Suknia dla Taluli i Julki;)

Zaczęty przez talula, 12 Paź 2007, 11:55:14

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

brawurka

jak Ty mówisz że jesteś za gruba to chyba masz ekstra wyszczuplający aparat!bo na zdjęciach nie widze nic grubego!!!piękny masz biust!!!ja proponowalabym taki dekold jak miała maraxela(taki prosty)

maroonbug

Cytat: "talula19"Zawsze byłam trochę brzydkim kaczatkiem i zawsze slyszalam, ze jestem gruba  

ale to wszystkie tak slyszymy i tak mamy (w mniejszym lub wiekszym stopniu, i w gruba lub chuda strone). glupie, srednio przemyslane komentarze podczas dorastania i zfotoshopowane modelki koncza sie tym wlasnie ze dziewczyny nie potrafia zobaczyc tego jak piekne sa w rzeczywistosci.
trzeba jakis front zalozyc, bo to nie do pomyslenia jest! a poza tym, Marilyn Monroe miala rozmiar 42 :shock: ! w wiekszosci sklepow wisza rzeczy do rozmiaru 46. a wedlug mnie byla piekna i kobieca i w zyciu bym nie pomyslala o niej ze ma czegos za duzo. DZIEWCZYNY WSZYSTKIE JESTESMY PIEKNE.

nionczka

Najpiekniejsza i najseksowniejsza dziewczyna u mnie w biurze jest grubiutka. Jest kilka lasek, chudych i wysokich (i ja w sumie takie wole ;-)), ale zadne z nich nie jest tak atrakcyjna jak ta.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

maroonbug

Cytat: "talula19"
Cytat: "maroonbug"raczej bym optowala za dekoltem "v" (takze na plecach, przepieknie wydluza sylwetke), dopasowana gora, bez zadnych zakladek na wysokosci talii, dopasowany dol (rybka, prosta, waska litera "A"). suknia szeroka na dole zburzy ta piekna harmonie i odejmie Ci wzrostu, a tego Tygrysy nie lubia. treny za to lubia, bo wygladaja w nich smuklo i majestatycznie.

MOgę prosić o jakieś propozycje w tym stylu?

a prosze bardzo :mrgreen: :

talula

A wiesz, że mi się podobają!  :) a gdzie je mozna dostać w PL?

maroonbug

pierwsza suknia to manuel mota dla pronovias, chyba nie jest dostepna w Polsce, ale chodzilo mi o typ (akurat na tej modelce wyglada srednio, ale to jedyne zdjecie jakie znalazlam na szybko). dwie pozostale to zeszloroczne la sposa, obie przecudne, obie maja dekolt "v" z przodu i z tylu, grubsze ramiaczka i tren. i ta koronka...

talula

Cytat: "nionczka"Najpiekniejsza i najseksowniejsza dziewczyna u mnie w biurze jest grubiutka. Jest kilka lasek, chudych i wysokich (i ja w sumie takie wole  ), ale zadne z nich nie jest tak atrakcyjna jak ta

A u nas by mówili, no tak sliczna, gdyby tylko jeszcze schudła troche  :lol:

maroonbug

Cytat: "talula19"A wiesz, że mi się podobają!  :) a gdzie je mozna dostać w PL?

z tego co wiem, a wiem od dziewczyn z forum, bo ja na razie sie sukniami zachwycam, realnych planow kupna jescze nie mam  :mrgreen: , to mozna je kupic w salonach Madonna, w Warszawie i Krakowie, we Flossmanie we Wroclawiu i jeszcze w Podkowie Lesnej w salonie Polsanta, ale oni maja tam tylko kilka modeli, duzo mniej niz Madonna.
doswiadczone forumki pewnie powiedza Ci wiecej adresow  :-D

[ Dodano: 12-10-2007, 15:33 ]
mi tez sie podobaja przeokropnie i jak przyjdzie mi kupic suknie kiedys to bede szukac czegos takiego wlasnie :lol:

jo_miekka

Talulcia, TY przestań po necie szukać a zacznij mierzyć.
Net to same kłamstwa ;) Pójdziesz do pierwszego salonu i zmierzysz inną, zobaczysz.
Nie nastawiaj się konkretnie na jeden fason, naprawdę.
Ja byłam twarda, bo chciałam krótką, ale jak kilka przymierzyłam długich, to... mało, mało brakowało, żeby mnie baby z salonu przekabaciły.
Więc precz od monitorka i na sklepy! Rubin już poszła!  :mrgreen:

talula

Dobra tez ide mierzyc, ale jeszcze nie dzis;)

inkageo

Imagine there is no hate

elve

Cytat: "maroonbug"sonar_2.jpg
sala_2.jpg
Sala stała się moim niespełnionym marzeniem od kiedy zobaczyłam ją u sierpniowejjulki. Sonar, gdy zobaczyłam w katalogu i okazało się, że przypomina Salę. Ale już miałam wtedy moją sukienkę i miesiąc do ślubu. Chciałabym je przymierzyć, ale wydaje mi się to takie perwersyjne... niepotrzebne.... ehhh

talula

OOO...dzięki Inka;) o fryzurze jeszcze nie myslalam, bardzo ciekawy ten kok, tylko mój N. będzie marudzi, bo dla niego to tylko dlugie i rozpuszczone, a takie cieniutkie jak ja mam to dluzsze niz do ramion juz byc nie mogą. Podobnie jak Rubin musze szukać kompromisu, coś pomiedzy upietymi a rozpuszczonymi, jak znajde suknie, to coś do niej wymyslimy, prawda?;)

A aaa kwiaty to tulipany;) Tylko jeszcze nie wiem, czy one beda pasowaly, moze do nich powinnam suknie dobierac;)

[ Dodano: 12-10-2007, 16:31 ]
Cytat: "elvelve"sonar_2.jpg
sala_2.jpg

A orientujecie sie moze w cenach tych pięknosci?
Zdjeciami julkisierpniowej bylam zachwycona;)

maroonbug

Cytat: "elvelve"
Cytat: "maroonbug"sonar_2.jpg
sala_2.jpg
Sala stała się moim niespełnionym marzeniem od kiedy zobaczyłam ją u sierpniowejjulki. Sonar, gdy zobaczyłam w katalogu i okazało się, że przypomina Salę. Ale już miałam wtedy moją sukienkę i miesiąc do ślubu. Chciałabym je przymierzyć, ale wydaje mi się to takie perwersyjne... niepotrzebne.... ehhh

Ale Twoja suknia tez jest piekna przeciez :) I podobna do Sali i Sonar.

elve

Mój wówczas-nie-mąż upierał się przy prostych i rozpuszczonych włosach, ale jak zobaczyła falki i koka to powiedział, że ślicznie! ONI wszystko przełkną w tym dniu, BA, będzie im się nawet podobać ;-)

inkageo

Oj rozumiem Cię...też mam cienkie włosy..
Imagine there is no hate

maroonbug

A orientujecie sie moze w cenach tych pięknosci?
Zdjeciami julkisierpniowej bylam zachwycona;)[/quote]

ceny miedzy 3,000 a 4,000. dokladnie to nie wiem. tanie nie sa, ale o matko, jak bardzo tej ceny warte! u mnie od zdjec sierpniowejjulki zaczelo sie regularne odwiedzanie stron pronovias i la sposa, po prostu oszalalam na punkcie ich koronkowych sukien.  :-P

elve

Cytat: "maroonbug"Ale Twoja suknia tez jest piekna przeciez  I podobna do Sali i Sonar.
Pewnie że piękna, ale tu o KORONKĘ chodzi, i ten niesamowity DEKOLT
Aaaa i dziękuję za uznanie dla mojej sukienki

inkageo

Elvelve Twoja Sari jest piękna! :)
Imagine there is no hate

elve

No jeszcze, jeszcze, jeszcze pochlebstw. Miałam francowaty dzień. Nie ma nic lepszego jak kilka ciepłych komplementów

salsa

z taka figuda nalezy wyeksponować biust, wydłuzyc sylwetke i podkreslic talie:) bardzo dobra sukienke miała Zuzia:)
styl empire jest wrecz stworzony dla Ciebie, ale nie tylko, pieknie bedzie wydlagac litera A, ktora wyesponuje biust i podkresli talie
absolutnie nie zweżane!

dobrez bedzie wybrac suknie z ciekawa górą i delikatnym dołem:)

[ Dodano: 12-10-2007, 17:55 ]
:)

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

talula

Dziekuję Wam za cenne rady;)

Salsa, dzieki tez za Villais, na pewno tam pójde.

Zaczęłam mierzyć, no i mam już kilka typów. Ale może od początku, tak jak radziłyscie przymierzyłam te z odkrytymi ramionami (San Patrick - Drac i Atelier Diagonal 742 (Zuziowa suknia) i tak: Drac odpadł od razu, suknia Zuzi jest śliczna, pieknie podkreśla talię, ale to jednak nie dla mnie z odkrytymi ramionami, tworzą mi sie takie bułeczki i cały czas się boje, że mi coś spadnie, nie czuje sie z tym komfortowo i nie wyglada to do konca ładnie, więc z tymi daję sobie spokój.

Mierzyłam tez te w lit V, no i to chyba byłoby TO   :mrgreen:
W tej chwili zamieszczam linki do 3, potem spróbuje wkeić zdjęcia,

1. San Patrick 2008 Bengala, kolekcja duchesse sukienka 14:

http://www.sanpatrick.com/sp2008/index_real3.html

sliczna jest!;) choć ramiączka z tyłu ma cieniutkie, a ja wolalam szersze, ale z przodu delkolt jest świetny!;)

2. Atelier Diagonal 2008 model 804:

http://www.alisonevansbridalwear.co.uk/Default.aspx?tabid=122&img=804_B.jpg#image

tylko jedno zdjęcie udało mi sie znaleźć,  z tyłu tez jest w V, minusem jest dlugi teren, którego za bardzo nie da się skrócic, a mnie chyba pasowałby raczej krótszy?

3. La Sposa Gacela:

http://www.suknie-polsanta.pl/pokaz.php?suknie=311

Nie wiem, z której jest kolekcji,  mierzyłam ja jako pierwszą, podobała mi się, ale najmniej ją pamietam.

Chwilowo tyle, chcę pójśc jeszcze do Madonny, Villais i Cosmobelli...no i chciałabym przymierzyć również coś w stylu empire.
Przyznam, że nie wiem, która z tych trzech najbardziej mi sie podoba, muszę je chyba zmierzyć jeszcze raz.

Co o nich myslicie?

Julka, a co z Toba? :)

salsa

Cytat: "talula19"Salsa, dzieki tez za Villais, na pewno tam pójde.
koniecznie:0 jestes w warszawie wiec grzechem byłoby nie przymierzyc ich sukni:))) Salon Promesa

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

mika

Cytat: "talula19"Chwilowo tyle, chcę pójśc jeszcze do Madonny, Villais i Cosmobelli...no i chciałabym przymierzyć również coś w stylu empire.
Przyznam, że nie wiem, która z tych trzech najbardziej mi sie podoba, muszę je chyba zmierzyć jeszcze raz.

Co o nich myslicie?

jeśli empre to koniecznie Villais ale dopiero od połowy grudnia kiedy będa mieli nową kolekcje bo tam jest ich mnóstwo.

z tych ktore pokazałaś mnie się najbardizej podoba san patrick

dr_chaos

Ja też jestem zachwycona niektórymi modelami Villais. Pewnie się tam wybiorę, ale prawdę mówiąc to jestem do tego sklepu mocno uprzedzona - niestety czytałam same negatywne opinie o obsłudze, no może było kilka neutralnych - ale to i tak za mało. Spotkałam się już na kilku forach z bardzo niepochlebnymi opiniami o arogancji, znudzeniu i braku kultury obsługi (nie podam linków, bo mi się nie chce szukać  :-|  Ale z drugiej strony nie chcę sobie później pluć w brodę, że nie przymierzyłam żadnej sukienki tej firmy. Najbardziej podobają mi się:

Moja ulubiona