Strefa pościelowa ;)

Zaczęty przez inkageo, 31 Paź 2007, 11:36:18

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

wrobelek0403

zwierzatko_mojej_mamy czesem flanela robi sie w grudki niestety  :thumbdown:

a wezcie mnie uswiadomcie, co to do cholery jest dżersej  :blush: :blush:
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

zuzia

wrobelek0403
JERSEY - Gładki, miękki i przytulny materiał o wysokiej trwałości. Używany do produkcji komfortowych, przylegających do ciała produktów. Lekka, elastyczna bawełniana dzianina gwarantuje perfekcyjne oddychanie.

zwierzatko_mojej_mamy

no to ja mam 2 flanele i ostatnio zmienilismy na ikeowa bawelne - wyczesana -nie wiem co to znaczy, ale poki co wyglada swietnie lol lol
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

effik

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 17 Paź 2009, 17:26:38
no to ja mam 2 flanele i ostatnio zmienilismy na ikeowa bawelne - wyczesana -nie wiem co to znaczy, ale poki co wyglada swietnie lol lol

a jak cudnie wygląda po praniu! jak krowie z gęby lol

zuzia

Cytat: effik w 17 Paź 2009, 17:38:08
a jak cudnie wygląda po praniu! jak krowie z gęby lol
ze niby prasowac ja trzeba?
no nie......

effik

Cytat: zuzia w 17 Paź 2009, 17:53:24
ze niby prasowac ja trzeba?
no nie......

jeśli mówimy o gładkiej bawełnianej z ikei, to tak właśnie :)
ale to pikuś - gdybyście widziały, jak moja satyna bawełniana po praniu wygląda lol

inkageo

Ja daję lekkie wirowanie (program łatwe prasowanie, czyli obroty 700 góra 900) i nie muszę prasować tej ikeowej pościeli z wyczesanej bawełny (czyli tych droższych). Mam jedną tańszą z niewyczesanej i ta jest bardziej pognieciona, ale jak dobrze rozwieszę i równo złożę to jest ok.
Imagine there is no hate

goga

W życiu niewiasty można rozróżnić siedem okresów: niemowlę,
dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta
i młoda kobieta. (G.B. Shaw)

justynaaaa2

ja też mam jedną flanelową i w dodatku w owce/barany  :point_lol: jest fajna, ale faktycznie tylko na zimę :) jak do tej pory prana kilkanaście razy i nic się nie zgrudkowało ;)
aaa ja prasuje każdą pościel, bo inaczej jest zmięta i wygląda jak brudna szmata a takiej nie lubię  :bad:

magoo

zwierzatko kupilas ta w paski, ktora kiedys pokazywalas?? Ja mam taka, ale jeszcze nie przyszlo mi do glowy zeby ja prasowac ;)

emcia

bosz..
ja nie prasuję nigdy
ubieram i wtedy się prostuje

fasolka1980

zuzia - które prześcieradło kupiłaś z dzerseju? andropol czy to drugie? bo ja się własnie zastanawiam, welur moze jednak byc zbyt cieply....

wrobelek0403

zuzia dzieki :) czyli to sumie odpowiednio tkana bawełna jest. :)
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

magoo

dziewczyny spotkalyscie sie moze z wymiarami poszwy 200x200? bo wlasnie taka koldre posiadam i nie moge na nia znalezc zadnych fajnych kompletow

fasolka1980

Cytat: magoo w 17 Paź 2009, 22:20:04
dziewczyny spotkalyscie sie moze z wymiarami poszwy 200x200? bo wlasnie taka koldre posiadam i nie moge na nia znalezc zadnych fajnych kompletow

Ikea :) li i jedynie

zwierzatko_mojej_mamy

magoo no mam - nie prasowalam ;P

www.annawilk.pl

wrobelek0403

Cytat: magoo w 17 Paź 2009, 22:20:04

magoo - ikea, albo kupujesz 200x220 w andropolu i skracasz ;)

magoo

Cytat: wrobelek0403 w 17 Paź 2009, 23:11:17

ikea juz obcykana, a z tym skoacaniem to zobaczymy

justynaaaa2

Cytat: wrobelek0403 w 17 Paź 2009, 23:11:17
pierwsze słyszę, żeby skracać pościel  :blush: tzn. wiem, że kiedyś tak się pewnie robiło a nawet samemu się szyło, ale teraz ;) dla mnie to taka sama abstrakacja, jak dla was prasowanie pościeli ;D

magoo

justynaaaa2 no mi sie juz zdarzylo skracac  :blush: a to daltego ze np mam tez poduszki o nietypowych rozmiarach i jak kupuje posciel to poszewki sa sporo za duze

justynaaaa2

Cytat: magoo w 18 Paź 2009, 00:49:22
justynaaaa2 no mi sie juz zdarzylo skracac  :blush: a to daltego ze np mam tez poduszki o nietypowych rozmiarach i jak kupuje posciel to poszewki sa sporo za duze
no to przyznaję, że w szoku jestem  ;) myślałam, że teraz wybór jest już taki, że skoro pościel sprzedają w pewnych wymiarach to są do nich też i odpowiednie poszewki ;)

zwierzatko_mojej_mamy

justynaaaa2 niestety ikea ma takie koldry, ze nic nie poasuje oprocz ikeowych ;D cala reszta swiata ma 200x220 ;D

www.annawilk.pl

zuzia

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 18 Paź 2009, 00:55:13
justynaaaa2 niestety ikea ma takie koldry, ze nic nie poasuje oprocz ikeowych ;D cala reszta swiata ma 200x220 ;D
no nie.
w us to maja zupelnie inny system poscielowy
oni zawsze musza byc inni :D

justynaaaa2

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 18 Paź 2009, 00:55:13
no ja sobie zamówiłam pościel z Quelle i też tylko od nich mogę brać poszewki  ;) tzn. jeszcze nie znalazłam nigdzie indziej ;)

zuzia

Cytat: justynaaaa2 w 18 Paź 2009, 00:57:22
no ja sobie zamówiłam pościel z Quelle i też tylko od nich mogę brać poszewki  ;) tzn. jeszcze nie znalazłam nigdzie indziej ;)
a jakie oni maja wymiary?