie będzie wpadac w żółty albo czy nie będzie beżem zalatywać... choć na próbniku to taki bardzo jasny kolor jest, prawie biały... chciałam próbkę, ale jak na złość, ani w casto ani w "normalnym" sklepie nie mają ;/ ehh...

Dodany tekst: 22 Lip 2012, 20:45:23

Cytat: nionczka w 22 Lip 2012, 21:43:05Ja bym chyba pomalowala komin na ten sam kolor co w salonie, podlaczajac go w pewien sposob do salonu

tak ma właśnie być ;)
tylko mam problem z doborem koloru, jak już pisałam

konwalia

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 20 Lip 2012, 14:43:48co jest w komorze! co jest w komorze! Cheesy odpowiadac! Cheesy ja mam okragly zlew 50 cm BEZ ociekacza i jeszcze nigdy nie doskwieral mi brak ociekacza, a tym bardziej jakiejs mini komory wink i tak wszystko do mycia laduje w zmywarce, a produkty do mycia sie myje i odstawia na deske do krojenia, albo zostawia w sitku do odciekniecia wink
piona :)

Angie

bozena chodzi o kolor vanilla cream? na zdjęciach w necie wygląda właśnie na złamaną biel  :hmm:

konwalia

bożena ja mam jedną ścianę cappucino, dziś bym zrobiła wszystkie jasne :D
http://strefaslubna.pl/forum/index.php/topic,7570.0.html
te pozostałe to taki jasny beż beckersa ale nie zalatuje żółcią absolutnie

bozena.dp

Cytat: Angie w 22 Lip 2012, 21:09:58
bozena chodzi o kolor vanilla cream? na zdjęciach w necie wygląda właśnie na złamaną biel  :hmm:

dokładnie o ten kolor mi chodzi ;)
jutro chce jeszcze jechać do sklepu gdzie mają farby becersa i sprawdzić na próbniku jak to wychodzi (wyjdę z próbnikiem na podwórku żeby ocenić w świetle dziennym), bo w castoramie tak ten kolor własnie wygląda - taka złamana biel - ale u nich zupełnie inne światło, próbnik wysoko... ale jak tak porównywaliśmy w castoramie (razem z jakimś tam doradcą od farb) te wszystkie jasne gotowe farby to jedynie ta vanilla nie zalatywała żółtym ;)
jak nic innego nie wymyślę to sie na tą vanille zdecyduje ;)

Dodany tekst: nie, 22 lip 2012, 20:19:56

Cytat: konwalia w 22 Lip 2012, 22:11:55bożena ja mam jedną ścianę cappucino, dziś bym zrobiła wszystkie jasne

o dzięki, musze mężowi pokazać, że to cappucino jednak ciemne wychodzi, a my chcemy przecież coś jasnego ;)

Dodany tekst: 22 Lip 2012, 21:31:30

no dobra to teraz lampy (oczywiście inne opinie co do koloru ścian w pokoju chętnie poznam ;))
na razie kuchnia, łazienka i korytarz, pokoje, szczególnie duży, zostawie sobie na później, jak radzi wróbel ;)

do kuchni myślałam o czymś w tym stylu - taka zwykła http://www.leroymerlin.pl/files/media/image/755/1201755/product/lampa-wiszaca-tamen-inspire,original.jpg
albo w kolorze płytek na ścianie (choć kolor pewnie idealnie dobrany nie będzie) http://www.leroymerlin.pl/files/media/image/870/1201870/product/lampa-wiszaca-edo,original.jpg
albo taka z ikei http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/ikea--brasa-lampa-wiszaca__0086224_PE214716_S4.JPG

wrobelek0403

konwalia, cos chyba mylisz, cappucino mam ja i to jest ten jasny, ta ciemna sciana to frappe :knuje:

normalnie zejde jutro do piwnicy, bo dzis juz jestem w pizamie :D