Jakie imię Wam sie podoba?

Zaczęty przez zwierzatko_mojej_mamy, 01 Paź 2007, 22:48:58

niewiemjaka

Chermelle

Cytat: golinda w 28 Lis 2013, 14:01:51no ale ja nie jestem obiektywna, bo znam jednego i lubię

u mnie odpada Eryk i Witold bo znam i nie przepadam ;)

ale powiem wam, że taki wybór imienia to trudna sprawa ja pewnei zmianiałabym zdanie z 18 razy ;)

goga

ja od zawsze wiedziałam ,że Paweł ;)

a do Ddu pasuje mi Julian :)
W życiu niewiasty można rozróżnić siedem okresów: niemowlę,
dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta
i młoda kobieta. (G.B. Shaw)

margareta

errata

zuzia

Cytat: goga w 28 Lis 2013, 19:39:05ja od zawsze wiedziałam ,że Paweł
tak jak ja wiedziałam, że Michał. tylko trzeba było odpowiednio negocjacje poprowadzić :D
M. miał być Julianem po dziadku K. ale jak patrze teraz na niego (śpi obok, ja pracuje) to tylko Michał.

rubin04

Mi się podoba Helena i Antoni :)

(oba mają N wiec tak grają ze sobą)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

niewiemjaka

salsa

Kacpra bedą mieli nasi znajomi-ja "nie czuje" tego imienia, kojarzy mi sie z bajkami dla dzieci

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

Kasia

Mi z rodzinka pl. Nawet mi sie podoba :)

inkageo

Imagine there is no hate

nionczka

Cytat: salsa w 29 Lis 2013, 16:23:37
Kacpra bedą mieli nasi znajomi-ja "nie czuje" tego imienia, kojarzy mi sie z bajkami dla dzieci

mam podobne odczucia. Nie rozumiem tej mody. To takie nieeleganckie imię, jak z kreskówki

Dodany tekst: 30 Lis 2013, 18:36:30

Ddu, Jerzy dla mnie jest piękne, Tadeusza miała w szkole- dostojnie. I do Helenu pasuje. Julianów ostatnio jak psów, choć imię ładne.

wrobelek0403

Jerzy bedzie pasowac, wszak Bohun miał na imie Jerzy i Helene porwał :D :D
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

golinda

Cytat: nionczka w 30 Lis 2013, 18:35:01mam podobne odczucia. Nie rozumiem tej mody. To takie nieeleganckie imię, jak z kreskówki

tak!

niewiemjaka

Cytat: nionczka w 30 Lis 2013, 18:35:01Nie rozumiem tej mody. To takie nieeleganckie imię, jak z kreskówki
ale jakiej mody .. ? nie słyszałam o zadnej modzie na imie Kacper, to dosc stare i popularne imie, nigdy mi sie nie kojarzylo z moda, ale ostro oceniacie ;)

mi się podoba, ale przyjaciolka ma syna o tym imieniu, jest sliczny, madry, utalentowany, wiec tez dodatkowo pozytywnie wplywa na moje postrzeganie, no ja nie planuje Kacpra

golinda

Kacper jest dla moich uszu paskudne fonetycznie

niewiemjaka

golinda, no ja rozumiem, salsie sie kojarzy, Tobie brzmi - kazdeemu moze sie nie podobac, kazdemu kojarzyć, to jest ok
ale okreslenie z gory ze jest 'nieeleganckie' czy z kreskowki to juz tak ...

np. MI imię Bazyl tez kojarzy sie z imieniem dla psa, ale nie piszę od razu, że 'Bazyl to imie dla psa'

golinda

Cytat: niewiemjaka w 01 Gru 2013, 16:40:57np. MI imię Bazyl tez kojarzy sie z imieniem dla psa, ale nie piszę od razu, że 'Bazyl to imie dla psa'

no bo bazyl to pies sputnika ;)

Dodany tekst: 01 Gru 2013, 16:45:27

a na liście ddu jest bazyli ;)

niewiemjaka

Cytat: golinda w 01 Gru 2013, 16:44:43a na liście ddu jest bazyli
dlatego mi sie skojarzyło, bo akurat to po dziadku, wiec jej rodzinie sie kojarzy inaczej ;) i Bazyli jest ok;

chodzi mi o sposób tak bezwzględnego oceniania, ale to juz było tyle razy.. że .. ;)

errata

obok mnie mieszka dwóch Kacprów, jeden ma 19-lat i jest chrześniakiem mojej mamy, a drugi ma chyba 14 lat. I jest to dla mnie imię, jak imię ;D na mnie żadnego większego wrażenia nie robi, po prostu jedno z wielu imion ;D

justynaaaa2

zupełnie nie wiem czemu kacper jest nieeleganckie i jak z kreskówki  :hmm:
też mi się kojarzy jedynie z rodzinką.pl i nawet mi się podoba ;)
dla mnie zwykłe imię, jedno z normalniejszych męskich :) nawet chyba przez moment je rozważałam, ale zaraz odrzuciłam ze względu na r na końcu

wrobelek0403

w moim otoczeniu był i Kacper (syn sąsiadów) i KaSper (syn kolegi z liceum). :D

jak dla mnie imiona neutralne.

aaaa, i Ci pierwsi rodzice na pewno nie mieli konotacji kreskówkowych tylko religijne :D
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

golinda

Cytat: justynaaaa2 w 01 Gru 2013, 17:17:34też mi się kojarzy jedynie z rodzinką.pl

to na mnie tylko działa jeszcze gorzej, bo nie cierpię tego serialu

goga

Cytat: golinda w 01 Gru 2013, 17:27:13
to na mnie tylko działa jeszcze gorzej, bo nie cierpię tego serialu

o matko - ja też, jak bym tego średniego złapała.................... dla mnie ten serial jest demoralizujacy
W życiu niewiasty można rozróżnić siedem okresów: niemowlę,
dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta
i młoda kobieta. (G.B. Shaw)

golinda

Cytat: goga w 01 Gru 2013, 19:10:05
o matko - ja też, jak bym tego średniego złapała.................... dla mnie ten serial jest demoralizujacy

i idiotyczny
nie znosze i karolaka i kozuchowskiej i tych dzieciarów