Maluszkowa moda - ciuszki naszych dzieci

Zaczęty przez temp_doda, 15 Gru 2009, 15:57:03

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

golinda

Cytat: nionczka w 13 Mar 2014, 18:23:43Jak się pojawiły żółwie ninja to ja już za stara byłam na bajki

nie wiem, czy byłam za stara, nigdy mi się nie podobały

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: golinda w 13 Mar 2014, 18:33:31
nie wiem, czy byłam za stara, nigdy mi się nie podobały

ja sie kochalam w majkelandzelu lol lol
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

golinda

durnowata była dla mnie ta bajka i to ich ciągłe żarcie pizzy :D

mój brat oglądał. i jeszcze power rangers (o niebiona) i dragon ball :padam:

nionczka

Ja nie uważam, że wtedy były lepsze. Estetycznie bardziej mi odpowiadają te stare, ale nowe uśredniając wydaje mi się, że są lepiej pomyślane. Przemycają dużo treści, są bardziej edukacyjne. Nasze były raczej rozrywkowe. Te z nawalankami pewnie są podobne, ale nie wiem bo ani dziś ani wtedy nie oglądałam. Chyba też nie tak łatwo dziś przemoc pokazywać dzieciom. Telewizje, rodzice, wszyscy są bardziej uwrażliwieni.
Ja na przykład bardzo nie lubię dzieci bawiących się w wojnę, strzelanie, latających po placu zabaw z karabinami. Jestem oburzona kiedy to widzę, ale w naszych czasach było to jak najbardziej normalne.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

ddu

justynaaaa2

chce może któraś takie body na lato rozm. 9-12  http://pl.nextdirect.com/pl/g392634s4
zamówiłam, ale nie trafiłam z rozmiarem  :zly: są dobre na teraz
jeśli nikt nie zechce to odsyłam

Norka

Ja też się przejechałam na rozmiarówce. E.nosi teraz 68/74 a z Endo 80 jest dobre :crazy:

justynaaaa2

wow Norka dużą masz córkę :)
na A. z endo 80 jeszcze za duże :D dzisiaj mu 78 po raz pierwszy założyłam ;D

Norka

Justyna, nogi ma długie, doły nosi zawsze rozmiar większe. Z KappAhla ma teraz spodnie 74, więc chyba pechowo trafiłam z Endo.

rilla

Norka mój Michaś też z kaphala ma dresy na 74, ale bodziaki na 68 jeszcze są ok.

konwalia

z endo to jest ruletka, ciuchy nie trzymają rozmiaru niestety

Norka

Cytat: rilla w 24 Mar 2014, 23:27:32
Norka mój Michaś też z kaphala ma dresy na 74, ale bodziaki na 68 jeszcze są ok.
Ja do bodziaków 68 mam przedłużkę, żeby jej za ciasno w pielusze nie było, ale rękawki i tęgość w sam raz :) Fajnie, że nam dzieciaki równo rosną :beer:

Dodany tekst: 24 Mar 2014, 23:38:19

Cytat: konwalia w 24 Mar 2014, 23:28:23
z endo to jest ruletka, ciuchy nie trzymają rozmiaru niestety
Pierwszy raz zamawiałam i całkiem fajne ubranka, ale rozwaliło mnie pranie w 30°C ;D

konwalia

ja ciuchy piorę w 30 st, białe w 30-40.
Tylko ręczniki, pościele, koce na 60

rilla

Ja robie jak konwalia . Jesli prasujesz ubranka Eli to te 30 stopni jest ok

justynaaaa2

Ja piorę w 40, moja pralka chyba nie ma opcji prania w 30 :hmm:

rudasekawf

Ja piorę jak leci, najczęściej na 60. W pralce jest program Baby i on jest na 40 stopni, ale trwa prawie 3h :crazy:

Dodany tekst: 25 Mar 2014, 08:31:50

Co do rozmiarów to ja już nawet nie patrzę, kupuję na oko, ostatnio Lena chodzi w pajacu 56 lol lol

konwalia

A nigdy nie prasuje, tzn pojedyncze rzeczy ze wzgl estetycznych jedynie

golinda

Cytat: justynaaaa2 w 25 Mar 2014, 08:29:10
Ja piorę w 40, moja pralka chyba nie ma opcji prania w 30 :hmm:

moja ma nawet 20 :)

rudasekawf

Cytat: konwalia w 25 Mar 2014, 08:41:59A nigdy nie prasuje, tzn pojedyncze rzeczy ze wzgl estetycznych jedynie
Tak jak ja, kiedyś prasowałam wszystko, teraz pojedyncze rzeczy.

marax

a dlaczego wy to prasujecie bakterie wybijacie ? jakie to bakterie jak można wiedzieć :)

Justynna

Cytat: marax w 25 Mar 2014, 09:20:33a dlaczego wy to prasujecie bakterie wybijacie ?
Prasuję większość rzeczy. Nie z powodu bakterii. Lubię wyprasowane rzeczy, lepiej wyglądają.

golinda

Cytat: marax w 25 Mar 2014, 09:20:33a dlaczego wy to prasujecie bakterie wybijacie ?

a może dlatego, żeby dobrze wyglądały? ;)
ja prasuję też dlatego, że wyprasowane zajmują mniej miejsca

rilla

Cytat: marax w 25 Mar 2014, 09:20:33
a dlaczego wy to prasujecie bakterie wybijacie ? jakie to bakterie jak można wiedzieć :)
nie, ale jaja owsików prasowanie niby zabija, prawda?

ddu

A nie zabija ? :D
nie mówcie mojemu mężowi, kazałam mu wyprasować wielką górę dla młodego!!!! Tłumacząc, że trzeba, bo bakterie wlaśnie:D

golinda

Cytat: ddu w 25 Mar 2014, 15:10:41Tłumacząc, że trzeba, bo bakterie wlaśnie:D

ja jestem trochę przeciwna takiemu wyjaławianiu, prasuję dla urody li tylko ;)