Rowerek

Zaczęty przez Angie, 15 Kwi 2010, 23:40:31

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mika

Zuziaku my mamy hamax siesta, kupiony na allegro, ale nie wiem czy ty potrzebujesz pochylanie do spania, to zalezy w jak dlugie trasy bedziecie jezdzic, jesli bez pochylania to kupilabym prostszy model hamaxa

abkasia

ale czy wasze dzieci spia w czasie jazdy? bo ta glowa tak skacze i sie majta, ze my nei dawalismy malemu spac...
a teraz to Hugo jezdzi an swoim , maz na swoim i robia sobie wycieczki...
szkoda, ze ja nei moge z nimi jzdzic.. :(

mika

Np hamax kiss,sprawdzilabym tylko jak Misiek sie do niego miesci
Bo np siesta ma regulacje pasow tez w kroku, tzn dla wiekszych dzieci mozna przesunac ta sprzaczke do przodu a np hamax sleepy tego nie ma, nie wiem jak kiss

kotabma

Cytat: abkasia w 07 Sie 2012, 21:12:25ale czy wasze dzieci spia w czasie jazdy? bo ta glowa tak skacze i sie majta, ze my nei dawalismy malemu spac...
my jezdzimy w takich godz ze mamy pewnosc ze nie zasnie
jak raz zasnela to po prostu przelozylismy ja do wozka (na szczescie bylismy blisko domu)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mika

Kalina czasem zasypia, ale ona z Lukaszem potrafia isc na rower, pojechac 20 km na plac zabaw i wrocic, to w drodze powrotnej zasypia, pochyla siedzenie i nic sie nie majta

abkasia

Hugo jest starszy i duzo wiekszy juz, wiec moze dlatego sie mu bardziej glowa majta...

mika

Ja kiedys widzialam takiego starszego chlopca w foteliku jak spal, ale nie mial pochylonego oparcia tylko wlasnie w takiej normalnej pozuycji no to ta glowa mu latala rzeczywiscie, w takiej pozycji kalina nawet jezeliby zasnela to na pewno na krotko, przy pochylomym oparciu spi praktycznie jak w kolysce samochodowej

golinda

Cytat: zuzia w 07 Sie 2012, 19:22:40
potrzebuję fotelika rowerowego
help!
będę polewać! :)

my mamy fajny i polecany
jak sprawdzę co to, to dam znać

Dodany tekst: 07 Sie 2012, 21:38:29

Cytat: abkasia w 07 Sie 2012, 21:12:25ale czy wasze dzieci spia w czasie jazdy?

nasza potrafi zasnąć, jak nie zatrzymam się położyć fotelika to uderza głową w moje plecy...

zuzia

mika
polewam!

Dodany tekst: 08 Sie 2012, 07:22:43

Cytat: golinda w 07 Sie 2012, 22:37:37my mamy fajny i polecany
jak sprawdzę co to, to dam znać
:pray:

marcheewka

Cytat: mika w 07 Sie 2012, 20:09:48
Zuziaku my mamy hamax siesta, kupiony na allegro, ale nie wiem czy ty potrzebujesz pochylanie do spania, to zalezy w jak dlugie trasy bedziecie jezdzic, jesli bez pochylania to kupilabym prostszy model hamaxa

my też mamy hamax siesta i jest świetny! Olka już kilka razy w nim zasnęła, wiec nam to odchylanie bardzo sie przydaje.

Dodany tekst: 08 Sie 2012, 09:29:19

Cytat: abkasia w 07 Sie 2012, 20:12:25
ale czy wasze dzieci spia w czasie jazdy? bo ta glowa tak skacze i sie majta, ze my nei dawalismy malemu spac...
a teraz to Hugo jezdzi an swoim , maz na swoim i robia sobie wycieczki...
szkoda, ze ja nei moge z nimi jzdzic.. :(

Nic sie nie majta. Jak Ola zaśnie, to pochyla głowę i wali M kaskiem w pupę ;) Wtedy on odchyla fotelik i Ola leży, głowę jakoś tak trzyma na bok, nic nie opada. Tylko, ze ona jest zdecydowanie mniejsza, moze dla starszych dzieci to sie nie sprawdza.
Ola własnie często zasypia po placu zabaw, albo jak czasem nie śpi w południe a M ją zabierze na wycieczkę.
Ona bardzo lubi jeździć, ostatnio na placu zabaw chciaal włazić do obcego fotelika i jechać ;)

ziuta

Cytat: mika w 07 Sie 2012, 21:12:27Np hamax kiss,sprawdzilabym tylko jak Misiek sie do niego miesci
my mamy hamax kiss, K. jest wielki jak na swój wiek i spokojnie się mieści
regulacji pasów w kroku nie ma albo nie zauważyłam
no i u nas nie ma opcji zaśnięcia nawet po przejechaniu ostatnio 22 km, za bardzo mu się jazda podoba ;D

mika

a to widzisz zuziaku masz opinie ziuty z pierwszej ręki :) ja kissa nie widziałam na żywo i nei wiedziałam czy ma tą regulację czy nie, wiem że w sleepiego się starszy o miesiąc od Kaliny chłopiec nie zmieścił(jest bardzo duży jak na swój wiek),  a on tej regulacji nie ma

zuzia

polewam dziewczyny!

Angie

Pojechaliśmy dziś obejrzeć rowery. To niesamowite, ale Lena jeździ na dwóch kółkach ;D
Wsiadła i jechała, choć musi jeszcze dobrze opanować trzymanie kierownicy i pedałowanie ;D
Pewnie nie jeden upadek zaliczy
Opłaciła się jazda na rowerku biegowym :D

Chyba kupimy 16, choć jest na nią minimalnie za duża (są od 105 cm),
14 na wiosnę byłaby z kolei za mała.

Jakie macie rowery? Na mnie najlepsze wrażenie robią te z decathlonu.

Kasia

My mamy z decathlonu
fajne są jeszcze meridy, pełno ich widze na osiedlu.

No i brawa dla Lenki :bravo:

Angie

Kasia macie 14 czy 16?

Kasia

14, 16 w tym roku jakies gigantyczne dla Michała mi sie wydawały chociaz moze niepotrzebnie takie male kupiłam ;)

Angie

Ten mi się chyba najbardziej podoba
'

http://www.decathlon.com.pl/PL/cam-liti-141021014/#

niektóre są tak kiczowate, że  :ohboy: :ohboy: :ohboy:

golinda

Cytat: Angie w 16 Sie 2012, 22:04:32
'

niektóre są tak kiczowate, że  :ohboy: :ohboy: :ohboy:

fajny! :)

no ale wiesz, bez wstążeczek, pomponików, trąbek... nie wiem, nie wiem ;)

jusia

Cytat: Angie w 16 Sie 2012, 22:04:32
'

niektóre są tak kiczowate, że  :ohboy: :ohboy: :ohboy:
brawa dla Lenki  :bravo: :bravo:
my mamy 16 cali i kupowalismy w Go sport, dlatego sie na ten zdecydowalismy, bo ma hamulec w pedalach, a te w decathlonie mialy tylko reczny
"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"

Kasia

bardzo ładny :D
mi sie własnie białe podobaja :D
Michał tez ma biały rower

Dodany tekst: 16 Sie 2012, 22:12:53

Cytat: jusia w 16 Sie 2012, 23:11:23bo ma hamulec w pedalach,
nie pomyslałam o tym a widze ze młodemu by sie przydał

jusia

my mamy zolty :)
"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"

Angie

Cytat: jusia w 16 Sie 2012, 22:11:23
brawa dla Lenki  :bravo: :bravo:
my mamy 16 cali i kupowalismy w Go sport, dlatego sie na ten zdecydowalismy, bo ma hamulec w pedalach, a te w decathlonie mialy tylko reczny

słuszna uwaga  :hmm: 

Dodany tekst: 16 Sie 2012, 22:19:40

choć tu jest napisane, że są jakieś hamulce  :hmm:

golinda

tak szczerze - używacie hamulców w pedałach?

bo ja w swoim rowerze mam i czasami zdarza mi się przypadkiem wcisnąć - jakież jest moje zdziwienie :D

ziuta

kurczę, pamiętacie jak wstawiałam kiedyś filmik K. na rowerku biegowym - on wtedy nie siedział na siodełku tylko stał z ramą między nogami, pisałyście wtedy, żeby mu podnieść siodełko, bo ma za nisko - podniosłam i nic... on cały czas tak jeździ, w ogóle nie siada na siodełku tylko biega na stojąco i tym samym w ogóle nie uczy się łapania równowagi na 2 kółkach, co jest podstawową zaletą biegowego
nie wiem już jak go przekonać, nie mam pomysłu :crazy: