remontujemy kasiadowe mieszkanie :)

Zaczęty przez kasiad, 15 Lut 2010, 11:09:51

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

inkageo

Jeszcze wersja druga z kwadratowym stołem 90x90cm. Ale mało szafek tu jest, tak średnio mi się podoba..
Imagine there is no hate

mayagaramond

Cytat: inkageo w 17 Lut 2010, 21:15:02Jeszcze wersja druga z kwadratowym stołem 90x90cm. Ale mało szafek tu jest, tak średnio mi się podoba..

a na tej scianie gdzie jest tv  nie mozna robis zabudowy?
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

inkageo

Cytat: mayagaramond w 17 Lut 2010, 21:19:31

a na tej scianie gdzie jest tv  nie mozna robis zabudowy?
Racja, można :D :beer:
Imagine there is no hate

mobka

Cytat: mayagaramond w 17 Lut 2010, 21:19:31

a na tej scianie gdzie jest tv  nie mozna robis zabudowy?

Maya, no wklejalam propozycje takiego rozwiazania :) Tylko w troche mniejszej formie, bo ta scianka nie jest za duza.

Inka, ale po co wiecej szafek, jak u Olka w pokoju ma byc duza szafa w zabudowie? Dla mnei jest ok. Ewentualnie mozna gdzies jeszcze jakis slupek postawic, i zawiesic takie szafki jak maya pokazala. Moga np. nad kanapa i regalem wisiec.

inkageo

Nie wiem ile tam jest naprawdę miejsca, bo drzwi wstawiałam na oko, nie ma szczegółowych wymiarów na rzucie..
Imagine there is no hate

mobka

Slupek mozna np. postawic zaraz przy drzwiach od Olkowego pokoju.

elve

mobka w Olkowym pokoju ta szafa jakaś wielka nie będzie, max 3,5m na 3 osoby

Dodany tekst: 17 Lut 2010, 21:24:33

Cytat: mobka w 17 Lut 2010, 21:23:11
Slupek mozna np. postawic zaraz przy drzwiach od Olkowego pokoju.
słupek, szafkę, półeczke i się graciarnia zrobi :rotfl:

inkageo

Dokumenty, rachunki, nie wiem czy bym to w pokoju dziecka zostawiła :D Ale pewnie da się upchać w salonie. Ubrań chyba też u dziecka bym nie zostawiła, jeszcze by mu przyszło do głowy przetestować nożyczki :D
Imagine there is no hate

mobka

Jak dla mnei ma byc tam stol i biurko to juz jest graciarnia  :blush:

Ja bym zostawila tak jak na tym planie od Inki wkleilam. Tylko jedna komoda procz wymienipnych rzeczy. A u Olka mozna narozna te szafe wstawic. Zwierzatko mowi, zejej jest olbrzymia ;)
Ja mam 3,5m na nas dwoje, nielugo troje i zamiar jest zeby 2 komody dodatkowo w dziecinnym postawic i mala "szafe" w postaci slupka. U Olka w pokoju tez pewnie komody beda procz szafy (tak zakladdam). I tam beda jego rzeczy.

Dodany tekst: 17 Lut 2010, 21:28:11

Inka z takimi wymaganiami  nie moglabys w 2 pokojach  mieszkac :D

aja

Cytat: inkageo w 17 Lut 2010, 20:57:28A co Wam się w tej wersji nie podoba, komputer ma być schowany w zabudowie na ścianie z tv..
nie wiem czy to dobry pomysł z tym stołem - Olek będzie się o wszystko rozbijał - ;D  a jak się rozpedzi ze swojego pokoju az do kuchni to już ma kawałek prostej hihihi

zwierzatko_mojej_mamy

no to ja widze to tak ;) bez biurka w pokoju, bo w kazdym innym wypadku bedzie zawalone jak cholera ;D biurko bym dala do pokoju olka jednak ;) wydzielonej czesci znaczy sie ;)

Dodany tekst: 18 Lut 2010, 03:50:47

bo jak widac na zalaczonym obrazku - pokoj olka to jest ponad 1/3 mieszkania - ja bym nie rezygnowala z walki ;D

Dodany tekst: 18 Lut 2010, 03:51:05

edit
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

kasiad

Cytat: konwalia w 17 Lut 2010, 19:58:18

a fajnym rozwiązaniem stolikowym jest to:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10092551

fajny ten stolik, podoba mi się :)
ciekawe tylko czy wygodne są te krzesła  :hmm:

Dodany tekst: czw 18 lut 2010 07:27:38 GMT-1

Cytat: konwalia w 17 Lut 2010, 19:58:18

to ja zrobiłabym taki kącik w kuchni, nawet kosztem blatu/barku

konwalia nie wyobrażam sobie sytuacji, że ja w kuchni np. smażę rybę, a Mąż siedzi obok mnie przy komputerze
jak pichcę, zamykam się szczelnie, bo inaczej całe mieszkanie śmierdzi tym, co się aktualnie gotuje
nie zafunduję Mężowi takiej przyjemności ;D

Dodany tekst: czw 18 lut 2010 07:29:16 GMT-1

Cytat: justynaaaa2 w 17 Lut 2010, 20:07:47
ale czy to nie jest za mały pokój na stawianie kanapy na środku i jeszcze regału za nią?  :hmm:

jest ;D

Dodany tekst: czw 18 lut 2010 07:36:20 GMT-1

Cytat: justynaaaa2 w 17 Lut 2010, 20:25:05
kasiad idzie na rekord :D

:D mówiłam, ze ten wątek wzbudzi emocje :D
to nie lada sztuka urządzić stosunkowo niewielkie mieszkanie, aby było ładnie, przytulnie i funkcjonalnie ;D

Dodany tekst: czw 18 lut 2010 07:40:09 GMT-1

Cytat: justynaaaa2 w 17 Lut 2010, 20:25:05
większość linków tu jest z ikei a w B. nie ma ikei :D

otóż to ;D tak się właśnie zastanawiałam, skąd ja te wszystkie meble wezmę, skoro u nas nie ma Ikei ;D

Dodany tekst: czw 18 lut 2010 07:42:31 GMT-1

Cytat: justynaaaa2 w 17 Lut 2010, 20:29:53
mobka ja muszę mieć biurko nawet pod laptopa, bo ja nie umiem korzystać z pada ;D dla mnie laptop obowiązkowo z myszką ;) poza tym przy biurku jednak mi najwygodniej siedzieć :) a jak już coś robię dłużej przy kompie, piszę itp. to obowiązkowo biurko musi być ;) choć to pewnie kwestia przyzwyczajenia :)

justyna  :highfive:

ja i Mąż mamy dokładnie tak samo ;D

Dodany tekst: czw 18 lut 2010 08:03:13 GMT-1

Cytat: inkageo w 17 Lut 2010, 20:57:28

A co Wam się w tej wersji nie podoba, komputer ma być schowany w zabudowie na ścianie z tv..

obawiam się, że ja nie będę widziała z tej odległości co oglądam  :hmm:

Dodany tekst: czw 18 lut 2010 08:21:05 GMT-1

zwierzu fajne te Twoje wizualizacje :)  :beer:

dopiero na nich dobrze widać co i jak :) chociaż na tych inkowych też żeby nie było :)

to ja nie wiem co zrobię z tym biurkiem  :hmm: nie chcę komputera u Olusia w pokoju  :hmm:

Dodany tekst: czw 18 lut 2010 08:25:25 GMT-1

chyba najlepszym rozwiązaniem w tej sytuacji byłaby taka szafka zamykana jaką elv wklejała
w tym małym 28 m mieszkanku  :hmm:

wtedy dokumenty schować by było można wyżej na półkach i komp by się zmieścił  :hmm:
no innego wyjścia nie widzę ;D

zwierzatko_mojej_mamy

kasiad trzeba wziac poprawke na to, ze to hamerykanskie wymiary naroznika i szafki po tv, czyli wszystko wieksze niz w ikei na przyklad, ale mimo tego przejscie miedzy szafka tv a lawa naroznikowa jest juz cienkie ;) a kuchnie pani masz tez nieustawna jak cholera ;) ile ja sie nameczylam, zeby tam wszystko zmiescic - jak jest teraz? to wtorne?

www.annawilk.pl

kasiad

zwierzu bo w tym mieszkaniu same prostokąty, a nieustawne to to, że ręce opadają ;D
tak wtórne, ale tymczasowe ;D i nawet na 3 lata trzeba to jakoś sensownie poustawiać  ;)

Kasia

Cytat: kasiad w 18 Lut 2010, 07:20:46no innego wyjścia nie widzę Grin

ja cały czas optuję za laptopami i siedzeniem z nimi przy stoliku jadalnym :)
wtedy mozna spokojnie z muszką siedzieć :)

tylko jest problem z drukarką ale ja samą już łatwiej upchnąć gdziekolwiek
i dodatkowo myslę że nie uzywacie drukarki bardzo cz,esto wic ona nie musi stac wyjatkowo na wierzchu :)

ten pokój jest stanowczo za mały na biurko
finał bedzie taki że nasciubibie nasciubicie i nawet nie bedzie mozna wygodnie z tego mieszkanie skorzystać

ewentualnie jezeli biurko jest koniecznością nie do przeskoczenia to pomyslałabym o rezygnacji ze stołu jadalnego :hmm:

Dodany tekst: 18 Lut 2010, 08:39:43

i pod telewizorem dałabym tradycyjna szafke lub komodę aby tam coś upchnąć :)
u mnie telewizor stoi na komodach i nie jest za wysoko :)

kasiad

Cytat: Kasia w 18 Lut 2010, 08:37:55
ewentualnie jezeli biurko jest koniecznością nie do przeskoczenia to pomyslałabym o rezygnacji ze stołu jadalnego :hmm:

Kasia a przy czym ja gosci przyjme?  :hmm:

poza tym nie tylko drukarkę trzeba gdzies upchnąć  ;) ale PlayStation i dvd też ;)
ale to już chyba w tej szafce pod tv  :hmm:

Dodany tekst: czw 18 lut 2010 08:43:24 GMT-1

mogę nie mieć stolika kawowego, ale stół jadalny musi być ;D

zwierzatko_mojej_mamy

kasiad bo jeszcze myslalam, zeby wydupczys sciane miedzy pokojami i przesunac o metr - tylko nie wiem, gdzie okno siie konczy, oraz zamienic miejscami kuchnie i lazienke i otworzyc wtedy kuchnie na pokoj - ale nie wiem co tam narysowalas w obecnej lazience (te grube mury?) no i czy chcesz takie przebudowy ostre ;)

www.annawilk.pl

Kasia

Cytat: kasiad w 18 Lut 2010, 08:42:33Kasia a przy czym ja gosci przyjme?  hmm

no na kanapie + np. malutki stolik z ikea :) który na codzien moze stać u Olusia

Dodany tekst: 18 Lut 2010, 08:48:15

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 18 Lut 2010, 08:43:33tylko nie wiem, gdzie okno siie konczy,
a na tej scianie jest okno?

kasiad

Cytat: Kasia w 18 Lut 2010, 08:46:17
no na kanapie + np. malutki stolik z ikea :) który na codzien moze stać u Olusia

no ale przy stoliku kawowym nie zrobię ani urodzin, ani Wigilii na 10 osób ;D

mayagaramond

A nie ma miejsca w przedpokoju na male biurko pod kompa? Moje stoi w przedpokoju.

Bez stolu jadalnego sobie nie wobrazam, bo jak zjesc obiad?
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

kasiad

zwierzu ściana między pokojami jest nośna i nikt nam jej nie pozwoli ruszyć ;D
to po pierwsze  ;)
a po drugie taki remont pochłonie kupe pieniędzy tylko po co? ;D
skoro za kilka lat chcemy się z tamtąd wyprowadzić ;D

Kasia

Cytat: kasiad w 18 Lut 2010, 08:58:51no ale przy stoliku kawowym nie zrobię ani urodzin, ani Wigilii na 10 osób Grin

kochana przy takim układzie mebli i z taka ilością mebli niestety nie da rady rozstawić stołu na 10 osób
ledwo co się miesci stół i 4 krzesła

jak chcesz rozstawiac stół to albo bez biurka i wtedy naroznik pod Olusiowa scianę (krótszym bokiem)
a z wersją z biurkiem to tylko kanapa wchodzi w rachubę a i tak chyba bedzie za mało miejsca :(

kasiad

Cytat: mayagaramond w 18 Lut 2010, 08:59:49
A nie ma miejsca w przedpokoju na male biurko pod kompa?

maya przedpokój to wąski prostokąt
nie wyobrażam sobie siedzenia tam przy komputerze, tak jak w kuchni

a po drugie tam będzie stał wózek ;D
przecież jego też gdzieś musze upchnąć :D

mówiłam, że nie bedzie prostą sprawą urządzić moje mieszkanie ;D

zwierzatko_mojej_mamy

kasiad no to zmienia postac rzeczy , chociaz nosne tez da rade wydupczyc, tylko trudniej ;D natomiast ja nie widze miejsca na biurka przy zachowaniu obecnych podzialow i bez opcji kluczenia miedzy sprzetami - nawet jakby zamienil naroznik na mini sofke i poprzesuwal, to albo jedzenie albo komp - ja bym wydzielila dodatkowa scianka metrowe pomieszczenie z pokoju olka - plusy sa takie, ze mozesz miec biurko + regal nad i troszke obok, minusy - zmniejsza sie pokoj w ktorym musicie zmiescic szafe dla 3 osob - no i nie wiem, czy tam okno nie stoi na drodze dodatkowej sciany ;)

www.annawilk.pl

Kasia

Cytat: kasiad w 18 Lut 2010, 09:03:32mówiłam, że nie bedzie prostą sprawą urządzić moje mieszkanie Grin
urzadzic to nie problem ale na jakies komromisy powinnas iść :)

no chyba że zrobisz pokój w stylu ikeowego ;)

na dole biurko, na górze spanie ;) w dzień siedzenie przy stole jadalnym

wtedy zmieścisz wszystko :)