remontujemy kasiadowe mieszkanie :)

Zaczęty przez kasiad, 15 Lut 2010, 11:09:51

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Kasia

no nic tu nie zrobię ;) ja bym jednak nie zgracała takiego małego pokoju :D

ale ja lubię przestrzenie :)

inkageo

Proszę się odnieść do mojego rysunku ;) Czy o to Ci chodzi ;)
Imagine there is no hate

kasiad

Cytat: ishka82 w 17 Lut 2010, 11:50:39
Dekoratorka ze mnie żadna, ale się wtrącę...my mamy lapcia, ale żeby wygodnie z niego korzystać i choćby drukarkę mieć gdzie postawić uważam, że biurko jest niezbędne ;D

no właśnie nic nie pisłam, ale jak nie będzie biurka tylko sam laptop to gdzie ja postawię drukarkę?

mayagaramond

Niestety nie znalazlam nic ladnego, ale czy daloby sie, zakaldajac ze TV bedzie na scienia miedzy kuchnia i lazienka przesunakc kanape to przodu, zeby bylo za nia nia miejsca na regal? Regal, ktory mialby tez zamykane szafki / szuflady (jak na fotach) i w nim zrobic miejsca na kompa.
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: Kasia w 17 Lut 2010, 11:54:01ale ja lubię przestrzenie Smiley
troche trudne do osiagniecia na 40-50 m2 ;D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

kasiad

inka fajne te biurko :)
nie wiem czy o taki regał/komodę mi chodziło, ale ustawienie mebli na planie bardzo mi sie podoba :)

mayagaramond

Cytat: Kasia w 17 Lut 2010, 11:54:01ale ja lubię przestrzenie

chyba malo kto lubi ciasnote ;)

Dla mnie zamiana pc na laptopa niewiele zmienia, bo jak pisala ishka i tak potrzebne jest miejsce, zeby przy nim siedziec. Pewnie, ze mozna strefowac na lozko, ale czasem komp jest potrzebny do zrobienie czegos konkretnego. Ja na laptopie nie lubie pisac i musialabym miec normalna klawiature
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

kasiad

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 17 Lut 2010, 12:00:15
troche trudne do osiagniecia na 40-50 m2 ;D

właśnie ;D
a dokładniej w połowie tego ;D

elve

kasiad przegladnij ten watek o malym wielofunkcyjnym pokoju http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,35,94543365,94543365,0,2.html?v=2

Dodany tekst: 17 Lut 2010, 12:03:09

mayagaramond moj pomysl z ukryciem biurka sie nie przyjął

kasiad

to już mamy 2 fajne plany :)
jeden justynowy, drugi inkowy :)

teraz chyba Mąż musi się wypowiedzieć :D

zwierzatko_mojej_mamy

moze zapytajmy kasiada jaki  ma budzet ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

mayagaramond

Cytat: elvelve w 17 Lut 2010, 12:02:26mayagaramond moj pomysl z ukryciem biurka sie nie przyjął

nie zauwazylam, bo czytam z doskoku.

talula

Kasiad,  a może to?

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20133400

biurko czerwone Inki ładne, ale strsznie niewygodne..miałam i dziekuje..ostatnio kupilismy to co w linku...

suegro

"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mayagaramond

Cytat: elvelve w 17 Lut 2010, 12:02:26kasiad przegladnij ten watek o malym wielofunkcyjnym pokoju http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,35,94543365,94543365,0,2.html?v=2

swietny watek!!! Az trudno uwierzyc, ze to tylko 28m². Moglabym tak przerobic moja kawalerke ;)

inkageo

Wersja z narożnikiem na środku i regałami pod ścianą. Mieści się rozkładany stół 90 na 90 cm, po rozłożeniu ma maksymalnie 129 na 168 cm.
Imagine there is no hate

mayagaramond

Cytat: inkageo w 17 Lut 2010, 12:12:21Wersja z narożnikiem na środku i regałami pod ścianą.

mnie sie ta wersja najbardziej podoba.

elve

inkageo

Cytat: elvelve w 17 Lut 2010, 12:15:05
inkageo krzesła nie wejda
No właśnie tylko dwa krzesła swobodnie.. Trzecie jak się stół przesunie bliżej wejścia do kuchni..
Imagine there is no hate

emcia

uważacie, że bez biurka się da?
moje ma 120 x 70 i nie uważam, żeby było wielkie
a nie mam PCta
stoi tu tylko laptop, drukarka, tablet , lampka i kubek z pisakami, dysk i głośniki już na parapecie
reszta to papiery i sporadycznie lakiery do paznokci ;)
moim zdaniem biurko to postawa jak się spędza przy nim dużo czasu i przy nim pracuje

elve

a jakby na scianie łazienki dac stolik, naroznik pod oknem, a scianka tv z miejscem na komputer na scianie od pokoju olka (jak w kurniczku)?

kasiad

nie wiem czy tyle regałów jest mi potrzebnych  :hmm:
tym bardziej gdyby były otwarte i widać by było ich zawartość  :hmm:

to już wolę dużą inkową szafę w pokoju Olka  ;)

Dodany tekst: 17 Lut 2010, 12:22:50

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 17 Lut 2010, 12:04:55
moze zapytajmy kasiada jaki  ma budzet ;)

jak zajdzie potrzeba to sie powiększy  ;)
ale jak widać dużo rzeczy musimy kupić ;D

inkageo

Przesunęłam stół pod okno i chyba taboret od strony sofy wejdzie, bo jest pół metra :)
Imagine there is no hate

elve

kasiad a wiesz że do pokoju Olka wejdzie szafa max 3,5 m ?

inkageo

Cytat: kasiad w 17 Lut 2010, 12:21:57nie wiem czy tyle regałów jest mi potrzebnych  hmm
tym bardziej gdyby były otwarte i widać by było ich zawartość  hmm

to już wolę dużą inkową szafę w pokoju Olka  wink
Ale regały mogą mieć zabudowane drzwiczki i nawet jakoś fajnie oklejone, bezuchwytowe. Tam można dużo szpargałów upchać.
Imagine there is no hate