Malujemy paznokcie - co zrobic, zeby lakier nie odpryskiwal.

Zaczęty przez mayagaramond, 21 Gru 2009, 12:59:44

szelma

Nie trzymam w lodówce i nigdy glut mi się nie zrobił, mimo rzadkiego używania lakierów :D
- Co pani chciałaby najbardziej usłyszeć?
- Piosenkę pana Kor... Koracza "O zdrowiu" bym chciała najbardziej usłyszeć.
- Tak się szczęśliwie składa, że mamy pana Koracza na sali!

wrobelek0403

no ja wyjmuje wczesniej z tej lodowki :D

ale moze sprobuje nowe zostawic w szafce, zobaczymy :)
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

tiliam

Wróbel cześć ja trzymam w szafce w sypialni, czesc mam w szafce w łazience i zawsze mam gluta szybko.
Rożne marki. Tez mnie to wkurza, nigdy nie zużylam wiecej niż pol opakowania.

wrobelek0403

o, tiliam, my pewnie mamy wygórowanie oczekiwania w stosunku do konsystencji lakierów :D
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

justynaaaa2

Mi też zwykle gluciały, może nie po 2 miesiącach ale po pół roku, zwłaszcza te które często używałam, dlatego przerzuciłam się potem na tanie belle itp bo jak tylko lekko zgęstniał to nie żal było wywalić i kupić nowy, świeży
nie lubię gęstych bo schnie to całe wieki
trzymałam zawsze w szafce w lazience
teraz już od prawie roku robię hybrydę, prawie wszystkie zwykłe wywaliłam

zwierzatko_mojej_mamy

Chcecie mi wmowic, ze mi glucieje, tylko nie zauwazam? ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

jo_miekka

Ja od zawsze jestem zdania, że opakowania lakieru standardowe są dwa razy za duże. Nigdy nie zdarzyło mi się nie zużyć całego, rzadko nawet pół. Marnotrawstwo!

didi_loczek

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 19 Sty 2015, 22:34:58
Chcecie mi wmowic, ze mi glucieje, tylko nie zauwazam? ;)

Ja też nie zauważam zglucenia ;). Jeden lakier mam 5 lat, bo maluję nim sporadycznie i mogłabym przysiąc, że jest taki jak w dniu zakupu :D.

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: didi_loczek w 20 Sty 2015, 09:21:10
Ja też nie zauważam zglucenia ;). Jeden lakier mam 5 lat, bo maluję nim sporadycznie i mogłabym przysiąc, że jest taki jak w dniu zakupu :D.
bo jakby ja zauwazam glucenie, mialam takich ok 4, jeden sie zbil w gluta, inny zrobil z siebie misia-zelka, inny po prostu zwyczajnie zgestnal, ale w innych nie zauwazam nic ;)

www.annawilk.pl

malutenka

Lakiery trzymam w szufladzie w łazience. Zgęstniały i rozwarstwiły się dwa z Golden Rose. Reszta, raczej z półki >10zł bez zarzutu.

aniak1211

jestynka

na zglucenie/gestniecie pomaga wlanie do lakieru troszkę zmywacza do paznokci

damka

Cytat: mayagaramond w 23 Gru 2009, 00:24:00a tak z ciekawosci zapytam - co mysla wasi faceci o pomalowanych paznokciach? Moj nie lubi...Jedyne co mu sie podoba, to czarny lakier, ale wtedy tez smokey eyes i cala reszta na czarno.

mój kocha i sam mnie wysyła do stylistki :)

aniak1211

Cytat: jestynka w 21 Sty 2015, 16:22:18
na zglucenie/gestniecie pomaga wlanie do lakieru troszkę zmywacza do paznokci
Ale jakos lakieru wtedy jest gorsza,szybciej odpryskuje.

kamu2

Też kiedyś usłyszałam , że lakiery trzeba trzymać w lodówce i tak trzymam
Jednak hybryda jest dla mnie zdecydowanie najlepsza, tym bardziej że maluję je sama w domu , mam z tej seriihttps://www.facebook.com/BlueskyShellac  , pięknie się trzymają i pięknie błyszczą
prawdziwa kobieta jest jak herbata: mocna i gorąca, jak posłodzisz-słodka, jak nie posłodzisz to pij kurwa gorzką!

wrobelek0403

ja sobie tak zniszczyłam paznokcie u nóg hybrydą, ze na rekach nawet nie próbuje. ;D

zresztą, szkoda kasy, mysle ze spotkania ze scianką i tak by nie wytrzymała :D

wrobelek0403

kupiłam sobie lakiery wibo w lidlu i jestem niestety zawiedziona jakoscią i trwałoscią. Moze to zalezy od koloru, bo wybrałam jasny zołty, ale nierownomiernie sie nakłada, z ciemnym nie ma takiego problemu, poza tym szybko odpryskuje. Słabo.

inkageo

Ja mam właśnie pomalowane czerwonym lidlowym wibo i top coat wibo na to :D Super, ale czerwony jest zawsze super, niezależnie do marki.
A żółty zawsze kiepski. W drogerii babka mi powiedziała żeby pod pastelowe (kupowałam jasny pomarańczowy) dawać warstwę białego i że wtedy jest ok. Jeszcze nie próbowałam.
Imagine there is no hate

wrobelek0403

inka, ciekawy pomysł, wypróbuje, bo mam faze na zółty :D

justynaaaa2

Ja ostatnio miałam żółtą hybrydę i musiałam mieć malowane 3  warstwy, bo po 2 widać było prześwity
Przy jasnych kolorach to taka lipa właśnie

wrobelek0403

szkoda, kolor fajny :D a przy 3 warstwach jest juz grubo i ciezko schnie.

mobka

Używała któraś winylowych lakierów shellac? Kusi mnie, ale znam mało opinii, a szkoda mi 50zl na bazę, kolor i top wydać w ciemno.

zwierzatko_mojej_mamy

a wlasnie  - polecam top coat matte  z lovely, pieknie matuje paznoty i utwardza, wysycha blyskawicznie - cala przyjemnosc w okolicach 7,5 pln :D

www.annawilk.pl