Buty dla dziecka które już chodzi

Zaczęty przez marax, 24 Kwi 2011, 12:24:00

ddu

helena do niedawna chodziła tylko za rękę, najwyżej parę kroków w domu sama.
miałam dla niej półbuty, ale zrobił sie upał i nagle MUSIAŁAM  kupic sandały

kupiłam z marquity (nie mogę znaleźć w necie, zielone z kwiatkami), a ona kilka godzi później, wstała w nich i po prostu poszła!!!!

czyli dobry zakup ;)

ddu

nie :) w sklepie
po tym, jak wszystkie panie u lekarza zwrociły mi uwagę, że mała nie powinna na boasaka chodzic po kafelkach , weszłam do sklepu i kupiłam, jedyne, kt. nie były różowe ;)

Angie

marax ja mam bardzo dobre zdanie. Lena miała z tej firmy swoje dwie pierwsze pary butów.
Były super ;D Bardzo lekkie, miękka skórka, zginająca się podeszwa.

ddu

słuchajcie, a co z "papciami"
no bo też pewnie powinny być z poduszkami itp
ma lodowate stopy w samych skarpetkach, muszę coś wymyślić

Justynna

ddu, ja kupiłam Michałowi coś bardzo podobnego do tych: http://www.befado.pl/nasze-obuwie/obuwie-dla-chlopcow/poniemowlce/obuwie-dla-chopcw/poniemowlce/poniemowlece9-1451
Właśnie ze względu to, że miał zimne stopy, no i nie ślizga się już tak po podłodze :)

zosia2007

moj nie toleruje zadnych papci, w domu chodzi na bosaka, zimą czasem zakładam mu skarpety, które i tak zdejmuje

Justynna

zosia2007, Michał na szczęście nie protestuje, chętnie w nich chodzi, nawet czasem przynosi, żeby mu założyć :)

ddu

no na razie chodzi w skarpetach, ale mi jest zimno w stopy, więc może jej też?

justynna, dzięki! :beer:

Justynna

ddu, ja też z tych co mają wiecznie zimne stopy, bywa, że nawet śpię w skarpetkach  :blush:

magdalinska

na co zwracacie uwage kupujac buty dziecku? patrzycie na podeszwe? bo ja mam manie zginajacej sie podeszwy :/
np. widzialam fajne jesienne buty w smyku, ale podeszwa sztywna jak zelazo :/ w innym sklepie zimowe, tez fajne, ładne, nawet niedrogie, ale ta podeszwa tez sztywna.... :/ boje sie, ze jak kupie z taka sztywna to Kuba nie bedzie chcial w nich chodzic :/

zosia2007

dla mnie musza miec miekka/wyginajaca sie podeszwe, musza byc z oddychajacego materialu i miec jak najmniej przeszycod srodka aby mlodego nic nie uwieralo no i musza mi sie wizualnie podobac ;D

martullek

dla mnie muszą być jeszcze skórzane, a na pewno przynajmniej skórzana wkładka

zosia2007

o to tez, chociaz mlody mial trampki z h&m ktore skorzane nie byly ale bardzo wygodne, przynajmniej uwielbial w nich chodzic

magdalinska

to tak samo jak ja.... ale ciezka sprawa z tymi podeszwami, wiekszosc w przystepnej cenie maja sztywna podeszwe :/ z tanszych to tylko chyba elefanteny. Tramki mialam z coccodrillo - bardzo fajne
dzisiaj ide zobaczyc na buty zimowe :/

ziuta

magdalinska ja kupowałam w smyku i były bardzo różne te kozaki, w jednych się zginała podeszwa, w innych wcale. Trzeba podotykać, posprawdzać.

Kasia

te co ja kozaki kupiłam to takie doś mocno wyginajace, jesienne juz mniej ale tez się wyginały :knuje:

mobka

Ja tez kupowalam w smyku kozaki i sie wyginaja. Nie jakos super, ale sie wyginaja. Z reszta przez to, ze sa za kostke, to mocno cala noge usztywniaja. Przypuszczam, ze moje wybredne dziecko w nich ani kroku nie zrobi :D

Te jesienne co Kasia kupila tez ogladalam i sie wyginaly.

zosia2007

w ecco sniegowce sie super wyginaja, ogolnie sa bardzo fajne, no ale cena tez ponad 200 PLN

moja sasiadka kupila sniegowce FALCON dla swojego synka, tez sa ok, podeszwe maja gietka, sa cieple i maja jakies cos w srodku ze sie stopa nie poci. cena cos kolo 170 pln

sonatina

Ostnio Ignac dostał buty z nexta- sportowe. Są masakrycznie sztywne. Był w nich może ze 2 razy i poszły w odstawkę. Dostał też drugie- są już ok, tzn podeszwa dobrze się wygina ale w środku proste jak decha - wymysliłam juz, że kupię mu wkładkę i bdzie ok. Tak zreszta polecił mi lekarz żeby kupywać wkładke do butów nieprofilowanych.
Teraz kupiłam mu takie na zimę, popielate:

rubin04

Sonatina, tak OT: doczytałam o wiatrówce, i bardzo, bardzo Ignasiowi i Tobie współczuję! Ospa to koszmar..
ja Milcię zaszczepię.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login
  Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Angie

golinda z tego co ja wiem powinny mieć sztywną piętę, ale podeszwa powinna się zginać.

sonatina

rubin04
przyniósł z przedszkola. Nie był szczepiony i Igor też nie więc i on pewnie niedługo zachoruje.

marax

Cytat: sonatina w 18 Paź 2011, 16:18:35
rubin04
przyniósł z przedszkola. Nie był szczepiony i Igor też nie więc i on pewnie niedługo zachoruje.
na 99,9 zachoruje :(

magdalinska

ogladałam dzisiaj bartki, ładne wizualnie, ale sztywne jak cholera :/
to inaczej zapytam, jakie buty zimowe kupujecie dzieciom, z jakiej firmy?

Dodany tekst: 18 Paź 2011, 17:05:57

ja nie jestem ekspertem, ale gdzies czytałam, ze podeszwa powinna sie zginac na 1/3 długosci, zaraz za palcami chyba