Suknia dla Taluli i Julki;)

Zaczęty przez talula, 12 Paź 2007, 11:55:14

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

talula

Zgodnie z zyczeniem zakladam nowy wątek doradczo-poszukiwawczy;)

Obie panie mają ślub w kwietniu (12 i 19), podobne wymiary, podobną niechęc do zakupów i ponoc podobny wzrost narzeczonych;)

Dobrym pomyslem byloby kupienie jednej sukienki, ale jak to kobiety pewnie się nie da;)

talula19,
zacznij od takiej jaką ja miałam - atelier diagonal 742
podkreśla biust, tworzy talię etc.
będziesz miała punkt odniesienia.
poza tym tam mają np. white one, wiec coś z tego - zobaczysz jak wyglądasz w takiej przylegającej do ciała

oki, to pierwsza suknie mam;)

To ja wkleje jedno zdjecie, tylko mnie nie zjedzcie, plizzz;)
jeszcze 2

mika

zuzia

generalnie to powinnyście pokazać swoje zdjęcia - tak jak to zrobiła rubin bo tak całkiem "w ciemno" to ciężko coś pokazać, ale proszę:

rubin04

no własnie - brać przykład ze mnei - zdjeć moich tyle jest w moim watku ze bede Wam sie śnic po nocy w koszmarach! No i wymiary podawac tak jak ja - włacznie z rozmiarem nogi w kostce i rozmiarem pierscionka zareczynowego!
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login
  Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mika

może być też maggioramtti aurora lub anabell w salonie na lesznie polecam spróbuje zaraz wklic fotki

talula

No dobra wymiary, oj jak ciezko, wzrost 162, nosze rozmiar 38/40...spory biust (obwod 97) i szerokie biodra ok 100, no i talia 75..

wlosy slomiany blond, proste do ramion, niebieskie oczy, twarz okrągla jak sloneczko w pelni;)

nawet nie wiem, jaki odcien bieli mi pasuje;) raczej jasna karnacja....

a rozmiar pierscionka to 12 :mrgreen:

zuzia

Cytat: "talula19"nawet nie wiem, jaki odcien bieli mi pasuje;) raczej jasna karnacja....

musisz przymierzyć!!!!

mika

napisz jak ci się podobają wklejone przez nas porpozycje bo Twój gust jest tu najważniejszy

julka

Fotek poszukam w domu i wkleję, tam też dokonam pomiarów. I wpiszę. I będziecie miały żer, wapmirzyce, na weekend  :mrgreen:

A mogę szczegóły twarzowe: włosy ciemanwe, troszkę za ramiona, karnacja ogólnie śniada, jak piję za duża kubusia to się wręcz pomarańczowa robię  ;-)

A skąd wziąć rozmiar pierścionka? Napisów na nim odcyfrować nie potrafię, mam iść do jubilera?

talula

Chciałabym sukienke bardziej zakrytą, czyli z rękawkami lub ramiączkami, wydaje mi się, ze źle bede się czuła w takiej bez ramion, no i ogromny zmarźluch ze mnie i nie przekonacie mnie, że w kwietniu emocje mnie ogrzeją;)

Podobały mi się sukienki w tylu empire, ale one zaltują ciążowymi, nie chce, by potem plotki poszły;)

Pasowałoby mi coś z dekoltem w lit. V

mika

Cytat: "talula19"Podobały mi się sukienki w tylu empire, ale one zaltują ciążowymi, nie chce, by potem plotki poszły;)

nie prawda!!!! uwielbiam takie sukienki

julka

Cytat: "talula19"Ja też je bardzo lubie, ale one nie sa chyba tak typowo ślubne?

http://www.janeausten.pl/...&orderby=titleA

http://www.janeausten.pl/...&orderby=titleA

Talula, kurczę, nawet preferencje sukienkowe mamy podobne  :-P
A ta druga sukienka jest super, uwielbiam filny i te panienki w nich :)
Tylko ja w takiej sukienusi to będę wyglądać słoniątko - one są chyba tylko dla szczuplastych  :-/

mika

Cytat: "talula19"ale one nie sa chyba tak typowo ślubne?

a dlaczego a np. ta?? nowy pronovias sądze że takich będzie jeszcze więcej w nowych kolekcjach (sama widziałam kilka w nowym katalogu w promesie ale to nie był villais tylko jakiś inny projektant)

zuzia

Cytat: "talula19"Chciałabym sukienke bardziej zakrytą, czyli z rękawkami lub ramiączkami, wydaje mi się, ze źle bede się czuła w takiej bez ramion, no i ogromny zmarźluch ze mnie i nie przekonacie mnie, że w kwietniu emocje mnie ogrzeją

tylko nie wiem czy takie sukienki nie dodadzą ci ciała. Dobrze w nich wyglądają takie filigranowe dziewczyny.
Żeby nie było - ja do waszych figur nic nie mam, bo mam gorzej.
A co do sukienki bez ramiączek - przymierzysz, zobaczysz, przekonasz się. Poza tym i tak będziesz pewnie miała bolerko albo etolę a później na weselu/obiedzie to już ramiączka nie potrzebne.

inkageo

Imagine there is no hate

talula

Inka, fason fajny
Cytat: "zuzia"A co do sukienki bez ramiączek - przymierzysz, zobaczysz, przekonasz się. Poza tym i tak będziesz pewnie miała bolerko albo etolę a później na weselu/obiedzie to już ramiączka nie potrzebne.

Przymierzyć pewnie, ze przymierze, zoabczymy, ale jak widze czasem te wałeczki wokół...wg mnie wlasnie te bez ramion sa dla kobietek z delikatną góra przynajmniej, ja takiej nie mam, mam grube kosci;) no i jestem taka nabita;)

Inka, fason Tessli fajny, tylko kolor mi sie nie podoba, a czy ta koronka na biuscie go nie powiekszy, ja bym raczej wolala go zmniejszyc;)

Masz racje Mika te sukienki sa sliczne, ale ja niemal w kazdej byc cos zmienila, np ta, ktora pokazalas ma za duzy dekolt...zle bym sie w nim czula, nie znosze jak mi ktos w niego zaglada..

jo_miekka

talula19,  Nie chcę zaśmiecać Ci wątku - na plotach Ci odpowiedziałam.
Przymierzaj jak najwięcej!

zuzia

Cytat: "talula19"czy ta koronka na biuscie go nie powiekszy, ja bym raczej wolala go zmniejszyc;)

ty chyba na głowę upadłaś ostatnio. Kto ci pozwoli biust zmiejszyć. Fantastycznie ci to talię podkreśli.

mika

Cytat: "zuzia"talula19 napisał/a:
czy ta koronka na biuscie go nie powiekszy, ja bym raczej wolala go zmniejszyc;)

ty chyba na głowę upadłaś ostatnio. Kto ci pozwoli biust zmiejszyć. Fantastycznie ci to talię podkreśli.

upadła i to mocno chyba... jak ktoś inny Ci pozwoli biust zmniejszyc to my z zuzią nie pozwolimy możesz nam wierzyć

[ Dodano: 12-10-2007, 14:04 ]
a szczególnie mi możesz wierzyć bo ja jestem totalne bezbiuście więc każdy inny podziwiam

talula

Cytat: "mika9983"upadła i to mocno chyba... jak ktoś inny Ci pozwoli biust zmniejszyc to my z zuzią nie pozwolimy możesz nam wierzyć
Cytat: "zuzia"ty chyba na głowę upadłaś ostatnio. Kto ci pozwoli biust zmiejszyć. Fantastycznie ci to talię podkreśli

Chodziło mi raczej o nie powiększnie go jeszcze optycznie;)

Dzieki Dziewczyny, bede mierzyc;)

maroonbug

talula zerknelam na Twoje zdjecia i mnie trzesie normalnie. skad te kompleksy hm? baby to niemozliwe sa :evil:  masz figure (rozmiar) jak przecietna kobieta, przy czym wyrozniasz sie przepiekna proporcjonalna budowa (ramiona-talia-biodra). jakbym byla Toba, to raczej bym optowala za dekoltem "v" (takze na plecach, przepieknie wydluza sylwetke), dopasowana gora, bez zadnych zakladek na wysokosci talii, dopasowany dol (rybka, prosta, waska litera "A"). suknia szeroka na dole zburzy ta piekna harmonie i odejmie Ci wzrostu, a tego Tygrysy nie lubia. treny za to lubia, bo wygladaja w nich smuklo i majestatycznie.

talula

A co sądzicie o tej?

[ Dodano: 12-10-2007, 14:59 ]
Cytat: "maroonbug"talula zerknelam na Twoje zdjecia i mnie trzesie normalnie. skad te kompleksy hm? baby to niemozliwe sa  masz figure (rozmiar) jak przecietna kobieta, przy czym wyrozniasz sie przepiekna proporcjonalna budowa (ramiona-talia-biodra). jakbym byla Toba, to raczej bym optowala za dekoltem "v" (takze na plecach, przepieknie wydluza sylwetke), dopasowana gora, bez zadnych zakladek na wysokosci talii, dopasowany dol (rybka, prosta, waska litera "A"). suknia szeroka na dole zburzy ta piekna harmonie i odejmie Ci wzrostu, a tego Tygrysy nie lubia. treny za to lubia, bo wygladaja w nich smuklo i majestatycznie.

Jejku, dzięki!!! :oops:  :lol: , chyba to wydrukuję i bede czytac codziennie przed zaśnieciem :mrgreen:  
Zawsze byłam trochę brzydkim kaczatkiem i zawsze slyszalam, ze jestem gruba :)
Dziekuję za te konstruktywne rady, będe o nich pamietać przy poszukiwaniach;)

maroonbug

tez ladna. ale jak bedziesz mierzyc suknie to przymierz taka co ma dosyc grube ramiaczka, szeroko rozstawione i dosyc gleboki dekolt "v". zobaczysz jak to dziala  :lol:
bedzie suuuper!

talula

Cytat: "maroonbug"raczej bym optowala za dekoltem "v" (takze na plecach, przepieknie wydluza sylwetke), dopasowana gora, bez zadnych zakladek na wysokosci talii, dopasowany dol (rybka, prosta, waska litera "A"). suknia szeroka na dole zburzy ta piekna harmonie i odejmie Ci wzrostu, a tego Tygrysy nie lubia. treny za to lubia, bo wygladaja w nich smuklo i majestatycznie.

MOgę prosić o jakieś propozycje w tym stylu?