Maluszkowa moda - ciuszki naszych dzieci

Zaczęty przez temp_doda, 15 Gru 2009, 15:57:03

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

konwalia

Daga 104/110 czasem 98 jak wypada duże, właśnie kupiłam jej piżamę 104 i jest na styk :/

Dodany tekst: 21 Lut 2014, 07:48:18

A może ktoś ma do sprzedania piżamy lub inne ubrania z peppa? Albo gdzieś widzialyscie?

magdalinska

ddu

Cytat: konwalia w 21 Lut 2014, 07:47:27
Daga 104/110 czasem 98 jak wypada duże, właśnie kupiłam jej piżamę 104 i jest na styk :/

Dodany tekst: 21 Lut 2014, 07:48:18

A może ktoś ma do sprzedania piżamy lub inne ubrania z peppa? Albo gdzieś widzialyscie?

ja miałam piżamę  z Peppą... z lumpeksu. ale tak się sprała, że zniknęła

marcheewka

poszukuję swetra dla dziewczynki na zamek, ale bez kaptura! Rozmiar 110, ktoś gdzieś widział?

wszędzie widziałam tylko z kapturami...

salsa

kupie mu na przyszłe lato jak tylko ruszą przeceny :) najwyzej bedzie nosił lużną :)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

golinda

Konwalia, ubrania z Peppą są w Next

aja

mi się strasznie podobają kolory w zarze najnowszej kolekcji dla dzieci, cudne i dla małych i dla większych :) piękne

mobka

Cytat: aja w 21 Lut 2014, 16:28:28
mi się strasznie podobają kolory w zarze najnowszej kolekcji dla dzieci, cudne i dla małych i dla większych :) piękne

Aja, masz na mysli...? Bo rzucilam okiem i... no wlasnie nie wiem :D

nionczka

Widziałam dziś w Realu spodnie na śnieg dla dziewczynek przecenione na 19.90. Tylko przechodziłam tamtędy do kasy, więc wiele nie wypatrzyłam, ale były 3 kolory fuksja, róż stonowany o odcieniu takim lekko pomarańczowym (koralowym?) i fiolet. Myślę, że za taką cenę warto kupić nawet na zapas na przyszłą zimę.

ddu

Helena rośnie jak na drożdżach
dziś dopiero trzecie spodnie okazały się dobre...
ostatnio, co zakładam, to stwierdzam - no, ostatni raz...

więc szykują się zakupy

bardzo mnie ucieszyła nowa kolekcja Dekopaki w szafie, mam już swoje typy, ale poczekam na H i powybieramy razem :)

Angie

ddu u nas to samo. Nagle się okazało, że Lena nie ma spodni, bluzki mają za krótkie rękawy.

Pierwsze zakupy już za nami.

ddu

u nas wszystkie takie cienkie rozpinane swetry przestały się zapinać.
bluzki wszystkie mają rękawy przed nadgarstek

u nas ciężko z  "prawdziwymi" zakupami, ja teraz nie dam rady , pewnie długo nie dam rady po sklepach chodzić. będę kupowała przez net. tylko po buty musimy się wybrać

golinda

ja mam problem z ubieraniem Niny ostatnio
kategorycznie odmawia zakładania jakichkolwiek spodni
spódnica ewentualnie, ale najlepiej sukienka i to jedna ulubiona (której akurat nie lubię)

ddu

H też chce w sukienkach, tunikach ,
ale spodnie jej zakładam na rajstopy, zdejmuje w przedszkolu,
na placu zabaw byłoby jej za zimno w samych rajstopach i kiecce

golinda

Cytat: ddu w 06 Mar 2014, 10:53:30H też chce w sukienkach, tunikach ,

to tak, zawsze ma w szatni spodnie
ale żeby iść tylko w spodniach to nie ma mowy :crazy:
słabe to gender u nas :D

ddu

ostatnio H dwa razy namówiłam (nawet bez dramatów) na dresy z endo.
w dżinsach chyba jest jej po prostu niewygodnie

a jak jedziemy na wieś, to moja córka W OGÓLE nie myśli o tym, żeby się stroić.
wkłada brudne dresowe spodnie, jakąkolwiek bluzkę i bieeeeegnie się bawić z kuzynem.
ale do przedszkola, to "muszę być piękna"

golinda

Cytat: ddu w 06 Mar 2014, 10:59:37ale do przedszkola, to "muszę być piękna"

tak coś czuję, że u nas też o to chodzi
tam te dziewczynki wszystkie takie wystrojone :crazy: spódnice tiulowe, jakieś falbaniaste sukienki
przedszkole katolickie prowadzone przez siostry... hmm...

ddu

ja nie wiem, skąd ona bierze takie teksty, dopytuje się, czy pięknie wygląda, teksty typu "bo ona nie podziwiała, jak pięknie wyglądam", płacze, że w czymś nie będzie pięknie wyglądała...

mamy jedną książkę o disneyowskich księżniczkach, zaniesiona do przedszkola. w domu jej nie czytam takich rzeczy. jak zaczęła opowiadać, jak cudowne życie miała "księżniczka Kopciuszek", to wyciągnęłam Andresena i Grimma i po kolei czytam oryginalne wersje. są płacze "ale mamo, ty mi nigdy nie umarnij" , ale słucha cierpliwie i domaga się jeszcze.

golinda

u nas też: a będę piękniejsza niż Mila? (czy jakaś tam inna)
a wszyscy powiedzą, że jestem piękna?

:crazy:

ddu

za ładne mamy te córki, za dużo komplementów

golinda

nionczka

Cytat: ddu w 06 Mar 2014, 10:53:30
H też chce w sukienkach, tunikach ,

teraz? Ire nosi spódniczki mini do rajstop średniej długości i nie skarży się na zimno

golinda

czy ktoś będzie robił zamówienie w Endo? chciałabym tylko jedną rzecz :)

marax

Cytat: ddu w 06 Mar 2014, 11:05:33
ja nie wiem, skąd ona bierze takie teksty, dopytuje się, czy pięknie wygląda, teksty typu "bo ona nie podziwiała, jak pięknie wyglądam", płacze, że w czymś nie będzie pięknie wyglądała...

mamy jedną książkę o disneyowskich księżniczkach, zaniesiona do przedszkola. w domu jej nie czytam takich rzeczy. jak zaczęła opowiadać, jak cudowne życie miała "księżniczka Kopciuszek", to wyciągnęłam Andresena i Grimma i po kolei czytam oryginalne wersje. są płacze "ale mamo, ty mi nigdy nie umarnij" , ale słucha cierpliwie i domaga się jeszcze.
ja mojej czytałam legende o kamieńczyku. Chodziło w skrócie o legende o wodospadzie w szklarskiej porębie. Chlopak spotkał rusałkę ożenił się z nią i jak schodzili z gór wpadli w przepaść a inne rusałki po nich płakały tak mocno że powstał wodospad ........... Wpadła w taki szloch że nie mogłam jej uspokoic ..........