jest mieszkanie, jest remont

Zaczęty przez bozena.dp, 07 Mar 2012, 12:54:25

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

bozena.dp

nie mam ograniczenia co do glebokosci ;)
bedzie szafka narozna ;)

i ja jakoś też najbardziej jestem za pierwszym ;D

Dodany tekst: pon, 16 lip 2012, 22:22:10

no dobra
częściowo skończona łazienka ;)
brakuje tylko:
pralki, która będzie pod piecykiem - póki co będzie tradycyjna pralka, ładowana od przodu, ale jak tylko się zepsuje to kupię ładowaną od przodu ale tą płytszą 45cm ;)
umywalki z szafką
i szafki (we wnęce) z lustrami

wiedziałam, że tam będzie ciasno, ale co innego widzieć to narysowane a co innego na żywo ;D
no i co by nie mówić - ten prysznic przytłacza tą łazienkę... mam wrażenie, że zajmuje pół łazienki ;D
i odkryłam kolejny "błąd" - jak mąż e bratem ciągnęli wodę nie wzieli pod uwagę, że tam będzie głęboki brodzik/brodzik na nóżkach, no i bateria będzie za nisko ;/ jakieś 10cm wyżej powinna być... no ale... teraz juz po ptokach ;D

zdjęcia https://picasaweb.google.com/BozenaDP/Lazienka?authkey=Gv1sRgCOf4ys6EyvjhzgE#5765863804957042754

Angie

bozena.dp bardzo ładnie :) Przecież nie masz w tej łazience tańczyć ;D

wrobelek0403

Bozenka, jak bedziesz trzymac otwartą kabine, to bedzie wrazenie wiekszej ilosci miejsca. :)
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Norka

Bożena, fajnie to wyszło :thumbup: Prysznic rzeczywiście ogromniasty, ale przynajmniej swobodnie wejdą 2 osoby ;) No i rewelacyjna łazienka do sprzątania - żadnych pierdołowatych półeczek, dziwnych załamań itd. Mozaika wyszła subtelnie i elegancko. Taki klasyk będzie wyglądał świeżo przez długie lata :bravo: Wklej koniecznie zdjęcia, jak dojdą lustra.

salsa

Bozenka fajnie wyszła łazienka - ciasna blokowa wiadomo, ale przeciez nie bedziesz tam urządzac spotkan towarzyskich:) ładna, jasna bez pierdół

podoba mi się:)

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

magdalinska

wrobelek0403

no i oczywiscie jest pieknie, ta szarosc to prawie jak biel - jasno, czysto, przyjemnie :D
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

zwierzatko_mojej_mamy

lazienka wyglada jak hangar startowy dla kabiny prysznicowej :D przepraszam, taki glupi zart, ale ten prysznic jest ogromny :D a ogolnie to swietnie, zaluje, ze nie mam bialej lazienki ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

Angie

Ja sobie też zrobię białą łazienkę z szarą podłogą :)
Fajnie to wygląda :)

Kata

bozena.dp Bardzo mi się ta łazienka podoba :D
Pozdrawiam

Kata

mary

bozena.dp gratulacje! Wyszło b. fajnie, świeżo. Kabina wielka, to prawda, ale może dzięki temu dwuosobowa :D Te płytki na ścianach są szare?

natka

no, no...łazienka fajna :) oj dobrze że nie wziełaś innych kafli :)

ishka82

bozena.dp

dzieki dziewczyny :)
cieszę się, że wam się podoba
no i nie czarujmy się bez was, a szczególnie bez elve, ta łazienka nie wyglądałaby tak ładnie ;)

kabina to standardowe 90x90, tylko w tej łazience wygląda na ogromną, co mnie przeraziło, jak zobaczyłam ją po zamontowaniu ;D
pewnie "80" była by lepsza, ale jak oglądaliśmy te kabiny to nam się tam mało miejsca wydało, no to teraz mamy hangar dla kabiny :P

płytki w łazience NIE są szare, co lepiej widać na zdjęciach z lampą (bo w linku jest część zdjęć jest z lampą a część bez), one przy tej śnieżnej bieli ścian i sufitów takie się wydają :P płytki są (niby) białe, w takie delikatne szare paseczki
to są nasze płytki http://maxlazienki.pl/produkt/1309/

didi_loczek

bozena.dp no nie ma porównania z poprzednim stanem ;). Super wyszło!  :bravo:

Kasia

bozena.dp

tak ta łazienka wyglądała na projekcie https://picasaweb.google.com/BozenaDP/Azienka2?authkey=Gv1sRgCOWzl6vsmpSrbw#5738972707939106210 (nie sugerujcie się kolorem płytek, chodzi tylko o ustawienie mebli) - w sumie widac, ze prysznic zajmuje pół łazienki, ale co innego to widzieć na wizualizacji a co innego na żywo :P no przeżyłam mały szok, ale jak piszecie, to nie jest łazienka do tańczenia ;) a załatwić czy wejść pod prysznic można bez problemu i swobodnie ;)
przy umywalce będzie trochę więcej miejsca ;)

Dodany tekst: 17 Lip 2012, 14:07:07

teraz jeszcze 'tylko' do łazienki musze kupić lampe na sufit, jakies oswietlenie, które będzie nad lustrem przy umywalce i baterie :crazy: niby takie drobnostki, a przyprawiają o ból glowy ;D

magdalinska

Cytat: bozena.dp w 17 Lip 2012, 14:52:19niby takie drobnostki, a przyprawiają o ból glowy
ja od kilku mcy szukam lamp i dupa, nic nie ma :)

bozena.dp

Cytat: magdalinska w 17 Lip 2012, 14:12:41

ale wiesz czego szukasz przynajmniej
a ja nie mam pojęcia jakie lampy kupić ;D

wrobelek0403

Cytat: magdalinska w 17 Lip 2012, 14:12:41

ja lamp szukałam 1,5 roku!!! koszmar :crazy:

Dodany tekst: 17 Lip 2012, 14:18:01

Bozena, a moze cos takiego:http://www.abclampy.pl/go/_info/?user_id=530634810&lang=pl

i do tego pojedynczy nad lustrem.

vobi

magdalinska

Cytat: bozena.dp w 17 Lip 2012, 14:14:47
ale wiesz czego szukasz przynajmniej
a ja nie mam pojęcia jakie lampy kupić ;D
wiem mniej wiecej jakie kinkiety,ale to nic nie daje. A jaka lampa nad stół wiem od 2tygodni, ale to tez  nic nie daje, bo taka jaka chciałam jest pojedyncza, a potrzebuje 2 na takiej listwie i dupa

mary

lampami to ostatecznie można się nie przejmować, bo bez nich da się mieszkać przez jakiś czas - ja np. od 3 lat rozmyślam o lampach a ponieważ nic do mnie nie krzyczy "kup mnie" to mamy ciągle papierowe z I.

bozena.dp

Cytat: wrobelek0403 w 17 Lip 2012, 15:15:21Bozena, a moze cos takiego:http://www.abclampy.pl/go/_info/?user_id=530634810&lang=pl

i do tego pojedynczy nad lustrem.

nie jest zła, ale... czy to nie będzie za dużo do takiej małej łazienki?
no i czy nie ma czegoś tańszego? :blush: bo ponad 500zł za lampe to trochę dużo ;D tym bardziej, że budżet już praktycznie wyczerpany (coś tam jeszcze zostało, ale już niewiele), a trzeba jeszcze kupić zlew, piekarnik, płyte gazową, baterie do łazienki i kuchni, lampy wszędzie, no i nie wspomne o milionie drobiazgów ;) aaa, no i jeszcze zapomniałam o farbach na ściany i panelach na podłogę, no ale powiedzmy, że to już wliczone w kosztorys ;)

ja myślałam o jakimś plafonie do łazienki na sufit, ale sama nie wiem :hmm:

Dodany tekst: 17 Lip 2012, 17:48:47

no i u mnie wyskokość pomieszczeń to tylko 2,4-2,45m ;D

abkasia