buty, buty, wszedzie buty ;)

Zaczęty przez zwierzatko_mojej_mamy, 01 Maj 2011, 11:05:30

konwalia

Ja miałam baleriny tamarisa z gumką na pięcie, to była masakra,  krew non stop, w końcu wywalilam zamiast reklamować.

A najbardziej kapciowate buty w życiu miałam kiedyś upolowane toddsy

konwalia

Wiecie że ja maciejek nie kupuję, bo dla mnie ta wkładka wygląda jak przepocona :-D

zwierzatko_mojej_mamy

ja mam maciejke - złote kierpce, te akurat są najbardziej profilowane i miękkie, jakie kiedykolwiek miałam, aczkolwiek na fali uwielbienia dla maciejki rok temu mierzyłam baleriny i podeszwa nadal taka boska, ale akurat wycięcia przy palcach miały dla mnie w takich miejscach, że było twardo i kłuło

a ostatnio odkryłam, że moje najukochańsze marynarksie mokasyny, w których ciągle pomykam, są właśnie z tamarisa - nie dość, że jak skarpetka na stopie są, to jeszcze jakoś mało śmierdzą - albo dobrze wietrzone, albo jakaś inna cudowna technologia tam jest lol
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

callja

Buuuuu :( W maciejkowych balerinach mogę sobie swobodnie & na dzień dobry włożyć kciuk za piętę :(

fasolka, proszę o Twój adres na priva, wyślę Ci balerinki tak szybko, jak to będzie możliwe - zapakuję je wieczorem, bo zaraz lecę do pracy.
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /

justynaaaa2

niewiemjaka, mnie też wszystko obciera, głównie z tyłu
mierzyłam mnóstwo, chciałam porządniejsze, skórzane ale one wszystkie są mega niewygodne, sztywne, twarde, albo za małe albo klapią
kupiłam w końcu 2 pary sztucznych w deichmanie, przynajmniej są miękkie i nie obcierają ;)
najgorsze że to samo mam z trampkami, wszystkie niewygodne

Kasia

Ja mam tak ze wszystkimi butami ale na szczęście tylko do pierwszej krwi. Jak juz zakleje plastrem, wszystko mi sie zagoi to buty juz sa wygodne.

wrobelek0403

W ogole nie nosze zakrytych płaskich butów bez stopki/rajstop. Juz sie przyzwyczaiłam, takie zycie :)

Tylko w niektórych szpilkach moge chodzić bez rajtek.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

jo_miekka

Mnie obciera wszystko w rajtkach czy bez. Sandały, klapki też.
Wyjątek stanowią moje najnowsze ukochane NB.

Kasia

mnie obciera w skarpecie i w rajtkach
po pierwszej krwi mogę już boso chodzić w butach :D

golinda

co do butów, mam taką małą sugestię
sytuacja, jaką mieliśmy ostatnio w firmie, dała mi pewną wiedzę na temat, który dotyczy także butów

chodziło o to, że rękawice, które sprzedajemy produkowane są ze skóry zamawianej w chinach. skóra świńska. garbowana tam na miejscu. do garbowanie używany jest chrom III. zdarza się, że podczas transportu (wilgoć, wysoka temperatura) wydziela się kancerogenny chrom VI, bardzo szkodliwy dla zdrowia
wszystkie skóry ekologiczne są wytwarzane przy użyciu chromu III, który podczas ich produkcji utlenia się do chromu VI.

nigdy już nie kupię i nie założę butów ze skóry ekologicznej
nie kupię też butów skórzanych sieciówek typu Zara, HM, bo ich skóry garbowane są w Chinach i jest wysoce prawdopodobne, że w transporcie chrom III utlenia się.

wrobelek0403

Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

salsa

golinda, dodam, ze np. Ryłko tez korzysta z chińskich skór , dlatego jakość ich butów jest taka słaba

ja znam temat, bo mój wujek przez dziesiątki lat produkował w PL buty (teraz zmienił branże bo tomu się rpzestało opłacać)

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

golinda

Cytat: salsa w 06 Maj 2016, 10:53:46np. Ryłko tez korzysta z chińskich skór , dlatego jakość ich butów jest taka słaba

no tak, ale jednak to jest skóra i chrom III, o ile się nie utleni, a teoretycznie nie powinien, nie jest szkodliwy
natomiast w przypadku ekologicznych zawsze się utlenia

golinda

żółte conversy nabyłam :)

wrobelek0403

o jakie fajne :)

ja w tych swoich chyba zmienie sznurówki na białe, mniej oczojebnie bedzie ;)

ziuta

golinda, fajne!
a miała któraś skórzane conversy? bo zastanawiam się czy białe nie lepiej wziąć w skórze, może łatwiej utrzymać w czystości?

konwalia

miałam czarne na cienkiej podeszwie na jesien i były fajne, dobrze sie czysciły

golinda

Cytat: ziuta w 09 Maj 2016, 13:10:36a miała któraś skórzane conversy?

ja mam cały czas :)
łatwiej utrzymać w czystości, to jasne

ale przede wszystkim one wg mnie są dużo wygodniejsze niż te szmaciane - ja je uwielbiam!

golinda

wszystkie moje dzieci zapytały, czy też im kupię takie żółte buty :D

tiliam

golinda,

Fajne! A Wy w tych conversach na gole stopy latacie? Nie obcierają??

golinda

Cytat: tiliam w 09 Maj 2016, 14:22:17
golinda,

Fajne! A Wy w tych conversach na gole stopy latacie? Nie obcierają??

skórzane mnie nigdy nie obtarły
te miałam raz i też ok

konwalia

Ja wszystko noszę na gołe stopy- conversy, baleriny, melisy, szpilki. I częściej mnie obetrze w rajstopach,  bo noga lata

inkageo

Fajne! A ja nadal nie mogę się zdecydować na kolor..
Imagine there is no hate

marax

mi się te moje conversy wydawały sztywne. Nie wiem czy te takie niższe są wygodniejsze ale spodziewałam się że one są jednak bardziej wygodne. Wole jednak ecco :)