remontujemy kasiadowe mieszkanie :)

Zaczęty przez kasiad, 15 Lut 2010, 11:09:51

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

elve

inkageo

Cytat: elvelve w 17 Lut 2010, 12:20:57
a jakby na scianie łazienki dac stolik, naroznik pod oknem, a scianka tv z miejscem na komputer na scianie od pokoju olka (jak w kurniczku)?
Narysowałam to, ale podejrzewam, że tam gdzie dałam narożnik są pewnie drzwi balkonowe i tv jest bardzo daleko od sofy..
Imagine there is no hate

elve

inkageo właśnie, ze nie, balkon jest u Olka

mayagaramond

a jakiej wielkosci jest kanapa?

I chyba lepiej byloby jednak wstawic sofe, a nie naroznik. I kanape jednak na nozkach a nie taka, pod ktora nie widac podlogi (chociaz takie bardziej mi sie podobaja). Chodzi o to, zeby meble sprawialy wrazenie lekkich.

Z drugiej strony jesli b. chcesz naroznik w mieszkaniu docelowym to pewnie nie ma senu kupowac teraz sofy.
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

kasiad

Cytat: inkageo w 17 Lut 2010, 12:30:15
Narysowałam to, ale podejrzewam, że tam gdzie dałam narożnik są pewnie drzwi balkonowe i tv jest bardzo daleko od sofy..

drzwi balkonowe są w Olkowym pokoju
więc śmiało narożnik wejdzie pod okno

Dodany tekst: 17 Lut 2010, 12:36:05

Cytat: elvelve w 17 Lut 2010, 12:27:45
nie takie były moje intencje

elv ale z czym?

inkageo

Cytat: elvelve w 17 Lut 2010, 12:30:42
inkageo właśnie, ze nie, balkon jest u Olka
Aaaaaa.. Ale do tv trochę daleko.

Dodany tekst: 17 Lut 2010, 12:38:25

Cytat: mayagaramond w 17 Lut 2010, 12:30:44
a jakiej wielkosci jest kanapa?

I chyba lepiej byloby jednak wstawic sofe, a nie naroznik. I kanape jednak na nozkach a nie taka, pod ktora nie widac podlogi (chociaz takie bardziej mi sie podobaja). Chodzi o to, zeby meble sprawialy wrazenie lekkich.

Z drugiej strony jesli b. chcesz naroznik w mieszkaniu docelowym to pewnie nie ma senu kupowac teraz sofy.
Maya i tak jest potrzebny pojemnik na pościel pod sofą, więc prześwitu raczej nie będzie pod spodem..
Imagine there is no hate

elve

inkageo ja mam podobnie i jest ok

a zrób zabudowę na całą "olkową" ścianę

kasiad

Cytat: elvelve w 17 Lut 2010, 12:20:57
a jakby na scianie łazienki dac stolik, naroznik pod oknem, a scianka tv z miejscem na komputer na scianie od pokoju olka?

ta wersja też mi się podoba :)

inkageo

Imagine there is no hate

elve

kasiad w tym linku chciałam pokazać, ze mozna fajnie komputer schowac w takiej ściance TV

mayagaramond

ale stol przy wejsciu do lazienki nie jest za dobrym pomyslem - siedzysz przy obiedzie, a ktos musi isc do toalety ;)
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

kasiad

Cytat: elvelve w 17 Lut 2010, 12:41:05
kasiad w tym linku chciałam pokazać, ze mozna fajnie komputer schowac w takiej ściance TV

elv obawiam się, że Mężowi takie schowanie komputera nie przypadnie do gustu  :hmm:
On jest tradycjonalistą i pewnie wolałby biurko  :hmm:

inkageo

Dobra wersja poprawiona i biorę się do roboty, bo od godziny nic nie zrobiłam..
Imagine there is no hate

kasiad

Cytat: mayagaramond w 17 Lut 2010, 12:42:25
ale stol przy wejsciu do lazienki nie jest za dobrym pomyslem - siedzysz przy obiedzie, a ktos musi isc do toalety ;)

maya na takie drobne niuanse nie zwracam uwagi  ;)
najważniejsze jest dla mnie fajne ustawienie mebli i efekt końcowy :)

zwierzatko_mojej_mamy

ale pedzicie ;) co do naroznika i szaf za nim to nie wyobrazam sobie ogladania tv z odleglosci metra ;) chyba ze 19 calowy :)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

kasiad

Cytat: inkageo w 17 Lut 2010, 12:44:06
Dobra wersja poprawiona i biorę się do roboty, bo od godziny nic nie zrobiłam..

jak to nie zrobiłaś  :crazy: zrobiłaś i to KAWAŁ dobrej roboty !!!  :beer:  :thankyou: :thankyou:

Dodany tekst: śro 17 lut 2010 12:48:22 GMT-1

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 17 Lut 2010, 12:45:04
co do naroznika i szaf za nim to nie wyobrazam sobie ogladania tv z odleglosci metra ;) chyba ze 19 calowy :)

ha to 32 cali nie dy rydy oglądac z 1 metra ;D

inkageo

Ja jestem ślepa i z bliska oglądam tv :D Z odległości 3 m to ja już nie widzę napisów na tvn24 :D
Imagine there is no hate

kasiad

tak patrząc na ten plan, to chyba lepszym rozwiązaniem byłby narożnik naprzeciwko ściany z tv na tej sciance od łazienki,

gdy łóżko będzie stało pod oknem, to jak któreś będzie w kuchni stukało garami, to drugie długo nie pośpi ;D

inkageo

W sumie od sofy do tv jest ok. 3,5 m, to jednak wcale nie tak dużo.
Imagine there is no hate

inkageo

Gdy sofa jest na środku pokoju (wersja by maya) to od oparcia sofy do telewizora jest ok. 180 cm.
Imagine there is no hate

zwierzatko_mojej_mamy

ludzie - ja mam -4,5 i -5 na obuócz i mam tv 3,5 m dalej - metr to idzie zwiariowac ;) polecam wiekszy tv a nie blizej mniejszego :D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

Kasia

a kasiadzie jaki macie TV?
jaki ew planujecie kupić?

ja odglądam tv z odległosci ok 4m i jest OK
telewizor mamy chyba 37cali