Rowerek

Zaczęty przez Angie, 15 Kwi 2010, 23:40:31

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

olgaaa1

Cytat: mobka w 29 Sie 2012, 10:18:22
Kuba mial 21 miesiecy. Kupilismy mu biegowy z decathlonu.

i dawał radę?
Moja Gabrysia raczej "pierdołowata" więc boje się, żeby się nie zraziła na tych dwóch kółkach. Tak się zastanawiam, może poczekam już do wiosny, a teraz kupie sanki :)

mobka

Olgaaa, ja bym na waszym miejscu poczekala. A Kuba do tej pory glownie po domu jezdzi, bo na dworze to nie bardzo. Wzielismy mu na urlop i w sumie tylko raz pojezdzil. Ale on ruchowo to mocno do tylu ;)

kotabma

Zosia ma jakos od wiosny - ale ona niestety jest za mala. bardzo sie interesowala jezdzeniem ale teraz jej przeszlo bo gdyby byla wyzsza o kilka cm byloby jej latwiej.
pewnie na wiosne dopiero ruszy na 100% a teraz czasem chce brac rowerek na spacer ale idzie (bo to jeszcze nie jest jazda) z 5 min i pozniej nie chce, kaze sie wozic ;)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

aja

u mnie Nat. pokochał go miłością bezgraniczną od początku i świetnie sobie radził ale jego siostra mając 1,5 roku nie potrafiła i nie chciała na nim jeździć mimo, że był przystosowany i specjalnie obnizony do jej wzrostu
wiec to chyba duzo od samego dziecka zależy

świetna hulajnoga tzn. siedzisko, ciekawe czy da się oddzielnie dokupić ?

Dodany tekst: 29 Sie 2012, 12:38:19

Dodany tekst: 29 Sie 2012, 13:40:16

Cytat: foszek w 28 Sie 2012, 23:54:47fajny pasek do noszenia rowerkow
musicie nosić rowery ?

fajna jest przedłużka do duzego roweru, korci mnie bardzo ale ma minus bo wtedy chyba nie moze być siedzisa/krzesełka zamontowanego  bo albo jedno albo drugie

olcia

Też myśle o tej hulajnodze na urodziny dla małej. Miałaby na wiosnę do jeżdżenia. Chociaż po 2 urodzinach chciałam jej kupić rowerem biegowy a obie rzeczy to raczej nadmiar szczęścia.no i w zasadzie nie wiem co wybrać. Ale chyba jednak na rowerek poczekamy.

foszek

Hulajnoga fajna rzecz, zwlaszcza 3-kolowa :D

mika

olcia moja Kalina dostała mini micro z baby seat na drugie urodziny i rowerek biegowy też, na hulajnodze śmiga, teraza już będziemy baby seat ściagać bo u kuzynostwa śmigała na zwykłej, na rowerku biegowym chodzi ;) hulajnoga mini micro jest o tyle fajna i różna od rowerka biegowego że ma inną technikę skrętu tzn. na niej trzeba balansować ciałem żeby skręcała a nie kręcic kierownicą...no i ona starczy gdzieś do 4-5 roku życia na pewno

Dodany tekst: 29 Sie 2012, 15:13:13

Cytat: aja w 29 Sie 2012, 14:37:56świetna hulajnoga tzn. siedzisko, ciekawe czy da się oddzielnie dokupić ?
da się dokupić sam zestaw baby seat ale on pasuje tylko do hujanog mini micro

Angie

Lena na biegowym śmiga, uwielbia go. A jej 9 miesięcy młodsza kuzynka w ogóle nie chce jeździć.

Justynna

Cytat: olgaaa1 w 29 Sie 2012, 10:07:56
Mam pytanie kiedy poraz pierwszy posadizłyście dziecko na rowerek biegowy.
M. dostał biegowy na drugie urodziny (w maju). I już bardzo dobrze sobie na nim radzi :)

aja

Cytat: mika w 29 Sie 2012, 16:12:19on pasuje tylko do hujanog mini micro
no właśnie hulajnoge mamy

mobka

Kuba tez raczej chodzi, ale ja od niego duzo nie oczekuje. On ruchowo naprawde mocno odstaje. Pojezdzi pare minut i schodzi. I ok. Przyjdzie moment, ze zalapie. A siodelko juz musilismy podniesc - jak kupowalismy po dkoniec maja, to w butach jeszcze byl o jakis centymetr za maly, a teraz bez butow juz ma podniesione ; D Wyciagnal sie ostatnio.
Musze sie na bilans 2 latka wybrac, ale do przychodni sie dodzwonic nie moge, grrrr. Wg moich pomiarow ma jakies 89-90cm.

magdalinska

ale wam zazdroszcze, kuba na biegowy nie wsiadzie. A jak wsiadzie, to kaze sie trzymac, dwa razy ruszy nogami i schodzi :/

mika

Aja to sprawdz czy nie macie modelu micro neon bo do nich nie pasuje ten zestaw baby seat, sam zestaw w aktywnym smyku powinni co sprzedac, niedawno byl na stronie. Ja kupowalam na allegro z takiego sklepu sportowego z katowic bodajze.

olgaaa1

Wiosna, odświeżam temat :)
Co myślicie o takim rowerku biegowym, z którego można później zrobić normalny rowerek? http://allegro.pl/rowerek-biegowy-bmx12-nowosc-2w1-3-kolory-i3134131554.html
miała któraś z Was?

marcheewka

Cytat: mika w 29 Sie 2012, 15:12:19
olcia moja Kalina dostała mini micro z baby seat na drugie urodziny i rowerek biegowy też, na hulajnodze śmiga, teraza już będziemy baby seat ściagać bo u kuzynostwa śmigała na zwykłej, na rowerku biegowym chodzi ;) hulajnoga mini micro jest o tyle fajna i różna od rowerka biegowego że ma inną technikę skrętu tzn. na niej trzeba balansować ciałem żeby skręcała a nie kręcic kierownicą...no i ona starczy gdzieś do 4-5 roku życia na pewno

Dodany tekst: 29 Sie 2012, 15:13:13
da się dokupić sam zestaw baby seat ale on pasuje tylko do hujanog mini micro

a Kalina szybko złapała balansowanie na hulajnodze?
Ola bardzo lubi hulajnogę, zawsze jeździ w decatlonie.
Zastanawiałam się nad tą mini micro, ale koleżanka ma i mowiła, ze jej córka absolutnie nie potrafi skręcać, a jest starsza.
Tylko, że jej córka  w sumie taka pierdoła do takich spraw, wiec może Ola zaskoczy.
Na tuptupie zaczyna jeździć, tzn już siedzi na siodełku i odpycha się nogami, no ale teraz widze, ze ta mało skrętna kierownica to chyba niezbyt dobry pomysł. Ola nie potrafi skręcić, schodzi z roweru i go odwraca ;) no ale na razie jeździ w domu, to pola manewru nie ma za dużo.

feeling.good

Stas bardzo chciał hulajnoge, u innych dzieci zawsze jeździł. Kupiliśmy mu na urodziny i raz na niej stanął :D za to na rowerze pedaluje, na razie tylko w domu ale jeździ.

konwalia

a może ktoś ma mini micro do sprzedania? albo widział gdzieś w dobrej cenie?

nionczka

U nas hulajnoga jest Ok, z rowerem gorzej. Ma trochę za wysoki, raz spadła i trochę się boi. Ale myślę, że w tym roku już będzie dobrze. Jak kupiliśmy rower, przejechała na nim baaardzo długi odcinek, myślę, że ok 3k km po mieście! Potem się zniechęciła. Ja też się późno nauczyłam.

olgaaa1

Dziewczyny, jaka jest różnica pomiędzy puky lr m i puky lr 1. Dla 2,5 latki raczej "pierdołowatej po mamusi" :-) ktory bedzie lepszy?  A moze jakas inna firma, bo drogi ten puky

golinda

olgaaa1, a może tup tup?
świetne są te rowerki. i tańsze

olgaaa1

Golinda, a mieliście ten? Mój mąż uparł się, że nie chce drewnianego, ale argumentów dlaczego, już nie ma :)

Justynna

olgaaa1, nie mam żadnych uwag do drewnianego Tup Tupa :) M. rozpoczął już drugi sezon rowerka biegowego ;)

ishka82

Cytat: olgaaa1 w 11 Kwi 2013, 15:20:22
Golinda, a mieliście ten? Mój mąż uparł się, że nie chce drewnianego, ale argumentów dlaczego, już nie ma :)
to może Milly Mally? My mamy i Domi go uwielbia :) wczoraj rozpoczęła tegoroczny sezon ;D widzę, że teraz ma tez hamulec, nasz nie ma ;) http://allegro.pl/rowerek-biegowy-milly-mally-dragon-hamulec-prezent-i3133852882.html

golinda

Cytat: olgaaa1 w 11 Kwi 2013, 15:20:22

a ja chciałam drewniany ze względu na estetykę
tylko, że nasz ciągle zostawiany na dworze, już dziś wygląda mało estetycznie
ale to nie jego wina, tylko nasza ;)

olgaaa1

Jajka a jak z jakością tego rowerku, bo ma raczej kiepskie opinie