Aktualności KINOWE

Zaczęty przez salsa, 14 Gru 2008, 18:24:04

aja

Cytat: abkasia w 01 Cze 2010, 14:01:51buty byly faje
a mnie wyciągneła koleżanka i w sumie troszkę się pośmiałyśmy
rewelacji nie było to nie jakiś super inteligentyny film ale nie żałuje że poszłam
buty to i mi się podobały - wszystkie bez wyjątków :)

effik

dziś idę na Gainsbourga. zobaczymy, co tam nakręcili :D

Dodany tekst: 18 Cze 2010, 21:53:47

byłam. Gainsbourg jest FANTASTYCZNY. jedna z najlepszych biografii filmowych jakie widziałam. oczywiście trochę przerysowana i mocno surrealistyczna, ale naprawdę warto :) :)
no i muzyka mrrrr :D

ddu

zapraszam na www.tofifest.pl
nowości, powtórki, starocie nigdy nie pokazywane ... i goście!
mam ochotę wielką na kilka pokazów

Dodany tekst: 19 Cze 2010, 21:38:24

Cytat: wrobelek0403 w 03 Cze 2010, 12:34:04
"Bracia" - polecam :thumbup:

i wbrew trailerom, wcale nie uczucia na linii kobieta-mezczyzni są istotą twego filmu.

ja widziałam pierwotną wesje "Braci", chyba duńska. byłam pod ogromnym wrażeniem....

nionczka

Cytat: effik w 18 Cze 2010, 08:13:33
dziś idę na Gainsbourga. zobaczymy, co tam nakręcili :D

Dodany tekst: 18 Cze 2010, 20:53:47

byłam. Gainsbourg jest FANTASTYCZNY. jedna z najlepszych biografii filmowych jakie widziałam. oczywiście trochę przerysowana i mocno surrealistyczna, ale naprawdę warto :) :)
no i muzyka mrrrr :D

O to moze i ja pojde do kina?
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

martullek

byłam wczoraj na Zaćmieniu - tak do towarzystwa, bo nie czytałam książek ani nie oglądałam dwóch pierwszych części, ale mi się nie podobało.

dowiedziałam się, że się nie znam (delikatnie mówiąc) ;)

effik

idę w niedzielę na Whatever works :) nareszcie.

mayagaramond

Bylismy wczoraj na Inception. Leonardo di Caprio jako spec od wkradanie sie w podswiadomosc i kradziezy mysli musi tym razem nie ukrasc mysl, ale ja wszczepic.

Rewelacyjny film.
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

suegro

Cytat: mayagaramond w 03 Sie 2010, 16:14:24Rewelacyjny film.

Podzielam opinię :)
A ostatnia scena - majstersztyk.

golinda to co polecasz z nowości?
"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

mayagaramond

Cytat: golinda w 03 Sie 2010, 15:30:15
dla przeciwwagi napiszę, że jedno z większych g..., jakie ostatnio widziałam ;D

haha, a czemu ci sie nie podobal?
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

OlaFasola

Wczoraj oglądaliśmy ghost writera, całkiem przyzwoity i świetne wnętrza.

suegro

Cytat: OlaFasola w 03 Sie 2010, 16:48:35świetne wnętrza.

Ooooo tak!
Fantastyczny był ten dom!

Dodany tekst: 03 Sie 2010, 15:52:49

Cytat: suegro w 03 Mar 2010, 01:07:05jo_miekka spodobał! Świetny film.

Pierwsze wrażenie - genialne widoki i ja chcę taki dom!!

:D

Józef Piłsudski

suegro

Cytat: golinda w 03 Sie 2010, 20:13:26

bo nastawiłam się na coś o wiele bardziej "psychologicznego", bardziej w klimacie "Raportu mniejszości", "The Jacket", czy "Efektu motyla"
a obejrzałam połączenie Jamesa Bonda z marną podróbą Matrixa i Raportu...
środkowa część filmu, w której przygotowywali się do "snu" była ciekawa, sam pomysł bardzo dobry, ale chyba było za dużo wszystkiego jednocześnie
strzelanki, pościgi i wybuchy to kompletnie nie jest kino, za którym przepadam
aaa... no i aktor z "Trzeciej Planety od Słońca" :D zaszufladkowałam go sobie i nie potrafiłam odszufladkować ;)

Czyli w zasadzie film jest gównem, bo nie tego się spodziewałaś, nie przepadasz za takim kinem i masz zaszufladkowanego aktora?

Dodany tekst: 04 Sie 2010, 09:43:50

Cytat: golinda w 03 Sie 2010, 21:13:26golinda to co polecasz z nowości?

z nowości? przecież mamy sezon ogórkowy

Napisałaś, że film jest kiepski, więc ciekawa jestem co polecasz :)

Józef Piłsudski

dragonfly

Cytat: mayagaramond w 03 Sie 2010, 15:14:24
Bylismy wczoraj na Inception. Leonardo di Caprio jako spec od wkradanie sie w podswiadomosc i kradziezy mysli musi tym razem nie ukrasc mysl, ale ja wszczepic.

Rewelacyjny film.
tez ogladalismy przedwczoraj i tez nam sie bardzo podobal  :highfive:

OlaFasola

Repo men - słabiutki, za dużo zupełnie niepotrzebnych flaków, niespójna fabuła. Mimo że bardzo lubię Foresta Whitakera to ledwo dobrnęłam do końca.

Wilołak - też mnie nie zachwycił, ale Benicio Del Toro faaaajny. W sumie tu też nie podobało mi się "epatowanie flakami", no i Wilkołak" był momentami tak kukłowaty, że aż wstyd.

rudasekawf

Potwierdzam Incepcja bardzo dobry film, ciekawa fabuła, trzeba troszeczke pomysleć. Jak dla mnie 10/10

wrobelek0403

jak dla mnie Incepcja była rewelacyjna :D :D :D trzyma w napieciu do ostatniej chwili...

Dodany tekst: 09 Sie 2010, 21:09:16

Cytat: golinda w 03 Sie 2010, 21:13:26aa... no i aktor z "Trzeciej Planety od Słońca" Cheesy zaszufladkowałam go sobie i nie potrafiłam odszufladkować wink

ojtamojtam :D ale wyrosło z niego niezle ciasteczko :D :D
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

dragonfly

Cytat: golinda w 10 Sie 2010, 21:54:37a jednak w kwestii gniotów zawsze wink
na rottentomatoes ma 80% - ale coz to jest skoro polska branza filmowa sadzi inaczej ;)

szelma

golinda, no to może podzielisz się bliżej opiniami polskiej branży filmowej. Bo, jak widać, branża filmowa ma tak samo negatywnie niejasne zdanie o Incepcji, jak krytyka literacka miała o Zafonie...

dragonfly

Cytat: szelma w 10 Sie 2010, 22:23:49Bo, jak widać, branża filmowa ma tak samo negatywnie niejasne zdanie o Incepcji, jak krytyka literacka miała o Zafonie...
dzizas - o tym samym myslalam  :rotfl: :rotfl: :rotfl:
:highfive:

szelma

Ciekawe, skąd mogłam przypuszczać, że rzeczowa dyskusja tak właśnie się skończy :D. Nihil novi sub sole :D.

salsa

szelma ja o Zafonie tez mam kiepskie zdanie :) ale ja to z własnego przeczytania nie z rozmów z krytyka :D

Dodany tekst: 13 Sie 2010, 14:37:49

Cytat: golinda w 10 Sie 2010, 21:54:37właśnie przed chwilą widziałam się z gronem znajomych z branży filmowej - zapytałam, co sądzą o Incepcji
rzadko mamy identyczne zdanie w kwestii jakiegokolwiek filmu..., a jednak w kwestii gniotów zawsze wink

he he blizej nieokreślona branża rzekła ze to gówno wiec chyba juz nie pójdę na ten film :D

(dobra, ide w poniedziałek, potem sie zapytam krytyków co mam o nim myslec :D )

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

szelma

salsa, no ale jednak to, to wiesz - tak jakby co innego ;).

Dodany tekst: 13 Sie 2010, 14:39:11

My może pójdziemy dzisiaj i jesli pójdziemy, to oznajmię Wam potem, co na temat tego gówna myśli belgijskie środowisko akademickie :D.

salsa

Cytat: szelma w 13 Sie 2010, 14:38:06
salsa, no ale jednak to, to wiesz - tak jakby co innego ;).

Dodany tekst: 13 Sie 2010, 13:39:11

My może pójdziemy dzisiaj i jesli pójdziemy, to oznajmię Wam potem, co na temat tego gówna myśli belgijskie środowisko akademickie :D.
moje zdanie nie ejst podparte autorytetem krytyki wiec pewnie się nie znam zupełnie ;)

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

szelma

salsa, bo Twoje zdanie to popierdółka w porównaniu do ;).

effik

ja idę na Incepcję jutro, więc się może wypowiem ;)
film dość długi jak na hollywoodzkie standardy, jak zauważam. toż nawet ostatni bollywoodzki My name is Khan został skrócony na potrzeby Europy i USA :D
Nolan, Murphy, yeah :D i Cotillard, którą wielbię po roli Edith Piaf - ciekawam, co tu pokazała.