Suknia dla Taluli i Julki;)

Zaczęty przez talula, 12 Paź 2007, 11:55:14

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

maroonbug

Cytat: "talula19"minusem jest dlugi teren, którego za bardzo nie da się skrócic, a mnie chyba pasowałby raczej krótszy?

zdaje mi sie ze tren wysmukla sylwetke. mozna go potem podpiac, jesli przeszkadza. a jesli jednak nie przekonasz sie do trenu, to na pewno mozna go skrocic, trzeba tylko popatrzec czy suknia nie straci fasonu. wybralas bardzo ladne suknie, fajnie ze jestes zadowolona i ze znalazlas cos dla siebie  :-D

[ Dodano: 15-10-2007, 10:13 ]
Cytat: "dr_chaos"Ja też jestem zachwycona niektórymi modelami Villais.

dr chaos, ta suknia z ostatniego zdjecia jest przecudna (znaczy wszystkie sa ladne, ale ta szczegolnie). jak zdjeta z greckiej bogini. cudo!!!

zuzia

Cytat: "talula19"suknia Zuzi jest śliczna, pieknie podkreśla talię, ale to jednak nie dla mnie z odkrytymi ramionami, tworzą mi sie takie bułeczki i cały czas się boje, że mi coś spadnie, nie czuje sie z tym komfortowo i nie wyglada to do konca ładnie, więc z tymi daję sobie spokój.

ja cie na swoją czy taką w stylu mojej nie namawiam. Uważam jednak, że nie powinnaś sobie zamykać drogi do sukienek bez ramiączek. Jeżeli suknia jest dobrze zapięta/zasznurowana to nie ma prawa nic ci spaść. A jeżeli robia ci się bułeczki to albo to wina stanika albo złego sznurowania.

dr_chaos

Cytat: "maroonbug"dr chaos, ta suknia z ostatniego zdjecia jest przecudna (znaczy wszystkie sa ladne, ale ta szczegolnie). jak zdjeta z greckiej bogini. cudo!!!

Mój N. powiedział, że wygląda jak kostiumy Angeliny Jolie z Troi - ale mnie też się niesamowicie podoba - ciekawe ile kosztuje  :-?
Ktoś się może orientuje w cenach Villais :?:

talula

Cytat: "maroonbug"zdaje mi sie ze tren wysmukla sylwetke. mozna go potem podpiac, jesli przeszkadza. a jesli jednak nie przekonasz sie do trenu, to na pewno mozna go skrocic, trzeba tylko popatrzec czy suknia nie straci fasonu. wybralas bardzo ladne suknie, fajnie ze jestes zadowolona i ze znalazlas cos dla siebie

Tez sie cieszę;) wreszcie jakies światełko w tunelu, a to dzieki Wam :-D
Teraz śnią mi sie nieustannie sukienki;) Nie chcialam początkowo trenu, teraz juz mógłby być, ale raczej krótszy niz tu, w tej sukni (Atelier Diagonal) jest b. długi i nie da się go skrócic, bo jest na nim wzór no i nie mozna go pociąć, ale w San Patricku da sie to zrobić, no i ta Bengala jest cudna!;D

Zuzia, ta Twoja tez;D

mika

ceny villais 2008 będą się kształtować w granicach 2500 do 4000 zł... obecnej kolekcji też są mniej więcej takie ceny, niektóre nawet tańsze, i są dwa modele w Promesie dużo droższe każda po ok. 8000 zł, jedną z nich mierzyłam, rzeczywiście piękna ale żadna z Was jej nie pokazała to znaczy że takiej nie szukacie :mrgreen:

dr_chaos

Cytat: "mika9983"i są dwa modele w Promesie dużo droższe każda po ok. 8000 zł, jedną z nich mierzyłam, rzeczywiście piękna ale żadna z Was jej nie pokazała to znaczy że takiej nie szukacie :mrgreen:

Uff, kamień z serca, że nie upatrzyłam sobie najdroższej :mrgreen: Mój N. się ze mnie śmieje, że zawsze wybieram najdroższą opcję (oczywiście nie znając cen alternatywnych produktów) - taki już mam ekskluzywny gust  ;-)

salsa

Cytujjedną z nich mierzyłam, rzeczywiście piękna ale żadna z Was jej nie pokazała to znaczy że takiej nie szukacie :mrgreen:

a masz foto tego cuda za 8 tyś?! ;)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

zuzia

Cytat: "mika9983"są dwa modele w Promesie dużo droższe każda po ok. 8000 zł, jedną z nich mierzyłam, rzeczywiście piękna ale żadna z Was jej nie pokazała to znaczy że takiej nie szukacie

też bym chętnie obejrzała co jest wycenione na taką kwotę.
Mika, pamietasz może nazwę modelu?

mika

nazwy nie pamiętam ale zaraz poszukam może znajdę

[ Dodano: 16-10-2007, 15:44 ]
niestegty na stornie pormesy jej nie ma a na villas mam zablokowane wejśccie, w domu znajde to powiem, teraz mogę powiedzieć tyle że była ona z bardzo długim trenem i z przdu miała materiał bez żadncyh zdobień na dole jedynie na gorsecie i z tyłu była pięknie i bogato wyszyw3ana koronka suknia była piękna ale bardzo bardzo droga

talula

No to Kobietki powiedzcie mi, czy warto kupić suknię z salonu z 30% obniżką co daje 1107 zł mniej. Chodzi o suknie La Sposa- Sala, mierzyłam ją dziś w Madonnie bardzo ładna...choć mam wątpliwosci, czy nie eksponuje bioder za bardzo, ale jest bardzo kobieca i nie ma koła uffff;)
Sprowadzana dla mnie kosztuje 3690 zł. , ta z salonu 2583 zł, czy warto?
Przegladalam uzywane... mozna je dostac za ok 2000-2300, ale dochodzi jeszcze transport i krawiec...wiec podobnie, jesli chodzi o cenę.
Musze sie do piątku zdecydować.

A zatem albo Sala albo Bengala?

salsa

CytujA zatem albo Sala albo Bengala?

a w ktorej sie czujesz lepiej???

talula

Sala sprawia wrazenie lekkiej mimo koronek, dekolt i góre ma przesliczne...  góra zdecydowanie to jest to!!!  :)  pięknie podkreśla talie, no i nie ma koła, a to również dla mnie wielki plus, jedna wątpliwosć to linia bioder, nie jest to typowa rybka, ale w biodrach przylega delikatnie do ciała...to jedyne, co mnie zastanawia...

Bengala...mierzyłam ja jako pierwszą i tez jest ładna, ale nie ma lekkości i zwiewnosci Sali, tamta jest bardzo kobieca i zmysłowa, Bengala zaś bardziej ksiezniczkowa...góre ma fajną  - tzn przód, tył średni (wiązania mi sie nie podobają i nie ma z tyłu V, to tez mniej mi się podoba), no i zakrywa biodra, ale tez poszerza ogólnie sylwetke przez koło, w porównaniu do Sali, to raczej w Bengali sprawiam wrazenie masywniejszej niż jestem w rzeczywistości... :roll:

I jak tu sie zdecydować?  :) Szkoda, ze nie mogłam zrobić zdjęc w salonie :-/

salsa

talula19, po Twojej odpowiedzi celowałabym w SALĘ:)

talula

Serio? Moja Droga lejesz miód na moje serce  :) no tak szczerze powiedziawszy, to ja sie chyba w niej zakochałam od pierwszego wejrzenia;) tylko te biodra?! ;) choć panie zapewniały, ze akurat TU nic mnie nie poszerza, a wydawały sie kompetentne i na siłe nic mi nie wciskały, a N. tez powiedział, ze nie widzi róznicy z innymi...  Mam wrazenie, ze na zywo wyglada zupełnie inaczej niz na zdjeciach, z tego, co pamietam, to na mnie delikatnie przylega w biodrach, na zdjeciach jest bardziej rybkowata;)

inkageo

Dobra to ja wkleję obie kandydatki dla przypomnienia i zagłosuję na Salę :)
Imagine there is no hate

rilla

Sala:D i jeżeli możesz to kup tą po obniżce. Dzisiaj w wątku plotowym Inka pisała, że jej suknia po czyszczeniu wygląda łądniej niż przed ślubem, bo też troszkę przeszła. Więc rach ciach na czyszczeni ei będzie wyglądała jak nowa!!!

talula

Dzięki Inka, koza ze mnie, zapomnialam je wkleic;)

Dziękuje Dziewczynki za Wasze głosy, już szukam rajstop modelujacych, co by biodra wysmuklić, szczesliwie jeszcze brzucha nie musze;)

dagi

Ja też stawiam na Salę  :)
url=http://www.przewodnikmp.pl] Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login
[/url]

zuzia

Ja też uważam, że jeżeli bardziej podoba Ci sie Sala to ją kup. Obejrzyj dokładnie koronkę, podszewkę, ozdoby i umów się, że Ci ją wyczyszczą.
Ja miałam sukienkę wypożyczaną. Fakt - byłam pierwsza i nikt przede mną jej nie mierzył ale liczyłam sie z tym, że może być np. po 1 ślubie.

asik801

dr_chaos

suziliu

Ja mam wymairy właściwie identyczne (tylko 2 cm wyższa). Wybrałam St. Patrick Rondalla - leżała cudownie, podkreśliła talię, klepsydrowatość figury. Polecam, spróbuj ja przymierzć

tachogti

Typical sharp-shooting, hard-drinking, katana-wielding, happily divorced housewife :P

dagmar

Tez glosuje na sale. Ale i te Villais bardzo mi sie podobaja...

mika