jaki telefon polecacie?

Zaczęty przez brawurka, 12 Lis 2010, 19:40:31

justynaaaa2

to nie dla mnie tylko dla mojego ojca
pół dnia dzisiaj męczy M. który lepszy, a M. od 5 lat nie miał nokii, czytanie opinii w necie to o kant tyłka bo jeden pisze, że zajebista a za chwilę kolejny że do dupy, więc uznałam że mobka jako nasz specjalista oceni bardziej profesjonalnie ;D

zwierzatko_mojej_mamy

ja mam nokie lumie 610 nadal do sprzednia, tak tylko przypominam ;D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

jusia

a ja jestem zachwycona moim Sony Ericsson Xperia arc s, jak ja mogłam mieć wczesniej telefon z klawiaturą ;)
"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"

mobka

Justynaaa, nie pomoge za bardzo, bo ja ich w reku nei mialam. Tez czytam w necie specyfikacje i porownuje. Troche testow, opinie...
Ja bym Lumii nie brala, bo jestem zwolenniczka androida, ale to tak, nie bo nie. Ciezko mi porownac cos, czego na oczy nie widzialam.

justynaaaa2

wrobelek0403

mobka a ja mam pytanie z innej beczki, moze sie z czyms takim spotkałas. :knuje:

oddawałam juz dwa razy nokie 500 do serwisu, za kazdym razem z wadą "rozmówcy mnie nie słyszą, lub słyszą bardzo słabo, przegłuszenie, jak przez materiał". po wymianie czesci było ok na poczatku i wada wraca, ale tylko chwilami. Czy jest mozliwe ze ja moze za mocno dociskam telefon i blokuje głosnik??? czy moze jednak to wina telefonu i znow musze isc do serwisu?? :headbang:
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mobka

Cytat: wrobelek0403 w 27 Lis 2012, 11:20:17ze ja moze za mocno dociskam telefon i blokuje głosnik???
A probowalas mniej dociskac? :D

wrobelek0403

Cytat: mobka w 27 Lis 2012, 11:23:58
A probowalas mniej dociskac? :D

no probowałam, ale jak przestaje dociskac to słychac, ale to jest jakas bzdura, całe zycie tak samo uzywam tych telefonów i nagle problem?? trzymanie telefonu bez przyciskania jest niewygodne :/
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

emcia

Cytat: konwalia w 24 Lis 2012, 09:36:18
emcia, a jaki abonament? bo ja w orange mam całkiem fajne telefony do wyboru

dziś jadę obejrzeć ten wypasiony kalkulator, bo mnie kusi

choć wczoraj w kolejce stał dziadek 37r i rozmawiał przez s3, ale dziwnie to wyglądało ;)
59 zł, 550 minut chyba

konwalia

ishka pytałaś o lumię 800

wg mnie fajny telefon, prosty w obsłudze, wygodne menu i duży wyświetlacz, dość ciężka, więc fajnie leży w ręce, net szybko śmiga

minus znalałam jak na razie jeden-nie da się wysłać/odebrać mms-a/dzwonka przez bluetooth to jest niby jakieś zabezpieczenie systemu, bo z kompem się łączy przez bt

iksa_nl

Tez ja nabylam ostatnio.
Minusy:
Zadziwilo mnie zuzycie baterii przy wlaczonym wi-fi, wymianie danych etc. tylko 1 dzien. Moj stary (3-letni ;) ) samsung trzymal tydzien, ale to nie byl smartphone.
Musze sie chyba przyzwyczaic.
Jak wlacze tylko w domu, jakies 4-5 godzin dziennie to bateria wytrzyma nawet i 3 dni - szalenstwo haha.
No i kupilam po namowach biala, ale po zalozeniu zalaczonego nokiowego kubraczka (czarny) biale widac tylko przy wejsciu mini usb ;) juz mogli dac w dobrym kolorze do kompletu ;)
i mam problem, zeby zgrac filmy ze starego telefonu na nowy, probowalam tez przez komputer...zdjecia dalo rade a filmow nie. Moze to nie wina telefonu, tylko moja..

plusy juz napisala konwalia :)

konwalia

iksa to kwestia formatu, musisz sobie zmienić na komputerze w programie nokii

mi bateria trzyma 5dni :D ale ja wyłączam wi-fi jak nie korzystam, bo to skanowanie w szukaniu sieci żarło baterię(włączam jak korzystam)

ps. kupowałaś jakąś folię na wyświetlacz?

iksa_nl

Nie, nie kupilam zadnej folii. Staram sie nie nosic w kieszeni razem z kluczami ;)
No i dziecku nie daje.

co do formatu - masz na mysli Zune?
To tez sa pliki mpg wiec standard... pewnie niewielu uzytkownikow chce przerzucac filmy z komputera na telefon. Raczej tylko w odwrotnym kierunku.

mayagaramond

Samsung S3 czy galaxy note 2? a moze lepiej poczekać na S4? :D
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

konwalia

maya ja bym wolała note 2 jak dasz radę go trzymać w ręce przy dłuższej rozmowie

wrobelek0403

konwalia ja kiedys miałam folie na starej nokii, no fakt wyswietlacz chroni, ale sama folia szybko sie rysuje i kiepsko to wyglada.

mobka

Cytat: mayagaramond w 21 Sty 2013, 11:26:53
Samsung S3 czy galaxy note 2? a moze lepiej poczekać na S4? :D
Cos sluzbowo bys w nim robila? Bo jak nie, to s3 albo czekac.

konwalia

Iksa ja cos tam zgrywalam ovi suite

mayagaramond

Cytat: mobka w 21 Sty 2013, 12:21:54
Cos sluzbowo bys w nim robila? Bo jak nie, to s3 albo czekac.

Tylko do prywatnego użytku, do służbowego maja mi dac telefon. 
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

mobka

To nie bierz Note'a. Moim zdaniem wielkosciowo jest nieporeczny. A s3 do korzystania z internetu jest wystarczajacy ;D

vobi

mobka a co myslisz o Galaxy S3 mini? Standardowy S3 dla mnie za duzy i nieporeczny :(

mayagaramond

]
Cytat: konwalia w 21 Sty 2013, 11:36:4343 »Cytuj (zaznaczenie)maya ja bym wolała note 2 jak dasz radę go trzymać w ręce przy dłuższej rozmowie

Nie pomyslalam o tym...

damka

ja mam s3 - super sprzęt :) no i oczywiście biały :)

ddu

super susper

muszę w końcu faktycznie nowy telefon nabyć

pani z plusa mi poleca jakieę htc , samsungi...
ja bym nokię chyba najbardziej chciała
co z tymi lumiami?
kt. są ok?

i , prawdę mówiąc, boję się dotykowych telefonów.
z drugiej strony, obawiam się, że za kilka lat tylko takie będą w sprzedaży i im szybciej się przyzwyczaję , tym lepiej

telefon jest mi potrzebny do dzwonienia, smsowania, internet
nie zalezy mi na wypasionych aplikacjach, super telefonie

na 100 % nie chcę iphona

marlen_ka

poszukuję telefonu dla Pawła i szukam czegoś supr wytrzymałego. Telefon nie musi mieć internetu/supr aparatu/ wielkiego ekranu ale musi być wytrzymały na wodę, kurz, uderzenia upadki.
Wiem, że samsung ma serię telefonów SOLID.

Może miałyście z nimi do czynienia?