Buty dla dziecka które już chodzi

Zaczęty przez marax, 24 Kwi 2011, 12:24:00

Angie

Kasia nie widziałam jeszcze u nas żeby ktoś ściągał buty dziecku :D
Też mam pełno piachu ;D

Kasia

u nas rózne rzeczy się dzieją ;) teraz coraz wiecej dzieci wychodzi w kostiumach kapielowych (innej odzieży do zmoczenia) ;) bo mamy fontanne i dzieciaki sie pluskaja ;)

jest co obserwowac na moim osiedlu, patenty bywaja ciekawe

Angie

Cytat: Kasia w 26 Maj 2011, 17:01:31
u nas rózne rzeczy się dzieją ;) teraz coraz wiecej dzieci wychodzi w kostiumach kapielowych (innej odzieży do zmoczenia) ;) bo mamy fontanne i dzieciaki sie pluskaja ;)

jest co obserwowac na moim osiedlu, patenty bywaja ciekawe

wow !! Super ;D
Ja w bliskiej okolicy nie mam fontanny ;D
Ale muszę Justę dopytać, bo ona kiedyś pisała, że koło niej jest  :knuje:

Kasia

tylko ta nasza fontanna to przy ruchliwym skrzyzowaniu jest ;)
taki plac miejski zrobili ;) szkoda ze nie w głębi osiedla

magdalinska

sciaganie butów do piaskownicy to dobry patent. Sama tak zrobiłam po pierwszym razie, jak miałam cm piasku w lazience :D

mobka

Ja mam na osiedlu caly plac zabaw piaskiem wysypany. Juz sie boje ;)

Kasia

Cytat: mobka w 26 Maj 2011, 22:19:31Juz sie boje wink
no niestety fajnie nie jest, ja młodego rozbieram juz przed drzwiami, wysypuję piasek na klatkę, otrzepuje mlodego,
niose do wanny, kąpiel, jak młody siedzi w wannie to doczyszczam buciki, wytrzepuję do reszty piasek z ubrań, doczyszczam siebie
potem mlodego ubieram, zajmuje czymś a sama biore sie za zamiatanie syfu na klatce, na przedpokoju, w łazience
potem łapię za mopa i jw.

no rytuał ;)
i tak codziennie :D lub prawie codziennie ;)

konwalia

Kasia jakbym miała co dzień klatke zamiatać, to wolałabym kupić dużą miskę, postawić przed drzwiami, dokonac otrzepania do niej, młodego do wanny, a zawartość miski przepłukac i do kibla :D

Kasia

nie mam gdzie trzymac miski ;) znając zycie to piasek byłby i w misce i poza nią
dodatkowo przeciez ja tez jestem w piasku wiec chyba by ludziska mieli miezły ubaw jakbym sie na parterze rozstawiła z wielka balią i najpierw młodego a potem siebie w niej otrzepywala

no i jak pójść do domu po miske taka nieotrzepana ;)
no z piaskiem tak jest i koniec ;) jest wszedzie, w butach pełno i na ubraniu jednak tez troche jest

na upartego nie musze sprzatac klatki ;) na parterze i tak jest wystarczajacy pierdolnik wiec jakbym tego piachu nie sprzatneła to nic by się nie stało
ale znowu kolejni wchodzący do domu wnosili by go więc wole zamieść ;) to tak strasznie się czyta ale w zasadzie to 5-10 minut roboty

jak dobrze sie zamiecie to mopa w mieszkaniu nieraz tez odpuszczam :D klatki nie mopuje bo mi szkoda mojego mopa na ten syf ;)

to tak jak na wakacjach, jak plaza piaszczysta to w pokoju jest pelno piachu, zawsze nanoszę ;)

konwalia

Cytat: Kasia w 26 Maj 2011, 22:45:24Cheesy klatki nie mopuje bo mi szkoda mojego mopa na ten syf wink
ja klatkę myję raz w mcu i zawsze po tym wymieniam wkład od mopa :D inaczej bym się zrzygała chyba ;)
zawsze worek mam już uszykowany, żeby wywalić

Kasia

u mnie w bloku sprzatają więc o ile sama czegoś wyjatkowo nie upackam to nie myję ;)
a zamiatam dość często w domu (zawsze coś się naniesie) to i na klatce w okolicy moich drzwi machnę (pod moimi drzwiami jest zawsze najwiekszy syf - taka lokalizacja mieszkania, że wszyscy mieskańcy bloku muszą koło niego przejść)

abkasia

w zwiazku z tym, ze hugo chodzi dobrze i juz calkeim dlugo :D
przelamamlam sie i kupilam mu ladne buty, niekoniecznie za 200 zl :D( nie zeby te za 200 byly zawsze ladne )
o takie :)

Kasia

magdalinska

fajne :) sama chciałam mojemu kupic jakies tramki, ale jednak uznalam, ze na razie niech chodzi w tych sandałach co ma (ale jednak nie za 200zł :D ). Beczki mu sie robia, wiec chyba trampki nie beda najlepszym rozwiazaniem... ale na drugi rok dostanie na pewo :)

ishka82

ja byłam dziś z Młodą u ortopedy (wizyta zalecona po kontroli USG bioder) i pytałam o buty...powiedział, że mają być wygodne dla dziecka i to tyle...noga rośnie i jak wszystko jest ok, to nie ma potrzeby usztywniania itp.

zuzia

marax

http://allegro.pl/sandalki-dzieciece-ecco-skorzane-buty-obuwie-26-i1628592968.html
kupilam takie tylko rozowe. Szalu nie ma ale juz nie mam sily dalej szukac .

Dodany tekst: 30 Maj 2011, 16:41:17

w factory 140 zl ...........

sonatina

ja w tym roku kupilam ignasiowi sandaly w coccodrillo, całe skórzane i tylko 109 zł. I tak nie mam pewnosci czy dotrwa rozmiarowo do konca lata.

elve

Ania wygina kostki do środka, to chyba niedobrze? Do tej pory stawiała stopy prosto. Chyba mnie czeka zakup nowych butów

marax

moja tez wygina jutro ide do lekarza nr 4 ............ kazdy ma swoja teorię .

elve

nie mam kiedy chodzić po lekarzach :( profilaktycznie kupię jej jakieś za kostkę

Angie

feeling.good

Dziewczyny, które kupowały dla dzieciaków buty NEXT. Jak jest z ich rozmiarówką? Warto kierować się przelicznikiem rozmiarów UK na nasze, czy tą ich miarką "jak mierzyć rozmiar buta".

Mam dylemat, bo z miarki wychodzi UK6, co niby odpowiada naszemu 23. Stach nosi jeszcze 21  :crazy: :crazy: :crazy: I teraz głupia nie wiem jaki rozmiar zamówić :(

Błagam, pomocy  :pray: :pray: :pray:

OlaFasola

feeling.good, my mamy tylko sandałki z nexta i 4 przyłożyłam do podeszwy tych 20 z ecco i są takie same.

feeling.good

ooo... Taka informacja juz przybliza mnie do celu. Haha dziekuje :beer: