Maluszkowa moda - ciuszki naszych dzieci

Zaczęty przez temp_doda, 15 Gru 2009, 15:57:03

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: niewiemjaka w 13 Mar 2014, 14:13:03teraz tych bajek jest tryliony, postaci tak samo, na dodatek dawniej byly inne te bajki, smieszne, wesole, pogodne, edukacyjne, pouczajace itd.. a teraz to... zalewa nas fala wszystkiego
e, pitolisz, wystarczy dobrze wybierac ;) stare bajki z miki i plutem z lat chyba 50, bo takie fran lubi, to wcale za madre nie sa ;) a juz donald z chipem i dalem to niekonczaca sie nawalanka orzechami, gonitwa i robienie na zlosc nawzajem, albo wiewiory lutuja donalda orzechami, donald obcina sekatorem cale lasy, bo te spieprzaja, a jak mecza biednego pluta armata to juz masakra ;)

nowi sa "mali einsteini" - swietni, "dora" tez daje rade merytorycznie, "jake i piraci z nibylandii" zawsze tylko dobre rzeczy robia, kapitan hak ma przewalone, bo jest zly, licza, ucza kierunkow, takie tam pierdoly, "klub przyjaciol myszki miki" tez spoko - kolory, figury, liczby, poza skandowaniem "mysi sprzet, mysi sprzet" lol "strazak sam" bardzo moralny, "traktor tom" tak samo - wszyscy pomagaja sobie i innym, zwierzeta ratuja, "bob budowniczy" edukuje budowlanie i sprzetowo, to samo "maniek zlota raczka", czy jak to sie tam zwie, wszyscy rzygaja tecza i pomagaja calemu swiatu, "doktor doska" leczy zabawki i pomaga ;) to juz glupsze chyba sa smerfy, bo nie zawsze ten moral jest prosty do zauwazenia ;) nawet te pieprzone kucyki i truskawkowe ciastka i ksiezniczka zosia maja moraly i rzygaja tecza dobroci ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

niewiemjaka

Zwierzatko no tak, zgadzam sie, ale oprocz tego co Ty opisujesz sa bajki takie jak
monster high w trumnach - tego w sumie nie znam
kucyki pony ktore pokazuja np zazdrosc, zlosliwosc z powodu zakochania sie w tym samym obiekcie, kopanie doplkow itp - a obejrzalam kaweałek ;)
Ben 10 i milion gówien w stylu chinska napierdalanka robotów :crazy:

naprawde wole tom i jerry jak sie wiecznie gonią i leją
niż jakies kung fu zabij mnie jebutne chinskie z wscieklymi oczkami

no nie umiem wymienic tych tytulow, bo nie za bardzo wiem jakie, ale to co leci na CN i podobnych kanałach,
ja mam te wszystkie kanały zablokowane przed W. ;)

a chodzi mi o to , że kiedys bylo 5 bajek na krzyż i sie ogarniało,
teraz sa te co Ty wymienilas, fajne, do tego jeszcze 100 innych + powtórki z przeszlosci,
no milion tego wszystkiego...

zwierzatko_mojej_mamy

oj, za naszych czasow napirdalaly sie wojownicze zolwie ninja, batman, superman i inni, wcale to wolne od przemocy nie bylo, czarodziejka z ksiezyca tez juz byla i kapitan tsubasa, tylko w polskiej tv nie mieli za bardzo kasy na to wszystko lol lol w skubim tez byly potwory, duchy, co odcinek ;)  a he-man???? nie pamietasz??? :D na potege posepnego czerepu mocy przybywaj???

a propos trumien mam odcinek mikiego ze szkieletami :D z 1929 roku :D nawiedzony dom:

za naszych czasow durnostwa bylo pelno tez - yogi - idiota kradnacy zarcie, mis koralgol - kompletny rozmemlany debil, wilk i zajac tez glownie biegali w kazdym odcinku ;D

chyba powinnam sie doktoryzowac z bajek lol lol

www.annawilk.pl

jo_miekka

Ja kiedyś z kumplem cały dzień oglądałam Ben Tena i mi się podobało ;)

niewiemjaka

zwierzatko :) no doktoryzuj sie

do mnie to i tak nie przemawia jakoś, chociaz rozumiem argumenty logiczne Twe
jednak sama kreska, animacja tamtych bajek w porownaniu z tym komputerowym czymś to jest niebo a ziemia
nie porownywalabym supermana czy batmana z ben10 never :D

marcheewka

zwierzatko_mojej_mamy zgadzam się z tobą
sa dobre bajki, tylko trzeba wybierac.

Ola lubi na mini mini Przygody słoniczki Eli - bardzo pozytywna bajka, Przygody Franklina również ok

Roztańczona Angelina tez fajna

Kucyków nie lubię, bo krzyczą, Ola czasem ogląda

zwierzatko_mojej_mamy

niewiemjaka ja nie widzialam nigdy bentena, ale tutaj przeciez jest normalnie rysowany:

o co chodzi z komputerowymi?

Dodany tekst: 13 Mar 2014, 14:46:13

Cytat: marcheewka w 13 Mar 2014, 14:43:48Przygody Franklina również ok
nawet bardzo ok, ogladalam odcinek o pogodzie, madry byl ;)

www.annawilk.pl

konwalia

A ja uważam, ze  dobrze, ze kucyki pokazują też negatywne uczucia i ich skutki, a mimo wszystkiego najwazniejsza jest przyjaźń. Ja postrzegam pozytywnie, może jestem dziwna ;)

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: konwalia w 13 Mar 2014, 14:47:18
A ja uważam, ze  dobrze, ze kucyki pokazują też negatywne uczucia i ich skutki, a mimo wszystkiego najwazniejsza jest przyjaźń. Ja postrzegam pozytywnie, może jestem dziwna ;)
dla mnie tez spoko, jak sie jedna wkurwiala na brata chyba, ze sie zeni z glupia pipa, a sie okazalo, ze z jej ukochana niania, czy kims tam i potem przepraszala za sukowatosc ;) jest ok ;)

www.annawilk.pl

niewiemjaka

ej, chcecie mi powiedzieć, że obecne bajki niczym sie nie różnią od naszych starych bajek?
i że przemoc jest taka sama, historie podobne, że tak samo są przekraczane granice itd?

(nie mowie o tych co sa ok)

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: niewiemjaka w 13 Mar 2014, 14:50:55
ej, chcecie mi powiedzieć, że obecne bajki niczym sie nie różnią od naszych starych bajek?
i że przemoc jest taka sama, historie podobne, że tak samo są przekraczane granice itd?

(nie mowie o tych co sa ok)

mysle, ze tak ;) tylko 1. nie mialas do nich dostepu, tych "bardziej", 2. bylo ich mniej w calosci ;) 3. odrzucamy skrajnosci

poza tym tez sa bajki przeznaczone niekoniecznie dla dzieciorow vide 80% cartoon network - moze i tworca myslal o dzieciach, ale z tego wniosek, ze jest idiota ;) bledem jest tez to, ze cartoon network to kupuje bedac kanalem jednak jakby dla dzieci, no ale to jeden kanal jest taki zdebilony, cale mini mini, disney junior i takie tam raczej nie puszczaja kretynskich bajek
oczywiscie nie gadamy tu o bajkach/filmach dla mlodziezy - tutaj bym obstawiala wieksze roznice, chociaz nigdy nie ogladala hanny montany, ale znajac amerykanow-pruderow to tez tam szalenstwa nie bylo, jednak wolalabym, zeby krecili cos w stylu "niebezpiecznej zatoki", alez to uwielbialam :D

www.annawilk.pl

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: golinda w 13 Mar 2014, 15:01:26
bez jaj!

obejrzyl wojownicze zolwie ninja, batmana - uwazasz, ze tam nie ma przemocy? ze granice sa inne? granica zabijania za pomoca roznych broni jest przekroczona, takze o co kaman? ze teraz roboty sie zabijaja? tym lepiej, bo nie ludzie

www.annawilk.pl

niewiemjaka

Zolwie Ninja dla mnie to tez kultowa bajka historia, tak samo jak Superman, maja swoja historie, komiksy, filmy, korzenie itd

raczej chodziło mi o dziesiec pozycji chinskich najebek na siłe, bez tego tła, bez ciekawej fabuły, tam gdzie jest po prostu walka i tyle.. spojrzalam w CN, ale spojrzalam w Teletoon - tam jest masakra dopiero, tam prawie kazda bajka to jest taka wlasnie walka, walka, walka

i są brzydkie
dla mnie :D

poddaje się, no ja widzę różnice i tyle, może jestem spróchniałym próchnem i tyle..

golinda

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 13 Mar 2014, 15:03:07
obejrzyl wojownicze zolwie ninja, batmana - uwazasz, ze tam nie ma przemocy? ze granice sa inne? granica zabijania za pomoca roznych broni jest przekroczona, takze o co kaman? ze teraz roboty sie zabijaja? tym lepiej, bo nie ludzie

to ty chyba jesteś 10 lat młodsza ode mnie, bo ja jako dziecko oglądałam muminki, misia uszatka, colargola, koziołka matołka, bolka i lolka...
po erze prl, kiedy wkroczył do nas "zgniły kapitalizm" ;), zaczęły się te koszmarne bajki...

rubin04

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 13 Mar 2014, 14:24:49nowi sa "mali einsteini" - swietni,
a pamietam jak mi pisałas ze do dupy bo jakis tam rycerz zardzewial :D

A na mysi sprzet mam uczulenie :D
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

golinda

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 13 Mar 2014, 14:48:48dla mnie tez spoko, jak sie jedna wkurwiala na brata chyba, ze sie zeni z glupia pipa, a sie okazalo, ze z jej ukochana niania, czy kims tam i potem przepraszala za sukowatosc wink jest ok wink

mówisz o ślubie Cadence? ;) chyba nie, albo nie widziałaś całości :D

zwierzatko_mojej_mamy

e, gdzie to masz? (nie mam teletoon)

http://www.teletoonplus.pl/program

ja widze smerfy, daltonow, paczke psow, pet shop, jakas kryminalna paczke typu scoobie doo, no jest kilka z japonska kreska, ale nie wiem, czy walka walka - jest klub bystrzakow z oczami mangowymi, ale "Serial opowiada o czwórce przyjaciół, których połączyła wspólna pasja twórcza oraz chęć zrobienia czegoś dobrego dla środowiska naturalnego." - no kamon :D

za naszych czasow bajki mialas tylko 2 razy na dobe - dla maluchow wieczorynki, dla starszych cos tam rano lecialo na dwojce, pelna chata, albo cos hanna barbera, w soboty jedynie wiecej przed poludniem, a tu musza zapchac cala dobe :D:D

Dodany tekst: 13 Mar 2014, 15:19:05

Cytat: golinda w 13 Mar 2014, 15:11:09
to ty chyba jesteś 10 lat młodsza ode mnie, bo ja jako dziecko oglądałam muminki, misia uszatka, colargola, koziołka matołka, bolka i lolka...
po erze prl, kiedy wkroczył do nas "zgniły kapitalizm" ;), zaczęły się te koszmarne bajki...
chyba nie, tylko ja ogladalam bajki do konca liceum lol lol

uszatka ogladalam i reksia i pajaka chwata i przygod kilka wrobla cwirka i filemona, przy koralgolu mi cierpla dupa, muminkow sie balam poczatkowo ;) koziolka i bolka nie lubilam :) nienawidzilam "dzeki i nuka", olewalam pomyslowego dobromira, jak lecial to obejrzalam, ale bez szalenstw, to samo z pszczolka maja, przy wedrowkach pyzy wychodzilam ostentacyjnie z pokoju, podobnie przy rumcajsie ;) kochalam zaczarowany olowek :D

www.annawilk.pl

niewiemjaka

zwierzu pewnie to samo: http://tv.wp.pl/grid,15,index.html
googlalam Kod Lyoko, Kaijudo starcie mistrzow, Gormiti niepokonani costam .. paskudztwo, wez oblookaj te obrazki poza Smurfami chociaz :D

no zapychacze jak nic :D

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: golinda w 13 Mar 2014, 15:12:08
mówisz o ślubie Cadence? ;) chyba nie, albo nie widziałaś całości :D

yy nie wiem :D

Dodany tekst: 13 Mar 2014, 15:21:44

Cytat: niewiemjaka w 13 Mar 2014, 15:19:41googlalam Kod Lyoko, Kaijudo starcie mistrzow, Gormiti niepokonani costam
no ok, 3 bajki na 15 ;) to da sie wymanewrowac :D kazdy widiz to co chce lol Ty chcesz udowodnic moralna zgnilizne, a ja pochwale dobroci lol lol

Dodany tekst: 13 Mar 2014, 15:23:59

niewiemjaka poza tym Ty nie guglaj, tylko obejrzyj - kod lyoko to chyba nie nawalanka, bardzo duzo technicznych slow uzywaja i nie widziaalam nawet jednej podniesionej dloni! czuje, ze to dobra bajka bedzie, musze obejrzec odcinek w skupieniu wiczorem :D

www.annawilk.pl

golinda

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 13 Mar 2014, 15:14:12chyba nie, tylko ja ogladalam bajki do konca liceum LOL LOL

no to pewien problem :D

zwierzatko_mojej_mamy

www.annawilk.pl

nionczka

Cytat: golinda w 13 Mar 2014, 15:11:09

siostro, my jeszcze miałyśmy czeskie produkcje, japońskie bajeczki, panią łyżeczkę, zaczarowany ołówek.
Jak się pojawiły żółwie ninja to ja już za stara byłam na bajki

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: nionczka w 13 Mar 2014, 18:23:43
siostro, my jeszcze miałyśmy czeskie produkcje, japońskie bajeczki, panią łyżeczkę, zaczarowany ołówek.
Jak się pojawiły żółwie ninja to ja już za stara byłam na bajki

chyba wyjasnilam wyzej :D kto i na co byl za stary ;D poza tym wojownicze zolwie ninja sa z 1987 roku, rozmawialysmy o tym, czy za naszych czasow krecili takie ;) krecili, tylko do nas pozniej przylatywaly, albo wcale ;) he-man byl od 1983 i na bank byl wczesnie w polskiej tv - o, mam "Pierwszy odcinek tego serialu został wyemitowany w telewizji w 1983 natomiast u nas pojawił się w połowie lat osiemdziesiątych i był nadawany w czwartkowe popołudnia - bodajże około godziny 19:00 w programie drugim Telewizji Polskiej "

www.annawilk.pl