Jakie imię Wam sie podoba?

Zaczęty przez zwierzatko_mojej_mamy, 01 Paź 2007, 22:48:58

rubin04

Cytat: golinda w 01 Sty 2014, 20:02:40
http://wiadomosci.onet.pl/ciekawostki/lena-i-jakub-to-najpopularniejsze-imiona-ubieglego-roku/e2swy

właśnie zauważyłam, że wszędzie się zrobiło sporo Len :)

a ja się tak ostatnio zastanawiałam czy np. rodzice dając Julia czy Lena czy inne tak popularne imie wiedzą że jest tak popularne i czy im to może zupełnie nie przeszkadza?

Bo ja bardzo nie chciałam dać takiego popularnego.

Dodany tekst: 02 Sty 2014, 10:54:17

A Adela super :)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Kasia

Cytat: rubin04 w 02 Sty 2014, 10:54:06a ja się tak ostatnio zastanawiałam czy np. rodzice dając Julia czy Lena czy inne tak popularne imie wiedzą że jest tak popularne i czy im to może zupełnie nie przeszkadza?
jak my się na Michała zdecydowalismy to w ogóle żadnych statystyk nie braliśmy pod uwagę, byłam bardzo zdziwiona gdy okazało się że to jest dość często nadawane imię :)
Nam musi się imię podobać, nieistotne czy jest to popularne czy nie.

rudasekawf

Ja wiedziałam, że Lena jest tak popularna i nie przeszkadza mi to. Ja mam najbardziej popularne imię w moim roczniku i jakoś nigdy nie odczułam dyskomfortu z tego tytułu :)

mobka

Cytat: rudasekawf w 02 Sty 2014, 10:56:55
Ja wiedziałam, że Lena jest tak popularna i nie przeszkadza mi to. Ja mam najbardziej popularne imię w moim roczniku i jakoś nigdy nie odczułam dyskomfortu z tego tytułu :)
Miałam tak samo z oboma imionami moich dzieci. Oboje z mężem tez mamy b. popularne w naszym roczniku imiona.

rubin04

Kasia, a ja nie mam poczucia ze Michał popularny, raczej Kuby i Mateusze mi częsciej dźwięczą w przedszkolu.

A ja nie wiem czy moje było kiedys bardzo popularne ale teraz jest chyba b.rzadkie, choć w złobku Mili raz je na korytarzu usłyszałam i mocno się zdziwiłam. Swoją drogą nie lubię swojego imienia, tzn. nie uważam  je za ładne.

niewiemjaka

ja w podstawówce miałam kilka Agnieszek, wiec chyba bylo popularne w moim roczniku, ale w życiu teraz dorosłym jakoś tak sie poukładało ze gdzieś sie rozproszyły i nie mam takiego grona koleżanek o tym imieniu, a przyjaciółka wyjechała, roczniki się miksują, wiec to tez nie jest takie super istotne chyba

Kasia

Cytat: rubin04 w 02 Sty 2014, 11:07:43Kasia, a ja nie mam poczucia ze Michał popularny
2009 czy 2010 to w pierwszej trójce chyba Michał był
bardzo byłam zdziwiona, bo dla mnie to takie bardzo normalne imię, nic modnego ;)

nionczka

Cytat: rubin04 w 02 Sty 2014, 10:54:06a ja się tak ostatnio zastanawiałam czy np. rodzice dając Julia czy Lena czy inne tak popularne imie wiedzą że jest tak popularne i czy im to może zupełnie nie przeszkadza?

różnie, niektórzy dają popularne, bo im takie do głowy przychodzą, takie widzą, takie słyszą. Inni mają inną motywację i to im nie przeszkadza, albo nie powstrzymuje ich, bo motywacja może być silniejsza. Poza tym popularność przy klasykach jest łatwiejsza do zniesienia niż przy modnych imionach. Ostatnio powiedziała mi koleżanka Ania, że jej nigdy nie przeszkadzało, że tyle Ań jest, bo to takie normalne imię.

rubin04

no tez prawda - wolałabym byc dwunastą Julią w klasie niż jedyną w szkole Dżesiką.

niewiemjaka

Cytat: rubin04 w 02 Sty 2014, 11:21:00wolałabym byc dwunastą Julią w klasie niż jedyną w szkole Dżesiką.
lol lol lol

nionczka

Cytat: rubin04 w 02 Sty 2014, 11:21:00
no tez prawda - wolałabym byc dwunastą Julią w klasie niż jedyną w szkole Dżesiką.
Jaśki i Franki nie rażą, ale na Oliwkę zawsze zwrócimy uwagę

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: nionczka w 02 Sty 2014, 11:22:02Oliwkę
ja nie, bo znalam w dziecinstwie i dla mnie to zupelnie normalne imie ;) franka nie znalam natomiast zadnego i nie wiem, czy to juz pisalam, ale ja sie w sumie ciesze, ze wiecej tych frankow jest, bo nie bedzie taki odklejony jeden z dziwnym imieniem w calej szkole, dzieci beda przyzwyczajone ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

cumberland

a ja Wam powiem, że nie wiem gdzie te Franki
tzn. wiem, ze na strefie dużo, jakoś chyba rozpoczyna drugą dziesiątkę w statystykach, wszędzie trąbią, że Jaśki, Franki, Stasie, Antki wracają, a ja na żywo nie znam żadnego innego poza moim ;D

ishka82

Cytat: ddu w 02 Sty 2014, 10:23:32
Moje ostatnie odkrycie, niestety znowu dla dziewczyny, to "Adela" :)
Adela, czy Adelina? bo ja znam tylko to drugie ;)

ishka82

Cytat: niewiemjaka w 02 Sty 2014, 11:08:27
ja w podstawówce miałam kilka Agnieszek, wiec chyba bylo popularne w moim roczniku, ale w życiu teraz dorosłym jakoś tak sie poukładało ze gdzieś sie rozproszyły i nie mam takiego grona koleżanek o tym imieniu
u mnie podobnie, teraz to czuję się, jakbym miała super oryginalne imię ;) lol a małych Agnieszek nie znam wcale ;D
sama dla dziecka nie chciałam bardzo popularnego imienia, ale te z nie chciałam super oryginalnego, więc wybrałam takie, które mi się podoba i nie jest bardzo często nadawane :) a szwagierka stwierdziła, że zawsze chciała dać córce Julia i nie obchodzą ją statystyki...różnie jest z tymi wyborami :)

rudasekawf

Cytat: nionczka w 02 Sty 2014, 11:19:34Ostatnio powiedziała mi koleżanka Ania, że jej nigdy nie przeszkadzało, że tyle Ań jest, bo to takie normalne imię.
I strefowa Ania Ci potwierdzi :)

ishka82

Cytat: cumberland w 02 Sty 2014, 11:30:34
Adelina? z plasteliną mi się kojarzy :D

o Adeli słyszałam
lol ja znam małą Marcelinę Adelinę ;) Adela bardziej mi się podoba, ale myślałam, że to zdrobnienie właśnie od Adeliny ;D

nionczka

Cytat: cumberland w 02 Sty 2014, 11:27:26a ja Wam powiem, że nie wiem gdzie te Franki
tzn. wiem, ze na strefie dużo, jakoś chyba rozpoczyna drugą dziesiątkę w statystykach, wszędzie trąbią, że Jaśki, Franki, Stasie, Antki

ja wiem. wśród moich znajomych od ponad 10 lat chłopcy dostają właśnie te imiona. Czasem jakiś Wojtek wpadnie, ale generalnie to jest ten skład. w przedszkolach i żłobkach, z którymi miałam styczność podobnie. I na placu zabaw.

Dodany tekst: 02 Sty 2014, 11:34:44

Ja znam Adelę 10 letnią

zwierzatko_mojej_mamy

cumberland w mnie w przedszkolu ;) jest antos,  dwa franki, dwa piotrusie, gabrysia, leon, klemens, zuzia, mateusz, dwie ole, dwie zosie, justyna, krzys, madzia, karol, adas

www.annawilk.pl

justynaaaa2

Cytat: ishka82 w 02 Sty 2014, 11:29:32
Adela, czy Adelina? bo ja znam tylko to drugie ;)
o Adeli słyszałam, natomiast Adelina pierwsze słyszę taki twór ;D
samo Adela też mi się jakoś dziwnie kojarzy, na pewno gdzieś się spotkałam z tym imieniem, ale jakieś takie "zapomniane" mi się wydaje  :hmm:

salsa

Cumber, ja znam duzo małych Franków Jasiów Stasiów Antosiów etc
ale Franków i Jasiów chyba najwecej z tych "starodawnych" włsnie na dniach narodzi się 5 Franek (nie licze tych strefowych)

ale np ja poza strefą nie znam ani jednej Leny :) a niby takie popularne ;)

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

zwierzatko_mojej_mamy

w zyciu nie slyszalam wyrazu Adelina

www.annawilk.pl

suegro

Ja współpracowałam z Adeliną. :)
"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski