Aktualności KINOWE

Zaczęty przez salsa, 14 Gru 2008, 18:24:04

suegro

Cytat: effik w 13 Sie 2010, 16:36:08Cotillard, którą wielbię po roli Edith Piaf - ciekawam, co tu pokazała.

O tak, też ją lubię po tej roli!
A jak się pokazała sama zobaczysz :)
"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

salsa

Cytat: suegro w 13 Sie 2010, 16:42:06Cytat: effik  Dzisiaj o 04:36:08
Cotillard, którą wielbię po roli Edith Piaf - ciekawam, co tu pokazała.

O tak, też ją lubię po tej roli!
ja sie dołączam do grona lubiących :) oby do poniedziałku :D

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

effik

równie ciekawa jestem mojej cichej miłości zwanej Cillianem Murphym ;) choć on u Nolana chyba nie ma wielkich ról :)

szelma

Cytat: effik w 13 Sie 2010, 16:36:08Cotillard, którą wielbię po roli Edith Piaf

Świetna była!

Quand il me prend dans ses bras
Il me parle tout bas,
Je vois la vie en rose.
Lalalalallilila :D

effik

swoją drogą Cotillard to ładna babka jest, a została niesamowicie ucharakteryzowana do tej roli. widziałam ten film już ze 2 albo 3 razy.
i to mistrzowskie opanowanie gestu i mimiki...

suegro

Wróciłam z filmu "Bracia".

Smutno mi po nim, film nie jest może wybitny, ale porusza ważne tematy - Afganistan, Wietnam i to jak radzą sobie ludzie, którzy to przeżyli. Mocno mnie poruszył.

I świetny Toby Maguire.

Józef Piłsudski

wrobelek0403

suegro zgadzam sie,  :beer:

mnie tez b. sie podobał, swietnie zrobiony :)
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

effik

wróciłam z Incepcji ;) (Nolan powinien zrobić jeszcze Inseminację :D)
cóż mogę powiedzieć jako dyplomowany filmoznawca nieuprawiający czynnie zawodu lol

po raz kolejny stwierdzam, że światy Nolana są fascynujące :) facet zebrał paru swoich ukochanych batmanowych aktorów, dołożył "Juno" i Cotillard (hehehe, motyw z Je ne regrette rien mnie rozbawił :D) no i pana di Caprio, który, trzeba przyznać, się wykazał. trochę ta rola idzie w stronę Infiltracji i chyba dobrze dla samego di Caprio :)

podobało mi się. nie dość, że facet perfekcyjnie opracowuje swoje fantastycznie światy, to jeszcze nie brak w nich miejsca na dobre postacie grane przez dobrych aktorów. szkoda, że się Murphy'emu nigdy nie daje wykazać lol lol lol
no i ma reżyser poczucie humoru - "bo trzeba śnić z rozmachem, złotko" :D

czy też w finale mówiłyście w duchu "przewróć się, kurna"? :D
więcej nie zdradzam ;) czekam, aż więcej zadeklarowanych wiedźm obejrzy ;)

dragonfly

effik ale piknie to napisalas  :beer:

Dodany tekst: 14 Sie 2010, 22:25:28

Cytat: effik w 14 Sie 2010, 23:04:47dyplomowany filmoznawca

e, to branza filmowa ma teraz podzielone zdania!!!! nie moze byc ;)

wrobelek0403

Cytat: effik w 14 Sie 2010, 23:04:47czy też w finale mówiłyście w duchu "przewróć się, kurna"?

si si si :D :D

effik, mogłabys pisac recenzje zawodowo :D :D
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

effik

Cytat: wrobelek0403 w 15 Sie 2010, 00:06:54

si si si :D :D

effik, mogłabys pisac recenzje zawodowo :D :D

:D
wróbelku, zawodowo czy nie zawodowo, ale pisałam ;) teraz już powoli wychodzę z wprawy.

dragonku, no niestety dyplom dyplomem, ale do branży chyba nie należę jednak lol złotymi zgłoskami się w historii nie zapisałam lol ale kto wie, może wszystko przede mną :D

claridad

effik ja też się musze na to wybrać bo bardzom ciekawa.  A Twoja recenzja to cud, miód, orzeszki bighug

cherry

effik Swietna recenzja  :thumbup: My idziemy jutro, ciekawa jestem
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better. (Samuel Beckett)

effik

a propos Murphy'ego (wiem, ja zboczona jestem, ale uwielbiam gościa po kilku jego rolach) - nie wiem, czy widziałyście film "Śniadanie na Plutonie", może już kiedyś coś o nim opowiadałam. jeśli nie, KONIECZNIE obejrzyjcie :) to film Neila Jordana, gościa od m. in. "Wywiadu z wampirem", a ostatnio "Ondine"

http://www.filmweb.pl/Sniadanie.Na.Plutonie

suegro

Cytat: effik w 14 Sie 2010, 23:04:47no i ma reżyser poczucie humoru - "bo trzeba śnić z rozmachem, złotko" Cheesy

czy też w finale mówiłyście w duchu "przewróć się, kurna"? Cheesy

O tak!
Dlatego ta scena to był dla mnie majstersztyk. :)

Józef Piłsudski

effik

Cytat: suegro w 15 Sie 2010, 15:12:47

O tak!
Dlatego ta scena to był dla mnie majstersztyk. :)

:beer:

salsa

Incepcja bardzooo mi sie podobała (choc od połowy filmu juz wiedziałam co bedzie w zakończeniu - ale skoro od połowy to super, bo w wielu filmach wiem po 15 min :P )

świetna gra aktorska, ciekawe pomysł, trzymająca w napięciu fabuła i niesamowita wyobraźnia :) 

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

cherry

Incepcja film bardzo mi sie podobal. Jednak swego czasu Matrix czy Memento wieksze wrazenie na mnie zrobily.
Cytat: effik w 15 Sie 2010, 16:12:47czy też w finale mówiłyście w duchu "przewróć się, kurna"? Cheesy
tak :-)
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better. (Samuel Beckett)

effik

cherry, hehe, Memento zresztą ma tego samego reżysera :D dobry jest, oj, dooooobry :)

wrobelek0403

a ja do matrixa przymierzałam sie 3 razy, w koncu nie obejrzałam nigdy ;)

za to incepcja rulez :D

cherry

Byl ktos juz na "Salt" z Angelina i Olbrychskim? Widzialam zapowiedz...no nie wiem...moze typowy film z agentami...a moze warto dla Olbrychskiego pojsc ;-)

effik

Cytat: cherry w 17 Sie 2010, 10:46:00
Byl ktos juz na "Salt" z Angelina i Olbrychskim? Widzialam zapowiedz...no nie wiem...moze typowy film z agentami...a moze warto dla Olbrychskiego pojsc ;-)

zwłaszcza dla tego głęboko gardłowego "then you are a RUSSSSSSSIAN spy" lol

suegro

Cytat: cherry w 17 Sie 2010, 10:46:00

Ja zawsze wychodzę z założenia, że przekonam się osobiście :)

Józef Piłsudski

cherry

Cytat: effik w 17 Sie 2010, 11:59:30"then you are a RUSSSSSSSIAN spy" LOL
:-)
effik widzialas, ten film? myslalam, ze Olbrychski ma tam troche wiecej do powiedzenia ;-)

effik

Cytat: cherry w 17 Sie 2010, 11:02:47
:-)
effik widzialas, ten film? myslalam, ze Olbrychski ma tam troche wiecej do powiedzenia ;-)

nie, tylko trailer. 3 razy lol