Buty dla dziecka które już chodzi

Zaczęty przez marax, 24 Kwi 2011, 12:24:00

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

marax

Cytat: zuzia w 22 Maj 2011, 00:33:54
sorry, że dopiero teraz ale nie miałam netu
teraz Michaś ma wkładkę 15 cm.
perfect byłoby wiec albo 15 albo 15,5
wolałabym beżowe jeżeli mogę marudzić :)
................

Dodany tekst: nie, 22 maj 2011, 09:17:14

Dziewczyny kupilam te buty . Niestety dla ziuty nie bylo rozmiaru bo minimum to roz 22 i wkladka ok 13,5 . magdalinska zuzia zaraz wrzuce foty i decydujcie

Dodany tekst: nie, 22 maj 2011, 10:26:37

https://picasaweb.google.com/maraxela/Buty?authkey=Gv1sRgCNqBofLZ8Zv8kQE#

zuzia

marax

Skóra w środku i na zewnatrz podeszwa to jakieś tworzywo

Dodany tekst: 22 Maj 2011, 16:59:05

magdalinska i jaka decyzja . Moge je oddac we wtorek jak sa za duze . Aczkolwiek laura w jedne wakacje zmenila rozmiar o 1,5 cm

magdalinska

biore, biore :) daj nr konta i kwote z przesyłka, zaraz zrobie przelew

marax

Cytat: magdalinska w 22 Maj 2011, 16:59:17
biore, biore :) daj nr konta i kwote z przesyłka, zaraz zrobie przelew
sluchaj ja je jutro nadam i wtedy sie rozliczymy . nie mam pojęcia ile wyjdzie za przesylke - nie wiem czy mi to listem pojdzie ? w sumie jak w bombelkową koperte to dać to może przejdzie listem lekkie są

Dodany tekst: 22 Maj 2011, 17:02:01

PODAJCIE MI SWOJE ADRESY

magdalinska

oki, wysyłam pw

Dodany tekst: 22 Maj 2011, 17:08:58

nie wiem czy ci listem przyjma, u mnie by nie przeszło...

Kasia

listem muszą przyjąć!
nie ma czy chca czy nie
jest regulamin i musza go przestrzegać :) list jest do max 2kg
http://poczta-polska.pl/cennik.htm
co najwyzej moga gabaryt B policzyć ale to i tak wyjdzie taniej niż paczka, bo paczka jest liczona od 2kg

magdalinska

Kasia  a nie ma wymiarów? bo u nas sie zawsze czepiają, ze list jest za duzy, przekracza jakies tam wymiary, maja miare i jak przez nią przejdzie to ok, jak nie, to nie mozna zwykłym poleconym wysłac

Kasia

jak wejdziesz  w ten link co podałam i klikniesz w przesyłke polecona listową to wyskoczy ci taka tabelka
tam jest opisany gabaryt A i gabaryt B
sporo wejdzie :D

Dodany tekst: 22 Maj 2011, 18:53:40

Wymiary przesyłek listowych (nierejestrowanych, kartek pocztowych, przesyłek listowych poleconych i przesyłek listowych z zadeklarowaną wartością)

MAKSIMUM
Suma długości, szerokości i wysokości (grubości) - 900 mm, przy czym największy z tych wymiarów (długość) nie może przekroczyć 600 mm
MINIMUM
Wymiary strony adresowej nie mogą być mniejsze niż 90 x 140 mm
PRZY CZYM:

Wymiary przesyłek listowych nadawanych w formie rulonu wynoszą:
    Maksimum: suma długości plus podwójna średnica - 1040 mm, przy czym największy wymiar (długość) nie może przekroczyć 900 mm
    Minimum: suma długości plus podwójna średnica - 170 mm, przy czym największy wymiar (długość) nie może być mniejszy niż 100 mm
    Wymiary kartek pocztowych wynoszą:
    Maksimum: 120 x 235 mm
    Minimum: 90 x 140 mm

Wszystkie wymiary przyjmuje się z tolerancją +/- 2 mm.

Przy czym:

GABARYT A to przesyłki o wymiarach:
    MINIMUM - wymiary strony adresowej nie mogą być mniejsze niż 90 x 140 mm,
    MAKSIMUM - żaden z wymiarów nie może przekroczyć: wysokość 20 mm, długość 325 mm, szerokość 230 mm.
    GABARYT B to przesyłki o wymiarach:
    MINIMUM - jeśli choć jeden z wymiarów przekracza wysokość grubość 20 mm lub długość 325 mm, lub szerokość 230 mm,
    MAKSIMUM - suma długości, szerokości i wysokości (grubości) 900 mm, przy czym największy z tych wymiarów (długość) nie może przekroczyć 600 mm.

Wszystkie wymiary przyjmuje się z tolerancją +/- 2 mm.

ziuta

Cytat: maraxela w 22 Maj 2011, 09:33:07
Niestety dla ziuty nie bylo rozmiaru
Ooo, szkoda wielka!
Ale i tak dzięki za chęci maraxela:beer: :beer: :beer:

magdalinska

marax buty przyszły :) fajne sa :) jest lekki zapas, ale to dobrze, bo mam wrazenie ze mu noga urosła przez ostatni tydzien i te geoxy juz nie maja luzu (a miały!!)  :ohboy:
dzieki :)

marax

Cytat: magdalinska w 25 Maj 2011, 18:09:55
marax buty przyszły :) fajne sa :) jest lekki zapas, ale to dobrze, bo mam wrazenie ze mu noga urosła przez ostatni tydzien i te geoxy juz nie maja luzu (a miały!!)  :ohboy:
dzieki :)
za tą cene chyba nienajgorsze . Co sądzisz o gietkości . Mi sie wydaje ze jest ok .pewnie geox jest lepszy ale kosztuje 5 razy tyle.

magdalinska

na pewno geox lepsze, ale te, za taka cene to są super. sa gietkie, bo ja mam na tym punkcie jakas obsesje chyba, nie cierpie sztywnych butów (dla dziecka oczywiscie, bo sama to w jednych klapkach mam drewniana podeszwe ;) )
porównanie:
geoxy zginają sie jednakowo na całej długosci od palców do połowy podeszwy, a te najłatwiej zginaja sie w polowie, a w strone palców mniej (ale i tak są miekkie i Kuba chodzi w nich normalnie, tak samo jak w geoxach)
na codzien beda super

marax

Az nie moge uwierzyć ze poczta tak szybko dziala wczoraj ok 14 je nadalam .......................

magdalinska

ale jakby komus sie spieszyło i czekal na ten list, to tydzien szedłby ;)

ishka82

Cytat: magdalinska w 25 Maj 2011, 18:09:55
mam wrazenie ze mu noga urosła przez ostatni tydzien i te geoxy juz nie maja luzu (a miały!!)  :ohboy:
skąd ja to znam ;) zaraz lecę na targ popatrzeć, czy nie znajdę fajnych skórzanych butków, jak nie, to sklep i znów co najmniej 65zł :headbang:

didi_loczek

ishka82  :friends: my w poniedziałek daliśmy 40 Euro za sandały dla Wojtka; i to żadne tam ecco czy geoxy  :crazy:

fasolka1980

ishka82 65zł na skórzane??? gdzie ty takie masz?

ja się cieszyłam jak ostatnio kupiłam młodemu sandały za 99 zł  :crazy:

konwalia

laski w deichmanie są wybrane elefanteny minus 50%

ishka82

Cytat: fasolka1980 w 26 Maj 2011, 09:22:26
ishka82 65zł na skórzane??? gdzie ty takie masz?

ja się cieszyłam jak ostatnio kupiłam młodemu sandały za 99 zł  :crazy:
te co pokazywałam z firmy Kornecki tyle kosztowały ;) one mają skórzane całe wnętrze, a na zewnątrz coś innego...całe skórzane już były po 99zł ;D Niesttety nie są zbyt miękkie, u mnie nie znalazłam nic z na prawdę giętką podeszwą... Myślę, że Domi jeszcze chwilkę dosłownie w nich pochodzi :( A dziś kupiłam za 30zł całkiem ładne na targu, tylko kurde byłam pewna, ze one mają całe wnętrze ze skóry, a okazało się, że tylko wkładkę...zobaczymy jak to się będzie sprawować...najwyżej będą tylko do piachu i na działkę ;D albo będą fajne, albo będę miała nauczkę, żeby nie sępić i kupować w sklepie buciki dla Domi ;D

Angie

Lena w tym roku dostała takie ;D

http://allegro.pl/bartek-skora-lato-nowa-kolekcja-r-25-i1629324407.html

Są lekkie i miękkie, a jednocześnie mają wysoką i sztywną piętę.
Chodzi w nich dużo lepiej niż wcześniej.

Ale muszę jej coś kupić do piaskownicy, bo te zaraz zniszczy ...

Kasia

Ja widze ze niktórzy rodzice zdejmuja dzieciom buty przed piaskownica
co prawda wyglada to dziwnie ale po namysle stwierdzam że to całkiem nieglupi pomysł ;)

Angie

Cytat: Kasia w 26 Maj 2011, 16:38:50
Ja widze ze niktórzy rodzice zdejmuja dzieciom buty przed piaskownica
co prawda wyglada to dziwnie ale po namysle stwierdzam że to całkiem nieglupi pomysł ;)

:D :D  I one boso chodzą? :D

Kasia

w piaskownicy tak, juz nie raz tak widziałam :)

Michał ma wszytstkie buty "zapiaszczone"
sdzkoda ze sama nie wpadłam na pomysł zdejmowania młodemu butów, buty by ocalały, nie miałabym codziennie tyle piachu w domu ;)