Jakie imię Wam sie podoba?

Zaczęty przez zwierzatko_mojej_mamy, 01 Paź 2007, 22:48:58

wrobelek0403

Cytat: goga w 01 Gru 2013, 19:10:05
o matko - ja też, jak bym tego średniego złapała.................... dla mnie ten serial jest demoralizujacy

to nie jest serial dla dzieci ;) wrecz bym powiedziała, ze powinien byc dozwolony od 21 r. z. :D
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

salsa

ej,. no ja pisze tylko ze nie czuje imienia, nie krytykuje jakos przesadnie, po prostu nie widze tego imienia dla dorosłego człowieka

serialu nie ogladam-widziałam jeden odcinek, nie podobało mi się, nuda :P

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

zwierzatko_mojej_mamy

kacper mi sie nie podoba, kojarzy mi sie z melchiorem i baltazarem, a tych do normalnych meskich zaliczyc nie sposob, wiec mi rzutuja, rodzinke obejrzalam kiedys pol odcinka i nic mnie tam nie smieszylo ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

rudasekawf

rodzinkę  lubię :) jak włączę tv i leci to chętnie oglądam, ale tak żeby specjalnie to nie.

Kacper, Kasper czy jeszcze inaczej dla mnie zdecydowanie nie.

yoy

Kacper tez mi się z trzema królami kojarzy :D
i też uważam, że rodzinka.pl jest z lekka demoralizująca. A te krzyki tam to już w ogóle. Oni non stop na siebie wrzeszczą. Nigdy mi sie nie zdarzyło na kogoś tak wrzasnąć. No i powinno byc od 18roku zycia, a oglądają to dzieci (w szkole nam opowiadają, czasem nawet tekstami sypią)

tiliam

A czemu uważacie rodzinkę.pl za demoralizujący serial, czemu ma byc od 18 roku życia? Oglądałam pare odcinków, jak trafię to nadal oglądam bo lubię.
I serio nie widzę w nim nic złego ;)

Poza tym w ogóle nie rozumiem dyskusji nad imionami. To jest przecież tak subiektywne odczucie każdego, że trochę nie na miejscu jest mówienie, że jakieś jest nieeleganckie, czy gorsze.

justynaaaa2

tiliam znowu się z tobą dzisiaj zgodzę, ja też nie widzę w nim nic złego i też oglądamy ;D

wrobelek0403

jakby moje ewentualne dzieci miały zachowywac jak ta trojka, to bym utłukła ;) co nie zmienia faktu, ze jak ogladam to sie smieje ;)

Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

goga

dlatego, że te dzieciaki maja roszczeniowa postawe - mówie o tym srednim, który mnie niemiłosiernie wkurza - tylko daj daj daj, pyskuje matce i ojcu, robi ich w balona, zawsze wychodzi na jego i to w mało elegancki sposób, Kozuchowska wiecznie sie drze - to z tych 3-4 odcinków które obejrzałam, mały jest fajny, duzy normalny - sredni okropny.... 

ja wiem, ze to przerysowane i uwypuklone wady, ale dzieciaki, które ogladaja, biora przyklad i zachowuja sie podobnie
W życiu niewiasty można rozróżnić siedem okresów: niemowlę,
dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta
i młoda kobieta. (G.B. Shaw)

wrobelek0403

o wlasnie, zgadzam sie z gogą :)

abkasia

A mnie ogladanie grzecznych , nudnych dzieciakow zypelnie by nie zainteresowalo.. a tak cos sie dzieje.. ;D

niewiemjaka

ale sie rozpetala dyskusja lol niestety, nie wiem ktory to Kacper w Rodzince, moja kolezanka, ta ktora ma syna Kacpra nie oglada tego serialu, mieszka w stanach,
ALE nie chodzilo mi w ogole o to konkretne imie! tak mi sie jakos nasunelo, wiec je wpisałam,
i jestem OK z komentarzami Salsy, Golindy, i innych, które pisały o swoich skojarzeniach (każdy je ma)

TYLKO konkretnie nie spodobał mi się ten komentarz nionczki, jako absolutna prawda objawiona :D
czego pewnie nie miała na myśli, no ale .. padło ;)

i moglby to byc rownie dobrze Wiktor, Michał, Aleksander, Franek, whatever - kazdy ma skojarzenia, kazdy ma swoje ulubione i nieulubione, ale nikt kategorycznie nie pisze, że to imie jest nieeleganckie czy w inny sposób chujowe

ddu

ja się zaśmiewam przy rodzince do łez

no ale KAcper nie dam synowi na imię
kombinujcie dalej, nadal nie jesteśmy zdecydowani

margareta

Cytat: wrobelek0403 w 02 Gru 2013, 22:16:25
jakby moje ewentualne dzieci miały zachowywac jak ta trojka, to bym utłukła ;)
Też bym utłukła, ale poza tym, że dzieciaki są okropne i że jest pełno irytującego lokowanego produktu, to jest tam też dużo miłości i to mi się podoba.

rudasekawf

Ja rodzinkę odbieram jako przerysowanie ludzkich zachowań, zarówno jeśli chodzi o dzieciaki jak i rodziców. Każdemu dziecku zdarza się być niegrzecznym, każdemu rodzicowi zdarza się podnieść głos na dziecko. Przejaskrawione zwykłe ludzkie problemy :)

suegro

Cytat: ddu w 03 Gru 2013, 10:10:13kombinujcie dalej, nadal nie jesteśmy zdecydowani

No Julian przecież. :D

Nie widziałam ani jednego odcinka rodzinki. Co ja w ogóle robię. :D
"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

ddu

Julian ładnie. rzeczywiście,
ale czy tych julków, julek już nie za dużo?

suegro

Cytat: ddu w 03 Gru 2013, 15:58:05ale czy tych julków, julek już nie za dużo?

Julek może i tak, ale Juliana nie znam żadnego. ;)
"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

salsa

ja znam dwóch małych Julianów a i tak chciałam swojemu dać - no ale G. nie chciał wiec nie było dyskusji ;)

nionczka

Cytat: niewiemjaka w 01 Gru 2013, 16:40:57
golinda, no ja rozumiem, salsie sie kojarzy, Tobie brzmi - kazdeemu moze sie nie podobac, kazdemu kojarzyć, to jest ok
ale okreslenie z gory ze jest 'nieeleganckie' czy z kreskowki to juz tak ...

np. MI imię Bazyl tez kojarzy sie z imieniem dla psa, ale nie piszę od razu, że 'Bazyl to imie dla psa'

komuś kto ma Kacpra, nie powiedziałabym tego, o mówię tutaj. Moim zdaniem to dobzre, ze możemy się wymienić odczuciami. Ja jestem ciekawa zawsze tego jakie imiona się podobają. Nie znaczy to, że kieruję się lub przejmuję czyimś zdaniem. Bo to wiadomo kwestia gustu i indywidualnych doświadczeń.
Kacper brzmi dla mnie jak zdrobienienie. Moim zdaniem nie pasuje dorosłemu. Tak czuję. A moda jest, bo imię znajduje się w czołówce najczęściej nadawanych. W moich czasach należało do rzadkości.

salsa

nionczka, ja mam tez takie odczucia co do imienia Kacper-ze nie pauje dorosłemu
podobnie odbieram imiona Kajetan i Zuzanna (przepraszam, jesli ktos tak dał dziecku lub planuje )

nionczka

Cytat: niewiemjaka w 03 Gru 2013, 10:08:04TYLKO konkretnie nie spodobał mi się ten komentarz nionczki, jako absolutna prawda objawiona
czego pewnie nie miała na myśli, no ale .. padło

nie, prawda objawiona to nie była :-)

niewiemjaka

Cytat: nionczka w 03 Gru 2013, 18:49:50nie, prawda objawiona to nie była :-)
no to pisz Pani następnym razem, że dla Ciebie jest fe, bo jakbym tak chciała nadać memu potomkowi, to bym Cię musiała lać czy coś :P

ddu

Moje ostatnie odkrycie, niestety znowu dla dziewczyny, to "Adela" :)