Strefa pościelowa ;)

Zaczęty przez inkageo, 31 Paź 2007, 11:36:18

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

goga

W życiu niewiasty można rozróżnić siedem okresów: niemowlę,
dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta
i młoda kobieta. (G.B. Shaw)

dorcia

Cytat: inkageo w 14 Mar 2010, 16:34:04Od zawsze toczy się spór na strefie w kwestii wyższości kołder osobnych nad jedną wielką i na odwrót
no tak, zawsze będę do tyłu  :crazy:
;)

OlaFasola

Cytat: nionczka w 14 Mar 2010, 15:23:22I pod 140 spicie we dwojke?

tak, a ostatnio nawet we trójkę :D Ale mamy wprawę w spaniu na wąskich łóżkach, bo chyba z trzy lata spaliśmy na 90 i było nam wygodnie.

szelma

My mamy łóżko 180, bo nam ciasno było na 160 ;). I jedną wielką kołdrę :). U teściów śpimy pod osobnymi i bardzo tego nie lubię.

goga

szelma no ale jak to - nie owiniesz się, nie wetkniesz jej między nogi, szparą górną ci będzie wiało lol

nie nie nie -       osobne to jest to :D

szelma

Nasza jest duża i się owijam :D. A jak mi zimno zimno, to mam mój ukochany kocyk :D.

dorcia

Cytat: goga w 14 Mar 2010, 19:44:55
nie owiniesz się, nie wetkniesz jej między nogi, szparą górną ci będzie wiało lol

no własnie, o to to :) !!
a najbardziej to 'miedzy nogi'  :rotfl: myślałam ze tylko ja mam takie zboczone odruchy  :point_lol:

Dodany tekst: 14 Mar 2010, 19:50:21

:) a była już ankieta na temat oddzielnych i wspólnych kołder?  :hmm:

inkageo

No między nogi to obowiązkowo :D Trochę się poprzytulamy i w końcu jedno nie wytrzymuje już tej bliskości i "idzie do siebie" :D
Imagine there is no hate

szelma

Ja nie usnę, jeśli nie mam jednej nogi na zewnątrz kołdy, więc kwestia kołdry między nogami mnie nie dotyczy ;).

salsa

he he - temat  kołdrowy :)

my mamy łózko 180 kołdrę 2 metry :D
jedną bo lubimy się przytulać z nocy, mieszać nogami itp
z dwoma jest do dupy - nawet na rejsie połączyliśmy śpiwory w jeden

szelma, ja tez uwielbiam spać z wystawioną jedną nogą poza kołdrę :D a kołdry miedzy nogami to praktykuje :)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

goga

Cytat: salsa w 14 Mar 2010, 20:31:50
przytulać z nocy, mieszać nogami itp

umarłabym z goraca - mój chłop jest jak kaloryfer, moge się poprzytuac na początku - ale potem każdy na swój boczek :)

salsa

Cytat: goga w 14 Mar 2010, 20:35:52
umarłabym z goraca - mój chłop jest jak kaloryfer, moge się poprzytuac na początku - ale potem każdy na swój boczek :)

i ja jak kaloryfer :) ale tu tez załatwiamy kolejny temat: ja lubie spać przy otwartym oknie, nawet zimą potrafię wstać w nocy i otworzyć - raczej lubie chłodną sypialnie, nie moge spać jak jest gorąco- a moj maz tedy sie przytula i ona ma swoje grzanie a ja mam swoje otwarte okno :) 

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

errata

my właśnie od tygodnia mamy jedno wspólną taką na 200-220 :) Wcześniej mieliśmy mniejsze dwie, ale jak męza nie było i wyrzuciłam jego kołdrę ;D (bo mu się przetarła w dwóch miejsca, żeby nie było ;) ) i postanowiliśmy kupić tym razem większą :)

Póki, co nie narzekamy ;)

sobieska

jedna duuuuza,- jejku jak sie ciesze, ze nie ejstem sama z tymi nogami, moj p. to jak spi beze mnie korzysta nawet z duzej poduszki do przytulania... mini zastepnik :D
kiedyś slyszalam od kumpeli, ze dla niej dwie koldry to jak rozwod... my spalismy pod dwiema przez kilka miesiec- nie powiem wygodnie;) ale rzeczywiscie separacja nienaturalnie dla mnie osobiście, tym bardziej ciesze się jak mam weekend czy kilka dni dla siebie, czuję rożnicę :D

co do żywego kaloryfera, to mam ten sam problem, czyli zakrecone pozostałe ;) kaloryfery, wietrzenie i pozniej goraco w nocy, a rano boli gardło :D

Lwica

Cytat: inkageo w 14 Mar 2010, 20:21:14No między nogi to obowiązkowo
Ojejku jejku jestem normalna   :jupi:

A tak na poważnie tylko i tylko jedna. Tulanie mizianie kontakt "ciało do ciała" (usta do ust  :dance:) musi być!
Kiedy życie daje ci sto powodów do płaczu, pokaż mu, że masz tysiąc powodów do uśmiechu!

mayagaramond

mamy odzielne koldry, poduszki, odzielne konta, odzielne nazwiska. Lozko i stol mamy wspolne lol
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

feeling.good

Hahaha:)

My długo spaliśmy pod jedną, wąską kołderką. Łóżko też mamy tylko na 140 szerokie. Zmieniliśmy system na 2-kołdrowy na początku ciąży, kiedy mimo upałów, było mi strasznie zimno. Później miałam problem ze znalezieniem wygodnej pozycji, więc osobna kołdra zaczęła pełnić funkcję kojca motherhood :)
Problem jest tylko jeden - mamy mnóstwo kompletów pościeli z dwiema poduchami i jedną kołdrą, a tylko dwa zestawy 2+2. Na nowe nie mam miejsca (szkoda się ich pozbywać bo są prawie nowe), a nie lubię dwóch różnych kompletów na łóżku.

Anupka

Cytat: szelma w 14 Mar 2010, 19:47:40A jak mi zimno zimno, to mam mój ukochany kocyk .

A jak mi zimno, zimno, to mam R - grzeje lepiej, niż wszystkie kołdry świata, już po 2 minutach obok niego się odkrywam, a jestem zmarźluchem naczelnym.

Kołdra oczywiście jedna :)
I`m looking strange in the mirror of truth, I`m not immortal I`ve lost my youth...

nionczka

My jestesmy  z tych co lubia jedna wielka koldre, ale teraz jestesmy swiezo po przeprowadzce droga lotnicza wiec na wyposazeniu mieszkania mam co zabralam od mamy z domu czyli glownie moje i siostry panienskie dobra takie jak koldry, posciele, koce, etc. Z czasem kupimy jedna duza koldre, podwojne posciele, etc. Moze nawet przywieziemy nasze z Hiszpanii!

justynaaaa2

nionczka cały czas nie mogę się przyzwyczaić, że ty już w polsce :)
widać ty też chyba nie, bo w profilu nadal masz kraj basków ;)

evelka

My też mamy dwie kołdry każdy swoją jak spaliśmy pod jedna to była o nią wieczna walka

nionczka

Cytat: justynaaaa2 w 15 Mar 2010, 16:38:28nionczka cały czas nie mogę się przyzwyczaić, że ty już w polsce widać ty też chyba nie, bo w profilu nadal masz kraj basków

Myslalam, zeby zmienic,a le jakos tak smutno mi sie zrobilo :-(

errata

Cytat: mayagaramond w 15 Mar 2010, 12:35:34
mamy odzielne koldry, poduszki, odzielne konta, odzielne nazwiska. Lozko i stol mamy wspolne lol

:D :D

zuzia

my mamy wspólną kołdrę
aczkolwiek ostatnio mi sie podobała jedna pościel z ikei (cudna, turkusowa) ale za mała na naszą pościel i tak myślę moze nie nad 2 ale nad szyciem....

mignon

Kołdry tylko osobne, bo ja jestem kołdrowy zaborca i dla mojego małża nie zostawał ani kawałek wspólnej jednej :)