Rowerek

Zaczęty przez Angie, 15 Kwi 2010, 23:40:31

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

golinda

Cytat: olgaaa1 w 11 Kwi 2013, 15:47:54
Jajka a jak z jakością tego rowerku, bo ma raczej kiepskie opinie

ale jakością czego? N. nim rzuca, szaleje na nim, nic się nie rozkręca, nie chwieje, nie trzeba poprawiać, nie telepie się, kółka się nie telepią, raz skręcony i dopasowany jest bez zarzutu
wg mnie jakość jak należy
maluchom też na pewno kupimy tup tupy
no poza tym, że drewno nie lubi leżenia 2 tygodni na deszczu ;)

Angie

olgaaa1 Lena jeździła codziennie na tup tupie od kwietnia do jesieni i nic mu nie jest.
To był jeden z lepszych prezentów jaki dostała.

Justynna

Cytat: olgaaa1 w 11 Kwi 2013, 15:47:54
Jajka a jak z jakością tego rowerku, bo ma raczej kiepskie opinie
Jakość dobra.
M. wjeżdża nim w kałuże, energicznie zsiada i rzuca rower nagle tam, gdzie się zatrzymuje. A nadal cały, nic w nim nie klekocze, nie ma luzów  itd.

olgaaa1

Cytat: golinda w 11 Kwi 2013, 15:25:11
a ja chciałam drewniany ze względu na estetykę
tylko, że nasz ciągle zostawiany na dworze, już dziś wygląda mało estetycznie
ale to nie jego wina, tylko nasza ;)
Pytałam Ishka, tylko mój głupi telefon zamienił ishka na jajka  ;-)

golinda

Cytat: olgaaa1 w 11 Kwi 2013, 16:15:51

hahahaha :D

ishka82

Cytat: olgaaa1 w 11 Kwi 2013, 16:15:51
:rotfl: ja jestem zadowolona, nic się z nim złego nie dzieje, a w zeszłym sezonie był użytkowany dość intensywnie :) bożena.dp chyba też się na niego zdecydowała ;)

ziuta

Cytat: golinda w 11 Kwi 2013, 16:25:11a ja chciałam drewniany ze względu na estetykę
z tego samego powodu wybrałam tup tupa
poza tym na aluminiowe rowery jeszcze przyjdzie czas i będzie trwał do końca życia
tup tupy są moim zdaniem urocze :) i nic się z nimi nie dzieje, u nas w użyciu od kwietnia zeszłego roku, w sezonie na podwórku, zimą w domu, używany praktycznie cały czas
jestem z niego bardzo zadowolona

martullek

chcemy kupić Wojtkowi rower z pedałami? macie jakieś typy?

na razie oglądaliśmy rowery w decathlonie i chyba z lenistwa kupimy tam ;)

Angie

martullek na pulawskiej jest sklep z rowerami, trzeba kawalek pojechac w strone Piaseczna. Maja rowery mbike, zobacz sobie na stronie.

My w koncu tam kupilismy, ale te w decathlonie tez byly fajne.

martullek

Angie popatrzę. a jaki rozmiar kupiliście - 16 cali?

Angie

martullek tak :)

fasolka1980

my kupiliśmy w zeszłym roku w decathlonie, ale młody jakoś wtedy nie mkógł skumać jak się na tym jezdzi. Kręcił pedałami do połowy i potem w tył i tak w kółko :D ale jakoś tym sposobem się poruszał.

Moze w tym roku będzie lepiej.

Kasia

Mieliśmy kupić mbike na Puławskiej właśnie ale akurat nie mieli z kolemi 14 cali a nie chciało nam sie czekać dwa tygodnie jak pogoda idealna na tower była. Fajne rowery tam maja. To jest na przeciwko kosciola w Pyrach.

Ostatecznie kupiliśmy w decathlonie. Tez sie sprawdza rewelacyjnie.

yoy

Franek na gwiadke dostał biegowy z decathlonu. Uwielbia go. Już załapał równowagę i śmiga :D
Tup tup odpadł ze względu na drewno, bo u nas szybko by się zniszczył, ale znajomi mają i chwalą go sobie bardzo.

ishka82

Domi wreszcie dorosła do roweru z pedałami, ale i tak woli biegowy na razie ;D :D

feeling.good

Cytat: fasolka1980 w 13 Kwi 2013, 11:31:59
my kupiliśmy w zeszłym roku w decathlonie, ale młody jakoś wtedy nie mkógł skumać jak się na tym jezdzi. Kręcił pedałami do połowy i potem w tył i tak w kółko :D ale jakoś tym sposobem się poruszał.

Moze w tym roku będzie lepiej.

Stas też tak zaczął, ale kilka razy poprowadziliśmy mu nogi i skumał. Teraz śmiga po domu, świetnie opanował skręty i hamowanie. Może jutro zadebiutuje w terenie. A dostał ten z decathlonu: http://www.decathlon.pl/14-elphan-id_8167092.html

olgaaa1

Puky najbardziej leży Gabrysi, więc jakby któraś chciała sprzedać, to mogę odkupić  :-)

Kasia

Cytat: feeling.good w 13 Kwi 2013, 22:51:23
Stas też tak zaczął, ale kilka razy poprowadziliśmy mu nogi i skumał. Teraz śmiga po domu, świetnie opanował skręty i hamowanie. Może jutro zadebiutuje w terenie. A dostał ten z decathlonu: http://www.decathlon.pl/14-elphan-id_8167092.html
Michał tez na początku pedalow nie zalapal. Jeździł tez tak na pól obrotu. Ale mimo wszystko wychodziliśmy na rower codziennie i w końcu udało mu sie zrobic pełny obrót i od tamtej pory w wyścigach na podwórku juz brał udział.
Teraz nam marudzi ze nie chce dodatkowych kulek więc od nast. tygodnia ruszamy na dwóch.

zuzia

Misiek twardo twierdzi, że on pedałów nie chce :)

niewiemjaka

my mamy tez b twinna, super te rowerki sa, bo bardzo lekko chodza, w porownaniu z innymi, a mlody ma jeszcze drugi u dziadkow i chodzi ciezko
http://www.decathlon.pl/14-calipo-id_8202270.html#v1455696
ale minus wielki tego roweru to błotnik
jak jezdzic po kaluzach to plecy cale ochlapane, bo ten jest za krotki, na dodatek przymocowany na stałe, innego tu zamontowac z decathlonu nie mozna dokupic,  w zeszlym roku swoj mu zamontowal taki z przedniego koła :D, ale teraz R. zamontuje mu chyba na tej rurze od siedzenie i bedzie szpecił. trudno, no ale wyjscia nie ma, bo jednak i w lecie i w jesieni te kaluze beda i czasami nie ma jak przejechac tylko przez kaluze

zuzia

Kasia, niewiemjaka
a 14 to w tym roku są jeszcze ok? czy już maławe?

Kasia

dla Michała całkiem OK
to są normalne kółka IMO dla takiego szkraba
12 za małe, 16 pewnie ok
moze jak w tym roku szukasz roweru to Miska przymierz już do 16calowych - wiekszy wybór i na dłużej starczy
w zeszłym roku Michał pokracznie na 16 wygladał wiec odpusciliśmy, w tym roku nie wiem jak by to wygladało

w kazdym razie 14 jest jakby szyta na miarę ;) idealna na ten wiek

vobi

zuzia, ja bym juz 14-tek nie kupowala, Michal moze wyrosnac z nich jeszcze w tym roku. A na pewno na przyszly rok beda za male. Nie wiem ile ma wzrostu, ale przymierzylabym go raczej do 16-tek.

Dodany tekst: 15 Kwi 2013, 12:51:53

wg Decathlonu, 16-calowe rowery sa dla dzieci 4-6 lat (105-120 cm)
np. http://www.decathlon.pl/16-pirabike-id_8173586.html

niewiemjaka

Zuzia jezeli myslisz o kupnie dla Michała, to przymierzcie się do 16" już
ten który wkleiła vobi jest bardzo fajny, chcielismy go w zeszłym roku kupić, ale wtedy był nieco za duży jeszcze dla młodego..

martullek

my też chyba 16 cali kupimy