Jakie imię Wam sie podoba?

Zaczęty przez zwierzatko_mojej_mamy, 01 Paź 2007, 22:48:58

zosia2007

mi się ostatnio Ida i Wanda podoba ;D
niestety R się ni podoba, nie wiem czemu :D

Kasia

mi tez moje, dość popularnie, imię nie przeszkadzało.

mobka

Dyrektorka mojego przedszkola miala na imię Adela.
Franki, Antosie, Stasie, Jasie to wszyscy sąsiedzi moich rodziców.
Mnie się bardzo Cecylia podoba, mogą babcia ma tak na imię, się chyba nie odwazylabym się tak corki nazwać.
Moje imię tez się rzadko teraz spotyka, choć u, Kuby w grupie jedna Kasia jest. Dubluja im się Julki (Juliany) i Jakuby. Więcej imion chyba się nie powtarza.

Dodany tekst: 02 Sty 2014, 11:52:28

Idę ja rozważalam dla córki, ale mężowi tez się nie podobała ;)

justynaaaa2

ja też tych "starodawnych" słyszę dużo, wszędzie
w sklepie, w parku, teraz na wyjeździe było dużo dzieciaków i chyba Franków kilku (można było usłyszeć na basenie albo na śniadaniu)

z imion z naszego pokolenia mam wrażenie, że wraca Joanna, bo już z kilkoma małymi się spotkałam :)

justynaaaa2

Cytat: zosia2007 w 02 Sty 2014, 11:50:09
mi się ostatnio Ida i Wanda podoba ;D
niestety R się ni podoba, nie wiem czemu :D
ja go rozumiem :D ale Ida fajna :)

zosia2007

Cytat: justynaaaa2 w 02 Sty 2014, 11:53:56
ja go rozumiem :D ale Ida fajna :)
Tadeusza tez nie chciał :D
a Pawlik czasami dalej jak Tadzik wygląda

Justynna

U nas Michał był wyborem z imion: Franek, Aleksander, Piotr, Michał i jeszcze jakieś, ale już nie pamiętam. Mąż miał decydujący głos ;D

Dodany tekst: 02 Sty 2014, 11:55:52

Cytat: zosia2007 w 02 Sty 2014, 11:55:01a Pawlik czasami dalej jak Tadzik wygląda
:D

Kasia

Cytat: mobka w 02 Sty 2014, 11:50:58Mnie się bardzo Cecylia podoba, mogą babcia ma tak na imię,
:highfive:

ja tak się zastanawiałam przy ciąży z Michałem. Mieliśmy typy Michał i Julia i się zastanawiałam czy aby Julii Cecylii nie dać :D

niewiemjaka

ja mam sąsiadkę Adelę :)

u młodego z rzadszych imion jest Kornel, Nadia, Tymoteusz, Ryszard, Iga, Oliwia, Zofia
a tak to 2 Pawły, 2 Natalie, 2 Karolów, Igor, Bartosz, Sławomir, Antek
żadnego Franka :)
my podążymy za trendem w takim razie ;) bo nasz też będzie Franek :) próbowaliśmy wybrać jakies imię, ale ostatecznie nam sie przypomniało, że Franka rozwazalismy przy Wiktorze (ma na drugie), no i zostanie Franciszek

justynaaaa2

niewiemjaka a to już wiadomo, że chłopak?

cumberland

no ja wiem, że Franów jest obiektywnie dużo, ale ja po prostu nigdzie innych nie spotykam, taki traf ;)

w poprzednim żłobie było za to dużo Witków i Oliwek
tu też ma jedną Oliwkę

niewiemjaka

Cytat: justynaaaa2 w 02 Sty 2014, 11:58:50a to już wiadomo, że chłopak?
no jeszcze nie lol ale tak "strzelil" na usg w 12tc, sie okaze na polowkowym, ale obstawiam ze chlopak, dla dziewczyny pewnie bedzie Julka lub Aleksandra, no Aleksander jeszcze rozwazany byl i wtedy i teraz dla swiezaka, po dziadku, ale mi sie jakoś Olek nie widzi, wiec zostanie kolejnym Frankiem na strefie :D

salsa

Wśród moich znajomy jest różnorodność są i imiona typu Jaski i Franki ale sa tez Krzysie Wojtusie Piotrusie Maćki Mateusze itp
są tez takie imiona dla mine dziwne : Kacper Kajtek a dla dziewczynki  Daniella (koniecznie przez dwa L0
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

niewiemjaka

aaa przypomniał mi się Król Julian lol
jade ulicom
opony asfat drom
pingwiny jak zobaczom drzewo
na zawał umyrom :D

jo_miekka

Zosia, nam też się Wanda podobała, nawet wysoko była w naszym rankingu.

Mobka, też miałam Babcię Cecylię. Córce bym nie dała, ale Celina już tak. Zresztą tak na Babcię mówiono.

U nas wśród znajomych dziewczynek też dużo Len. Wśród chłopców Franki, Antki, Jaśki i Leony. I Bronony dwa :D

ishka82

niewiemjaka, uwielbiam króla Juliana lol

mobka

Celina własnie nie, Cecylia tylko mi się podoba. A babcia tez Celina jest nazywana i jako dziecko nie wiedziałam jak w końcu ma na imię.
W ogóle babcia miała 8 sióstr była jeszcze Maria, Barbara, Kunegunda, a reszty nie pamiętam ;D

Kasia

a to na moją Cecylię Celka mówili ;) (Celka akurat średnio brzmi no ale przyzwyczajona jestem)
jak ktos mówił Celina to moja babcia od razu poprawiała, ze to inne imię ;)

abkasia

U nas w przedszkolu popularna jest: lena, julia, milena,
Z chlopiecych: mateusz, maciek,  oscar,

salsa

u nas była kiedys ciotka Melania, uwazam, ze ładne imie - ale mowili na nią Melka - masakra !

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

abkasia

A i 2 moje bliskie kolezanki nazwaly Aleksander.

golinda

moje imię było kiedyś bardzo mało popularne, w mojej szkole na 9 klas po 24 uczniów byłam jedyna, w przedszkolu tez
dziwaczne wydawało mi się to imię, a teraz bardzo lubię
i bardzo lubię imiona moich dzieci, zwykle spotykam się z opiniami, że piękne im imiona daliśmy ;D
i pasują do nich

(to też dzięki strefie ;))