Malujemy paznokcie - co zrobic, zeby lakier nie odpryskiwal.

Zaczęty przez mayagaramond, 21 Gru 2009, 12:59:44

elve

zwierzatko_mojej_mamy, a na brokatowe go używałaś?

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: elve w 23 Sie 2015, 17:49:16
zwierzatko_mojej_mamy, a na brokatowe go używałaś?
no oczywiscie, pierwsze co zrobilam :D lekko przygasil i wyrownal ;) fajne byly ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

niewiemjaka

ja teraz tego używam Miss sporty, top coat i baza, używam głównie jak top, tydzień mi trzyma lakier, ładnie sie błyszczy, idealnie rozprowadza, jest tani :D
http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=29872

ziuta

a ja się już nie bawię w malowanie, robię striplac, to znaczy kosmetyczka mi robi ;) i mam temat z głowy
wystarczy mi raz na 3-4 tygodnie, bo nic tego nie rusza, a paznokcie mi wolno rosną
jestem absolutnie zachwycona

niewiemjaka

no co Ty :D mi się tydzień nudzi z jednym kolorem :D

czy mozesz zmieniac kolor ?
jak to działa ? ile kosztuje ?

ziuta

jak malowałam sama, to mi się po 3 dniach nudziło ;) ale teraz, kiedy stały kolor jest ceną spokoju i absolutnie nieskazitelnego wyglądu przez tyle czasu, kocham go tygodniami :D

ziuta

Cytat: niewiemjaka w 03 Lis 2015, 10:38:13czy mozesz zmieniac kolor ?
jak to działa ? ile kosztuje ?
http://www.striplac.de/?lang=pl-pl
nakładane jak normalny lakier, tylko utwardzane w lampie UV, warstwa jest tak elastyczna, że zdejmuje się ją w całości, jak naklejkę, dzięki tej elastyczności nie ma żadnych, ale to żadnych odprysków i to jest najbardziej genialne
możesz zdjąć sama w domu
za każdym razem możesz zmienić kolor
w moim salonie kosztuje 56 zł

aaaa, i nie niszczy paznokci, bo przy nakładaniu nie trzeba matowić płytki, mi pod tym genialnie rosną moje słabe, łamliwe paznokcie, bo są wzmocnione mechanicznie tą elastyczną warstwą i nic się im nie dzieje

niewiemjaka

fajnie to wygląda :)
właśnie poczytałam w necie, ale trwałość dwa tygodnie - to widac chyba odrost paznokcia ? mi pewnie byłoby widac ;)

zwierzatko_mojej_mamy

gdybym po 30+ latach zycia w koncu trafil ana moj wymarzony codzienny kolor to moze bym i zainwestowala, ale tak to klops :D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

niewiemjaka

ja właśnie patrzyłam na swój dzisiaj i pomyślałam, żeby się juz zdrapał czy coś to nałożę inny kolor :D
jednak nudzi mi się jeden... tak po kilku dniach, a tym bardziej gdy jest jakiś kolor nie klasyczny
trzymam jeden 5 dni do tygodnia

inkageo

Ooo temat wraca. Mam nowy problem.. Od kilku miesięcy wkurzają mnie mocne kolory na paznokciach u rąk. Czerwienie, róże..już mi się nie podobają i mnie drażnią, potrzebuję zmian. No i wymyśliłam jasne perłowe, ale trudno kupić takie lakiery, no i wymaga to jakiejś bardziej zaawansowanej techniki nakładania, bo wychodzą smugi.. Możecie coś polecić? Dzisiaj chyba w rossmannie -49% na usta i paznokcie.
Imagine there is no hate

ziuta

Cytat: niewiemjaka w 03 Lis 2015, 10:47:26
fajnie to wygląda :)
właśnie poczytałam w necie, ale trwałość dwa tygodnie - to widac chyba odrost paznokcia ? mi pewnie byłoby widac ;)
ja najdłużej miałam 4 tygodnie... :D wtedy testowałam, co się będzie z nimi działo
i nic im nie było, oprócz tego, że faktycznie było widać odrost, ale aż kosmetyczka się dziwiła, że taki mały i powiedziała, że wyjątkowo wolno mi paznokcie rosną
dla mnie tym bardziej bomba, niech sobie rosną wolno, na dłużej mi starcza :D

niewiemjaka

ziuta

Cytat: niewiemjaka w 03 Lis 2015, 10:53:394 tygodnie Ziuta to bym umarla
no widzisz, każdemu według potrzeb :D ja byłam przeszczęśliwa! za każdym razem jak na nie spoglądałam, to ogarniała mnie wdzięczność i miłość do wszechświata, że nie muszę zmywać, malować, suszyć, a potem się wk...wiać, że znowu się pościel odgniotła :D i jak kolejne dni mijały, to byłam coraz bardziej szczęśliwa, że już tyle czasu nie musiałam robić powyższego ;)

niewiemjaka

wrobelek0403

ja bym bardzo chetnie przygarneła wolnorosnące paznokcie :D

niestety rosną jak głupie, a ja musze scinać na krótko do wspinania. no i zaden lakier ani hybryda nie wytrzymają kontaktu z chropowatym panelem. Wszystko sie sciera. :/
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

szelma

Ja nie potrafię pomalować paznokci tak, żeby przetrwały choć jeden dzień... Więc dałam sobie spokój - ale z pewną dozą smutku jednak.
- Co pani chciałaby najbardziej usłyszeć?
- Piosenkę pana Kor... Koracza "O zdrowiu" bym chciała najbardziej usłyszeć.
- Tak się szczęśliwie składa, że mamy pana Koracza na sali!

niewiemjaka

szelma

Warstwa spodnia, lakier, top. Na czubkach odpryskuje w ciągu pierwszego dnia.

fasolka1980

ja to was podziwiam, ze wam się chce te paznokcie malować...Tzn, lubie mieć pomalowane, ale ten cały zabieg zabiera tyyyyyyle czasu. Zawsze mi go żal na paznokcie. Więc jak maluję to tylko u kosmetyczki od wielkiego dzwonu.

inkageo

Imagine there is no hate

niewiemjaka

szelma, kurde to ciężka sprawa, pewnie zmieniałaś lakiery, żeby sprawdzić? no albo top lepszy musi być, lipa straszna!

Fasolka, ja wieczorem machu machu, ale tez często w samochodzie w drodze do pracy jak jade w sznurku 10km/h
ale fakt upierdliwe to

inkageo

Szelma odpuść podkład, za to przetrzyj zmywaczem przed samym malowaniem, żeby odtłuścić, walnij dwie warstwy i na to top coat.
Pewnie masz miękkie paznokcie, i to przez bazę sztywną może odpryskiwać.
Imagine there is no hate

szelma

niewiemjaka, mam za trzy topy :D

inka, tak też próbowałam. Ale to i tak się nie trzyma, a zajmuje tyle czasu, że mi sie nie chceee. Na stopach mi się trzyma normalnie, więc pewnie kwestia właśnie miękkich paznokci u rak.

inkageo

Imagine there is no hate