Strefa pościelowa ;)

Zaczęty przez inkageo, 31 Paź 2007, 11:36:18

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

justynaaaa2

oczywiście, że tylko osobne  :P dla własnego zdrowia psychicznego ;)
pod osobnymi kołdrami też można się przytulać i miziać ;) więc mamy 2w1
pod jedną, każdy swoją w razie "separacji" się nie owinie ;)

magoo

my mamy jedna 200x200 i daje rade sie owinac
zreszta my jak juz sie poprzytulamy to zawsze spimy w separacji i plecami do siebie :)

nionczka

Znacie te prześcieradła?
http://allegro.pl/przescieradlo-jersey-140x200-bawelna-140-200-gumka-i2045437169.html

Może macie jakieś godne polecenia? Najchętniej płócienne z gumka, ale jerseyowe od biedy też mogą być. Byle kolory fajne były, nasycone.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

wrobelek0403

Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

claridad

ja kupiłam takie na gumkę w Ikei i jestem wielce zadowolona, bardzo przyjemne, nie mechaci się po praniach, delikatne w dotyku tylko przez przypadek upaćkałam brązową patyną i wygląda jak kupa i teraz muszę kupić nowe bo jak kładę się na nim spać to myślę tylko o tym, że to wygląda jak kupa :D

nionczka

Cytat: claridad w 23 Sty 2012, 10:41:54
ja kupiłam takie na gumkę w Ikei i jestem wielce zadowolona, bardzo przyjemne, nie mechaci się po praniach, delikatne w dotyku tylko przez przypadek upaćkałam brązową patyną i wygląda jak kupa i teraz muszę kupić nowe bo jak kładę się na nim spać to myślę tylko o tym, że to wygląda jak kupa :D
w sobotę kupiłam zielone i czerwone (dla I), ale muszę jeszcze dokupić

marta85

Ja też mam z Ikei, ale teraz marzy mi się taka pościel jak kiedyś miała moja babcia - biała, haftowana ręcznie.

zwierzatko_mojej_mamy

ja zaczynam powoli nie lubic ikei za posciele, w sensie jakosci, bo wzory jak najbardziej.. ale jednak ta bawelna nawet satynowana czy jakos tak, to sie szybko konczy
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

salsa

ja lubie posciel z home & you
fajnie sie uzytkuje, odpowiadaja mi wzory no i pasuje na moja kołdrę bo ikea ma zły wymiar 

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

ziuta

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 28 Cze 2013, 09:38:23ale jednak ta bawelna nawet satynowana czy jakos tak, to sie szybko konczy
moja się jakoś nie chce skończyć, a chętnie bym wymieniła ;)

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: ziuta w 28 Cze 2013, 12:56:48
moja się jakoś nie chce skończyć, a chętnie bym wymieniła ;)
no ona sama jako taka sie niestety nie konczy, ale delikatnosc sie jej konczy szybko ;D

www.annawilk.pl

wrobelek0403

a bo na tych ikeowych pisza, zeby prac w 40 st, kto pierze posciel w 40 st?? :D
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: wrobelek0403 w 28 Cze 2013, 14:45:55
a bo na tych ikeowych pisza, zeby prac w 40 st, kto pierze posciel w 40 st?? :D
ja piore, a w ilu mam prac? w 60? zeby mi kolory spelzly? :> z gownem sie nie bije jak klade sie spac ;) mnie bardziej wkurza, ze materaca nie da sie wrzucic do pralki ;) bo koldry i poduszki piore ;)

www.annawilk.pl

wrobelek0403

no ja piore w 60, bo musze wybic roztocza ;)

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: wrobelek0403 w 28 Cze 2013, 15:16:13
no ja piore w 60, bo musze wybic roztocza ;)
no ja roztocza widze w poduszkach w srodku  ;) a roztocza gina przy 60?

www.annawilk.pl

wrobelek0403

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 28 Cze 2013, 15:21:28
no ja roztocza widze w poduszkach w srodku  ;) a roztocza gina przy 60?

ponoc tak,przynajmniej na informacji od alergologa mam napisane, ze posciel i reczniki prac co najmniej w 60 st.

szelma

Ja też słyszałam tylko opcję, że co najmniej 60 stopni, żeby roztoczy i ich kup się pozbyć ;)
- Co pani chciałaby najbardziej usłyszeć?
- Piosenkę pana Kor... Koracza "O zdrowiu" bym chciała najbardziej usłyszeć.
- Tak się szczęśliwie składa, że mamy pana Koracza na sali!

ziuta

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 28 Cze 2013, 12:58:18
no ona sama jako taka sie niestety nie konczy, ale delikatnosc sie jej konczy szybko ;D
a to ja widać z tych niedelikatnych, bo nie zauważyłam ;D i piorę w 60 stopniach

zwierzatko_mojej_mamy

moze jej wroci jak wypiore w 60 ;D sprobuje ;D

www.annawilk.pl

siog

Cytat: marta85 w 27 Cze 2013, 20:15:20
Ja też mam z Ikei, ale teraz marzy mi się taka pościel jak kiedyś miała moja babcia - biała, haftowana ręcznie.

Zara home ma takie pikena jest. tez sie zastanawiam. Ale obkupilam sie posciela lniana i jest nie do zdarcia. Teraz znalazlam jeszcze inne koloru musztardowy, grafit i fiolet

nionczka

Cytat: siog w 29 Cze 2013, 22:22:08Zara home ma takie pikena jest. tez sie zastanawiam. Ale obkupilam sie posciela lniana i jest nie do zdarcia. Teraz znalazlam jeszcze inne koloru musztardowy, grafit i fiolet
ja mam złe doświadczenia z Zarą. Poodbarwiały mi się w normalnym zimnym praniu te jednolite mocne kolory. No, ale to są najtańsze ich produkty, więc może oczekiwałam zbyt wiele?

siog

Cytat: nionczka w 30 Cze 2013, 15:38:50
ja mam złe doświadczenia z Zarą. Poodbarwiały mi się w normalnym zimnym praniu te jednolite mocne kolory. No, ale to są najtańsze ich produkty, więc może oczekiwałam zbyt wiele?
Nionczka ale ta o ktorej mowie jest biala z haftem i tanie wcale nie jest:(

nionczka

Cytat: siog w 30 Cze 2013, 20:17:58Nionczka ale ta o ktorej mowie jest biala z haftem i tanie wcale nie jest:(
no to nie ma problemu, oprócz ceny

ddu

szukam lnianej pościeli na prezent
coś polecacie?

niestety zaraz home nie pasuje, wymiary ikeowe...
a nie chce prezentu z ikea
jest sporo rękodzieła w necie, ale wolałabym coś poleconego, sprawdzonego

Kasia

Hmmm a na ikeowe rozmiary to ktoś szyje?