Aktualności KINOWE

Zaczęty przez salsa, 14 Gru 2008, 18:24:04

panikarola

Salt to film o biegającej Angie, tak dużo biegała, że aż schudła biedaczka ;) musieli go strasznie szybko kręcić, że się tak biegiem z jednego planu na drugi przenosiła!

mąż Angie był słodki, Olbrychski ok - ale mnie strasznie śmieszyła scena, jak to mieli jak oryginalni Rosjanie wódkę pić na zjednoczenie, tak teatralnie i śmiesznie to wyszło, że Amerykanie na pewno byli z D. O. zadowoleni :)
Nic tak nie cieszy, jak seria z pepeszy.

suegro

Cytat: panikarola w 30 Sie 2010, 14:45:51ale mnie strasznie śmieszyła scena, jak to mieli jak oryginalni Rosjanie wódkę pić na zjednoczenie

O tak.
Beznadziejne są te sceny z wódką.
"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

magdarynka

Cytat: panikarola w 30 Sie 2010, 13:45:51
Salt to film o biegającej Angie, tak dużo biegała, że aż schudła biedaczka ;) musieli go strasznie szybko kręcić, że się tak biegiem z jednego planu na drugi przenosiła!

mąż Angie był słodki, Olbrychski ok - ale mnie strasznie śmieszyła scena, jak to mieli jak oryginalni Rosjanie wódkę pić na zjednoczenie, tak teatralnie i śmiesznie to wyszło, że Amerykanie na pewno byli z D. O. zadowoleni :)
lol lol lol
lepiej bym tego nie opisala

tusia

A "Duże Dzieci" oglądałyście? :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Uśmiałam sie do łez lol
Dobry na poprawę samopoczucia, a akurat wtedy tego potrzebowałam i wybór filmu był strzałem w 10  :mocking:

Ostatnio zaczęliśmy chodzić do kina w środy, bo jest promocja Orange, więc grzechem byłoby nie skorzystać - 2 bilety w cenie 1 :D
http://beta.orange.pl/film-srody-z-orange.phtml
Życie jest dane człowiekowi tylko jeden raz, więc warto je przeżyć tak,
by nie odczuć męczącego żalu po latach spędzonych bez celu...

cherry

Bylam wczoraj na "Konzert" Mihaileanu - polecam

Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better. (Samuel Beckett)

wrobelek0403

to nie jest nowosc kinowa, poniewaz w Polsce... w ogóle nie była grana w kinach. Ja ogladałam u znajomych na dvd

The Boondock Saints II ( polskie tłumaczenie Swieci z Bostonu). Moze pamietacie pierwszą czesc sprzed prawie 10 lat ;) a jak nie to polecam obie.

Klimat troche jak u Tarantino, :D no i główni bohaterowie niczego sobie, mniam :D :D
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

szelma

Kiedyś dawno czytałam, że chcieli robić sequel, ale nie wiedziałam, że w końcu zrobili :D. Muszę obejrzeć, bo pierwsza część była super, a potem fajnie było zobaczyć parę miejsc na żywo w Bostonie :D.

wrobelek0403

szelma ostatnia scena w II czesci ewidentnie pokazuje, ze bedzie i III :D :D
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

tiliam

Byłam na "Ostatnim władcy wiatru"

słaby..

calla

Cytat: tusia w 31 Sie 2010, 15:01:57
A "Duże Dzieci" oglądałyście? :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Uśmiałam sie do łez lol
Dobry na poprawę samopoczucia, a akurat wtedy tego potrzebowałam i wybór filmu był strzałem w 10  :mocking:

Ogladaliscie. Pare razy sie usmialam i ... zasnelam ;-)

Dla mnie nic specjalnego.
Wenn Dir das Leben eine Zitrone gibt, mach Limoncello ;)

Lwica

My oglądnęliśmy Niezniszczalni/ The Expendables, z przedstawicielami macho oldboyów.
Myślałam że bedzie sieka i nie do zniesienia, ale nawet całkiem przyjemnie się panów oglądało, a krótki epizod Schwarzenegerra i mojego boskiego Bruca Willisa kapitalny.

Z męką za to dobrnęłam do końca Drużyny A, tragedia. 
Kiedy życie daje ci sto powodów do płaczu, pokaż mu, że masz tysiąc powodów do uśmiechu!

salsa

widziałam SALT
bieganina i w sumie nic wiecej
mozna objerzec raz

ogole lekki film

dzis Tetro - słyszałam, ze super - no to zobaczymy

Dodany tekst: 07 Wrz 2010, 12:04:59

byłam wczoraj na Tetro
jestem zachwycona tym filmem
piękny - zdjęcia, muzyka, taniec aaaa
ciekawy intrygujący - bardzo sprytnie opowiedziana historia, niebanalnie i długo nie wiadomo dokąd to zmierza
zorientowałam sie dopiero na 10 min przed rozwikłaniem zagadki
warto, moim zdaniem jedne z najlepszych filmów Coppoli !! jesli nie najlepszy ;) 

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

claridad

Od jutra wchodzi "Jej droga" - myślę, że bardzo ciekawy film, ale ja lubię kino bałkańskie :)

effik

Cytat: claridad w 09 Wrz 2010, 16:21:39
Od jutra wchodzi "Jej droga" - myślę, że bardzo ciekawy film, ale ja lubię kino bałkańskie :)

reżyserka Grbavicy... ojjj, to był film...
też lubię kino bałkańskie. i też chyba pójdę :)

effik

"Bazyl - człowiek z kulą w głowie" - byłam wczoraj. Jeunet znów mnie nie zawiódł :) klimat Delicatessen i Amelii utrzymany, ta sama kolorystyka zdjęć, humor i absurd, stali aktorzy (np. charakterystyczny brzydal Dominique Pinon) i cudowna galeria postaci :). Jest wiele "podchodów" i akcji w Ameliowym stylu. Są nawet nawiązania reżysera do siebie samego, ale jak lubicie Jeuneta, to same poszukajcie :D
Polecam!!!

tusia

Resident Evil Afterlife 3D
Spodziewałam się lepszych efektów 3D.
Byłam nastawiona na horror/thriller, a wyszło science-fiction.
Pomimo tego, podobał mi się. Lubię czasem obejrzeć taką "bajeczkę" ;)
Życie jest dane człowiekowi tylko jeden raz, więc warto je przeżyć tak,
by nie odczuć męczącego żalu po latach spędzonych bez celu...

OlaFasola

"zero" dawno tak dobrego polskiego filmu nie widziałm. Polecam

cherry

Salt sobie odpuscialam - obejrze na DVD.
Ostatnio bylam na szwedzkim "Allt flyter" tytul niemiecki "Männer im Wasser" przyjemny film na dobry humor. Teraz kolezanka wyciaga mnie na "Eat, pray, Love" z Julia Roberts (ksiazke tez mi pozyczyla, ale jeszcze nie zaczalam czytac.
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better. (Samuel Beckett)

cumberland

"Jestem miłością".... zmysłowe, nieśpiesznie kino jakie lubię, warto.

effik

Cytat: OlaFasola w 21 Wrz 2010, 13:15:53
"zero" dawno tak dobrego polskiego filmu nie widziałm. Polecam

widziałam sporo czasu temu. pomysł mi się podobał. ktoś zrobił to, co kiedyś miałam w głowie :D
chodzi mi o przenoszenie akcji z bohatera na bohatera i podążanie za każdym następnym :) fajnie, że się okazało, że da się to zrobić całkiem sprawnie :)

siog

a wiec bylam na eat, pray, love i mowie wam NIE idzcie na to do kina. NUUUUDAAAAA i ochota rozszarpac glowna bohaterke, glupia znudzona histeryczke. jednym slowem fuj!

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: siog w 29 Wrz 2010, 21:49:22a wiec bylam na eat, pray, love i mowie wam NIE idzcie na to do kina. NUUUUDAAAAA i ochota rozszarpac glowna bohaterke, glupia znudzona histeryczke. jednym slowem fuj!
moja mama z wielka nadzieja zabrala sie za czytanie tego i po lekturze powiedziala to samo ;) nie jestem w stanie zweryfikowac, bo nie czytalam ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

magoo

Cytat: siog w 29 Wrz 2010, 20:49:22
a wiec bylam na eat, pray, love i mowie wam NIE idzcie na to do kina. NUUUUDAAAAA i ochota rozszarpac glowna bohaterke, glupia znudzona histeryczke. jednym slowem fuj!
"entuzjastyczne" opinie na strefie sprawily ze ani ksiazki nie przeczytalam, ani do kina sie nie wybieram :)

cherry

Cytat: siog w 29 Wrz 2010, 21:49:22a wiec bylam na eat, pray, love i mowie wam NIE idzcie na to do kina. NUUUUDAAAAA i ochota rozszarpac glowna bohaterke, glupia znudzona histeryczke. jednym slowem fuj!
ufff...czytalam juz malo entuzjaztyczne recenzje w gazecie, po kilku stronach ksiazka wogole mi nie idzie (chyba przegapilam rezenzje na strefie)...wiec sobie odpuszcze.
Na obwolucie ks. jest zachwalana jako swiatowy bestseller.
Hmmm...na co by tu pojsc do kina....Weronika postanawia umrzec (raczej nie), The Private Lives of Pippa Lee...Fish Tank...The American ( z trailera wyglada na film akcji)...i Mammut z Gérard Depardieu