jest mieszkanie, jest remont

Zaczęty przez bozena.dp, 07 Mar 2012, 12:54:25

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

nionczka

Drugi zlew fajny. Bozena, ten kompozyk jest ok., jesli ma 80% granitu to dobra proporcja. Ile kosztuje? Zworc uwage na model Franke Maris kompaktowy. z małym ociekaczem. moim zdaniem jest absolutnie piekny. ale pewnie drozszy. choc teraz maja rozne promocje, wiec kto wie.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

bozena.dp

Cytat: magdalinska w 15 Lip 2012, 15:41:51
a nie zmiesci ci sie jeszcze mala komora?

pewnie się zmieści ;)
w projekcie mam taki zlew zaznaczony https://picasaweb.google.com/BozenaDP/KuchniaPrzedpokojAzienka?authkey=Gv1sRgCNfH-sqK5ePukAE#5758444957013343586

Cytat: nionczka w 15 Lip 2012, 18:12:43Drugi zlew fajny. Bozena, ten kompozyk jest ok., jesli ma 80% granitu to dobra proporcja. Ile kosztuje? Zworc uwage na model Franke Maris kompaktowy. z małym ociekaczem. moim zdaniem jest absolutnie piekny. ale pewnie drozszy. choc teraz maja rozne promocje, wiec kto wie.

mi się też w sumie ten drugi, większy zlew, bardziej podoba ;)
a jak już duży zlew to może taki?

te zlewy są z tej strony - nie wiem czy to dobra firma czy nie, ale zlewy dość tanie (chyba) jak na granitowe http://zlewgranitowy.pl/pl/zlewozmywaki-grafitowe

wrobelek0403

bozena.dp nie bierz duzego zlewu, szkoda miejsca na blacie, do zmywania i tak masz zmywarke.

ja mam wielki ociekacz i wkurza mnie, ze pol blatu zmarnowane :zly:
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

mobka

Ja mam taki jak powyzej i bardzo chwale, bo ta druga komora mi za ociekacz robi i miejsce rozmrazania roznych rzeczy. I super na tym sie durszlak stawia i makaron odlewa. I mimo zmywarki plastiki(pudelka), butelki dzieciece (teraz kubki) myje recznie, bo inaczej wyczuwalam zapach detergentow.

elve

bozena.dp polecam zlewy alveus - tanie i solidne, są leroy marlin

bozena.dp

Cytat: elvelve w 15 Lip 2012, 20:22:19
bozena.dp polecam zlewy alveus - tanie i solidne, są leroy marlin

zaraz pooglądam, dzieki :beer:

magdalinska

ja mam wiecznie zapełniony ociekacz (ale u mnie to czesto mama cos podrzuca w pojemnikach, ja pakuje jedzenie dla Kuby, sobie do pracy i te pojemniki zajmują najwiecej miejsca + miseczki Kubusia, tego nie myje w zmywarce)
u mnie mała komora + duzy ociekacz sie sprawdza

bozena.dp

Cytat: wrobelek0403 w 15 Lip 2012, 19:56:04
bozena.dp nie bierz duzego zlewu, szkoda miejsca na blacie, do zmywania i tak masz zmywarke.

ja mam wielki ociekacz i wkurza mnie, ze pol blatu zmarnowane :zly:

to ja już sama nie wiem jaki brać - mały czy duży...
ale bez względu na to jaki będzie komora i tak będzie w tym samym miejscu co na projekcie, bo inaczej bedzie niewygodnie, jedynie co zyskam kupując mały zlew to trochę miejsca między zlewem a ścianą za nim/obok niego (od okna w prawo) - patrz projekt ;)

elve

bozena.dp

Cytat: elvelve w 15 Lip 2012, 21:09:26
1.5 komory z ociekaczem ;)

czyli duży zlew :P
coś takiego jak ten ostatni który pokazywałam? jestem za ;)

Dodany tekst: nie, 15 lip 2012, 20:22:58

o, tak, mniej więcej, bedzie wygladał u mnie "kąt" ze zlewem i piecem ;)

tylko, że ja będę miała dłuższy blat pod oknem, a obok pieca po prawej będą już znowu szafki, no i mi zlew nie wchodzi w ogóle lub tylko minimalnie na okno
tu macie dla porównania projekt

magdalinska

taki, ale ja bym wzieła z wiekszym ociekaczem ;)

bozena.dp

Cytat: magdalinska w 15 Lip 2012, 21:23:53
taki, ale ja bym wzieła z wiekszym ociekaczem ;)

nie wiem czy z większem się zmieści ;D
jutro zadzwonie do pana od kuchni i zapytam ile mam tam w ogóle miejsca na zlew ;) :P

poza tym, ty widziałaś moją kuchnie?
ona jest maleńka, więc 1,5komory z ociekaczem wystarczy, więcej będzie pewnie za dużo :P

vobi

ja bym brala 1.5 komory z ociekaczem, tak naprawde w tym kacie i tak miejsca inaczej nie wykorzystasz :hmm:

bozena.dp

Cytat: vobi w 15 Lip 2012, 21:47:38
ja bym brala 1.5 komory z ociekaczem, tak naprawde w tym kacie i tak miejsca inaczej nie wykorzystasz :hmm:

tak, tak to już postanowione
BEDZIE 1,5 komory z ociekaczem :)
tylko, ze z małym ociekaczem, bo z dużym się raczej nie zmieści ;) ale jak dla mnie, wizualnie, takie 1,5komory z małym ociekaczem jest ok ;)

vobi

Cytat: bozena.dp w 15 Lip 2012, 22:55:26ale jak dla mnie, wizualnie, takie 1,5komory z małym ociekaczem jest ok
dla mnie w praktyce tez, sama mam takowy ;D

bozena.dp

vobi  :highfive:
a jaki masz? stalowy czy granitowy(?) ?

Dodany tekst: nie, 15 lip 2012, 21:43:20

no dobra, który byście wybrały? materiał wykonania ten sam (wg tego co podają na stronie)
firma prima-grand, 25 lat gwarancji, kolor grafit

firma alveus, 30 lat gwarancji, kolor czarny, ok. 100zł droższy od poprzedniego

Dodany tekst: nie, 15 lip 2012, 22:59:12

albo jeszcze taki, tez firma alveus, gwarancja, kolor i cena takie jak tego wyżej tej firmy

Dodany tekst: 16 Lip 2012, 00:01:17

ja już chyba mam swój typ, ale jestem ciekawa waszych opiniI ;)

inkageo

Ja mam firmy alveus, ale metalowy, bardzo szybko zepsuły się sitka. Tylko tyle mogę powiedzieć. A kosztował ok. 700 zł.
Imagine there is no hate

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: margareta w 15 Lip 2012, 12:39:47
Wydaje mi się, że wystarczy tylko syfon wymienić.
ale to takie cos polaczone z gornym otwieraczem - chyba wtedy lacznie z ta gora trzeba, a to juz ponad moje sily :D predzej wezme ten korek, oczyszcze do lysego i zasprejuje chamsko jakims srebrnym ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

magdalinska

Cytat: bozena.dp w 15 Lip 2012, 22:25:29poza tym, ty widziałaś moją kuchnie?
widziałam, widziałam :)
ja mam podobnie - ociekacz mam wcisniety w kat. I dlatego pytałam, czy wejdzie wiekszy ociekacz, ale jak nie, to bierz z małym

vobi

bozena.dp

a czy ktoś mi doradzi, który zlew z tych 3 pokazanych? (ja już typ mam, ale może wy zwrócicie uwagę na coś co przeoczyłam np. ;))
a może zaden z tych? :knuje:

zwierzatko_mojej_mamy

wizualnie to nr 1, aczkolwiek prawie nie widze roznicy i w ogole mi to by nie spedzalo snu z powiek - znaczy taki dylemat ;) ja po zlew wpadlam i wypadlam ;) jakos zero skupienia mam przy tym elemencie ;)

a pierwszy w uwagi na to, ze jest fajnie zaokraglony z bokow, wyzszy i ma delikatniejsze prazki na ociekaczu- ale dlaczego to maja byc atuty to Ci nie jestem w stanie wytlumaczyc :D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

magdalinska

w trzecim nie wyciaga sie sitko? to odpada, ten pierwszy jakby najładniejszy :)

mobka

Drugi, bo jest bardziej plaski od pierwszego, pierwszy bo chyba ma kolor bardziej do blatu pasujacy ;)

Ale chyba drugi;)

vobi

wizualnie pierwszy

w ostatnim mala komora bardzo plytka, IMHO malo praktyczne

nie wiem co u Ciebie bedzie pod zlewem (sorry, nie jestem na biezaco ;)), ale moze sprawdz z projektantem kuchni czy nei masz jakiegosc ograniczenia co do glebokosci zlewu